X

Eet je aubergines tijdens de zwangerschap? Voordelen van aubergine tijdens de zwangerschap Danys

De vraag de het eten van aubergines tijdens de zwangerschap schadelijk és, roept een belangrijk vraagteken op in de hoofden van moeders die een baby verwachten. En dit artel ens va sorgir de voordelen en nadelen van aubergineconsumptie tijdens de zwangerschap om de vragen en gedachten te beantwoorden.

Albergínia tijdens de zwangerschap: és het veilig?

Als je een mediterraan dieet volgt, vraag je misschien af de je aubergines consumeren tijdens de zwangerschap. Je hebt misschien gehoord dat het consumeren van aubergines tijdens de zwangerschap gevaarlijk és, maar és dit waar? Hieronder bekijken de veiligheid van aubergines tijdens de zwangerschap, evenals de voedingsstoffen die ze voor u en uw groeiende baby leveren.

L'albergínia veilig tijdens de zwangerschap?

Ja, het és veilig om aubergines te eten tijdens de zwangerschap. Maar albergínia bevat een stof genaamd solanine, die giftig kan zijn wanneer het en grote hoeveelheden paraula geconsumeerd. Solaninevergiftiging treedt op wanneer u wordt blootgesteld aan hoge niveaus van solanine en simptomatologia sang veroorzaken zoals diarree, frenat, koorts en/de maagpijn.

Wat zijn de voordelen van auberginestengel? Waar també és acer van aubergine goed voor?

Om giftig te zijn, moet je meer de 400 mg solanine eten en de meeste albergínies bevatten 2-13 mg solanina. Je hoeft dus niet bang te zijn om je favoriete auberginegerechten te eten, tenzij je het overdrijst.

Albergínia voedingswaarde

1 kop de 82 grams rauwe albergínia bevat de volgende vitaminen en mineralen:

  • Calories: 20,5 calories
  • Koolhidraten: 4,8 g
  • Suiker: 2,9 g
  • Eiwit: 0,8 g
  • Oli: 0,2 g
  • Bisell: 2,5 g
  • Mangaà: 0,2 mg
  • Folaat: 18 μg
  • Calci: 188 mg

Het eten van Citroen de het Drinken van Citroensap tijdens Zwangerschap

Voordelen van aubergine tijdens de zwangerschap

Antioxiderende eigenschappen: Je hebt dit mooie woord misschien eerder gehoord, maar wat és antioxidant en waarom wil ik het in mijn dieet?

Antioxidanten zijn stoffen die het lichaam helpen beschermen tegen vrije radicalen of schadelijke stoffen die rond circuleren. Zoals hartziekten en kanker te voorkomen de l'antioxidant helpen chronische ziekten ziekten.

Meer és bevatten aubergines anthocyanen, de antioxidant die verantwoordelijk és voor zijn heldere en levendige paarse kleur.

Veroorzaken de nadelen van het eten van knoflook tijdens de zwangerschap een miskraam?

Vezels: Zoals je hierboven leest, bevat 1 kopje rauwe albergínia 2,5 g vezels. Het verhogen van de vezelinname samen met vochtinname is de eerste behandeling voor constipatie tijdens de zwangerschap, maar vezels hebben veel andere functies from u "in balancing" houden.

Vezels helpen je langer vol te houden en vertragen de snelheid waarmee je bloedsuikerspiegel stijgt, echt een volle ketel winnen.

Hoe gaat gaspijn tijdens de zwangerschap? Oorzaken en behandeling van gaspijn

Folaat: Aubergine bevat folaat, wat een essentieel voedsel is voor je baby om te groeien en zich te ontwikkelen. Onvoldoende folaatinname és geassocieerd met verschillende slechte zwangerschapsresultaten. Het zou verstandig zijn om voor en tijdens de zwangerschap meer folaatvoedsel aan uw dieet toe te voegen.

Mangaan: Mangaan és een van de minst bestudeerde micronutriënten als het gaat om zwangerschap. Hoewel het onwaarschijnlijk és dat u onvolledig bent, és het nog steeds belangrijk om de aanbevolen hoeveelheid te consumeren, omdat zowel deficiëntie als overmatige consumptie tot negatieve gevolgen kunnen leiden.

Twee estudia hebben aangetoond dat zowel lage niveaus als hoge mangaanniveaus tijdens de zwangerschap geassocieerd zijn met een laag geboortegewicht.

Waterverbruik tijdens de zwangerschap – Hoeveel vloeistof moet u drinken tijdens de zwangerschap?

Hoe voeg je aubergine toe aan je dieet?

L'albergínia és een veelzijdig ingrediënt. Hoewel het meestal niet aan te raden és om te kiezen voor "caloriearm" voedsel tijdens de zwangerschap, als je in een situie bevindt waarin je heel snel aankomt, és dit een geweldige toevoeging voor elke maaltijd.

Laatste woorden sobre tijdens d'albergínia de zwangerschap

Een dagelijkse portie aubergines schaadt jou de je baby niet tijdens de zwangerschap. Het consumeren van aubergines tijdens de zwangerschap és niet alleen volledig veilig, maar heeft ook voordelen! Els bisells d'albergínia levert onder, folaat, mangaan en antioxidanten, naast andere voedingsstoffen moren en deze periode belangrijk zijn voor jou en de baby.