Wat zijn medicinale kruiden die in potten kunnen worden gekweekt? Lavendel in pot, rozemarijn…

Medicinale kruiden die in potten kunnen worden gekweekt, vallen op als zowel een bron van entertainment als genezing in ons land als in het grootste deel van de wereld. Tuinieren is ook een ontspannende hobby waar u het hele jaar door van blijven genieten, afhankelijk van uw locatie. Voor degenen die niet de mogelijkheid hebben om buiten te tuinieren, hebben we voor u de medicinale kruiden en voordelen samengesteld die thuis kunnen worden gekweekt.

Wat zijn medicinale kruiden die in potten kunnen worden gekweekt?

Medicinale kruiden en botanicals zijn planten die worden gekweekt om specifieke kwalen en symptomen te ondersteunen. Hieronder vindt u medicinale planten die gemakkelijk in potten kunnen groeien met hun voordelen in de vorm van hoofden:

Groeit lavendel in potten?

Lavendel is een plant die voor veel dingen kan worden gebruikt, maar meestal de voorkeur heeft voor angst en stress. Het heeft niet alleen stemmingsverhogende voordelen, maar ook een hartverwarmend aroma en een mooi uiterlijk in donkerpaarse kleur. Traditioneel wordt lavendel gebruikt om losraken en infectie, brandwonden en beten te behandelen. Het beschikbare bewijs heeft echter aangetoond dat lavendelolie stemmingsstabiliserende, kalmerende en neuroprotectieve eigenschappen heeft.

Hier zijn enkele tips om je te helpen lavendel in potten te kweken:

 • De lente is ideaal voor het planten van lavendel. Lavendel kan echter in het herfstseizoen worden geplant.
 • De extreem vochtige en natte omgeving houdt niet van lavendel. Geef één tot twee keer per week water nadat de planten boven de grond beginnen te stijgen.
 • Als je besluit om je lavendel binnen te laten groeien, houd het dan dicht bij ramen die een goede hoeveelheid licht krijgen.
 • Nadat lavendel ongeveer 50% van de bloemknoppen heeft gebloeid, is het tijd om de stengels te snijden.

Nu je verse lavendel hebt, kun je verse of gedroogde toppen gebruiken voor je medische behoeften met betrekking tot stress of stemming:

 • Voor een ontspannende aromatische ervaring u uw verse toppen toevoegen aan een warm bad of uw lavendelstengels wikkelen en verse trossen rond het huis plaatsen.
 • Je ook trossen verse lavendel ondersteboven hangen en drogen om thee te zetten.
 • Gedroogde (zelfs verse) lavendelzakjes kunnen in huis en in uw slaapkamer worden gebruikt.
 • Voor een betere nachtrust u uw zelfgemaakte lavendelzak op uw kussen of bed leggen.
 • Je je gedroogde lavendelknoppen ook gebruiken om een losbladige thee te zetten die het lichaam kalmeert.

Geneeskrachtige Kruiden in pot: Munt

Munt is een verfrissende plant die kan worden gebruikt om het lichaam te reinigen, te doen herleven en insecten af te weren. Munt wordt ook gebruikt om maagproblemen en gas te verminderen, de geest te kalmeren en slaap te brengen. De pepermuntplant is gemakkelijk te kweken en het aroma is een duurzame, fuzzy plant die je wakker maakt. Deze felgroene plant is heerlijk en kan gebruikt worden in desserts, salades en groentegerechten.

Volg deze tips om thuis met succes munt in een pot te kweken:

 • Munt groeit niet gemakkelijk uit zaad, dus het is het beste om om te beginnen muntplanten te kopen.
 • Als u op elk moment van het jaar munt plant, zorg er dan voor dat u uw plant beschermt in koude klimaten.
 • Munt groeit het beste in de grond, die een goede drainage heeft en een beetje mompy is.
 • Munt groeit en verspreidt zich in de loop van de tijd, dus wees voorzichtig om niet te veel muntzaailingen te nemen als je niet van plan bent om in de eerste plaats veel munt te gebruiken.
 • Wanneer je muntblaadjes groeien, pluk je er een paar en gebruik je ze door ze grondig schoon te maken.

Hier zijn enkele toepassingen van munt:

 • Na intensief werk u muntblaadjes gebruiken voor een verkwikkend bad.
 • Als je de muntblaadjes hakt en mengt met heksennoten, kun je een huidrekkende crème krijgen.
 • Als u spijsverteringsklachten ervaart, kook dan uw muntblaadjes in water en maak een thee.
 • Volgens studies kan munt maagklachten verlichten, dus je muntthee drinken na een maaltijd voor spijsverteringsondersteuning.
 • Nog beter, als er nu muntthee is, bewaar het dan in de koelkast en gebruik het om zonnebrand te verwijderen.

Groeit Rozemarijn in potten?

Rozemarijn is een veilige optie voor nieuwe plantenkwekers. Tegelijkertijd heeft het een unieke smaak en geur, die bijna zoet en zout is. Rozemarijn is een van de meest populaire culinaire planten ter wereld, maar het wordt ook medisch gebruikt voor zijn antibacteriële, antidiabetische, ontstekingsremmende en antimicrobiële eigenschappen. Rozemarijn wordt echter meestal geprezen om zijn positieve effect op de hersenen. Van rozemarijn is aangetoond dat het geheugen verbetert, angst vermindert en de slaap verbetert wanneer het oraal wordt ingenomen. Zelfs bij inademing is ook aangetoond dat rozemarijn het geheugen verhoogt.

Rozemarijn groeit gemakkelijk als je deze tips volgt:

 • Om verzadiging van water te voorkomen en de groei te bevorderen, u rozemarijnzaden ontkiemen op gronden die geen water ophopen.
 • Rozemarijn groeit beter op zonovergoten plaatsen.
 • Rozemarijn kan groeien en zich verspreiden over een breed gebied, dus je ervoor kiezen om een grote pot te gebruiken.
 • Geef je rozemarijn licht en gelijkmatig water en snoei regelmatig.
 • Als je rozemarijn in de winter wilt kweken, bewaar de plant dan in een gesloten gebied in de buurt van een goede lichtbron.
 • Wanneer u klaar bent om te oogsten, snijd dan de stengels en gebruik ze onmiddellijk of laat ze drogen.

Gebruik rozemarijn op de volgende manieren:

Voeg je rozemarijn takjes toe aan een pan en breng aan de kook voor een heerlijke thee. Het consumeren van 1 kopje rozemarijnthee aan het begin van je roem houdt je in leven en fit. U ook profiteren van de voordelen door de geur van rozemarijn in te ademen door verse bundels rond uw huis te plaatsen.

Ingemaakte Geneeskrachtige Kruiden Laatste Woord

Als je klaar bent om medicinale kruiden in potten te kweken, begin dan met een paar kleine potten zonder te haasten. Het zal gemakkelijker en moeiteloos zijn om planten in het voorjaar en de zomer in de pot te laten groeien, vooral als de luchttemperatuur stijgt en de zon langer buiten blijft. Vergeet niet om deze medicinale kruiden, die je in het voorjaar en de zomer op je balkon voor glas kweken, naar een warme, zonovergoten plek in huis te brengen als het weer begint af te koelen. Als u wilt, u ook ons artikel lezen Wat zijn muggenwerende plantaardige oliën en mengsels, hoe ze te bereiden.

Welke medicinale planten groeien in potten?

Enkele van de medicinale kruiden die in potten kunnen worden gekweekt z
ijn:- Lavend
el,- Basilicu
m,- Munt
,- Rozemarijn…

Bron