Vad är Skorbut Disease, Vad är dess symtom och behandling (Skörbjuggssjukdom)

Skorbut sjukdom är populärt känd som C-vitaminbrist och har beskrivits som marin sjukdom i antiken. I fall där C-vitaminbrist når upp till 3 månader diagnostiseras personen med Scurvy. Det är nödvändigt att förstå vad C-vitamin är innan frågan om vad som är skorbuttsjukdom undersöks.

C-vitamin är bland grupper av vitaminer som löses upp i vatten är den enda. Eftersom det inte syntetiseras och förvaras i kroppen är det också konsumtion krävs. Detta vitamin, som har ett högt antioxidantinnehåll det kan orsaka allvarliga sjukdomar om de inte tas på ett adekvat sätt.

Scorebuts sjukdom Symtom

C-vitamin finns i bindväv som leder, blod och muskler i kroppen det spelar en roll i produktionen av kollagen. Med brist på vitaminer i dessa vävnader kollagensyntesen utförs inte i direkt proportion och scorebude sjukdom börjar uppstå. Sjukdomen manifesterar sig tidigt med många symtom under perioden. Dessa symtom inkluderar; Subkutan blåmärken, svaghet i håret, försämring av benformer och muskler Det är deras svaghet.

I fall där skörbjuggssjukdom inte märks eller behandlas korrekt förvärras dessa symtom. I de senare stadierna av sjukdom ses andfåddhet, vissa neurala störningar och hög feber hos personen. I vissa fall kan osedd hög feber orsaka att patienten har ett ansvarsområde.

Varar mer än 3 månader Symtom på Skorbut sjukdom

I de fall där progressionen av skorbut sjukdom överstiger 3 månader börjar allvarliga symtom dyka upp hos patienten. Nedgången i tandhälsa är det viktigaste tecknet på detta tillstånd. Följaktligen, när det första skedet av sjukdomen lämnas kvar, ses allvarlig tandköttsblödning och tandförlust hos personen. Känslighet för ljus och blindhet kan till och med observeras under senare perioder. Det visar hur viktig behandlingen av skörbjuggssjukdom är.

Skorbut sjukdom behandlingsmetoder

Skorbut sjukdom med ett enkelt intravenöst blodprov kan detekteras. Poängen men den metod som ska tillämpas för behandling av sjukdomen, orsaken till vitaminbrist passeras genom att hitta. Följaktligen kontrolleras patientens kost först. Är. Om den underliggande orsaken till sjukdomen är oregelbunden näring, en diet rekommenderas.

Om ett annat problem utlöser sjukdomen och inte kosten, utförs en studie på detta ämne. Vanligtvis ges vitamintillskott till patienten tills C-vitamin når tillräckliga nivåer.

Du kan också läsa vår artikel om fördelarna med yoghurt mint citron och chilipepparblandning.

Wiki Scorebut: https://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0skorb%C3%BCt