Wat is de ziekte van Skorbut, wat zijn de symptomen en behandeling (scheurbuikziekte)

De ziekte van Skorbut staat in de volksmond bekend als vitamine C-tekort en is in de oudheid beschreven als mariene ziekte. In gevallen waarin vitamine C-tekort tot 3 maanden bereikt, wordt de persoon gediagnosticeerd met Scheurbuik. Het is noodzakelijk om te begrijpen wat vitamine C is voordat de vraag wordt onderzocht wat skorbuttziekte is.

Vitamine C behoort tot groepen vitamines die oplossen in water Is de enige. Omdat het niet wordt gesynthetiseerd en opgeslagen in het lichaam, is het ook verbruik is vereist. Deze vitamine, die een hoog antioxidantgehalte heeft het kan ernstige ziekten veroorzaken als het niet voldoende wordt ingenomen.

Ziekte van Scorebut Symptomen

Vitamine C komt voor in bindweefsels zoals gewrichten, bloed en spieren in het lichaam het speelt een rol bij de productie van collageen. Met een gebrek aan vitamines in deze weefsels collageensynthese wordt niet in directe verhouding uitgevoerd en de ziekte van Scorebude begint op te treden. De ziekte manifesteert zich vroeg met veel symptomen tijdens de periode. Deze symptomen omvatten; Subcutane blauwe plekken, zwakte in het haar, verslechtering van botvormen en spieren Het is hun zwakte.

In gevallen waarin scheurbuikziekte niet correct wordt opgemerkt of behandeld, worden deze symptomen verergerd. In de latere stadia van de ziekte, kortademigheid, sommige neurale stoornissen en hoge koorts worden gezien in de persoon. In sommige gevallen kan niet te voorkomen hoge koorts ertoe leiden dat de patiënt een opdracht heeft.

Langer dan 3 maanden Symptomen van de ziekte van Skorbut

In gevallen waarin de progressie van de skorbut-ziekte meer dan 3 maanden bedraagt, beginnen ernstige symptomen bij de patiënt te verschijnen. De achteruitgang van de tandheelkundige gezondheid is het belangrijkste teken van deze aandoening. Dienovereenkomstig, wanneer de eerste fase van de ziekte wordt achtergelaten, worden ernstige tandvleesbloedingen en tandverlies in de persoon gezien. Gevoeligheid voor licht en blindheid kan zelfs in latere perioden worden waargenomen. Het bewijst hoe belangrijk de behandeling van scheurbuikziekte is.

Behandelingsmethoden voor de ziekte van Skorbut

Ziekte van Skorbut met een eenvoudige intraveneuze bloedtest kan worden gedetecteerd. De scorebutbut de methode die moet worden toegepast voor de behandeling van de ziekte, de oorzaak van vitaminetekort wordt doorgegeven door het vinden. Dienovereenkomstig wordt het dieet van de patiënt eerst gecontroleerd. Is. Als de onderliggende oorzaak van de ziekte onregelmatige voeding is, een dieet wordt aanbevolen.

Als een ander probleem de ziekte veroorzaakt en niet het dieet, wordt een studie over dit onderwerp uitgevoerd. Meestal worden vitaminesupplementen aan de patiënt gegeven totdat vitamine C voldoende niveaus bereikt.

U ook ons artikel lezen over de voordelen van yoghurtmunt citroen en chilipeper mengsel.

Wiki Scorebut: https://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0skorb%C3%BCt