X

Eet je aubergines tijdens de zwangerschap? Voordelen skåpbil aubergine tijdens de zwangerschap Skador

De vraag av het eten skåpbil aubergines tijdens de zwangerschap schadelijk är, roept een belangrijk vraagteken op in de hoofden skåpbilmoeders die een baby verwachten. I dit artel spraken vi över de voordelen en nadelen van aubergineconsumptie tijdens de zwangerschap om de vragen i gedachten te beantwoorden.

Aubergine tijdens de zwangerschap: är het veilig?

Als je een mediterraan dieet volgt, vraag je je misschien af av je aubergines consumeren tijdens de zwangerschap. Je hebt misschien gehoord dat het consumeren van aubergines tijdens de zwangerschap gevaarlijk är, maar är dit waar? Hieronder bekijken we de veiligheid van aubergines tijdens de zwangerschap, evenals de voedingsstoffen die ze voor u en uw groeiende baby leveren.

Är aubergine veilig tijdens de zwangerschap?

Ja, het är veilig om aubergines te eten tijdens de zwangerschap. Maar aubergine bevat een stof genaamd solanine, die giftig kan zijn wanneer het i grote hoeveelheden wordt geconsumeerd. Solaninevergiftiging treedt op wanneer u wordt blootgesteld aan hoge niveaus van solanine en blood symptomen veroorzaken zoals diarree, braken, koorts en/of maagpijn.

Wat zijn de voordelen van auberginestengel? Waar är också stål van aubergine goed voor?

Om giftig te zijn, moet je meer från 400 mg solanin eten en de meeste auberginer bevatten 2-13 mg solanin. Je hoeft dus niet bang te zijn om je favoriete auberginegerechten te eten, tenzij je het overdrijst.

Voedingswaarde aubergine (voedingswaarde aubergine)

1 kop av 82 gram rauwe aubergine bevat de volgende vitaminen en mineralen:

  • Calorieën: 20,5 calorieën
  • Koolhydraten: 4,8 g
  • Suiker: 2,9 g
  • Eiwit: 0,8 g
  • Olie: 0,2 g
  • Vezel: 2,5 g
  • Mangaan: 0,2 mg
  • Folaat: 18 μg
  • Kalium: 188 mg

Het eten skåpbil Citroen av höna Drinken skåpbil Citroensap tijdens Zwangerschap

Voordelen skåpbil aubergine tijdens de zwangerschap

Antioxiderende eigenschappen: Je hebt dit mooie woord misschien eerder gehoord, maar wat är antioxidant en waarom wil ik het i mijn dieet?

Antioxidanten zijn stoffen die het lichaam helpen beschermen tegen vrije radicalen av schadelijke stoffen die rond circuleren. Zoals hartziekten en kanker te voorkomen från antioxidant helpen chronische ziekten ziekten.

Meer är bevatten aubergines antocyanen, de antioxidant die verantwoordelijk är voor zijn heldere en levendige paarse kleur.

Veroorzaken de nadelen van het eten van knoflook tijdens de zwangerschap een miskraam?

Vezels: Zoals je hierboven leest, bevat 1 kopje rauwe aubergine 2,5 g vezels. Het verhogen van de vezelinname samen met vochtinname is de eerste behandeling voor constipatie tijdens de zwangerschap, maar vezels hebben veel andere functies from u "in balancing" houden.

Vezels hjälper je langer vol te houden en vertragen de snelheid waarmee je bloedsuikerspiegel stijgt, echt een volle ketel winnen.

Hoe gaat gaspijn tijdens de zwangerschap? Oorzaken en behandeling van gaspijn

Folaat: Aubergine bevat folaat, wat een essentieel voedsel är voor je baby om te groeien en zich te ontwikkelen. Onvoldoende folaatinname är geassocieerd met verschillende slechte zwangerschapsresultaten. Het zou verstandig zijn om voor en tijdens de zwangerschap meer folaatvoedsel aan uw dieet te voegen.

Mangaan: Mangaan är een van de minst bestudeerde micronutriënten als het gaat om zwangerschap. Hoewel het onwaarschijnlijk är dat u onvolledig böjd, är het nog steeds belangrijk om de aanbevolen hoeveelheid te consumeren, omdat zowel deficiëntie als overmatige consumptie tot negatieve gevolgen kunnen leiden.

Twee studier hebben aangetoond dat zowel lage niveaus als hoge mangaanniveaus tijdens de zwangerschap geassocieerd zijn met een laag geboortegewicht.

Waterverbruik tijdens de zwangerschap – Hoeveel vloeistof moet u drinken tijdens de zwangerschap?

Hoe voeg je aubergine tå aan je dieet?

Aubergine är een veelzijdig ingrediënt. Hoewel het meestal niet aan te raden är om te kiezen voor "caloriearm" voedsel tijdens de zwangerschap, als je in een situatie bevindt waarin je heel snel aankomt, är een geweldige toevoeging voor elke maaltijd.

Laatste woorden över aubergine tijdens de zwangerschap

Een dagelijkse portie aubergines schaadt jou av je baby niet tijdens de zwangerschap. Het consumeren van aubergines tijdens de zwangerschap är niet alleen volledig veilig, maar heeft ook voordelen! Aubergine levert onder vezels, folaat, mangaan en antioxidanten, naast andere voedingsstoffen die in deze periode belangrijk zijn voor jou en de baby.