X

Wat zijn de voordelen van Spirulina, Hoe poeder te gebruiken en waar is het goed voor?

De voordelen van Spirulina worden benadrukt in veel onderwerpen van cholesterol tot haar en huidverzorging door deskundige onderzoekers zoals Ibrahim Saraçoglu, Ahmet Maranki en Suna Dumankaya. In dit artikel probeerden we de vragen te beantwoorden, zoals wat spirulina is, wat de voordelen en bijwerkingen zijn, hoe het te gebruiken en wat er goed voor is.

Stof, Capsule en Groene Spirulina

Wat is Spirulina en wat zijn de voordelen?

Spirulina is geclassificeerd als cyanobacteriën of blauwgroene algen en wordt al eeuwenlang gebruikt als voedselbron in andere landen. Spirulina capsules zijn te vinden in tabletten en poedervorm en zijn opgenomen in sommige voedingsmiddelen en dranken, zoals energierepen en popcorn.

Spirulina bestaat voornamelijk uit eiwitten die alle aminozuren bevatten die nodig zijn voor ons lichaam. Het is ook rijk aan vitamines, mineralen en actieve verbindingen die gunstige effecten hebben op onze gezondheid.

Spirulina kan groeien in ongunstige extreme omstandigheden in vergelijking met de meeste andere aquatische organismen. Het wordt meestal geteeld, geoogst en bevroren en gedroogd in kunstmatige of natuurlijke meren.

Spirulina heeft een eiwitgehalte van 60% en is een rijkere bron van eiwitten dan de meeste groenten, en is ook een goede bron van bètacaroteen, verschillende mineralen en gamma linoleenzuur, een essentieel vetzuur.

Poeder, Gemengd in Water en Groene Spirulina

Voordelen voor Spirulina en B12-deficiëntie

Spirulina wordt vaak gebruikt als een bron van veganistisch eiwit en vitamine B12. Hoewel het inhoudelijk rijk is aan B12, zal het niet veel helpen als de bron van B12-deficiëntie het gebrek aan absorptie is. Volg daarom de aanbevelingen van de arts voor vitamine B12-tekort als gevolg van het probleem van absorptie.

Spirulina is vriendelijk voor het hart, de lever en de hersenen

Het toont aan dat Spirulina levervet vermindert en het hart beschermt terwijl het lipide- en glucosemetabolisme verbetert. Dierstudies zijn ook veelbelovend, omdat is aangetoond dat Spirulina een vergelijkbaar potentieel heeft als veelgebruikte referentiegeneesmiddelen als het gaat om neurologische aandoeningen. Deze effecten dragen ook bij aan de voordelen van Spirulina op artritis en immuniteit.

Groene Poeder Spirulina

Voor welke ziekten zijn de voordelen van Spirulina goed?

Hoewel de claims voor de voordelen van spirulina hoog waren, als het beperkt was tot het voedingsgehalte, zouden we ons er minder zorgen over maken. Spirulina wordt echter ook aangemoedigd om bepaalde aandoeningen zoals hoog cholesterol, hypertensie, diabetes, depressie, virale hepatitis en ondervoeding te voorkomen, te behandelen of te genezen.

Bovendien wordt gezegd dat het het immuunsysteem versterkt en de nier- en leverfunctie verbetert. Het probleem is dat er weinig of geen wetenschappelijk bewijs is om deze beweringen te staven. Verschillende claims zijn getest, maar de meeste proeven zijn klein, slecht ontworpen of niet overtuigend.

Spirulina en energietoename

Dankzij de hoge concentratie vitamines en mineralen helpt spirulina bij het bestrijden van tekorten die vaak worden gezien als gevolg van onze vaak gedestabiliseerde moderne diëten.

De aanbevolen dagelijkse dosis van 5g omvat een groot deel van de aanbevolen dagelijkse ijzerinname (37%), vitamine A (74% in zijn voorlopervorm) en vitamine B12 (21%). Dit helpt om de concentratie-energie te verhogen en enzymatische reacties te ondersteunen die ons lichaam werken.

Spirulina's rijkdom aan andere vitamines, mineralen en pigmenten draagt ook bij aan het verhogen van iemands energie.

Donkergroen poeder en pilvormige Spirulina

Spirulina en immuunsysteem

Het immuunsysteem is het mechanisme waarmee ons lichaam zich verdedigt tegen aanvallen van allerlei pathogene organismen, waaronder bacteriën, virussen en andere parasieten, tegen kankercellen en al het andere dat het als vreemd identificeert.

Een van de sleutels tot een uitgebalanceerd dieet is een effectieve immuunfunctie en voedingstekorten, wat het vermogen om immuniteit te verdedigen aanzienlijk vermindert.

De voordelen van spirulina activeren het immuunsysteem wanneer een vreemde aanval wordt gedetecteerd. Als antiviraal middel voorkomt het de ontvangst, penetratie en proliferatie van virussen in lichaamscellen en bestrijdt het virussen bij elke stap.

Voordelen voor Spirulina en Kanker

Voeding speelt een rol bij meer dan 1/3 van kankergerelateerde sterfgevallen. Een gevarieerd, uitgebalanceerd dieet biedt veel voedingsstoffen met beschermende eigenschappen die traditionele kankerbehandelingen effectiever maken en tegelijkertijd hun bijwerkingen verminderen.

Onvoldoende antioxidanten in iemands dieet kunnen ervoor zorgen dat deze stress erg groot en uiteindelijk pathologisch wordt, op welk moment er een risico is op de proliferatie van kankercellen. Spirulina's anti-kanker vaardigheden zijn bewezen door tal van studies dankzij antioxidanten.

De effecten van β-caroteen, zeaxanthine, ficosiyanine en enzymen (zoals superoxide dysmutase) kunnen worden gebruikt bij de preventie en behandeling van kankers (dikke darm, alvleesklier, lever, enz.) en zelfs als anti-melanogene bescherming (tegen schadelijke effecten van UV-b-stralen).

Groen poeder, gemengd in water en pilvormige Spirulina

Spirulina en virussen (HIV, HERPES)

Zoals hierboven besproken, kan spirulina het immuunsysteem versterken. Er zijn veel studies uitgevoerd naar hiv-patiënten en spirulina biedt veel voordelen voor hen. Het is aangetoond dat het een effect heeft op het verhogen van de hoeveelheid cellen van het immuunsysteem en het verminderen van de hoeveelheid virussen in omloop.

Spirulina, Diabetes, Obesitas en Hypertensie

Het is aangetoond dat een oplosbare dosis spirulina helpt bij het verlagen van de nuchtere bloedsuikerspiegel, en het is bewezen dat een onoplosbare dosis de bloedsuikerspiegel verlaagt na glucoseconsumptie. Spirulina helpt ook nierschade te voorkomen die kan worden gezien bij diabetici en beperkt gerelateerde ziekten door gewichtstoename te beperken.

Voordelen voor Spirulina en Haar

De voordelen van spirulina komen van het gehalte aan vitamine A, B5 en B8, β-caroteen, mangaan en zink. Al deze hebben functies gekend die, naast het beperken van haaruitval en wit, beschadigd haar herstellen en regelgeving bevorderen . Ze maken het haar ook gladder en helderder. Spirulina draagt zo bij aan zowel de gezondheid als de schoonheid van het haar en kan zelfs helpen de ontwikkeling van kaalheid te beperken.

Wat zijn de harms en bijwerkingen van Spirulina Capsules?

Er is gemeld dat spirulina capsules en poeder hebben zeer weinig bijwerkingen bij gebruik in aanbevolen doses. Maar dergelijke algen kunnen theoretisch het aminozuur fenylalanini bevatten en kunnen daarom lastig te gebruiken zijn door mensen met fenylketinide (PKU), een stofwisselingsziekte waarbij het lichaam fenylalanine niet kan metaboliseren. Als u Spirulina gebruikt, laat het uw zorgverlener weten, omdat het kan interageren met andere medicijnen die u nemen.

Hoeveel en hoe spirulina per dag te gebruiken?

De hoeveelheid dagelijkse inname van spirulina gedetecteerd in studies die de effecten ervan onderzoeken, varieert sterk. Het is gebleken dat spirulina, meestal tussen 1-8 g per dag, enig effect heeft. Speciaal aangepaste doses zijn afhankelijk van de ziekte of andere situatie waarin het wordt gebruikt:

  • Tarieven in het bereik van 1-8 g per dag kunnen nuttig zijn om het cholesterolgehalte te verlagen.
  • De hoeveelheid van 2-7,5 g per dag werd nuttig gebruikt om de spieren te versterken.
  • Voor de bloedsuikerspiegel, d.w.z. diabetes, werden zeer milde effecten verkregen in de hoeveelheid van 2 g per dag.
  • Voor bloeddrukziekte kan het worden beïnvloed in doses van 3,5-4,5 g per dag.
  • De effecten voor levervet werden gezien in doses van 4,5 g per dag.

Meer onderzoek is nodig om te bepalen of Spirulina moet worden genomen eenmaal per dag of meerdere keren per dag in kleinere doses. Het wordt niet aanbevolen de bovengenoemde maximumdosis te overschrijden, aangezien er geen significant voordeel buiten dit niveau is geregistreerd.

Resource 1, Resource 2, Resource 3, Resource 4, Resource 5