X

Slijm-verwijderen planten en Sputum verwijdering toepassingen thuis

Slijmverdovende planten behoren tot de favorieten van degenen die de remedie buiten de medicijnen zoeken. In dit artikel hebben we voor u de wonderen van de natuur verzameld die helpen om te sputum.

Wat zijn slijmverwijderingsinstallaties?

Planten, mengsels en toepassingen die een slijmverwijderingseffect hebben en kunnen helpen bij hoesten zijn:

 • Gember
 • Babu
 • Mondwater met zout water
 • Kurkuma
 • Warme dranken
 • Eucalyptusolie
 • Rozemarijnolie
 • Echinacea
 • Sage
 • Muntmengsel
 • Tijm

Als u vragen wilt stellen zoals hoe u deze planten en mengsels moet gebruiken, voor wie ze nuttig zijn en voor wie ze schadelijk zijn, laten we ze dan in de onderstaande rubrieken bekijken.

Wat is slijm en waarom komt het voor?

Wat bekend staat als slijm is een stof genaamd slijm, die van nature door het lichaam wordt geproduceerd. Slijm speelt een belangrijke rol in de gezondheid: slijm "motor" oliën die werken als de "olie" van je lichaam. Om uitdroging te voorkomen, vormt het een beschermende laag in de mond, neus, sinussen, keel, longen, maag en darmen.

Slijm creëert ook een beschermende barrière om te voorkomen dat bacteriën en virussen je lichaam binnendringen en bevat antilichamen die je lichaam helpen ongewenste microscopische gasten te herkennen en te elimineren. Je hebt slijm over je hele lichaam, en dat is een goede zaak.

Maar soms kan de intensiteit van slijm ongemakkelijk worden. Als reactie op een allergische reactie (bijv. hooikoorts) kan overmatige slijmproductie optreden na het eten of drinken van zuivelproducten (als u lactose-intolerantie heeft) of wanneer u verkouden bent.

Wat betekent groene slijm en gele neus afscheidingen?

Veel mensen denken dat geel of groen slijm de aanwezigheid van bacteriën aangeeft, maar dit is niet altijd het geval. De kleur kan ook worden veroorzaakt door de aanwezigheid van witte bloedcellen (neutrofielen) die een groen enzym bevatten.

Slijm-verwijderende planten en thuisbehandelingstoepassingen

We hebben de planten en toepassingen genoemd die een slijmverwijderingseffect hebben in de bovenstaande artikelen. Nu, als je wilt, laten we ze uitleggen in rubrieken:

Slijmverwijderaar Gember en Honingkuur

Gember heeft sterke therapeutische eigenschappen. Het toont gunstige effecten bij griep en verkoudheid. Gember helpt hoesten te verlichten en ontspant je luchtwegen terwijl je wonderen doet om hardnekkig slijm te verwijderen.

Honing heeft antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen, honing is uitstekend als je keelpijn of verkoudheid hebt en je luchtwegen verstopt zijn met slijm. Honing voegt een beschermende laag toe aan je keel, vermindert irritatie en helpt je slijmvlies te genezen.

Slijmverwijderaar Gember en Honingkuur Recept

 • Verwarm 2 eetlepels honing en zorg ervoor dat de temperatuur niet hoger is dan 40 ° C, omdat honing, die warmer is dan dit, zijn therapeutische effectiviteit verliest.
 • Voeg een theelepel geraspte gember toe.
 • Consumeer gedurende drie dagen, twee eetlepels per dag.
 • Als de symptomen aanhouden, raadpleeg dan een gezondheidsprofessional.

Mondwater met zout water voor slijm

Gorgelen met zout water speelt een belangrijke rol bij het reinigen van bacteriën in de mond. Overmatige slijmproductie zal ook afnemen wanneer orale reiniging wordt verstrekt, dus het zal u verlichten. Voeg hiervoor 1 eetlepel keukenzout toe aan een glas heet water en roer.

Gorgel tot drie keer per dag met dit mengsel, maar slik en gorgel niet als het warm is, laat het opwarmen. Gorgelen voor een paar minuten maakt je keel beter voelen en verlicht het probleem van slijm. U ook ons artikel bekijken met de titel Voordelen van het trekken van zout water naar de neus – Carbonaat zout watermengsel.

Kurkuma is een van de planten die slijm verwijderen

Kurkuma is een echte superfood. Verlicht pijn, vermindert ontstekingen en verhoogt de weerstand van het lichaam. Kurkuma voor het verwijderen van slijm moet als volgt worden geconsumeerd:

Meng een halve theelepel kurkuma en een halve theelepel met een glas melk en voeg evenveel honing toe als een theelepel. Maar vermijd hier het gebruik van koemelk, anders kan er een toename van de hoeveelheid slijm zijn. Je dit mengsel één keer per dag drinken totdat je slijm voorbij is. Voor meer gedetailleerde informatie u ons artikel Kurkuma gebruiken in termen van voordelen, nadelen, gebruik van kurkuma.

Het belang van het consumeren van warme en warme dranken om slijm te verwijderen

Een kopje hete kruidenthee helpt het hardnekkige slijm te verdunnen. Als je van je slijm af wilt, is een lekker kopje munt, tijm, kamille of echinacea thee een goede optie. Het is voldoende om slechts één van deze planten te consumeren door een theelepel toe te voegen aan een kopje heet water.

Is het goed voor Balgam om plantaardige oliën in te ademen met stoom?

Stoom inademen door een paar druppels eucalyptus of rozemarijnolie in een licht gezouten water te druppelen, is goed voor je slijm. Bij het gebruik van deze methode moet rekening worden gehouden met ongevallen die kunnen optreden als gevolg van warm water. Als u wilt, is het dan lastig om eucalyptusolie te gebruiken tijdens de zwangerschap? U ook ons artikel met de titel Eucalyptus tijdens de zwangerschap lezen.

Slijmverwijderaar Planten Echinacea, Salie En Munt Combinatie

Als er pijn en slijm in de keel zit, kun je een halve theelepel echinacea, salie en muntplanten drinken door ze in een warm kopje water te brouwen. Herhaal deze methode één of twee keer per dag totdat uw slijm voorbij is.

Bovendien valt tijm op met zijn slijmverwijderaarfunctie, dus het kan worden geconsumeerd door te mengen met honing of thee te zetten. Hierin kun je een theelepel tijm en een theelepel honing brouwen en drinken in een hete kop. Wat zijn de nadelen, bijwerkingen en medicijnen waarmee tijmthee interageert? ons artikel bevat meer gedetailleerde informatie over tijmthee.

Laatste woorden over slijm-verwijderende planten

Hoewel planten een bron van genezing zijn voor veel ziekten, is de hoeveelheid en frequentie van gebruik heel belangrijk. Vermijd onbewust het gebruik van kruidentoepassingen als u verschillende medicijnen gebruikt, chronische aandoeningen heeft, een allergisch lichaam heeft, zwanger bent of borstvoeding geeft.

Houd er rekening mee dat het krijgen van hulp van gespecialiseerde artsen voor elke ziekte altijd de eerste optie is. Deze waarschuwingen zijn ook van toepassing op het gebruik van slijmverwijderingsinstallaties.

Wat zijn de Phlegm Removal Plants?

Slijm-verwijderende planten zijn:-
Tijm- E
ilandthee-
Echinacea
– Kurkuma-
Zwarte pep
er-Munt…

Bron