X

Eet je bakłażan tijdens de zwangerschap? Voordelen van aubergine tijdens de zwangerschap Szkody

De vraag z het eten van aubergines tijdens de zwangerschap schadelijk is, roept een belangrijk vraagteken op in de hoofden van moeders die een baby verwachten. W dit artel spraken przemierzamy de voordelen en nadelen van aubergineconsumptie tijdens de zwangerschap om de vragen in gedachten te beantwoorden.

Aubergine tijdens de zwangerschap: jest het veilig?

Als je een mediterraan dieet volgt, vraag je je misschien af z je aubergines consumeren tijdens de zwangerschap. Je hebt misschien gehoord dat het consumeren van aubergines tijdens de zwangerschap gevaarlijk is, maar is dit waar? Hieronder bekijken we de veiligheid van aubergines tijdens de zwangerschap, evenals de voedingsstoffen die ze voor u en uw groeiende baby leveren.

Czy oberżyna veilig tijdens de zwangerschap?

Ja, het jest veilig om bakłażany te eten tijdens de zwangerschap. Maar bakłażan bevat een stof genaamd solanine, die giftig kan zijn wanneer het in grote hoeveelheden wordt geconsumeerd. Solaninevergiftiging treedt op wanneer u wordt blootgesteld aan hoge niveaus van solanine en blood symptomen veroorzaken zoals diarree, braken, koorts en/of maagpijn.

Wat zijn de voordelen van bakłażan? Waar jest również stalowy van bakłażan poszedł voor?

Om giftig te zijn, moet je meer z 400 mg solaniny eten en de meeste bakłażanów bevatten 2-13 mg solanyny. Je hoeft dus niet bang te zijn om je favoriete auberginegerechten te eten, tenzij je het overdrijst.

Bakłażan Voedingswaarde

1 kop z 82 gramów rauwe bakłażan bevat de volgende vitaminen en mineralen:

  • Calorieën: 20,5 calorieën
  • Koolhydraten: 4,8 g
  • Suiker: 2,9 g
  • Eiwit: 0,8 g
  • Olie: 0,2 g
  • Vezel: 2,5 g
  • Mangaan: 0,2 mg
  • Folaat: 18 μg
  • Kalium: 188 mg

Het eten van Citroen z het Drinken van Citroensap tijdens Zwangerschap

Voordelen van aubergine tijdens de zwangerschap

Antioxiderende eigenschappen: Je hebt dit mooie woord misschien eerder gehoord, maar wat jest przeciwutleniaczem en waarom wil ik het in mijn dieet?

Antioxidanten zijn stoffen die het lichaam helpen beschermen tegen vrije radicalen of schadelijke stoffen die rond circuleren. Zoals hartziekten en kanker te voorkomen z antyoksydantów helpen chronische ziekten ziekten.

Meer jest bevatten bakłażany anthocyanen, de antioxidant die verantwoordelijk jest voor zijn heldere en levendige paarse kleur.

Veroorzaken de nadelen van het eten van knoflook tijdens de zwangerschap een miskraam?

Vezels: Zoals je hierboven leest, bevat 1 kopje rauwe bakłażan 2,5 g vezels. Het verhogen van de vezelinname samen met vochtinname is de eerste behandeling voor constipatie tijdens de zwangerschap, maar vezels hebben veel andere functies from u "in balancing" houden.

Vezels helpen je langer vol te houden en vertragen de snelheid waarmee je bloedsuikerspiegel stijgt, echt een volle ketel winnen.

Motyka gaat gaspijn tijdens de zwangerschap? Oorzaken en behandeling van gaspijn

Folaat: Aubergine bevat folaat, wat een essentieel voedsel is voor je baby om te groeien en zich te ontwikkelen. Onvoldoende folaatinname jest geassocieerd spełnione verschillende slechte zwangerschapsresultaten. Het zou verstandig zijn om voor en tijdens de zwangerschap meer folaatvoedsel aan uw dieet toe te voegen.

Mangaan: Mangaan jest een van de minst bestudeerde micronutriënten als het gaat om zwangerschap. Hoewel het onwaarschijnlijk is dat u onvolledig bent, is het nog steeds belangrijk om de aanbevolen hoeveelheid te consumeren, omdat zowel deficiëntie als overmatige consumptie tot negatieve gevolgen kunnen leiden.

Twee bada hebben aangetoond dat zowel lage niveaus als hoge mangaanniveaus tijdens de zwangerschap geassocieerd zijn met een laag geboortegewicht.

Waterverbruik tijdens de zwangerschap – Hoeveel vloeistof moet u drinken tijdens de zwangerschap?

Hoe voeg je bakłażan toe aan je dieet?

Bakłażan jest een veelzijdig ingrediënt. Hoewel het meestal niet aan te raden is om te kiezen voor "caloriearm" voedsel tijdens de zwangerschap, als je in een situatie bevindt waarin je heel snel aankomt, is dit een geweldige toevoeging voor elke maaltijd.

Laatste woorden nad oberżynem tijdens de zwangerschap

Een dagelijkse portie bakłażan schaadt jou z je baby niet tijdens de zwangerschap. Het consumeren van aubergines tijdens de zwangerschap is niet alleen volledig veilig, maar heeft ook voordelen! Aubergine levert onder vezels, folaat, mangaan en antioxidanten, naast andere voedingsstoffen die in deze periode belangrijk zijn voor jou en de baby.