X

Voordelen, nadelen en gebruik van Ylang Ylang Olie

De voordelen van Ylang ylang olie zijn de afgelopen tijd vrij vaak onderzocht. Ylang ylang (Cananga odorata), waaruit de olie wordt verkregen, is een tropische plant afkomstig uit Zuidoost-Azië. Etherische olie wordt verkregen uit de gele bloemen van de plant door stoomdestillatie. Het heeft een zoete bloemengeur, die veel wordt gebruikt in veel cosmetische producten, waaronder parfums en aromastoffen. Het gebruikt meestal Ylang ylang essentiële olie voor de behandeling van verschillende ziekten zoals hoofdpijn, spijsverteringsproblemen, jicht en zelfs malaria. Er zijn ook verschillende studies uitgevoerd naar de gezondheidsvoordelen van deze olie. Onderzoek toont aan dat olie anti-anxiolytische, antimicrobiële en hypotensieve eigenschappen kan hebben. In dit artikel zullen we ze in detail bekijken.

Voordelen van Ylang Ylang Oil

De voordelen van Ylang ylang olie en de ziekten waarvoor het goed is, zijn kort als volgt:

 • Het kan helpen bij het verminderen van angst.
 • Het heeft antimicrobiële eigenschappen.
 • Het kan helpen de bloeddruk te verlagen.
 • Het kan ontstekingsremmende effecten hebben.
 • Het kan helpen de wond te genezen.
 • Het kan fungeren als een afrodisiacum.              
 • Het kan helpen bij de behandeling van reuma en jicht.
 • Het kan helpen malaria te bestrijden.
 • Het kan de gezondheid van huid en haar verbeteren.
 • Het kan helpen de blaasspieren te ontspannen.

Als u wilt, laten we de voordelen van ylang ylang olie en kruid, die we geven in stoffen hierboven, onder rubrieken.

Voordelen van Ylang Ylang Olie voor stress en angststoornissen

Een studie heeft aangetoond dat deze essentiële olie een kalmerend effect heeft en helpt angst te verminderen en het gevoel van eigenwaarde te vergroten. Een andere studie heeft aangetoond dat ylang ylang olie stress verlicht en helpt depressie te verminderen. Ylang ylang olie kan ook een effect hebben op cognitieve functies. Hoewel het onderzoek beperkt is, is waargenomen dat ylang ylang olie de sereniteit verhoogt. Bij sommige patiënten bleek ylang ylang-olie echter ook het geheugen te verminderen.

Voordelen van Ylang Ylang Olie tot Bloeddruk

Ylang ylang essentiële olie, wanneer geabsorbeerd door de huid, kan helpen verlagen van de bloeddruk. Vet kan helpen bij het beheersen van hypertensie. Een studie over een groep experimenten die de mix van Ylang ylang-olie en enkele andere essentiële oliën inademde, vond lagere stress- en bloeddrukniveaus. Een andere studie vond dat het aroma van ylang ylang vet verlaagde zowel systolische en diastolische bloeddruk niveaus.

Voordelen van Ylang Ylang Olie aan Huid en Haar

Traditioneel wordt ylang ylang gebruikt om acne in huidverzorging te behandelen. Het is bekend dat het remmen van de activiteit van bacteriën verantwoordelijk voor de vorming van acne. Hoewel wetenschappelijk bewijs schaars is, is ylang ylang olie gebruikt in veel cosmetische huidverzorgingsproducten. Olie is een veel voorkomende stof die voorkomt in veel commerciële huid- en haarverzorgingsproducten. Het wordt gebruikt in crèmes, parfums, massageoliën en hydraterende crèmes.

Er wordt beweerd dat het een hydraterend effect heeft op de droge huid en de regeneratie van huidcellen verbetert. Olie kan ook fijne lijntjes en rimpels verminderen. Het kan een gezonde hoofdhuid bevorderen met aromatherapie. Het kan de hoofdhuid verjongen en mogelijk haaruitval verminderen. Traditioneel werd olie gebruikt voor anti-talgeigenschappen. Er is echter geen onderzoek om het te bewijzen.

Ylang Ylang Oil Gebruikt

Ylang ylang olie, die veel nuttige eigenschappen heeft, kan worden gebruikt op de volgende gebieden:

 • Het kan worden gebruikt als een insecticide. U gedetailleerde informatie krijgen over andere planten die kunnen worden gebruikt als insecticiden in ons artikel Wat zijn muggenwerende plantaardige oliën en mengsels, hoe ze te bereiden.
 • Het kan de voorkeur krijgen als anti-aging massageolie.
 • Het kan worden gebruikt om ontspannend badwater te maken.
 • Het kan worden gebruikt in zelfgemaakte vochtinbrengende crèmes.
 • Het kan worden toegevoegd aan conditioners.
 • Het kan worden gebruikt als afrodisiacum.

De meeste essentiële oliën zijn in een sterk geconcentreerde vorm. Daarom is het belangrijk om ze te verdunnen met draagoliën voordat ze worden toegepast. Ylang ylang olie wordt meestal gebruikt in aromatherapie diffusers. Het aroma kan ook uit de fles worden ingeademd. Om allergische gevoeligheid te testen, moet u deze olie observeren door deze op een klein gebied aan te brengen.

Hoeveel Ylang Ylang olie moet er per dag worden gebruikt?

Er is geen wetenschappelijke gids voor de juiste dosering van Ylang ylang olie. Het hangt af van vele variabelen, waaronder de leeftijd van de persoon en de onderliggende medische aandoeningen. Er is echter vastgesteld dat de geschatte consumptie (0,0001 mg / kg / dag) voor smaakdoeleinden in voedingsmiddelen veilig is. Maar zelfs deze hoeveelheid vet kan negatieve effecten veroorzaken bij sommige mensen.

Ylang Ylanga olie schade en bijwerkingen

Hoewel veel experts zeggen dat deze olie normaal gesproken veilig is, hebben sommige casestudy's gemeld dat ylang ylang-olie huidirritatie bij proefpersonen kan veroorzaken. Ylang ylang olie bevat isoögenol. Deze verbinding wordt gedefinieerd als een contactallergeen. Het kan huidirritatie en contactdermatitis veroorzaken.

Laatste woorden over de voordelen en nadelen van Ylang Ylanga-olie

Ylang ylang essentiële olie wordt in de volksmond gebruikt in aromatherapie vanwege de ontspannende en stemmingsverbeterende eigenschappen. Het heeft antimicrobiële, ontstekingsremmende en wondgenezingseigenschappen. Traditioneel wordt het gebruikt om acnegevoelige huid te behandelen en de haarkwaliteit te verbeteren. Het wordt gebruikt in huidverzorgingsproducten, parfums, kaarsen en voedsel vanwege de subtiele exotische geur. Vet kan echter bij sommige mensen allergieën veroorzaken. Sommige stoffen in Ylang ylang olie kunnen contactdermatitis veroorzaken. Zorg ervoor dat u voor gebruik een arts raadpleegt.

Veelgestelde vragen over de voordelen en bijwerkingen van Ylang Ylanga Olie

Hier zijn enkele veelgestelde vragen en antwoorden over de gezondheidsvoordelen, schade, gezondheidsproblemen en het gebruik van ylang ylang-olie, die op veel gebieden wordt gebruikt, van massage tot haarverzorging.

Welke olie past goed bij Ylang ylang?

Ylang ylang mengt goed met lavendel, jasmijn, roos, bergamot en ondiepe oliën.

Hoe ruikt Ylang ylang?

Het heeft een zoete, fruitige en bloemige geur.

Hoe ylang ylang olie te gebruiken voor de slaap?

Voeg een paar druppels ylang ylang olie toe aan een stoommachine om een slaapvriendelijke omgeving te creëren. U ook alle andere essentiële olie toevoegen die u wilt. De geur van deze olie zal je helpen om een goede nachtrust te krijgen.

Is ylang ylang nuttig voor acne behandeling?

Ja, er is gemeld dat ylang ylang olie de groei van bacteriën die acnevorming veroorzaken kan remmen. Olie heeft antimicrobiële eigenschappen.

Is Ylang ylang olie te drinken?

Informatie hierover is beperkt. De meeste essentiële oliën worden niet aanbevolen voor orale inname. Ylang ylang is echter gebruikt als een aromatische stof in sommige voedingsmiddelen. Raadpleeg uw arts voordat u van plan bent de olie te drinken.

Bron