Vilka är fördelarna med läsk till akne? Är bakpulver bra för akne?

Även om fördelarna med läsk till akne inte är välkända, har de blivit alltmer populära på senare tid. Vanligtvis för att bli av med dålig lukt kan du hålla läsk, bakpulver eller karbonat i kylskåpet, lägga till det i bakverk för jäsningsändamål eller använda det som ett hemmedel för reflux. Men har akne soda fördelar?

Vilka är fördelarna med läsk till akne?

Det finns olika åsikter om fördelarna med läsk till akne. Men tyvärr finns det inte många vetenskapliga studier som undersöker nyttan av läsk, som används som bakpulver för akne, till akne och liknande problem. Det finns dock några studier om vikten av att balansera hudens pH under aknebehandling.

Vad är effekten av läsk på hud PH?

PH-skalan går från noll till 14. Sex eller sex allt under är surt, sju är neutralt och åtta och högre är alkaliska. En hälsosam hudens pH bör vara ca 5,5, vilket innebär att det är något surt. Din hud är optimalt pH blir det hälsosammaste tillståndet när det värderas. Vissa experter har funnit att alkaliska regelbunden användning av läsk som hudvårdsbehandling kan försämra hudens naturliga sura pH, skikt och orsaka irritation Det är de. Vissa hudläkare har dock funnit att läsk, eller prägelse, kan användas för att behandla akne. det är användbart att tillsätta pulver till olika blandningar snarare än att använda det ensamt Han tror att han kan vara det.

Kan Soda ha fördelar för akne för PH-balans?

Fördelar med läsk för akne för att upprätthålla PH-balans Det korta svaret på frågan om det kan vara ja. Ren lättnad pulvret, det vill säga läsk kan vara lite svårt för din hud. Har mycket känslig hud kan bli alltför torr och förbereda en miljö för inflammation bör vara mycket, mycket försiktig vid användning. Eller vid behandling av akne i stället för läsk, alfahydroxiliknande syror (AHA) eller icke-kemiska mjuka rengöringsmedel ska användas. Läsk är mer för oljiga hudtyper bra, men även dessa människor använder det för att förhindra överdriven torkning av huden begränsa det. Om du inte är säker på exakt vad din hudtyp är, kommer du att Det är alltid en bra idé att konsultera din hudläkare innan du använder läsk.

Hur mycket och hur man använder läsk vid behandling av akne?

Enligt vår forskning om hur mycket och hur man använder läsk vid behandling av akne; Om du vill prova att baka läsk för att hjälpa till med problemet med akne kan du applicera det maximalt en gång till två gånger i veckan. Överanvändning kan orsaka alkalisk läsk att störa hudens sura pH och förstörelsen av hudens naturliga fetter. Var noga med att återfukta din hud mycket bra för att skydda din naturliga barriär. Det är viktigt att undvika långvarig kontakt med huden när du använder bakpulver för akne, eftersom det kan orsaka irritation. Därför bör endast akne appliceras och inte lämnas i mer än några minuter.

Soda Mask Recept och applikation för finnar

En liten mängd upp till 2 teskedar läsk med ansiktsrengöring Rör om tills du bildar en pasta i varmt vatten och ta bort finnar med fingertopparna och massera din hud. Möt den här tekniken Lämna den inte på huden i mer än 10 till 15 minuter om du använder den som mask. Efter båda användningarna ska du omedelbart ha ett ansikte för att förhindra att huden torkar ut använd fuktkräm. Du kan dock använda dessa metoder mer än två gånger i veckan Upprepa det inte.

Vilka är skadorna med att applicera läsk på akne?

Några skadliga biverkningar av applicering av läsk eller karbonat på akne i ansikte och hud är följande:

  • Det får huden att torka ut för mycket.
  • Tidig början av rynkor Leder.
  • Försämring av aknefördelar orsakar möjligheten.
  • Ärrbildning och irritation i huden kan orsaka det.

Eftersom bakpulver kan påverka hudens pH-nivå.

Sista ord om fördelarna med läsk till akne

Som det kan ses utgör applicering av bakpulver direkt på akne en risk för din hudhälsoförsämring. Eftersom bakpulver, det vill säga läsk, är ett ämne som uppvisar alkaliska egenskaper som kan störa hudens pH-struktur och göra hudväggen sårbar. Medan de senaste ryktena som har dykt upp som en myt säger att bakpulver kan bidra till att minska din akne, rekommenderar dermatologer inte det som en behandlingsmetod. Du kan också läsa om fördelarna med brittisk karbonat (var och hur man använder karbonat) och hem naturliga mask och vård recept för svart fläck och akne.

Källa 1, Resurs 2, Resurs 3