Da li Sezam podiže holesterol? Prednosti sezama za holesterol harms

Pitanje da li sezam podiže holesterol je jedan od tragova pitanja u umovima ljudi koji pate od visokog holesterola. Iako se sjemenke sezama koriste u pecivima i zemičkama, mogu imati i zdrave koristi za srce. Međutim, postoje zabrinutosti da može podići holesterol kao i beneficije.

Da li Sezam podiže holesterol?

Zdravstvene prednosti sezamova sjemena su tu već stoljećima. međutim, u novije vrijeme sve veći učinak na holesterol Da li će pokazati da je i to stvar radoznalosti. Uglavnom u kineskoj i indijskoj medicini koristila se u nekim slučajevima kao što su kožne infekcije, ćelavost i jačanje zdravlja zuba.

Sezam također ima dijabetes, neke bolesti crijeva i visoke također je proucavan u smislu eksperimentalnih studija u lijecenju krvnog tlaka . Sezam suprotno pitanju da li podiže holesterol, neke studije su pokazale da se sjeme sezam također pomaže u smanjenju stope holesterola i triglicerida vjeruje se da je to u stanju učiniti.

Da li Sezam Donji Holesterol?

Ispitujući učinak sjemena sezama na nivo masti u krvi malo je studija, ali rezultati su pomiješani. Većina ovih eksperimenata je visoka. pojedinci sa visokim stopama holesterola ili triglicerilida Uključuje. Tokom ovih studija, 25 do 50 grama sezamove sjemenke su u prahu jednom dnevno, subjekti su Podvrgnuti su tome. Pošto sezam ima visok sadržaj masti, mnoge studije Sjeme sezama preferira se nad kalorijama koje se obično konzumiraju. Znači nije kao dodatno pojačanje, već osnovno. pasta od sezam se koristi kao hrana.

U nekim studijama, jedenje sjemenki sezama može izazvati holesterol i triglicerid nije imala značajan uticaj na nivoe. Ali neke studije su pokazale da je konzumiranje sezam sjemena na dnevnoj bazi holesterola između 8% i 16%, a ukupno stope holesterola u prosjeku Primjećivano je da se smanjuje za 8%. U nekim od ovih eksperimenata, HDL holesterol i iako postoji blago pozitivan efekat u smislu triglicerida to nije bio važan pokazatelj uvjerljivih dokaza.

Kako Sezam utiče na vaš holesterol?

Studije o snižavanju holesterola i povišenju efekata sezama pokazale su da sadrže mnoge sastojke za koje se pokazalo da utiču na nivo holesterola i triglicerida, uključujući; sesamin je vodeci uzrok alfa-linoleiske kiseline i topivih vlakana . Kao što se može vidjeti, sjemenke sezama ne uzrokuju povećanje holesterola u svojoj odluci, ali mogu imati i efekt snižavanja holesterola. Međutim, preusmjerenost može imati štetne posljedice i po kalorije i nuspojave. Ako želite, hoće li se sjeme sezama pojesti tokom trudnoće? Također možete pregledati članak Pod naslovom Pogodnosti i štete od sezam u trudnoći.

Izvor