X

Fordele, skader og brug af Ylang Ylang Oil

Fordelene ved Ylang ylang olie er blevet undersøgt ganske ofte i den seneste tid. Ylang ylang (Cananga odorata), hvorfra olien er opnået, er en tropisk plante hjemmehørende i Sydøstasien. Æterisk olie opnås fra plantens gule blomster gennem dampdestillation. Det har en sød blomsterlugt, som er meget udbredt i mange kosmetiske produkter, herunder parfume og aromastoffer. Det bruger normalt Ylang ylang æterisk olie til behandling af forskellige sygdomme som hovedpine, fordøjelsesproblemer, gigt og endda malaria. Der er også gennemført forskellige undersøgelser af de sundhedsmæssige fordele ved denne olie. Forskning viser, at olie kan have anti-angstdæmpende, antimikrobielle og hypotensive egenskaber. I denne artikel vil vi se på dem i detaljer.

Fordele ved Ylang Ylang Oil

Fordelene ved Ylang ylangolie og de sygdomme, det er godt for, er kort som følger:

  • Det kan hjælpe med at reducere angst.
  • Det har antimikrobielle egenskaber.
  • Det kan hjælpe med at sænke blodtrykket.
  • Det kan have antiinflammatoriske virkninger.
  • Det kan hjælpe med at hele såret.
  • Det kan fungere som et elskovsmiddel.              
  • Det kan hjælpe i behandlingen af gigt og gigt.
  • Det kan hjælpe med at bekæmpe malaria.
  • Det kan forbedre hud og hår sundhed.
  • Det kan hjælpe med at slappe af blæremusklerne.

Hvis du ønsker det, lad os detaljeret fordelene ved ylang ylang olie og urt, som vi giver i stoffer ovenfor, under overskrifter.

Fordele ved Ylang Ylang Olie for stress og angst nedsat

En undersøgelse har vist, at denne æteriske olie har en beroligende virkning og hjælper med at reducere angst og øge selvværd. En anden undersøgelse har vist, at ylang ylangolie lindrer stress og hjælper med at reducere depression. Ylang ylangolie kan også have en effekt på kognitive funktioner. Selv om forskningen er begrænset, er det blevet observeret, at ylang ylangolie øger sindsro. Men hos nogle patienter, ylang ylang olie blev også fundet at reducere hukommelsen.

Fordele ved Ylang Ylang Olie til blodtryk

Ylang ylang æterisk olie, når absorberes af huden, kan bidrage til at sænke blodtrykket. Fedt kan hjælpe med at styre hypertension. En undersøgelse af en gruppe af eksperimenter, der indåndede blandingen af Ylang ylang olie og nogle andre æteriske olier fundet lavere stress og blodtryk niveauer. En anden undersøgelse viste, at duften af ylang ylang fedt sænket både systolisk og diastolisk blodtryk niveauer.

Fordele ved Ylang Ylang Olie til hud og hår

Traditionelt, ylang ylang bruges til behandling af acne i hudpleje. Det er kendt for at hæmme aktiviteten af bakterier, der er ansvarlige for dannelsen af acne. Selv om videnskabelige beviser er knappe, ylang ylang olie er blevet brugt i mange kosmetiske hudplejeprodukter. Olie er et almindeligt stof, der findes i mange kommercielle hud og hårplejeprodukter. Det bruges i cremer, parfumer, massageolier og fugtgivende cremer.

Det hævdes at have en fugtgivende effekt på tør hud og forbedre regenerering af hudceller. Olie kan også reducere fine linjer og rynker. Det kan fremme en sund hovedbund med aromaterapi. Det kan forynge hovedbunden og potentielt reducere hårtab. Traditionelt blev olie brugt til anti-talg egenskaber. Men der er ingen forskning, der kan bevise det.

Ylang Ylang Olie Anvendelser

Ylang ylangolie, som har mange nyttige egenskaber, kan bruges i følgende områder:

  • Det kan bruges som insekticid. Du kan få detaljerede oplysninger om andre planter, der kan bruges som insekticider i vores artikel Hvad er myggebalserende vegetabilske olier og blandinger, hvordan man forbereder dem.
  • Det kan foretrækkes som anti-aging massage olie.
  • Det kan bruges til at gøre afslappende badevand.
  • Det kan bruges i hjemmelavede fugtgivende cremer.
  • Det kan føjes til balsam.
  • Det kan bruges som et elskovsmiddel.

De fleste æteriske olier er i en stærk koncentreret form. Derfor er fortynding af dem med bæreolier vigtig før påføring. Ylang ylang olie bruges normalt i aromaterapi diffusorer. Dens aroma kan også indåndes fra flasken. For at teste allergisk følsomhed skal du observere denne olie ved at anvende den på et lille område.

Hvor meget Ylang Ylang olie skal bruges om dagen?

Der findes ingen videnskabelig vejledning i en passende dosering af Ylang ylangolie. Det afhænger af mange variabler, herunder personens alder og de underliggende medicinske tilstande. Det er dog blevet fastslået, at det anslåede forbrug (0,0001 mg / kg / dag) til aromaformål i fødevarer er sikkert. Men selv denne mængde fedt kan forårsage negative virkninger hos nogle mennesker.

Ylang Ylanga Olie Skader og bivirkninger

Mens mange eksperter siger, at denne olie er normalt sikker, nogle casestudier har rapporteret, at ylang ylang olie kan forårsage hudirritation hos forsøgspersoner. Ylang ylangolie indeholder isoögenol. Denne forbindelse er defineret som en kontakt allergen. Det kan forårsage hudirritation og kontaktdermatitis.

Sidste ord om fordele og skader ved Ylang Ylanga Oil

Ylang ylang æterisk olie er populært anvendes i aromaterapi på grund af sin afslappende og humør-styrke egenskaber. Det har antimikrobielle, antiinflammatoriske og sårhelingsegenskaber. Traditionelt har det været brugt til behandling af acne-tilbøjelige hud og forbedre hårkvaliteten. Det bruges i hudplejeprodukter, parfumer, stearinlys og mad til sin subtile eksotiske lugt. Fedt kan dog forårsage allergier hos nogle mennesker. Nogle stoffer i Ylang ylangolie kan forårsage kontaktdermatitis. Sørg for at konsultere en læge før brug.

Ofte stillede spørgsmål om fordele og bivirkninger af Ylang Ylanga Oil

Her er nogle ofte stillede spørgsmål og svar om de sundhedsmæssige fordele, skader, sundhedsproblemer og anvendelser af ylang ylang olie, som bruges i mange områder fra massage til hårpleje.

Hvilken olie går godt med Ylang ylang?

Ylang ylang blander sig godt med lavendel, jasmin, rose, bergamot og lavvandede olier.

Hvordan lugter Ylang ylang?

Det har en sød, frugtagtig og blomsteragtig lugt.

Hvordan man bruger ylang ylang olie til søvn?

Tilsæt et par dråber ylang ylangolie til en dampmaskine for at skabe et søvnvenligt miljø. Du kan også tilføje enhver anden æterisk olie, du ønsker. Duften af denne olie vil hjælpe dig med at få en god nats søvn.

Er ylang ylang nyttig til acne behandling?

Ja, det er blevet rapporteret, at ylang ylang olie kan hæmme væksten af bakterier, der forårsager acne dannelse. Olie har antimikrobielle egenskaber.

Er Ylang ylang olie at drikke?

Oplysninger om dette er begrænsede. De fleste æteriske olier anbefales ikke til oral indtagelse. Men, ylang ylang er blevet brugt som et aromatisk stof i nogle fødevarer. Kontakt din læge, før du planlægger at drikke olien.

Kilde