Wat zijn de herbal natuurlijke remedies voor rugpijn thuis en wat is er goed voor?

Kruiden natuurlijke oplossingen voor rugpijn thuis kunnen worden voorzien van massages en oliën. Maar wat hier belangrijk is, is de oorzaak van rugpijn. Hoewel het niet mogelijk is om een methode toe te passen op verschillende pijnen thuis, kunnen pijnen en verduisteringen veroorzaakt door dagelijkse stammen worden doorgegeven door massages met plantaardige oliën. In dit artikel hebben we de methoden genoemd die u toepassen voor rugpijn.

Wat zijn de herbal natuurlijke remedies voor rugpijn thuis?

U gemakkelijk een oplossing vinden voor rugpijn dankzij eenvoudige bewegingsbewegingen die u thuis zult toepassen en massages met plantaardige oliën. Houd er echter ook rekening mee dat u altijd een arts moet raadplegen voor aanhoudende en onvindbare pijn. Rugpijn kan behoorlijk frustrerend zijn. Lage rugpijn, ook wel Lumbago genoemd, kan op elk moment of overal voorkomen. Deze pijn kan het gevolg zijn van enige onderliggende schade aan de spieren van de ligamenten of rug. Er zijn echter verschillende natuurlijke remedies die kunnen helpen bij de behandeling van rugpijn. Hier zijn er een paar:

Natuurlijke oplossingen voor rugpijn met plantaardige oliën thuis

Plantaardige oliën zijn een van de meest effectieve bronnen voor het verlichten van rugpijn. Lavendel en muntolie zijn de belangrijkste oliën.

Rugpijn masseren met lavendelolie

Lavendelolie vertoont sterke antispasmodische, ontstekingsremmende en pijnstillende eigenschappen. Deze eigenschappen kunnen helpen bij het verlichten van pijn en spierspasmen. Hiervoor heb je 3-4 druppels lavendelolie nodig. Het is voldoende om lavendelolie aan te brengen met een massage op je rug, op voorwaarde dat het twee keer per dag is.

Rugpijn masseren met pepermuntolie

Pepermuntolie heeft verzachtende en ontstekingsremmende eigenschappen. Dit kan helpen bij het verlichten van spierspasmen. Bij deze methode, die 5-6 druppels pepermuntolie nodig heeft, is het handig om een voedselooggroei kokosolie of amandelolie te gebruiken voor een effectievere toepassing. Meng 5-6 druppels muntolie met andere olie en masseer het pijnlijke gebied op je rug. Het is voldoende om deze massage twee keer per dag, 's ochtends en 's avonds uit te voeren.

Ricinusolie aanbrengen op rug- en lage rugpijn

Ricinusolie bevat een verbinding genaamd risinoleïnezuur. Dit zuur vertoont ontstekingsremmende en pijnstillende eigenschappen. Dit kan de ontsteking behandelen die gepaard gaat met rugpijn en kan ook het herstel versnellen. Voor deze toepassing hoeft u slechts twee keer per dag een eetlepel Indiase olie naar het pijnlijke gebied te masseren, eenmaal 's ochtends en eenmaal 's avonds.

Is masseren met olijfolie goed voor rugpijn?

Olijfolie vertoont ontstekingsremmende en pijnstillende eigenschappen. Dit kan helpen bij de behandeling van rugpijn en andere pijnlijke symptomen. Zoals met andere methoden, masseer je gewoon een eetlepel olijfolie door het prachtig over het pijnlijke gebied te verspreiden. Het is handig om deze applicatie te doen voordat u 's nachts naar bed gaat om het tot de ochtend te laten werken. Het zal ook nuttig zijn om deze massage overdag opnieuw uit te voeren.

Cemen Gras wordt gebruikt voor kruidenbehandeling thuis voor rugpijn

Cemen gras is een plant met natuurlijke ontstekingsremmende eigenschappen. Op deze manier kan cemengras worden gebruikt als een natuurlijke huisremedie om pijn in de rug te verlichten. Hiervoor heb je ongeveer 1 theelepel cemen graspoeder, een kop tijd en wat honing nodig volgens je verzoek. Kook de melk en voeg het onkruidpoeder toe, je ook bierhoning toevoegen om het op smaak te brengen. Het drinken van dit mengsel voordat u laat naar bed gaat, is nuttig om de pijn in uw rug te verlichten.

Kurkuma voor kruidenoplossing voor rugpijn thuis

Kurkuma bevat een verbinding genaamd curcumine, die ontstekingsremmende en pijnstillende eigenschappen heeft. Deze eigenschappen van kurkuma kunnen ook worden gebruikt om rugpijn en symptomen te behandelen en te verlichten. Het is handig om 1 theelepel kurkuma toe te voegen aan warme melk en het te consumeren, op voorwaarde dat je het twee keer per dag drinkt, om rugpijn te verlichten.

Is ijs goed voor rugpijn?

IJs heeft ontstekingsremmende en pijnstillende effecten op spieren. Daarom kunnen ze helpen rugpijn te verlichten. Na het plaatsen van water in een zak en het invriezen, zal het aanbrengen op het pijnlijke gebied gedurende 15 tot 20 minuten helpen de pijn te verlichten. U hoeft deze applicatie slechts 1 of 2 keer per dag te doen. Wees echter voorzichtig tijdens het aanbrengen, omdat het aanbrengen van extreem koude huidirritatie en schade kan veroorzaken.

Wordt gember gebruikt als een kruidenoplossing voor rugpijn thuis?

Gingerol is een van de actieve ingrediënten van gember. Gingerol vertoont sterke ontstekingsremmende en pijnstillende effecten, en dit kan ook helpen rugpijn te verminderen. Hiervoor heb je alle stukjes gember van 1-2 centimeter nodig en eventueel wat honing met 1 kopje heet water. Als het heet is in gekookt water, gooi je de stukjes gember weg en laat je het 5 tot 10 minuten trekken. Dan kun je het twee keer per dag drinken door een beetje honing toe te voegen als je dat wilt. Dit is een zeer nuttige methode om de pijn in je rug te verminderen.

Is Basil Leaf goed voor rugpijn?

Basilicumbladeren bevatten enkele belangrijke oliën zoals eugenol, cytronellol en linalool. Deze oliën vertonen ontstekingsremmende en pijnstillende eigenschappen en kunnen helpen rugpijn te verlichten. Week 1-2 theelepels basilicumblaadjes gedurende 10 minuten in 1 kopje heet water. Voeg honing toe voor de smaak en consumeer deze thee voordat deze afkoelt. Het is handig om dit 2-3 keer per dag te doen.

Is knoflook gunstig voor rugpijn?

Knoflook is een rijke bron van selenium en capsaïcine. De aanwezigheid van deze verbindingen creëert ontstekingsremmende en pijnstillende effecten op knoflook. Deze kunnen nuttig zijn voor rugpijn bij correct gebruik. Voor deze toepassing heb je 8-10 teentjes knoflook en een schone handdoek nodig. Plet de knoflook tot een dunne pasta. Wrijf de geplette knoflook op de pijnlijke rug en bedek met een schone handdoek. Laat 25-30 minuten staan en veeg vervolgens af met een natte doek. Het kan ook nuttig zijn om elke ochtend 2 of 3 teentjes knoflook te eten in plaats van deze applicatie. U moet deze toepassing niet meer dan twee keer per dag doen. Knoflook, dat een brandende eigenschappen heeft, kan ernstige schade aan uw huid veroorzaken wanneer het regelmatig wordt aangebracht of lang wordt bewaard. Voordelen en nadelen van knoflook voor meer gedetailleerde informatie: Wat is goed voor het eten van knoflook? u ook profiteren van het artikel met de titel

Verlicht een warme douche rugpijn?

Warmte uit warm water heeft pijnstillende eigenschappen. Daarom kan een warme douche helpen rugpijn te verlichten, dus deze functie helpt pijn en ontsteking te verlichten. Twee keer per dag een warme douche nemen helpt je rugpijn een beetje te verminderen.

Kamillethee voor kruidenbehandeling thuis voor rugpijn

Kamille heeft ontstekingsremmende en pijnstillende eigenschappen, en deze eigenschappen kunnen helpen bij het verlichten van pijn, zwelling en ontsteking. Om kamillethee te maken tegen rugpijn; Je hebt 1 theelepel droge kamille en 1 kopje heet water nodig. Week de gedroogde kamille 5-10 minuten in een glas heet water en voeg honing toe voor de smaak, consumeer deze thee voordat het afkoelt. Breng dit gewoon 2 keer per dag aan.

Is Aloë Vera Juice nuttig voor rugpijn?

Aloë vera heeft sterke ontstekingsremmende en pijnstillende eigenschappen. Dit kan ook helpen bij de behandeling van rugpijn. Hiervoor hoef je alleen maar aloë vera sap te drinken in iets minder dan een half kopje. Het wordt aanbevolen om het eenmaal per dag te consumeren, omdat overdrijven de kans op bijwerkingen kan vergroten.

Kruidenbehandeling alternatieven voor rugpijn thuis

Zoals te zien is, zijn er verschillende technieken die we op natuurlijke wijze kunnen toepassen met kruidenkuren thuis om rugpijn te verlichten. Deze kunnen echter niet voor elke pijn succes opleveren. Omdat sommige rugpijn kan worden veroorzaakt door verschillende ziekten, is het ook niet mogelijk voor hen om te herstellen zonder behandeling. Daarom is het ook erg belangrijk om de oorzaken van rugpijn te kennen.

Wat zijn de oorzaken van rugpijn?

Schade of letsel aan uw rugspieren, ligamenten of schijven kan rugpijn veroorzaken. De meest voorkomende oorzaken van uitgerekte spieren, bindweefsels of spasmen zijn:

 • Onjuiste verwijdering van een object
 • Zware voorwerpen verwijderen
 • Slechte of verkeerde houding
 • Ongeschikt bed
 • Slaapstoornissen
 • Medische aandoeningen zoals koorts of infectie die de wervelkolom aantasten
 • Artritis
 • Leeftijd (ouderen hebben meer last van rugpijn)
 • Seks (vrouwen zijn gevoeliger voor rugpijn dan mannen)
 • Zwangerschap
 • Het roken
 • Intensieve lichaamsbeweging

Tips om rugpijn te voorkomen

Om rugpijn niet te ervaren, is het de moeite waard om aandacht te besteden aan de onderstaande preventieve tips.

 • Vermijd voedingsmiddelen zoals suiker, geraffineerde granen, zuivelproducten en rood vlees, die ontstekingen kunnen veroorzaken en uw rugpijn kunnen verergeren.
 • Verhoog uw inname van verse groenten en fruit, vis, noten en yoghurt. Deze voedingsmiddelen zijn niet alleen ontstekingsremmende, maar ook rijke bronnen van calcium.
 • Doe yogahoudingen en oefeningen zoals Child's Pose, Pigeon Pose en Triangle Pose, waarvoor je je rug en benen moet strekken.
 • Zorg ervoor dat u uw rug lang ondersteunt terwijl u zit of ligt.
 • Je regelmatig massages krijgen die goed kunnen zijn voor je rugpijn.
 • Drink veel water om de schijven van je wervelkolom bewaterd en gezond te houden.
 • Het veranderen van uw zit- en slaaphouding kan ook helpen bij de behandeling van uw rugpijn.

Wat is de beste slaaphouding om rugpijn te voorkomen

Een van de belangrijkste oorzaken van rugpijn is de verkeerde en ongemakkelijke slaaphouding. Voor de juiste slaaphouding; Wanneer u op de rug slaapt, kan een kussen onder de knieën worden geplaatst om de wervelkolom te ondersteunen. Wanneer u op zijn kant ligt, kunnen de benen naar de borst worden getrokken en kan een kussen tussen de knieën worden geplaatst.

Wat voor bed is het beste om rugpijn te verlichten?

Mensen die op hun rug slapen, hebben een bed van gemiddelde hardheid nodig. Ondertussen hebben degenen die naast hen slapen een iets zachter bed nodig om hun heupen en schouders beter uit te lijnen. Meestal voor degenen die met het gezicht naar beneden slapen, is een strakker bed vereist.

Beste zitpositie om rugpijn te voorkomen

Mensen die te maken hebben met rugpijn kunnen ondersteuning bieden aan hun rug terwijl ze lang zitten. Het wordt aanbevolen om de hele rug op het kussen van de stoel te plaatsen. Vermijd zitten zonder ondersteuning op een stoel of kruk, omdat het de rug uitrekt.

Wanneer begint rugpijn tijdens de zwangerschap?

Rugpijn kan op elk moment tijdens de zwangerschap worden gezien. Rugpijn komt vaker voor in de latere stadia van de zwangerschap, vooral omdat de baby begint te groeien. Hiervoor zal het plaatsen van kussens tussen je benen terwijl je op je zij ligt een zeer ontspannend effect hebben.

Bron