X

Eet je aubergines tijdens de zwangerschap? Voordelen van aubergine tijdens de zwangerschap Harms

De vraag o het eten van aubergines tijdens de zwangerschap schadelijk yw, roept een belangrijk vraagteken op yn de hoofden van moeders yn marw een babi verwachten. Yn dit artel chwistrellu ni dros de voordelen en nadelen van aubergineconsumptie tijdens de zwangerschap om de vragen yn gedachten te beantwoorden.

Aubergine tijdens de zwangerschap: a yw het veilig?

Als je een meddygol dieet volgt, vraag je je misschien af o je aubergines traul tijdens de zwangerschap. Je hebt misschien gehoord dat het traul van aubergines tijdens de zwangerschap gevaarlijk yw, maar yw dit waar? Hieronder bekijken ni de veiligheid van aubergines tijdens de zwangerschap, evenals de voedingsstoffen die ze voor u en uw groeiende lifer babi.

A yw aubergine veilig tijdens de zwangerschap?

Ja, het yw veilig om aubergines te eten tijdens de zwangerschap. Maar aubergine bevat een stof genaamd solanine, die giftig kan zijn wanneer het mewn grote hoeveelheden wordt geconsumeerd. Solaninevergiftiging treedt op wanneer u wordt blootgesteld aan hoge niveaus van solanine en symptomen gwaed veroorzaken zoals diarree, brêc, koorts en/o maagpijn.

Wat zijn de voordelen van auberginestengel? Mae Waar hefyd yn ddur van aubergine goed voor?

Om rhoddion te zijn, moet je meer o 400 mg solanine eten en de meeste aubergines bevatten 2-13 mg solanine. Je hoeft dus niet bang te zijn om je favoriete auberginegerechten te eten, tenzij je het gordrijst.

Voedingswaarde aubergine

1 kop o 82 gram rauwe aubergine bevat de folgende fitaminen en mwynglawdd:

  • Calorieën: 20.5 calorieën
  • Koolhydraten: 4.8 g
  • Suiker: 2.9 g
  • Eiwit: 0.8 g
  • Olie: 0.2 g
  • Felzel: 2.5 g
  • Rheolwr: 0.2 mg
  • Folaat: 18 μg
  • Kalium: 188 mg

Het eten van Citroen o het Drinken van Citroensap tijdens Zwangerschap

Voordelen van aubergine tijdens de zwangerschap

Antioxiderende eigenschappen: Je hebt dit mooie woord camsyniad eerder gehoord, maar wat yw antioxidant en waarom wil ik het yn mijn dieet?

Antioxidanten zijn stoffen yn marw het lichaam helpen beschermen tegen vrije radicalen o schadelijke stoffen yn marw o amgylch amgylchiad. Zoals hartziekten en kanker te voorkomen o gymorth gwrth-ocsid cronische ziekten ziekten.

Mae Meer yn bevatten aubergines anthocyanen, de gwrthocsid yn marw verantwoordelijk yw voor zijn heldere en levendige paarse kleur.

Veroorzaken de nadelen van het eten van knoflook tijdens de zwangerschap een miskraam?

Felzels: Zoals je hierboven leest, bevat 1 kopje rauwe aubergine 2.5 g vezels. Het verhogen van de vezelinname samen a gyfarfu â vochtinname yw de eerste behandeling voor constipatie tijdens de zwangerschap, maar vezels hebben veel andere functies o u "wrth gydbwyso" houden.

Vezels helpen je langer vol te houden en vertragen de snelheid waarmee je bloedsuikerspiegel stijgt, echt een folle ketel winnen.

Hoe gaat gaspijn tijdens de zwangerschap? Oorzaken en behandeling van gaspijn

Folaat: Aubergine bevat folaat, wat een essentieel voedsel yw voor je babi om te groeien en zich te ontwikkelen. Onfoldoende folaatinname yw geassocieerd wedi'i fodloni'n ferschillende slechte zwangerschapsresultaten. Het zou verstandig zijn om voor en tijdens de zwangerschap meer folaatvoedsel aan uw dieet toe te voegen.

Rheolwr: Mae Mangaan yn een van de minst bestudeerde micronutriënten als het gaat om zwangerschap. Mae Hoewel het onwaarschijnlijk yn dat u onvolledig bent, a het nog steeds belangrijk om de aanbevolen hoeveelheid te traul, omdat zowel deficiëntie als dros traul traul tot negatieve gevolgen kunnen leiden.

Astudiaethau Twee hebben aangetoond dat zowel lage niveaus als hoge mangaanniveaus tijdens de zwangerschap geassocieerd zijn wedi cyfarfod â een laag geboortegewicht.

Waterverbruik tijdens de zwangerschap – Hoeveel vloeistof moet u drinken tijdens de zwangerschap?

Hoe voeg je aubergine toe aan je dieet?

Mae Aubergine yn een veelzijdig ingrediënt. Mae Hoewel het meestal niet aan te raden yn om te kiezen voor "calorïau" voedsel tijdens de zwangerschap, als je yn y fan a'r lle bevindt waarin je heel snel aankomt, yw dit een geweldige yn tocio voor elke maaltijd.

Laatste woorden dros aubergine tijdens de zwangerschap

Een dagelijkse portie aubergines schaadt jou o je babi niet tijdens de zwangerschap. Het traul van aubergines tijdens de zwangerschap yw niet alleen volledig veilig, maar heeft ook voordelen! Aubergine levert onder vezels, folaat, mangaan en antioxidanten, naast andere voedingsstoffen die in deze periode belangrijk zijn voor jou en de baby.