Què són les herbes medicinals que es poden conrear en olles? Espígol a Pot, Romaní…

Les herbes medicinals que es poden conrear en testos destaquen tant com a font d'entreteniment i curació al nostre país com a la major part del món. La jardineria també és una afició relaxant que podràs seguir gaudint durant tot l'any, depenent de la teva ubicació. Per a aquells que no tenen l'oportunitat d'enjardinar fora, hem recopilat per a vosaltres les herbes medicinals i els beneficis que es poden conrear a casa.

Què són les herbes medicinals que es poden conrear en olles?

Les herbes medicinals i botàniques són plantes cultivades per donar suport a malalties i símptomes específics. A continuació podràs trobar plantes medicinals que poden créixer fàcilment en testos amb els seus beneficis en forma de caps:

Creix Lavanda en Testos?

L'espígol és una planta que es pot utilitzar per a moltes coses, però que és sobretot preferida per l'ansietat i l'estrès. No només té beneficis que milloren l'estat d'ànim, sinó també una aroma que escalfa el cor i un bonic aspecte en color porpra fosc. Tradicionalment, l'espígol s'utilitza per tractar l'afluixament i la infecció, cremades i mossegades. No obstant això, l'evidència disponible ha demostrat que l'oli d'espígol té propietats estabilitzadores, calmants i neuroprotectores.

Aquests són alguns consells per ajudar-te a cultivar lavanda en testos:

 • La primavera és ideal per plantar lavanda. No obstant això, l'espígol es pot plantar en la temporada de tardor.
 • A l'ambient extremadament humit i humit no li agrada la lavanda. L'aigua un cop per setmana després que les plantes comencin a pujar per sobre del sòl.
 • Si decideixes fer créixer la teva espígol a l'interior, mantén-la a prop amb finestres que obtinguin una bona quantitat de llum.
 • Després de la floració de lavanda al voltant del 50% de les flors, és hora de tallar les tiges.

Ara que ja tens lavanda fresca, pots utilitzar cabdells frescos o secs per a les teves necessitats mèdiques relacionades amb l'estrès o l'estat d'ànim:

 • Per a una experiència aromàtica relaxant, pots afegir els teus cabdells frescos a un bany calent o embolicar les tiges d'espígol i col·locar raïms frescos al voltant de la casa.
 • També podeu penjar un munt d'espígol fresc cap per avall i assecar-los per fer te.
 • Les bosses d'espígol (fins i tot fresques) es poden utilitzar al voltant de la casa i al dormitori.
 • Per dormir millor, pots posar la teva bossa d'espígol casolana al coixí o al llit.
 • També podeu utilitzar els vostres cabdells d'espígol secs per elaborar un te de fulles soltes que calmi el cos.

Herbes medicinals en test: menta

La menta és una planta refrescant que es pot utilitzar per netejar el cos, reviure'l i repel·lir els insectes. La menta també s'utilitza per reduir els problemes d'estómac i gas, calmar la ment i portar el son. La planta de menta és fàcil de conrear i la seva aroma és una planta duradora i difusa que et despertarà. Aquesta planta verda i lluminosa és deliciosa i es pot utilitzar en postres, amanides i verdures.

Per cultivar amb èxit la menta en una olla a casa, seguiu aquests consells:

 • La menta no creix fàcilment a partir de llavors, per la qual cosa el millor és comprar plantes de menta per començar.
 • Si estàs plantant menta en qualsevol època de l'any, assegura't de protegir la teva planta en climes freds.
 • La menta creix millor en el sòl, que té un bon drenatge i és una mica mare.
 • La menta creix i s'estén al llarg del temps, així que tingueu cura de no prendre massa plàntules de menta si no teniu previst utilitzar molta menta en primer lloc.
 • Quan les fulles de la menta creixen, agafa'n unes quantes i utilitza-les netejant-les a fons.

Aquests són alguns usos de la menta:

 • Després d'un treball intensiu, es poden utilitzar fulles de menta per a un bany vigoritzant.
 • Si talles les fulles de menta i les barreges amb fruits secs de bruixa, pots aconseguir una crema estirada a la pell.
 • Si estàs experimentant molèsties digestives, bulli les fulles de la menta a l'aigua i fes un te.
 • Segons els estudis, la menta pot alleujar les molèsties estomacals, de manera que es pot beure te de menta després d'un àpat per al suport digestiu.
 • Encara millor, si ara hi ha te de menta, guarda'l a la nevera i utilitza'l per eliminar les cremades solars.

Creix el romaní en testos?

El romaní és una opció segura per als nous productors de plantes. Simultàniament té un sabor i una olor únics, gairebé dolç i salat. El romaní és una de les plantes culinàries més populars del món, però també s'utilitza mèdicament per les seves propietats antibacterianes, antidiabètiques, antiinflamatòries i antimicrobianes. No obstant això, el romaní és elogiat més comunament pel seu efecte positiu en el cervell. S'ha demostrat que el romaní millora la memòria, redueix l'ansietat i millora el son quan es pren per via oral. Fins i tot quan s'inhala, el romaní també s'ha demostrat que augmenta la memòria.

El romaní creix fàcilment si segueixes aquests consells:

 • Per prevenir la saturació de l'aigua i afavorir el creixement, es poden brotar llavors de romaní en sòls que no acumulen aigua.
 • El romaní creix millor en llocs assolellats.
 • El romaní pot créixer i estendre's per una àmplia zona, de manera que podeu optar per utilitzar una olla gran.
 • Regar el romaní lleugerament i uniformement i podar amb freqüència.
 • Si vols cultivar romaní a l'hivern, mantingues la planta en una zona tancada a prop d'una bona font de llum.
 • Quan estiguis a punt per collir, talla les tiges i utilitza-les immediatament o deixa-les assecar.

Utilitza el romaní de les maneres següents:

Afegiu les branques de romaní a una cassola i porteu-les a ebullició per prendre un deliciós te. Consumir 1 tassa de te de romaní al principi de la teva fama et mantindrà viu i en forma. També pots aprofitar els beneficis inhalant l'olor de romaní col·locant farcells frescos al voltant de casa teva.

Herbes medicinals en test l'última paraula

Si estàs preparat per cultivar herbes medicinals en testos, comença amb uns petits testos sense presses. Serà més fàcil i sense esforç cultivar plantes a l'olla a la primavera i l'estiu, especialment a mesura que augmenta la temperatura de l'aire i el sol es queda fora més temps. No t'oblidis de portar aquestes herbes medicinals, que pots créixer al teu balcó davant del vidre a la primavera i l'estiu, a un lloc càlid i assolellat de la casa quan el temps comença a refrescar-se. Si ho desitgeu, també podeu llegir el nostre article Què són els olis vegetals repel·lents de mosquits i les barreges, Com preparar-los.

Quines plantes medicinals creixen en testos?

Algunes de les herbes medicinals que es poden conrear en testos
són:- Espíg
ol,- Alfàbre
ga,- Me
nta,- Romaní…

Font