X

Eet je aubergines tijdens de zwangerschap? Voordelen van aubergine tijdens de zwangerschap Harms

De vraag van het eten van aubergines tijdens de zwangerschap is, roept een belangrijk vraagteken op in de hoofden van moeders die een baby verwachten. In deze artel spraken we over de voordelen en aanstek van aubergine tijdens de zwangerschap om de vragen in gedachten en antwoorden.

Aubergine tijdens de zwangerschap: is het veilig?

Als je een mediterraan dieet volgt, vraag je je misschien af van je aubergines consumeren tijdens de zwangerschap. Je hebt misschien gehoord dat het consumeren van aubergines tijdens de zwangerschap gevaarlijk is, maar is dit waar? Hieronder bekijken we de veiligheid van aubergines tijdens de zwangerschap, evenals de voedingsstoffen die ze voor u en uw groeiende baby leveren.

Is aubergine veilig tijdens de zwangerschap?

Ja, het is veilig om aubergines te eten tijdens de zwangerschap. Maar aubergine bevat een stof met solanine, die giftig kan zijn wanneer het in grote hoeveelheden wordt geconsumeerd. Solaninevergiftiging treedt op wanneer u wordt blootgesteld aan hoge niveaus van solanine en bloed symptomen veroorzaken diarree, braken, koorts en/of maagpijn.

Wat zijn de voordelen van auberginestengel? Waar is ook staal van aubergine goed voor?

Moet je meer van 400 mg solanine eten en de meeste aubergines bevatten 2-13 mg solanine. Je hoeft dus niet bang te zijn om je favoriete auberginegerechten te eten, tenzij je het overdrijst.

Voedingswaarde aubergine

1 kop van 82 gram rauwe aubergine bevat de volgende vitaminen en mineralen:

  • Aantal calorieën: 20,5 calorieën
  • Koolhydraten: 4,8 g
  • Suiker: 2,9 g
  • Eiwit: 0,8 g
  • Olie: 0,2 g
  • Vezel: 2,5 g
  • Mangaan: 0,2 mg
  • Folaat: 18 μg
  • Kalium: 188 mg

Het eten van Citroen of het Drinken van Citroensap tijdens Zwangerschap

Voordelen van aubergine tijdens de zwangerschap

Antioxiderende eigenschappen: Heb je dit mooie woord misschien eerder gehoord, maar wat is antioxidant en waarom wil ik het in mijn dieet?

Antioxidanten zijn stoffen die het lichaam helpen beschermen tegen vrije radicalen van schadelijke stoffen die rond circuleren. Zoals hartziekten en kanker te voorkomen van antioxidant helpen chronische ziekten ziekten.

Meer is aubergines anthocyanen, de antioxidant die verantwoordelijk is voor de heldere en levendige paarse kleur.

De aansnijd van het eten van knoflook tijdens de zwangerschap van een miskraam?

Vezels: Zoals je hierboven leest, bevat 1 kopje rauwe aubergine 2,5 g vezels. Het verhogen van de vezelinname samen met vochtinname is de eerste behandeling voor constipatie tijdens de zwangerschap, maar heeft veel andere functies van u "in balanceren" houden.

Vezels helpen je langer vol te houden en vertragen de snelheid waarmee je bloedsuikerspiegel stijgt, echt een volle ketel winnen.

Hoe gaat het met gaspijn tijdens de zwangerschap? Oorzaken en behandeling van gaspijn

Folaat: Aubergine bevat folaat, wat een essentieel voedsel is voor je baby om te groeien en zich te ontwikkelen. Onvoldoende folaatinname wordt geassocieerd met verschillende slechte zwangerschapsresultaten. Het zou verstandig zijn om voor en tijdens de zwangerschap meer folaat voedsel aan uw dieet te voegen.

Mangaan: Mangaan is een van de minst bestudeerde micronutriënten als het gaat om zwangerschap. Hoewel het onwaarschijnlijk is dat u onvolledig bent, is het nog steeds belangrijk om de aanbevolen hoeveelheid te consumeren, want zowel deficiëntie als overmatige consumptie tot negatieve gevolgen kunnen leiden.

Twee studies hebben aangetoond dat de lage niveaus als hoge mangaan tijdens niveaus de zwangerschap geassocieerd met een laag geboortegewicht.

Waterverbruik tijdens de zwangerschap – Hoeveel vloeistof moet u drinken tijdens de zwangerschap?

Hoe voeg je aubergine toe aan je dieet?

Aubergine is een veelzijdig ingrediënt. Hoewel het meestal niet aan raden is om te kiezen voor "caloriearm" voedsel tijdens de zwangerschap, als je in een situatie waarin je snel aankomt, is dit een geweldige toevoeging voor elke maaltijd.

Laatste woorden over aubergine tijdens de zwangerschap

Een dagelijkse portie aubergines schaadt jou van je baby niet tijdens de zwangerschap. Het consumeren van aubergines tijdens de zwangerschap is niet alleen volledig veilig, maar heeft ook voordelen! Aubergine levert onder vezels, folaat, mangaan en antioxidanten, naast andere voedingsstoffen sterven in deze periode belangrijk zijn voor jou en de baby.