X

Eet je lilek tijdens de zwangerschap? Voordelen van lilek tijdens de zwangerschap Škody

De vraag z het eten van aubergines tijdens de zwangerschap schadelijk je, roept een belangrijk vraagteken op v de hoofden van moeders die een baby verwachten. V dit artel spraken jsme nad de voordelen en nadelen van aubergineconsumptie tijdens de zwangerschap om de vragen v gedachten te beantwoorden.

Lilek tijdens de zwangerschap: je het veilig?

Als je een mediterraan dieet volgt, vraag je je misschien af z je lilek consumeren tijdens de zwangerschap. Je hebt misschien gehoord dat het consumeren van aubergines tijdens de zwangerschap gevaarlijk je, maar je dit waar? Hieronder bekijken we de veiligheid van aubergines tijdens de zwangerschap, evenals de voedingsstoffen die ze voor u en uw groeiende baby leveren.

Je lilek veilig tijdens de zwangerschap?

Ja, het je veilig om lilek te eten tijdens de zwangerschap. Maar lilek bevat een stof genaamd solanine, die giftig kan zijn wanneer het in grote hoeveelheden wordt geconsumeerd. Solaninevergiftiging treedt op wanneer u wordt blootgesteld aan hoge niveaus van solanine en blood symptomen veroorzaken zoals diarree, braken, koorts en/of maagpijn.

Wat zijn de voordelen van auberginestengel? Waar je také ocel van lilek goed voor?

Om giftig te zijn, moet je meer od 400 mg solanine eten en de meeste lilek bevatten 2-13 mg solanin. Je hoeft dus niet bang te zijn om je favoriete auberginegerechten te eten, tenzij je het overdrijst.

Lilek voedingswaarde

1 kop z 82 gramů rauwe lilek bevat de volgende vitaminen en mineralen:

  • Kalorie: 20,5 kalorií
  • Koolhydraten: 4,8 g
  • Suiker: 2,9 g
  • Eiwit: 0,8 g
  • Olie: 0,2 g
  • Vezel: 2,5 g
  • Mangaan: 0,2 mg
  • Folaat: 18 μg
  • Kalium: 188 mg

Het eten van Citroen z het Drinken van Citroensap tijdens Zwangerschap

Voordelen van lilek tijdens de zwangerschap

Antioxiderende eigenschappen: Je hebt dit mooie woord misschien eerder gehoord, maar wat je antioxidant en waarom wil ik het in mijn dieet?

Antioxidanten zijn stoffen die het lichaam helpen beschermen tegen vrije radicalen ze schadelijke stoffen die rond circuleren. Zoals hartziekten en kanker te voorkomen z antioxidačního helpen chronische ziekten ziekten.

Meer je bevatten lilek antokyanenu, de antioxidant die verantwoordelijk is voor zijn heldere en levendige paarse kleur.

Veroorzaken de nadelen van het eten van knoflook tijdens de zwangerschap een miskraam?

Vezels: Zoals je hierboven leest, bevat 1 kopje rauwe lilek 2,5 g vezels. Het verhogen van de vezelinname samen met vochtinname is de eerste behandeling voor constipatie tijdens de zwangerschap, maar vezels hebben veel andere functies from u "in balancing" houden.

Vezels helpen je langer vol te houden en vertragen de snelheid waarmee je bloedsuikerspiegel stijgt, echt een volle ketel winnen.

Hoe gaat gaspijn tijdens de zwangerschap? Oorzaken en behandeling van gaspijn

Folaat: Lilek bevat folaat, wat een essentieel voedsel je voor je baby om te groeien en zich te ontwikkelen. Onvoldoende folaatinname je geassocieerd met verschillende slechte zwangerschapsresultaten. Het zou verstandig zijn om voor en tijdens de zwangerschap meer folaatvoedsel aan uw dieet toe te voegen.

Mangaan: Mangaan je een van de minst bestudeerde micronutriënten als het gaat om zwangerschap. Hoewel het onwaarschijnlijk je dat u onvolledig bent, je het nog steeds belangrijk om de aanbevolen hoeveelheid te consumeren, omdat zowel deficiëntie als předčí consumptie tot negatieve gegenvol kunnen leiden.

Twee studie hebben aangetoond dat zowel lage niveaus als hoge mangaanniveaus tijdens de zwangerschap geassocieerd zijn se setkal een laag geboortegewicht.

Waterverbruik tijdens de zwangerschap – Hoeveel vloeistof moet u drinken tijdens de zwangerschap?

Hoe voeg je lilek na toe aan je dieet?

Lilek je een veelzijdig ingrediënt. Hoewel het meestal niet aan te raden is om te kiezen voor "caloriearm" voedsel tijdens de zwangerschap, als je in een situatie bevindt waarin je pata snel aankomt, je dit een geweldige toevoeging voor elke maaltijd.

Laatste woorden nad lilek tijdens de zwangerschap

Een dagelijkse portie lilek schaadt jou z je baby nijdens de zwangerschap. Het consumeren van aubergines tijdens de zwangerschap je niet alleen volledig veilig, maar heeft ook voordelen! Lilek páka onder vezels, folaat, mangaan en antioxidanten, naast andere voedingsstoffen zemřít v deze periode belangrijk zijn voor jou en de baby.