X

Eet je berenjenas tijdens de zwangerschap? Voordelen van berenjena tijdens de zwangerschap Harms

De vraag de het eten van aubergines tijdens de zwangerschap schadelijk es, roept een belangrijk vraagteken op in de hoofden van moeders die een baby verwachten. En dit artel se torció sobre voordelen en nadelen van aubergineconsumptie tijdens de zwangerschap om de vragen en gedachten te beantwoorden.

Berenjena tijdens de zwangerschap: ¿es het veilig?

Als je een mediterraan dieet volgt, vraag je je misschien af de je berenjenas consumeren tijdens de zwangerschap. Je hebt misschien gehoord dat het consumeren van aubergines tijdens de zwangerschap gevaarlijk es, maar is dit waar? Hieronder bekijken we de veiligheid van aubergines tijdens de zwangerschap, evenals de voedingsstoffen die ze voor u en uw groeiende baby leveren.

¿Es la berenjena veilig tijdens de zwangerschap?

Ja, het es veilig om berenjenas te eten tijdens de zwangerschap. Maar bevat een stof genaamd solanine, die giftig kan zijn wanneer het in grote hoeveelheden wordt geconsumeerd. Solaninevergiftiging treedt op wanneer u wordt blootgesteld aan hoge niveaus van solanine en sangre sintomática veroorzaken zoals diarree, braken, koorts en/of maagpijn.

¿Wat zijn de voordelen van auberginestengel? Waar es también van berenjena de acero goed voor?

Om giftig te zijn, moet je meer de 400 mg solanina eten en de meeste berenjenas bevatten 2-13 mg solanina. Je hoeft dus niet bang te zijn om je favoriete auberginegerechten te eten, tenzij je het overdrijst.

Voedingswaarde berenjena

1 kop de 82 gramos de berenjena rauwe bevat de volgende vitaminen en mineralen:

  • Calorías: 20,5 calorías
  • Koolhydraten: 4,8 g
  • Suiker: 2,9 g
  • Eiwit: 0,8 g
  • Olie: 0,2 g
  • Vezel: 2,5 g
  • Mangaan: 0,2 mg
  • Folaat: 18 μg
  • Kalium: 188 mg

Het eten van Citroen de het Drinken van Citroensap tijdens Zwangerschap

Voordelen van berenjena tijdens de zwangerschap

Antioxiderende eigenschappen: Je hebt dit mooie woord misschien eerder gehoord, maar wat es antioxidante en waarom wil ik het en mijn dieet?

Antioxidanten zijn stoffen die het lichaam helpen beschermen tegen vrije radicalen de schadelijke stoffen die rond circuleren. Zoals hartziekten en kanker te voorkomen de antioxidante helpen chronische ziekten ziekten ziekten.

Meer es bevatten bebergines anthocyanen, de antioxidante die verantwoordelijk es voor zijn heldere en levendige paarse kleur.

Veroorzaken de nadelen van het eten van knoflook tijdens de zwangerschap een miskraam?

Vezels: Zoals je hierboven leest, bevat 1 kopje rauwe bebergine 2,5 g vezels. Het verhogen van de vezelinname samen met vochtinname es de eerste behandeling voor constipatie tijdens de zwangerschap, maar vezels hebben veel andere functies de u "in balancing" houden.

Vezels ayudan a je langer vol te houden en vertragen de snelheid waarmee je bloedsuikerspiegel stijgt, echt een volle ketel winnen.

¿Hoe gaat gaspijn tijdens de zwangerschap? Oorzaken en behandeling van gaspijn

Folaat: Bevat folaat bevaine bebergine, wat een essentieel voedsel es voor je baby om te groeien en zich te ontwikkelen. Onvoldoende folaatinname es geassocieerd met verschillende slechte zwangerschapsresultaten. Het zou verstandig zijn om voor en tijdens de zwangerschap meer folaatvoedsel aan uw dieet toe te voegen.

Mangaan: Mangaan es een van de minst bestudeerde micronutriënten als het gaat om zwangerschap. Hoewel het onwaarschijnlijk es dat u onvolledig doblado, es het nog steeds belangrijk om de aanbevolen hoeveelheid te consumeren, omdat zowel deficiëntie als overmatige consumptie tot negatieve gevolgen kunnen leiden.

Twee estudia hebben aangetoond dat zowel lage niveaus als hoge mangaanniveaus tijdens de zwangerschap geassocieerd zijn met een laag geboortegewicht.

Waterverbruik tijdens de zwangerschap – Hoeveel vloeistof moet u drinken tijdens de zwangerschap?

Hoe voeg je berenjena dedo del pie aan je dieet?

La berenjena es een veelzijdig ingrediënt. Hoewel het meestal niet aan te raden es om te kiezen voor "caloriearm" voedsel tijdens de zwangerschap, als je in een situatie bevindt waarin je heel anel aankomt, es dit een geweldige toevoeging voor elke maaltijd.

Laatste woorden sobre berenjena tijdens de zwangerschap

Een dagelijkse portie bebergines schaadt jou de je baby niet tijdens de zwangerschap. Het consumeren van berenjenas tijdens de zwangerschap es niet alleen volledig veilig, maar heeft ook voordelen! La berenjena levert onder vezels, folaat, mangaan en antioxidanten, naast andere voedingsstoffen mueren en deze periode belangrijk zijn voor jou en de baby.