X

Οφέλη, βλάβες και χρήση του ελαίου Ylang Ylang

Τα οφέλη του ελαίου Ylang ylang έχουν ερευνηθεί αρκετά συχνά τα τελευταία χρόνια. Το Ylang ylang (Cananga odorata), από το οποίο λαμβάνεται το λάδι, είναι ένα τροπικό φυτό που προέρχεται από τη Νοτιοανατολική Ασία. Το αιθέριο έλαιο λαμβάνεται από τα κίτρινα λουλούδια του φυτού μέσω απόσταξης με ατμό. Έχει μια γλυκιά μυρωδιά λουλουδιών, η οποία χρησιμοποιείται ευρέως σε πολλά καλλυντικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των αρωμάτων και των αρωματικών ουσιών. Συνήθως χρησιμοποιεί αιθέριο έλαιο Ylang ylang για τη θεραπεία διαφόρων ασθενειών όπως πονοκεφάλους, πεπτική δυσφορία, ουρική αρθρίτιδα και ακόμη και ελονοσία. Έχουν επίσης διεξαχθεί διάφορες μελέτες σχετικά με τα οφέλη αυτού του ελαίου για την υγεία. Η έρευνα δείχνει ότι το λάδι μπορεί να έχει αντι-υπαγωγικές, αντιμικροβιακές και υποτασικές ιδιότητες. Σε αυτό το άρθρο, θα τα εξετάσουμε λεπτομερώς.

Οφέλη του ελαίου Ylang Ylang

Τα οφέλη του ελαίου Ylang ylang και οι ασθένειες για τις οποίο είναι καλό είναι εν συντομία ως εξής:

  • Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του άγχους.
  • Έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες.
  • Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.
  • Μπορεί να έχει αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα.
  • Μπορεί να βοηθήσει στην επούλωση της πληγής.
  • Μπορεί να λειτουργήσει ως αφροδισιακό.              
  • Μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία των ρευματισμών και της ουρικής αρθρίτιδας.
  • Μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της ελονοσίας.
  • Μπορεί να βελτιώσει την υγεία δερμάτων και τρίχας.
  • Μπορεί να βοηθήσει στη χαλάρωση των μυών της ουροδόχου κύστης.

Εάν επιθυμείτε, ας περιγράψουμε λεπτομερώς τα οφέλη του ελαίου ylang ylang και του βοτάνου, τα οποία δίνουμε σε ουσίες παραπάνω, κάτω από τις επικεφαλίδες.

Οφέλη του ελαίου Ylang Ylang για το άγχος και το άγχος

Μια μελέτη έχει δείξει ότι αυτό το αιθέριο έλαιο έχει καταπραϋντικό αποτέλεσμα και βοηθά στη μείωση του άγχους και στην αύξηση της αυτοεκτίμησης. Μια άλλη μελέτη έχει δείξει ότι το έλαιο ylang ylang ανακουφίζει από το άγχος και βοηθά στη μείωση της κατάθλιψης. Το έλαιο Ylang ylang μπορεί επίσης να έχει επίδραση στις γνωστικές λειτουργίες. Αν και η έρευνα είναι περιορισμένη, έχει παρατηρηθεί ότι το έλαιο ylang ylang αυξάνει τη γαλήνη. Ωστόσο, σε ορισμένους ασθενείς, το έλαιο ylang ylang βρέθηκε επίσης να μειώνει τη μνήμη.

Οφέλη του ελαίου Ylang Ylang στην αρτηριακή πίεση

Το αιθέριο έλαιο Ylang ylang, όταν απορροφάται από το δέρμα, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Το λίπος μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση της υπέρτασης. Μια μελέτη σε μια ομάδα πειραμάτων που εισέπνευσαν το μείγμα ελαίου Ylang ylang και ορισμένων άλλων αιθέριων ελαίων διαπίστωσε χαμηλότερα επίπεδα άγχους και αρτηριακής πίεσης. Μια άλλη μελέτη διαπίστωσε ότι το άρωμα του λίπους ylang ylang μείωσε τόσο τα συστολικά όσο και τα διαστολικά επίπεδα αρτηριακής πίεσης.

Οφέλη του ελαίου Ylang Ylang στο δέρμα και τα μαλλιά

Παραδοσιακά, το ylang ylang χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της ακμής στη φροντίδα του δέρματος. Είναι γνωστό ότι αναστέλλει τη δραστηριότητα των βακτηρίων που είναι υπεύθυνα για το σχηματισμό ακμής. Αν και τα επιστημονικά στοιχεία είναι σπάνια, το έλαιο ylang ylang έχει χρησιμοποιηθεί σε πολλά καλλυντικά προϊόντα φροντίδας του δέρματος. Το λάδι είναι μια κοινή ουσία που βρίσκεται σε πολλά εμπορικά προϊόντα περιποίησης δέρματος και μαλλιών. Χρησιμοποιείται σε κρέμες, αρώματα, έλαια μασάζ και ενυδατικές κρέμες.

Υποστηρίζεται ότι έχει ενυδατική επίδραση στο ξηρό δέρμα και βελτιώνει την αναγέννηση των κυττάρων του δέρματος. Το λάδι μπορεί επίσης να μειώσει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες. Μπορεί να προωθήσει ένα υγιές τριχωτό της κεφαλής με αρωματοθεραπεία. Μπορεί να αναζωογονήσει το τριχωτό της κεφαλής και ενδεχομένως να μειώσει την τριχόπτωση. Παραδοσιακά, το λάδι χρησιμοποιήθηκε για ιδιότητες κατά του σμήγματος. Ωστόσο, δεν υπάρχει έρευνα που να το αποδεικνύει.

Χρήσεις λαδιού Ylang Ylang

Το έλαιο Ylang ylang, το οποίο έχει πολλές χρήσιμες ιδιότητες, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις ακόλουθες περιοχές:

  • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εντομοκτόνο. Μπορείτε να πάρετε λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με άλλα φυτά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εντομοκτόνα στο άρθρο μας Τι είναι τα απωθητικά λαχανικά και τα μείγματα κουνουπιών, Πώς να τα προετοιμάσετε.
  • Μπορεί να προτιμηθεί ως αντιγηραντικό λάδι μασάζ.
  • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κάνει χαλαρωτικό νερό μπάνιου.
  • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σπιτικές ενυδατικές κρέμες.
  • Μπορεί να προστεθεί σε μαλακτικά.
  • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αφροδισιακό.

Τα περισσότερα αιθέρια έλαια είναι σε ισχυρή συμπυκνωμένη μορφή. Ως εκ τούτου, η αραίωση τους με έλαια μεταφοράς είναι σημαντική πριν από την εφαρμογή. Το έλαιο Ylang ylang χρησιμοποιείται συνήθως σε διασκορπητές αρωματοθεραπείας. Το άρωμά του μπορεί επίσης να εισπνεύσει από τη φιάλη. Για να ελέγξετε την αλλεργική ευαισθησία, θα πρέπει να παρατηρήσετε αυτό το λάδι εφαρμόζοντας το σε μια μικρή περιοχή.

Πόσο λάδι Ylang Ylang πρέπει να χρησιμοποιείται ανά ημέρα;

Δεν υπάρχει επιστημονικός οδηγός για την κατάλληλη δοσολογία του ελαίου Ylang ylang. Εξαρτάται από πολλές μεταβλητές, συμπεριλαμβανομένης της ηλικίας του ατόμου και των υποκείμενων ιατρικών παθήσεων. Ωστόσο, έχει διαπιστωθεί ότι η εκτιμώμενη κατανάλωση (0,0001 mg / kg / ημέρα) για αρωματικούς σκοπούς σε τρόφιμα είναι ασφαλής. Αλλά ακόμη και αυτή η ποσότητα λίπους μπορεί να προκαλέσει αρνητικές επιπτώσεις σε μερικούς ανθρώπους.

Ylang Ylanga λάδι βλάβες και παρενέργειες

Ενώ πολλοί ειδικοί λένε ότι αυτό το έλαιο είναι συνήθως ασφαλές, ορισμένες μελέτες περιπτώσεων έχουν αναφέρει ότι το έλαιο ylang ylang μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος σε άτομα. Το έλαιο Ylang ylang περιέχει ισοεγενόλη. Αυτή η ένωση ορίζεται ως αλλεργιογόνο επαφής. Μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος και δερματίτιδα εξ επαφής.

Τελευταίες λέξεις για τα οφέλη και τις βλάβες του πετρελαίου Ylang Ylanga

Το αιθέριο έλαιο Ylang ylang χρησιμοποιείται ευρέως στην αρωματοθεραπεία λόγω των χαλαρωτικών και βελτιωτικών ιδιοτήτων του. Έχει αντιμικροβιακές, αντιφλεγμονώδεις και επουλωτικές ιδιότητες τραυμάτων. Παραδοσιακά, έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία του δέρματος που είναι επιρρεπές στην ακμή και τη βελτίωση της ποιότητας των μαλλιών. Χρησιμοποιείται σε προϊόντα περιποίησης δέρματος, αρώματα, κεριά και τρόφιμα για τη λεπτή εξωτική μυρωδιά του. Ωστόσο, το λίπος μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες σε μερικούς ανθρώπους. Ορισμένες ουσίες στο έλαιο Ylang ylang μπορεί να προκαλέσουν δερματίτιδα εξ επαφής. Φροντίστε να συμβουλευτείτε έναν γιατρό πριν από τη χρήση.

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με τα οφέλη και τις παρενέργειες του ελαίου Ylang Ylanga

Εδώ είναι μερικές συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με τα οφέλη για την υγεία, τις βλάβες, τα προβλήματα υγείας και τις χρήσεις του ελαίου ylang ylang, το οποίο χρησιμοποιείται σε πολλούς τομείς από το μασάζ έως τη φροντίδα των μαλλιών.

Τι λάδι πάει καλά με το Ylang ylang;

Το Ylang ylang αναμιγνύεται καλά με λεβάντα, γιασεμί, τριαντάφυλλο, περγαμόντο και ρηχά έλαια.

Πώς μυρίζει η Γιλάνγκ Ιλάνγκ;

Έχει γλυκιά, φρουτώδη και λουλουδάτη μυρωδιά.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το λάδι ylang ylang για ύπνο;

Προσθέστε μερικές σταγόνες λαδιού ylang ylang σε έναν ατμομηχανή για να δημιουργήσετε ένα φιλικό προς τον ύπνο περιβάλλον. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε οποιοδήποτε άλλο αιθέριο έλαιο θέλετε. Η μυρωδιά αυτού του λαδιού θα σας βοηθήσει να πάρετε έναν καλό ύπνο.

Είναι ylang ylang χρήσιμο για τη θεραπεία της ακμής;

Ναι, έχει αναφερθεί ότι το έλαιο ylang ylang μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξη βακτηρίων που προκαλούν σχηματισμό ακμής. Το λάδι έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες.

Είναι το λάδι Ylang ylang για κατανάλωση;

Οι σχετικές πληροφορίες είναι περιορισμένες. Τα περισσότερα αιθέρια έλαια δεν συνιστώνται για από του στόματος πρόσληψη. Ωστόσο, το ylang ylang έχει χρησιμοποιηθεί ως αρωματική ουσία σε ορισμένα τρόφιμα. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν προγραμματίσετε να πιείτε το λάδι.

Πηγή