X

Beneficis, danys i ús de l'oli Ylang Ylang

Els beneficis de l'oli de Ylang ylang s'han investigat amb força freqüència en els últims temps. Ylang ylang (Cananga odorata), d'on s'obté l'oli, és una planta tropical nativa del sud-est asiàtic. L'oli essencial s'obté de les flors grogues de la planta a través de la destil·lació de vapor. Té una olor floral dolça, molt utilitzada en molts productes cosmètics, incloent perfums i substàncies aromàtiques. Normalment utilitza oli essencial de Ylang ylang per tractar diverses malalties com mals de cap, angoixa digestiva, gota i fins i tot malària. També s'han realitzat diversos estudis sobre els beneficis per a la salut d'aquest oli. Les investigacions demostren que l'oli pot tenir propietats antiansiolítica, antimicrobiana i hipotensiva. En aquest article, els veurem en detall.

Beneficis de l'oli Ylang Ylang

Els beneficis de l'oli Ylang ylang i les malalties per a les qual és bo són breument els següents:

  • Pot ajudar a reduir l'ansietat.
  • Té propietats antimicrobianes.
  • Pot ajudar a baixar la pressió arterial.
  • Pot tenir efectes antiinflamatoris.
  • Pot ajudar a curar la ferida.
  • Pot actuar com a afrodisíac.              
  • Pot ajudar en el tractament del reumatisme i la gota.
  • Pot ajudar a combatre la malària.
  • Pot millorar la salut de la pell i del cabell.
  • Pot ajudar a relaxar els músculs de la bufeta.

Si ho desitgeu, detallem els beneficis de l'oli de ylang ylang i l'herba, que donem en substàncies anteriors, sota els epígrafs.

Beneficis de l'oli Ylang Ylang per a discapacitats d'estrès i ansietat

Un estudi ha demostrat que aquest oli essencial té un efecte calmant i ajuda a reduir l'ansietat i augmentar l'autoestima. Un altre estudi ha demostrat que l'oli de ylang ylang alleuja l'estrès i ajuda a reduir la depressió. L'oli de Ylang ylang també pot tenir un efecte en les funcions cognitives. Tot i que la investigació és limitada, s'ha observat que el petroli ylang ylang augmenta la serenitat. No obstant això, en alguns pacients, també es va trobar oli de ylang ylang per reduir la memòria.

Beneficis de l'oli Ylang Ylang a la pressió arterial

L'oli essencial de Ylang ylang, quan és absorbit per la pell, pot ajudar a reduir la pressió arterial. El greix pot ajudar a gestionar la hipertensió. Un estudi sobre un grup d'experiments que van inhalar la barreja d'oli de Ylang ylang i alguns altres olis essencials va trobar nivells més baixos d'estrès i pressió arterial. Un altre estudi va trobar que l'aroma del greix ylang ylang va disminuir tant els nivells de pressió arterial sistatòlica com diastòlica.

Beneficis de l'oli Ylang Ylang per a la pell i el cabell

Tradicionalment, el ylang ylang s'utilitza per tractar l'acne en la cura de la pell. Se sap que inhibeix l'activitat dels bacteris responsables de la formació de l'acne. Tot i que l'evidència científica és escassa, l'oli ylang ylang s'ha utilitzat en molts productes cosmètics per a la cura de la pell. L'oli és una substància comuna que es troba en molts productes comercials per a la pell i la cura del cabell. S'utilitza en cremes, perfums, olis de massatge i cremes hidratants.

Es diu que té un efecte hidratant sobre la pell seca i millora la regeneració de les cèl·lules de la pell. L'oli també pot reduir línies fines i arrugues. Pot promoure un cuir cabellut sa amb aromateràpia. Pot rejovenir el cuir cabellut i reduir potencialment la caiguda del cabell. Tradicionalment, l'oli s'utilitzava per a les propietats antisebum. No obstant això, no hi ha cap investigació que ho demostri.

Ylang Ylang Oli Usos

L'oli Ylang ylang, que té moltes propietats útils, es pot utilitzar en les següents àrees:

  • Es pot utilitzar com a insecticida. Podeu obtenir informació detallada sobre altres plantes que es poden utilitzar com a insecticides en el nostre article Què són els olis vegetals repel·lents de mosquits i les barreges, Com preparar-los.
  • Es pot preferir com a oli de massatge anti-envelliment.
  • Es pot utilitzar per fer aigua de bany relaxant.
  • Es pot utilitzar en cremes hidratants casolanes.
  • Es pot afegir a condicionadors.
  • Es pot utilitzar com a afrodisíac.

La majoria dels olis essencials es troben en una forma fortament concentrada. Per tant, diluir-los amb olis portadors és important abans de l'aplicació. L'oli de Ylang ylang s'utilitza habitualment en difusors d'aromateràpia. La seva aroma també es pot inhalar des de l'ampolla. Per provar la sensibilitat al·lèrgica, cal observar aquest oli aplicant-lo a una petita àrea.

Quant d'oli de Ylang Ylang s'ha d'utilitzar per dia?

No hi ha cap guia científica per a la dosificació adequada de l'oli de Ylang ylang. Depèn de moltes variables, incloent l'edat de la persona i les condicions mèdiques subjacents. No obstant això, s'ha determinat que el consum estimat (0,0001 mg/kg /dia) amb finalitats saboritzants en els aliments és segur. Però fins i tot aquesta quantitat de greix pot causar efectes negatius en algunes persones.

L'oli de Ylang Ylanga fa mal i efectes secundaris

Tot i que molts experts diuen que aquest oli normalment és segur, alguns estudis de casos han informat que l'oli de ylang ylang pot causar irritació cutània en els subjectes. L'oli de Ylang ylang conté isoögenol. Aquest compost es defineix com un al·lergen de contacte. Pot causar irritació cutània i dermatitis de contacte.

Últimes paraules sobre els beneficis i els danys de l'oli Ylang Ylanga

L'oli essencial de Ylang ylang s'utilitza popularment en aromateràpia a causa de les seves propietats relaxants i que milloren l'estat d'ànim. Té propietats antimicrobianes, antiinflamatòries i cicatritzants de ferides. Tradicionalment, s'ha utilitzat per tractar la pell propensa a l'acne i millorar la qualitat del cabell. S'utilitza en productes per a la cura de la pell, perfums, espelmes i aliments per la seva subtil olor exòtica. No obstant això, el greix pot causar al·lèrgies en algunes persones. Algunes substàncies en l'oli Ylang ylang poden causar dermatitis de contacte. Assegureu-vos de consultar amb un metge abans del seu ús.

Preguntes freqüents sobre els beneficis i efectes secundaris de l'oli Ylang Ylanga

Aquestes són algunes de les preguntes i respostes més freqüents sobre els beneficis per a la salut, els danys, els problemes de salut i els usos de l'oli de ylang ylang, que s'utilitza en moltes àrees, des del massatge fins a la cura del cabell.

Quin oli va bé amb Ylang ylang?

Ylang ylang es barreja bé amb olis d'espígol, gessamí, rosa, bergamota i poc profunds.

Com fa olor Ylang ylang?

Té una olor dolça, afruitada i floral.

Com utilitzar l'oli ylang ylang per dormir?

Afegiu unes gotes d'oli de ylang ylang a un fabricant de vapor per crear un ambient agradable per dormir. També pots afegir qualsevol altre oli essencial que vulguis. L'olor d'aquest oli t'ajudarà a dormir bé.

Ylang ylang és útil per al tractament de l'acne?

Sí, s'ha informat que l'oli de ylang ylang pot inhibir el creixement de bacteris que causen la formació d'acne. L'oli té propietats antimicrobianes.

L'oli de Ylang ylang és per beure?

La informació sobre això és limitada. La majoria d'olis essencials no es recomanen per a la ingesta oral. No obstant això, el ylang ylang s'ha utilitzat com a substància aromàtica en alguns aliments. Consulti amb el seu metge abans de planejar beure l'oli.

Font