Wat zijn de nadelen, bijwerkingen en medicijnen waarmee tijmthee interageert?

De vraag wat de nadelen van tijmthee zijn, komt niet in me op omdat het een nuttige plant is. Tijmthee heeft echter ook verschillende schadelijke bijwerkingen afhankelijk van de gezondheidstoestand, de hoeveelheid gebruik en vorm. In dit artikel noemden we specifiek de mogelijke negatieve effecten van tijmthee, die op veel gebieden wordt gebruikt, zoals slechte adem, koliek, keelpijn, tonsillitis en oorinfecties.

Wat zijn de harms van tijmthee?

De nadelen van tijmthee zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals we in de inleiding vermeldden. Soms veroorzaakt het een chronische aandoening, soms veroorzaakt het allergieën en soms werkt het samen met de gebruikte medicijnen. Als u wilt, laten we deze schadelijke effecten in rubrieken overwegen.

Over mogelijke bijwerkingen van tijmthee

Tijmthee wordt als veilig beschouwd wanneer het in normale hoeveelheden wordt geconsumeerd. Tijmthee veroorzaakt geen bijwerkingen wanneer het oraal gedurende korte tijd wordt ingenomen. Maar in zeldzame gevallen kan het spijsverteringsstelsel ongemak, hoofdpijn of duizeligheid veroorzaken bij sommige mensen. Tijmthee, water of olie wordt ook over het algemeen als onschadelijk beschouwd wanneer het op de huid wordt aangebracht. Bij sommige mensen met een gevoelige huid kan het aanbrengen van tijmolie op de huid irritatie veroorzaken. Er is niet genoeg informatie om te weten of het veilig is om tijmolie oraal in hoge doses in te nemen, in tegenstelling tot tijmthee.

Kunnen kinderen tijmthee drinken?

Tijmthee wordt als veilig beschouwd wanneer het in kleine hoeveelheden door kinderen wordt geconsumeerd. Tijm veroorzaakt geen schade bij gebruik als medicijn voor een korte tijd, maar het mag niet overdreven zijn. Er is geen zekerheid over de vraag of andere producten verkregen uit tijm in plaats van tijmthee door kinderen kunnen worden gebruikt.

Is het schadelijk om tijmthee te drinken tijdens borstvoeding en zwangerschap?

Het wordt als veilig beschouwd om tijmthee in kleine hoeveelheden te consumeren tijdens zwangerschap en borstvoeding. Het is echter niet bekend of het veilig is om tijmthee in overmatige hoeveelheden te gebruiken. Vermijd het drinken van overmatige hoeveelheden tijmthee tijdens de zwangerschap en tijdens de borstvoeding voor het geval dat.

Nadelen van tijmthee

Mogelijke bijwerkingen en nadelen van tijmthee zijn:

  • Allergie voor tijm en soortgelijke planten: Mensen die allergisch zijn voor tijm of andere soorten Lamiaceae kunnen ook allergisch zijn voor tijmthee.
  • Bloedingsstoornissen: Tijmthee kan de bloedstolling vertragen. Het drinken van tijmthee kan uw risico op bloedingen verhogen, vooral in grote hoeveelheden.
  • Bij hormoongevoelige ziekten zoals borstkanker, endometriose, eierstokkanker, baarmoederkanker of baarmoederfibromen: Tijmthee kan de hormoonbalans verstoren door als oestrogeenhormoon in het lichaam te fungeren. Als u een hormoongerelateerde aandoening heeft, kan het drinken van tijmthee gevaarlijk voor u zijn. Daarom is het essentieel om overmatige hoeveelheden tijmthee tijdens zwangerschap en borstvoeding te vermijden.
  • Operatie: Tijmthee kan de snelheid van bloedstolling verminderen. Daarom zijn er enkele meningen dat het de kans op bloedingen tijdens en na een chirurgische ingreep kan vergroten. Stop minstens 2 weken voor een geplande operatie met het gebruik van tijmthee.

Wat zijn de nadelen van tijmthee die kunnen optreden als gevolg van geneesmiddelinteracties?

Geneesmiddelen die de bloedstolling vertragen (Anticoagulant / Antiplatelet drugs) interageren met tijmthee. Tijmthee kan de bloedstolling vertragen. Daarom vormt het consumeren van tijmthee samen met medicijnen die de bloedstolling verminderen een groot risico.

Sommige geneesmiddelen die de bloedstolling vertragen zijn cloidogrel (Plavix), aspirine, ibuprofen (Advil), diclofenac (Voltaren, Cataflam, anderen), Motrin, naproxen (Anaprox, Naprosyn, anderen), enoxaparine (Lovenox), dalteparine (Fragmin), heparine, warfarine (Coumadin).

Hoeveel tijmthee kan er per dag worden gedronken?

De juiste dosis tijmthee hangt af van vele aandoeningen zoals leeftijd, ziekten en levensstijl. Op dit moment is er geen wetenschappelijke studie die de juiste hoeveelheid tijmthee kan zeggen. Daarom is het de moeite waard om uw arts te raadplegen voordat u tijmthee drinkt. Als u dergelijke faciliteiten niet heeft, u uw gezondheid controleren door niet meer dan twee kopjes tijmthee per dag te drinken en te stoppen met het drinken van tijmthee wanneer u mogelijke schadelijke effecten ziet. Voordelen van Cemen Tea If You Wish: Waar is Cemen Wietthee Goed voor? en voordelen van komijnthee schaadt en hoe komijnthee te bereiden? u ook de artikelen lezen met de titel

Wat zijn de nadelen en bijwerkingen van tijmthee?

Mogelijke bijwerkingen en nadelen van tijmthee zijn als volgt:- Hoofdpijn,- Dui
zeligheid,- Sp
ijsverteringspr
obleem,- Hormoononba
lans,- Gevoeligheid voor
bloedingen,- Allergie,
– Interac
tie met bloedverdunnende geneesmiddelen.

Bron