Lijst van dingen om niet te eten tijdens de zwangerschap - Wat niet te eten tijdens de zwangerschap

Hoewel de lijst met dingen om niet te eten tijdens de zwangerschap veel ideeën geeft, zul je merken dat er fouten kunnen zijn die je maakt als je in detail gaat. Omdat het eten, drinken of bepaalde gewoonten die we gewend zijn te consumeren in ons dagelijks leven en zelfs verslaafd zijn, u en de baby tijdens de zwangerschap kunnen schaden. Als je wilt, laten we beginnen met een lijst van wat schadelijk is om te eten en lastig te doen tijdens de zwangerschap.

Lijst van dingen die niet te eten zijn tijdens de zwangerschap

De lijst van dingen om niet te eten tijdens de zwangerschap omvat voedsel en dranken die de moeder en de baby tijdens de zwangerschap kunnen schaden of verschillende problemen kunnen veroorzaken. De belangrijkste hiervan zijn de volgende:

 • Zeevruchten met hoog kwik
 • Niet gaar of rauw vlees, kip en Zeevruchten
 • Verwerkte vleesproducten
 • Ruwe eieren
 • Posten
 • Cafeïnehoudende voedingsmiddelen en dranken
 • Rauwe groenten (grondig moet ervoor worden gezorgd dat het wordt schoongemaakt)
 • Ongewassen en geschild Vruchten
 • Ongepasteuriseerde melk en melk Producten
 • Alcohol en sigaretten
 • In de fabriek gemaakte snacks

Laten we deze voedingsmiddelen die lastig zijn om niet te eten tijdens de zwangerschap uitwerken en iets meer uitleggen waarom voeding belangrijk is tijdens de zwangerschap.

Wat niet te eten tijdens zwangerschap en zwangerschap Het belang van voeding

Zwangerschap is een van de meest gevoelige en belangrijke processen in het leven van een vrouw. Daarom is het heel, heel belangrijk voor zwangere vrouwen om gezond voedsel te eten. Zwangere vrouwen moeten zorgen voor waar ze zich mee voeden en ervoor zorgen dat ze aanstootgevend voedsel en dranken vermijden. Sommige voedingsmiddelen mogen nooit worden geconsumeerd, terwijl andere in kleine hoeveelheden en zelden moeten worden geconsumeerd.

Van alle dingen die je niet moet eten tijdens de zwangerschap Belangrijk is dat het zeevruchten zijn met een hoog kwikgehalte

Kwik is een zeer giftig element en komt het meest voor in vervuild water wordt gevonden. Hogere hoeveelheden kwik, zenuwstelsel, nieren en kan schadelijk en giftig zijn voor het immuunsysteem. Belangrijk bij baby's het kan ook ontwikkelingsproblemen veroorzaken.

Grote zeevissen kunnen een hoge hoeveelheid kwik bevatten, omdat grote hoeveelheden kwik worden gevonden in zeeën met hoge vervuilingspercentages. Daarom wordt zwangere vrouwen geadviseerd om het consumeren van vis met hoog kwik te beperken tot niet meer dan 1-2 porties per maand.

Welke vis is lastig om te eten tijdens de zwangerschap?

Aangezien het een hoge mate van kwik bevat, worden de vissen die niet tijdens de zwangerschap mogen worden gegeten als volgt vermeld:

 • Swordfish
 • Haai en haai verkregen voedingsstoffen
 • De makreel van de koning
 • Tonijn en vooral albacore tonijnsoorten

Het is echter belangrijk op te merken dat niet alle vissen een hoog kwikgehalte hebben, alleen bepaalde soorten kwikrisico' s. Het consumeren van vis met een laag kwikgehalte tijdens de zwangerschap is erg gezond en deze vis kan 2 keer per week worden gegeten. Vette vis bevat veel omega-3 vetzuren, die belangrijk zijn voor je baby.

Ondergekookt of rauw vlees, kip en zeevruchten staan op de lijst met dingen die je niet moet eten tijdens de zwangerschap

Rauwe vis, vooral schaaldieren, kan verschillende infecties veroorzaken. Deze kunnen virale, bacteriële of parasitaire bevatten, zoals norovirus, Vibrio, Salmonella en Listeria. Sommige van deze ziekten treffen alleen zwangere vrouwen, waardoor de moeder zwak en uitgedroogd blijft, terwijl andere kunnen worden overgedragen op de ongeboren baby met ernstige, zelfs fatale gevolgen.

Listeria-infectie tijdens de zwangerschap

Zwangere vrouwen zijn bijzonder kwetsbaar voor listeriagerelateerde ziekten. In feite hebben zwangere vrouwen 20 keer meer kans om Listeria-infectie te ontwikkelen dan normale mensen. Deze bacterie is te vinden in de bodem en in besmet water of planten. Tijdens het reinigen van rauwe vis kan infectie op vele manieren worden gevangen, waaronder roken of het aanraken van de mond en neus met vuile handen.

Blijf uit de buurt van rauwe vis tijdens de zwangerschap

Zelfs als de moeder geen tekenen van ziekte vertoont, kan een baby in de baarmoeder via de placenta worden geïnfecteerd met de ziekte van Listeria. Als deze overdracht vroeg plaatsvindt, kan het een miskraam, doodgeboorte en andere belangrijke ziekten veroorzaken. Om deze reden moeten zwangere vrouwen schaaldieren en rauwe visproducten vermijden. Rauwe vis en schaaldieren kunnen besmet zijn met bacteriën en parasieten. Sommige van deze kunnen negatieve effecten hebben op de gezondheid en schade toebrengen aan zowel moeder als ongeboren baby.

Rauwe of niet gaar vleesproducten tijdens de zwangerschap Verwerpelijk

Het consumeren van rauw vlees of niet gaar vleesproducten tijdens geblik verhoogt uw kans op infectie door veel parasieten en bacteriën, zoals E. coli, Toxoplasma, Salmonella en Listeria. Bacteriën kunnen de algemene gezondheid van de baby in de baarmoeder in gevaar brengen, wat leidt tot doodgeboorten, miskramen of ernstige hersenziekten, vooral mentale problemen, blindheid en epilepsie.

Veel bacteriën zijn te vinden op het oppervlak van vlees, terwijl andere in vlees kunnen zitten. Het is lastig om antropotisch vlees te consumeren, zoals rundvleesfilets, ossenhaasvlees of kalfsvlees, lamsvlees en kalfsvlees, of alle vleesporties, tenzij volledig vervangen. Hotdogs, verwerkte delicatessenproducten of niet gaar fastfood behoren ook tot de factoren die een risico vormen. Hoewel deze vleesproducten schoon kunnen zijn, kunnen ze ook besmet raken tijdens het koken, bereiden, verpakken en transporteren en het risico op ziekte verhogen. Zwangere vrouwen mogen geen onbewerkte vleesproducten consumeren, tenzij ze grondig worden gestoomd of grondig in de oven worden gebakken.

Het eten van Ruwe Eieren tijdens Zwangerschap

Rauwe eieren kunnen besmet zijn met Salmonella-bacteriën. Symptomen van salmonella-infecties kunnen vaak door de moeder worden gevoeld en kunnen worden begrepen door sommige indicatoren zoals koorts, misselijkheid, braken, maagkrampen en diarree. Soms kan de ziekte echter stuiptrekkingen en krampen in de baarmoeder veroorzaken, wat leidt tot doodgeboorten of vroeggeboorten.

Belangrijkste voedingsmiddelen die rauwe eieren bevatten

Hoewel rauwe eieren niet direct worden geconsumeerd, kun je onbewust rauwe eieren kopen van verschillende voedingsstoffen en gerechten. Denk dus nog eens na tijdens de zwangerschap bij het eten van wat er op de volgende lijst staat:

 • Licht gekookt en tjilpend eieren in het resterende veld
 • Gekookte maar niet gestolde eieren
 • Hollandez saus
 • Zelfgemaakte mayonaise
 • Salade dressings
 • Zelfgemaakt ijs
 • Natte en zachte sauscakes

Gepasteuriseerde eieren worden meestal gebruikt bij de productie van veel kant-en-klare producten die rauwe eieren bevatten, dus het levert geen problemen op. U moet er echter voor zorgen dat het gebruikte ei gezond is door de inhoud van het product dat u koopt te lezen. De belangrijkste factor in eiconsumptie tijdens de zwangerschap is dat het ei grondig wordt gekookt of gepasteuriseerd.

In wat niet te consumeren tijdens de zwangerschap Offalen zijn ook te vinden

Slachtafwas of orgaanvlees is een geweldige bron van veel gerechten. Afaal bevat ook waardevolle voedingsstoffen, waaronder ijzer, B12 vitamine A, koper kan als voorbeeld worden gegeven. Er zijn echter te veel Het nemen van dierlijke vitamine A wordt niet aanbevolen tijdens de zwangerschap.

Zoals te zien is, lijken afvallen heel gunstig te zijn voor moeder en baby, maar omdat ze overmatige ophoping van koper kunnen veroorzaken, vormt offale consumptie een risico en zorgt er ook voor dat ze vitamine A bevatten, wat verschillende structurele problemen bij de baby en de ophoping van schadelijke stoffen in de lever kan veroorzaken. Daarom mogen zwangere vrouwen niet meer dan één keer per week offaal eten.

Cafeïnehoudende voedingsmiddelen en dranken tijdens de zwangerschap

Cafeïne is een van de meest geprefereerde psychoactieve stoffen en wordt meestal gevonden in cacao met enkele kant-en-klare dranken zoals thee, koffie en cola. Hoewel het niet ok is voor zwangere vrouwen om koffie te drinken met een snelheid van 200 mg per dag, of ongeveer 2-3 kopjes, zal het ook nuttig zijn om onder dit percentage te blijven.

Cafeïne wordt zeer snel opgenomen, gaat gemakkelijk door de placenta en via het naar de baby. Omdat er geen enzymen in de baarmoeder zijn die cafeïne kunnen verteren en de schadelijke effecten ervan kunnen verwijderen, kan overmatige cafeïne-inname een hoge mate van accumulatie bij de baby veroorzaken. Het is aangetoond door verschillende studies dat het consumeren van grote hoeveelheden cafeïne tijdens de zwangerschap de groei bij de baby vermindert en daarom de kans op een laag geboortegewicht verhoogt. Dit kan leiden tot een verhoogd risico op zuigelingensterfte en een hoog risico op chronische ziekten zoals diabetes type 2 en hartaandoeningen op volwassen leeftijd.

Ruwe Kool en Verse Gekiemde Groenten tijdens Zwangerschap Kan een risico vormen

Groenten die nieuwe spruiten geven of in contact komen met de grond, waaronder rauwe kool, radijs en mung bean sprouts tijdens de zwangerschap, kunnen besmet zijn met Salmonella. Omdat zaden vochtige grond nodig hebben om te ontkiemen, is deze omgeving ook heel ideaal in de ontwikkeling van schadelijke bacteriën, en het is ook vrij moeilijk of zelfs onmogelijk om de bacteriën die zich in een dergelijke omgeving ontwikkelen te verwijderen van de plant waarop ze zich bevinden. Daarom wordt zwangere vrouwen geadviseerd om rauwe kool en vergelijkbare grondgewassen volledig buiten de voedsellijsten te eten of door dergelijk voedsel te koken. Op basis van deze waarschuwingen moet u dergelijke planten zeker na het koken consumeren om niet te worden beroofd van voedingsstoffen in voedingsmiddelen zoals rauwe kool.

De plaats van fruit in wat niet te eten tijdens de zwangerschap

Het oppervlak van groenten en fruit dat niet is gewassen of geschild, kan besmet zijn met verschillende soorten bacteriën en parasieten. Deze kunnen bacteriën Toxoplasma, E. coli, Salmonella en Listeria zijn, die kunnen worden overgedragen vanuit de bodem of door handcontact. Verontreiniging kan op elk moment optreden tijdens productie, oogst, verwerking, opslag, transport of detailhandel.

Bacteriën kunnen zowel de moeder als haar ongeboren baby schaden. De gevaarlijkste parasiet die in groenten en fruit kan achterblijven is Toxoplasma.

Toxoplasma is extreem gevaarlijk voor baby's

Geen symptomen bij de meeste toxoplasmosepatiënten sommigen hebben de griep in een maand of meer symptomen kunnen optreden. Geïnfecteerd met Toxoplasma terwijl nog in de baarmoeder de meeste baby's hebben geen symptomen bij de geboorte. Blindheid of mentale symptomen zoals handicaps kunnen zich later ontwikkelen.

Bovendien kan een klein percentage pasgeborenen dat besmet is met de ziekte ernstige oog- of hersenschade hebben bij de geboorte. Tijdens de zwangerschap is het erg belangrijk om het risico op infectie te minimaliseren door groenten en fruit grondig te spoelen, schillen of koken.

Melk in wat niet te eten tijdens de zwangerschap Locatie van producten

Rauwe melk en ongepasteuriseerde kaas zijn de belangrijkste die niet tijdens de zwangerschap mogen worden gegeten. Omdat ze een aantal schadelijke bacteriën kunnen bevatten zoals Listeria, Salmonella, E. coli en Campylobacter. Hetzelfde geldt voor ongepasteuriseerd sap, dat meestal besmet is met bacteriën. Al deze infecties kunnen levensbedreigende gevolgen hebben voor een ongeboren baby.

Bacteriën kunnen van nature voorkomen of zij kunnen tijdens de opslag op deze producten worden overgedragen door verontreiniging. Pasteurisatie is de schadelijke bacteriën verwijderen en vernietigen zonder de voedingsstructuur aan te tasten is de meest effectieve methode. Om de kans op infectie te minimaliseren, mogen zwangere vrouwen alleen gepasteuriseerde melk, kaas en sap.

Alcohol en roken tijdens de zwangerschap

Alcoholgebruik tijdens de zwangerschap veroorzaakt verschillende schade bij de baby, dus miskramen en doodgeboorten kunnen optreden. Zelfs het gebruik van een kleine hoeveelheid alcohol kan de hersenstructuur van de baby in de baarmoeder nadelig beïnvloeden. Aan de andere kant opent alcoholgebruik tijdens de zwangerschap de deur voor de baby om te worden blootgesteld aan verslechtering van zijn gezicht en hoofdstructuren, hartproblemen en risico's zoals mentale handicap. Er is geen veilige maatstaf voor alcoholgebruik tijdens de zwangerschap, dus je moet zeker het drinken van alcohol tijdens de zwangerschap vermijden.

Aan de andere kant is roken tijdens de zwangerschap net zo riskant als het consumeren van alcohol, dus je moet stoppen met roken tijdens de zwangerschap. Indien mogelijk, als u een zwangerschap plant, had u vóór de conceptie moeten stoppen met roken.

Junkfood eten tijdens de zwangerschap

De zwangerschapsperiode is een tijd van snelle groei voor de baby. Eindelijk een groot aantal basisvoeders van zwangere vrouwen die eiwitten, folaat en ijzer bevatten heeft voedsel nodig.

Als u echter voornamelijk voor twee personen eet, u hoeft geen calorieën te nemen. In het tweede en derde trimester Het zal genoeg zijn om tussen de 350-500 extra calorieën te krijgen. Optimale zwangerschap diëten, voedzaam om te voldoen aan de behoeften van moeder en ontwikkelende baby het moet worden gevormd uit veilig voedsel met een hoge richting en een hoge diversiteit.

Het eten van Junk Food tijdens Zwangerschap in Moeder en Baby Verhoogt het risico op ziekte

Bewerkt junkfood is meestal qua voedingsstoffen het zijn voedingsmiddelen die laag, laag in calorieën, hoog in suiker en hoog in toegevoegde vet. Bovendien toegevoegde suiker, hartschade en diabetes type 2 problemen zoals veel gezondheid Problemen.

Hoewel gewichtstoename noodzakelijk is tijdens de zwangerschap, kan overmatige gewichtstoename leiden tot veel complicaties en ziekten. Deze omvatten complicaties van zwangerschap of bevalling, evenals een risico op diabetes. Het kan ook uw risico op het krijgen van een kind met overgewicht in de toekomst verhogen.

Bovendien, omdat er veel additieven en rangers in junkfood zijn, brengt het risico's met zich mee die de moeder en baby direct kunnen schaden. Daarom moet u junkfood vermijden om een gezonder zwangerschapsproces te hebben.

Het laatste nieuws over wat niet te eten tijdens de zwangerschap Woorden

Vooral geschikte voedselhygiëne en bereiding wordt altijd aanbevolen als het gaat om wat niet mag worden gegeten tijdens de zwangerschap. Het is echter niet altijd gemakkelijk om dit te doen, omdat sommige voedingsmiddelen ook besmet kunnen zijn wanneer u koopt of erna. Daarom is het het beste om zoveel mogelijk voedsel te vermijden in de lijst met dingen om niet te eten tijdens de zwangerschap. Uw gezondheid en de gezondheid van uw ongeboren kind moeten op de eerste plaats komen.

Eet Granaatappel een miskraam tijdens de zwangerschap? Je ook ons artikel Fruits That Cause Miscarriage bekijken.

Bron: https://www.healthline.com/nutrition/11-foods-to-avoid-during-pregnancy