X

Fördelar, skador och användning av Ylang Ylang Oil

Fördelarna med Ylang ylang-olja har undersökts ganska ofta på senare tid. Ylang ylang (Cananga odorata), från vilken oljan erhålls, är en tropisk växt som är infödd i sydostasien. Eterisk olja erhålls från växtens gula blommor genom ångdestillation. Den har en söt blommig lukt, som ofta används i många kosmetiska produkter, inklusive parfymer och aromämnen. Det använder vanligtvis Ylang ylang eterisk olja för att behandla olika sjukdomar som huvudvärk, matsmältningsbesvär, gikt och till och med malaria. Olika studier har också utförts om hälsofördelarna med denna olja. Forskning visar att olja kan ha anti-anxiolytiska, antimikrobiella och hypotensiva egenskaper. I den här artikeln kommer vi att titta på dem i detalj.

Fördelar med Ylang Ylang Oil

Fördelarna med Ylang ylang-olja och de sjukdomar det är bra för är kort enligt följande:

 • Det kan bidra till att minska ångest.
 • Den har antimikrobiella egenskaper.
 • Det kan hjälpa till att sänka blodtrycket.
 • Det kan ha antiinflammatoriska effekter.
 • Det kan hjälpa till att läka såret.
 • Det kan fungera som ett afrodisiakum.              
 • Det kan hjälpa till vid behandling av reumatism och gikt.
 • Det kan hjälpa till att bekämpa malaria.
 • Det kan förbättra hudens och hårets hälsa.
 • Det kan hjälpa till att slappna av blåsmusklerna.

Om du vill, låt oss beskriva fördelarna med ylang ylang olja och ört, som vi ger i ämnen ovan, under rubriker.

Fördelar med Ylang Ylang Oil för stress och ångest försämrad

En studie har visat att denna eteriska olja har en lugnande effekt och hjälper till att minska ångest och öka självkänslan. En annan studie har visat att ylang ylang olja lindrar stress och hjälper till att minska depression. Ylang ylang olja kan också ha en effekt på kognitiva funktioner. Även om forskningen är begränsad har det observerats att ylang ylang-olja ökar lugnet. Men hos vissa patienter konstaterades ylang ylang olja också för att minska minnet.

Fördelar med Ylang Ylang Oil till blodtryck

Eterisk olja från Ylang ylang kan, när den absorberas av huden, bidra till att sänka blodtrycket. Fett kan hjälpa till att hantera högt blodtryck. En studie på en grupp experiment som inhalerade blandningen av Ylang ylang-olja och några andra eteriska oljor fann lägre stress- och blodtrycksnivåer. En annan studie fann att aromen av ylang ylang fett sänkte både systoliska och diastoliska blodtrycksnivåer.

Fördelar med Ylang Ylang Oil to Skin and Hair

Traditionellt används ylang ylang för att behandla akne i hudvård. Det är känt att hämma aktiviteten hos bakterier som är ansvariga för bildandet av akne. Även om vetenskapliga bevis är knappa, har ylang ylang olja använts i många kosmetiska hudvårdsprodukter. Olja är en vanlig substans som finns i många kommersiella hud- och hårvårdsprodukter. Det används i krämer, parfymer, massageoljor och fuktgivande krämer.

Det påstås ha en fuktgivande effekt på torr hud och förbättra regenereringen av hudceller. Olja kan också minska fina linjer och rynkor. Det kan främja en hälsosam hårbotten med aromaterapi. Det kan föryngra hårbotten och potentiellt minska håravfall. Traditionellt användes olja för anti-talg egenskaper. Det finns dock ingen forskning som bevisar det.

Användning av Ylang Ylang Oil

Ylang ylang-olja, som har många användbara egenskaper, kan användas inom följande områden:

 • Det kan användas som insektsmedel. Du kan få detaljerad information om andra växter som kan användas som insekticider i vår artikel Vad är myggavvisande vegetabiliska oljor och blandningar, Hur man förbereder dem.
 • Det kan föredras som anti-aging massageolja.
 • Det kan användas för att göra avkopplande badvatten.
 • Det kan användas i hemlagade fuktgivande krämer.
 • Det kan läggas till balsam.
 • Det kan användas som afrodisiakum.

De flesta eteriska oljor är i stark koncentrerad form. Därför är det viktigt att späda ut dem med bäroljor före applicering. Ylang ylangolja används vanligtvis i aromaterapispridare. Dess arom kan också inandas från flaskan. För att testa allergisk känslighet bör du observera denna olja genom att applicera den på ett litet område.

Hur mycket Ylang Ylang-olja ska användas per dag?

Det finns ingen vetenskaplig guide till lämplig dosering av Ylang ylang olja. Det beror på många variabler, inklusive personens ålder och de underliggande medicinska tillstånden. Det har dock fastställts att den uppskattade konsumtionen (0,0001 mg / kg / dag) för smaksättningsändamål i livsmedel är säker. Men även denna mängd fett kan orsaka negativa effekter hos vissa människor.

Ylang Ylanga oljeskador och biverkningar

Medan många experter säger att denna olja normalt är säker, har vissa fallstudier rapporterat att ylang ylangolja kan orsaka hudirritation hos försökspersoner. Ylang ylang olja innehåller isoögenol. Denna förening definieras som en kontakt allergen. Det kan orsaka hudirritation och kontaktdermatit.

Sista ord om fördelarna och skadorna med Ylang Ylanga Oil

Ylang ylang eterisk olja används populärt i aromaterapi på grund av dess avkopplande och humörhöjande egenskaper. Den har antimikrobiella, antiinflammatoriska och sårläkningsegenskaper. Traditionellt har det använts för att behandla aknebenägen hud och förbättra hårkvaliteten. Det används i hudvårdsprodukter, parfymer, ljus och mat för sin subtila exotiska lukt. Fett kan dock orsaka allergier hos vissa människor. Vissa ämnen i Ylang ylang olja kan orsaka kontaktdermatit. Var noga med att konsultera en läkare före användning.

Vanliga frågor om fördelarna och biverkningarna av Ylang Ylanga Oil

Här är några vanliga frågor och svar om hälsofördelar, skador, hälsoproblem och användning av ylang ylangolja, som används på många områden från massage till hårvård.

Vilken olja passar bra till Ylang ylang?

Ylang ylang blandar bra med lavendel, jasmin, ros, bergamott och grunda oljor.

Hur luktar Ylang ylang?

Den har en söt, fruktig och blommig lukt.

Hur man använder ylang ylang olja för sömn?

Tillsätt några droppar ylang ylang-olja till en ångmaskin för att skapa en sömnvänlig miljö. Du kan också lägga till vilken annan eterisk olja du vill. Lukten av denna olja hjälper dig att få en god natts sömn.

Är ylang ylang användbart för aknebehandling?

Ja, det har rapporterats att ylang ylangolja kan hämma tillväxten av bakterier som orsakar aknebildning. Olja har antimikrobiella egenskaper.

Är Ylang ylangolja att dricka?

Informationen om detta är begränsad. De flesta eteriska oljor rekommenderas inte för oralt intag. Emellertid, ylang ylang har använts som en aromatisk substans i vissa livsmedel. Rådgör med din läkare innan du planerar att dricka oljan.

Källkod