Vilka är de skador, biverkningar och mediciner som timjante interagerar med?

Frågan om vad som är skadorna av timjante kommer inte att tänka på eftersom det är en användbar växt. Men timjante har också olika skadliga biverkningar beroende på hälsostatus, användningsmängd och form. I den här artikeln nämnde vi specifikt de möjliga negativa effekterna av timjante, som används inom många områden som dålig andedräkt, kolik, ont i halsen, halsfluss och öroninfektioner.

Vilka är timjanteens skador?

Skadorna av timjante beror på flera faktorer, som vi nämnde i introduktionen. Ibland utlöser det en kronisk sjukdom, ibland orsakar det allergier, och ibland interagerar det med de läkemedel som används. Om du vill, låt oss överväga dessa skadliga effekter i rubriker.

Om möjliga biverkningar av timjan te

Timjante anses säkert när det konsumeras i normala mängder. Timjante orsakar inga biverkningar när det tas muntligt under korta tidsperioder. Men i sällsynta fall kan det orsaka matsmältningssystemet obehag, huvudvärk eller yrsel hos vissa människor. Timjante, vatten eller olja anses också allmänt ofarligt när det appliceras på huden. Hos vissa personer med känslig hud kan applicering av timjanolja på huden orsaka irritation. Det finns inte tillräckligt med information för att veta om det är säkert att ta timjanolja muntligt i höga doser, i motsats till timjante.

Kan barn dricka timjante?

Timjante anses säkert när det konsumeras av barn i små mängder. Timjan orsakar ingen skada när det används som ett läkemedel under en kort tid, men det bör inte överdrivas. Det är inte säkert om andra produkter som framställts av timjan i stället för timjante kan användas av barn.

Är det skadligt att dricka timjante under amning och graviditet?

Det anses säkert att konsumera timjante i små mängder under graviditet och amning. Det är dock inte känt om det är säkert att använda timjante i alltför stora mängder. Undvik att dricka alltför stora mängder timjante under graviditeten och under amning för varje fall.

Skador av timjan te

Möjliga biverkningar och skador av timjan te inkluderar:

  • Allergi mot timjan och liknande växter: Personer som är allergiska mot timjan eller andra typer av Lamiaceae kan också vara allergiska mot timjante.
  • Blödningsstörningar: Timjante kan bromsa blodkoaguleringen. Att dricka timjante kan öka risken för blödning, särskilt i stora mängder.
  • Vid hormonkänsliga sjukdomar som bröstcancer, endometrios, äggstockscancer, livmodercancer eller myom i livmodern: Timjante kan störa hormonbalansen genom att fungera som östrogenhormon i kroppen. Om du har en hormonrelaterad sjukdom kan det vara farligt för dig att dricka timjante. Därför är det viktigt att undvika att dricka alltför stora mängder timjante under graviditet och amning.
  • Kirurgi: Timjante kan minska blodkoaguleringshastigheten. Därför finns det vissa åsikter om att det kan öka sannolikheten för blödning under och efter ett kirurgiskt ingrepp. Sluta använda timjante minst 2 veckor före en planerad operation.

Vilka är skadorna av timjante som kan uppstå som ett resultat av läkemedelsinteraktioner?

Läkemedel som saktar ner blodkoagulering (antikoagulantia / antiplateletläkemedel) interagerar med timjante. Timjante kan sakta ner blodkoagulering. Därför utgör konsumtion av timjante tillsammans med läkemedel som minskar blodkoagulering en stor risk.

Vissa läkemedel som saktar blodkoagulering inkluderar cloidogrel (Plavix), aspirin, ibuprofen (Advil), diklofenak (Voltaren, Cataflam, andra), Motrin, naproxen (Anaprox, Naprosyn, andra), enoxaparin (Lovenox), dalteparin (Fragmin), heparin, warfarin (Coumadin).

Hur mycket timjante kan drickas per dag?

Den lämpliga dosen timjante beror på många tillstånd som ålder, sjukdomar och livsstil. För närvarande finns det ingen vetenskaplig studie som kan säga lämplig mängd för timjante. Därför är det värt att konsultera din läkare innan du dricker timjante. Om du inte har sådana faciliteter kan du övervaka din hälsa genom att inte dricka mer än två koppar timjante om dagen och sluta dricka timjante när du ser möjliga skadliga effekter. Fördelar med Cemen Te Om du vill: Vad är Cemen Weed Tea Bra för? och fördelar med kummin te skadar och hur man förbereder kummin te? du kan också läsa artiklarna med titeln "

Vilka är skadorna och biverkningarna av timjante?

Möjliga biverkningar och skador av timjan te är följande:- Huvudvärk,-
Yrsel,- Mats
mältningsprob
lem,- Hormon obal
ans,- Mottaglighet för
blödning,- Allergi,
– Interak
tion med blodförtunnande läkemedel.

Källkod