X

Výhody, škody a použití oleje Ylang Ylang

Výhody oleje Ylang ylang byly v poslední době zkoumány poměrně často. Ylang ylang (Cananga odorata), ze které se získává olej, je tropická rostlina původem z jihovýchodní Asie. Esenciální olej se získává ze žlutých květů rostliny parní destilací. Má sladkou květinovou vůni, která je široce používána v mnoha kosmetických přípravcích, včetně parfémů a aromatických látek. Obvykle používá esenciální olej Ylang ylang k léčbě různých onemocnění, jako jsou bolesti hlavy, zažívací potíže, dny a dokonce i malárie. Byly také provedeny různé studie o zdravotních přínosech tohoto oleje. Výzkum ukazuje, že olej může mít anti-anxiolytické, antimikrobiální a hypotenzní vlastnosti. V tomto článku se na ně podrobně podíváme.

Výhody oleje Ylang Ylang

Výhody oleje Ylang ylang a nemoci, pro které je dobrý, jsou stručně následující:

  • To může pomoci snížit úzkost.
  • Má antimikrobiální vlastnosti.
  • Mohlo by to pomoct snížit krevní tlak.
  • Může to mít protizánětlivé účinky.
  • Může to pomoci vyléčit ránu.
  • Může působit jako afrodiziakum.              
  • Může pomoci při léčbě revmatismu a chlévu.
  • Může pomoci v boji proti malárii.
  • Může zlepšit zdraví pokožky a vlasů.
  • Může pomoci uvolnit svaly močového měchýře.

Pokud si přejete, uvádějme podrobnosti o výhodách oleje ylang ylang a byliných, které dáváme v látkách výše, pod nadpisy.

Výhody oleje Ylang Ylang pro stres a úzkost zhoršené

Studie ukázala, že tento esenciální olej má zklidnující účinek a pomáhá snižovat úzkost a zvyšovat sebeúctu. Další studie ukázala, že olej ylang ylang zmírňuje stres a pomáhá snižovat depresi. Ylang ylang olej může mít také vliv na kognitivní funkce. Ačkoli výzkum je omezený, bylo pozorováno, že olej ylang ylang zvyšuje klid. U některých pacientů však bylo také zjištěno, že olej ylang ylang snižuje paměť.

Výhody oleje Ylang Ylang pro krevní tlak

Esenciální olej Ylang ylang, když je absorbován kůží, může pomoci snížit krevní tlak. Tuk může pomoci zvládnout hypertenzi. Studie o skupině experimentů, které vdechovaly směs oleje Ylang ylang a některých dalších esenciálních olejů, zjistila nižší stres a hladinu krevního tlaku. Další studie zjistila, že vůně ylang ylang tuku snížila systolické i diastolické hladiny krevního tlaku.

Výhody oleje Ylang Ylang pro pokožku a vlasy

Tradičně se ylang ylang používá k léčbě akné v péči o pleť. Je známo, že inhibuje aktivitu bakterií zodpovědných za tvorbu akné. Ačkoli vědecké důkazy jsou vzácné, olej ylang ylang byl použit v mnoha kosmetických přípravcích pro péči o pleť. Olej je běžná látka, která se nachází v mnoha komerčních produktech pro péči o pleť a vlasy. Používá se v krémech, parfémech, masážních olejích a hydratačních krémech.

Tvrdí se, že má hydratační účinek na suchou pokožku a zlepšuje regeneraci kožních buněk. Olej může také snížit jemné linie a vrásky. Může podporovat zdravou pokožku hlavy aromaterapií. Může omladit pokožku hlavy a potenciálně snížit vypadávání vlasů. Tradičně se olej používal pro anti-mazové vlastnosti. Neexistuje však žádný výzkum, který by to dokázal.

Použití oleje Ylang Ylang

Olej Ylang ylang, který má mnoho užitečných vlastností, lze použít v následujících oblastech:

  • Může být použit jako insekticid. Podrobné informace o dalších rostlinách, které lze použít jako insekticidy, naleznete v našem článku Co jsou rostlinné oleje a směsi odpuzující komáry, jak je připravit.
  • Může být upřednostňován jako masážní olej proti stárnutí.
  • Může být použit k tomu, aby se relaxační koupelová voda.
  • Může být použit v domácích hydratačních krémech.
  • Může být přidán do kondicionérů.
  • Může být použit jako afrodiziakum.

Většina esenciálních olejů je v silně koncentrované formě. Proto je před aplikací důležité je zředit nosným olejem. Ylang ylang olej se obvykle používá v aromaterapeutických difuzérech. Jeho vůně může být také vdechnuta z láhve. Chcete-li otestovat alergickou citlivost, měli byste tento olej pozorovat jeho použitím na malou oblast.

Kolik oleje Ylang Ylang by mělo být použito denně?

Neexistuje žádný vědecký průvodce vhodnou dávkou oleje Ylang ylang. Záleží na mnoha proměnných, včetně věku osoby a základních zdravotních stavů. Bylo však zjištěno, že odhadovaná spotřeba (0.0001 mg / kg / den) pro účely aromatu v potravinách je bezpečná. Ale i toto množství tuku může způsobit negativní účinky u některých lidí.

Ylang Ylanga olej škody a vedlejší účinky

Zatímco mnoho odborníků říká, že tento olej je obvykle bezpečný, některé případové studie uvedly, že olej ylang ylang může způsobit podráždění kůže u subjektů. Olej Ylang ylang obsahuje isoögenol. Tato sloučenina je definována jako kontaktní alergen. Může způsobit podráždění kůže a kontaktní dermatitidu.

Poslední slova o výhodách a škodách oleje Ylang Ylanga

Esenciální olej Ylang ylang se populárně používá při aromaterapii díky svým relaxačním a náladovým vlastnostem. Má antimikrobiální, protizánětlivé a hojivé vlastnosti rány. Tradičně se používá k léčbě pokožky náchylné k akné a ke zlepšení kvality vlasů. Používá se v produktech pro péči o pleť, parfémech, svíčkách a potravinách pro svou jemnou exotickou vůni. Nicméně, tuk může způsobit alergie u některých lidí. Některé látky v oleji Ylang ylang mohou způsobit kontaktní dermatitidu. Před použitím se poraďte s lékařem.

Nejčastější dotazy týkající se výhod a vedlejších účinků oleje Ylang Ylanga

Zde jsou některé často kladené otázky a odpovědi o zdravotních přínosech, škodách, zdravotních problémech a použití oleje ylang ylang, který se používá v mnoha oblastech od masáže po péči o vlasy.

Jaký olej jde dobře s Ylang ylang?

Ylang ylang se dobře mísí s levandulí, jasmínem, růží, bergamotem a mělkými oleji.

Jak voní Ylang ylang?

Má sladkou, ovocnou a květinovou vůni.

Jak používat olej ylang ylang pro spánek?

Přidejte několik kapek oleje ylang ylang do parního stroje a vytvořte prostředí vhodné pro spánek. Můžete také přidat jakýkoli jiný esenciální olej, který chcete. Vůně tohoto oleje vám pomůže dobře se vyspat.

Je ylang ylang užitečný pro léčbu akné?

Ano, bylo hlášeno, že olej ylang ylang může inhibovat růst bakterií, které způsobují tvorbu akné. Olej má antimikrobiální vlastnosti.

Je Ylang ylang olej k pití?

Informace o tom jsou omezené. Většina esenciálních olejů se nedoporučuje pro perorální příjem. Nicméně, ylang ylang byl použit jako aromatická látka v některých potravinách. Před plánováním pití oleje se poraďte se svým lékařem.

Zdroj