Verhoogt Sesam cholesterol? Voordelen van Sesam tot Cholesterol Harms

De vraag of sesam cholesterol verhoogt, is een van de vraagtekens in de hoofden van mensen die lijden aan een hoog cholesterolgehalte. Hoewel sesamzaad wordt gebruikt in gebak en broodjes, kunnen ze ook gezonde voordelen hebben voor het hart. Er zijn echter zorgen dat het cholesterol en voordelen kan verhogen.

Verhoogt Sesam cholesterol?

De gezondheidsvoordelen van sesamzaad bestaan al eeuwen de laatste tijd echter een toenemend effect op cholesterol of hij zal laten zien dat het ook een kwestie van nieuwsgierigheid is geweest. Meestal in de Chinese en Indiase geneeskunde het is gebruikt in sommige gevallen zoals huidinfecties, kaalheid en het versterken van de tandheelkundige gezondheid.

Sesam heeft ook diabetes, sommige darmziekten en hoge het is ook onderzocht in termen van experimentele studies in de behandeling van bloeddruk. Sesam in tegenstelling tot de vraag of het cholesterol verhoogt, hebben sommige studies aangetoond dat sesamzaad helpt ook cholesterol- en triglyceridepercentages te verlagen wordt verondersteld dit te kunnen doen.

Verlaagt Sesam cholesterol?

Onderzoek naar het effect van sesamzaad op vetgehaltes in het bloed er zijn weinig studies, maar de resultaten zijn gemengd. De meeste van deze experimenten zijn hoog. personen met een hoog cholesterol- of triglyceridengehalte Bevat. Tijdens deze studies wordt 25 tot 50 gram sesamzaad in poedervorm eenmaal per dag worden onderwerpen Ze zijn eraan onderworpen. Omdat sesam een hoog vetgehalte heeft, zijn er veel studies Sesamzaad heeft de voorkeur boven de calorieën die normaal worden geconsumeerd. Dus het is niet als een extra versterking, het is een basis. sesampasta wordt gebruikt als voedsel.

In sommige studies kan het eten van sesamzaad cholesterol en triglyceriden veroorzaken heeft geen significante invloed gehad op de niveaus. Maar sommige studies hebben aangetoond dat de consumptie van sesamzaad op een dagelijkse basis cholesterol tussen 8% en 16%, en het totale cholesterolgehalte gemiddeld Er is waargenomen dat het met 8% vermindert. In sommige van deze experimenten werden hdl-cholesterol en hoewel er een licht positief effect is in termen van triglyceriden het is geen belangrijke indicator van sluitend bewijs geweest.

Hoe beïnvloedt sesam je cholesterol?

Studies naar de cholesterolverlagende en verheffende effecten van sesam hebben aangetoond dat ze veel ingrediënten bevatten waarvan is aangetoond dat ze het cholesterol- en triglyceridegehalte beïnvloeden, waaronder; sesamine is de belangrijkste oorzaak van alfa-linolzuur en oplosbare vezels. Zoals te zien is, veroorzaken sesamzaadjes geen toename van cholesterol in hun beslissing, maar kunnen ze ook een cholesterolverlagend effect hebben. Overmatig gebruik kan echter schadelijke gevolgen hebben, zowel in termen van calorieën als bijwerkingen. Als je wilt, worden sesamzaadjes dan gegeten tijdens de zwangerschap? Je ook het artikel Getiteld Voordelen en nadelen van sesam tijdens de zwangerschap bekijken.

Bron