X

Slemborttagningsanläggningar och Sputum-borttagningsapplikationer hemma

Slemborttagningsanläggningar är bland favoriterna hos dem som söker botemedlet utanför drogerna. I den här artikeln har vi sammanställt naturens mirakel som hjälper till att sputum.

Vad är Slemborttagningsanläggningar?

Växter, blandningar och applikationer som har en slemborttagningseffekt och kan hjälpa till med hosta är:

 • Ingefära
 • Babu
 • Munvatten med saltvatten
 • Gurkmeja
 • Varma drycker
 • Eukalyptusolja
 • Rosmarinolja
 • Echinacea
 • Salvia
 • Mintblandning
 • Timjan

Om du vill ställa frågor som hur man använder dessa växter och blandningar, vilka de är användbara för och för vilka de är skadliga, låt oss överväga dem i rubrikerna nedan.

Vad är slem och varför förekommer det?

Det som kallas slem är ett ämne som kallas slem, som produceras naturligt av kroppen. Slem spelar en viktig roll i hälsan: slem "motor" oljor som fungerar som "olja" i kroppen. För att förhindra uttorkning bildar den ett skyddande lager i munnen, näsan, bihålorna, halsen, lungorna, magen och tarmarna.

Slem skapar också en skyddande barriär för att förhindra att bakterier och virus kommer in i kroppen och innehåller antikroppar som hjälper din kropp att känna igen och eliminera oönskade mikroskopiska gäster. Du har slem över hela kroppen, och det är bra.

Men ibland kan slemintensiteten bli obekväm. Som svar på en allergisk reaktion (t.ex. hösnuva) kan överdriven slemproduktion förekomma efter att ha ätit eller druckit mejeriprodukter (om du har laktosintolerans) eller när du är förkyld.

Vad betyder grön slem och gula nässekret?

Många tror att gult eller grönt slem indikerar närvaron av bakterier, men det är inte alltid fallet. Färgen kan också orsakas av närvaron av vita blodkroppar (neutrofiler) som innehåller ett grönt enzym.

Slemborttagningsanläggningar och hembehandlingsapplikationer

Vi har nämnt de växter och applikationer som har en slemborttagningseffekt i ovanstående artiklar. Om du vill, låt oss förklara dem i rubriker:

Slem remover ingefära och honung botemedel

Ingefära har starka terapeutiska egenskaper. Det visar positiva effekter vid influensa och förkylningar. Ingefära hjälper till att lindra hosta och slappnar av i luftvägarna medan du gör underverk för att ta bort envis slem.

Honung har antibakteriella och svampdödande egenskaper, honung är utmärkt om du har ont i halsen eller kylan och dina luftvägar är igensatta med slem. Honung lägger till ett skyddande lager i halsen, minskar irritationen och hjälper till att läka slemhinnan.

Slem remover ingefära och honung bota recept

 • Värm 2 matskedar honung, se till att temperaturen inte överstiger 40 ° C, eftersom honung, som är varmare än detta, förlorar sin terapeutiska effektivitet.
 • Tillsätt en tesked riven ingefära.
 • Konsumera i tre dagar, två matskedar om dagen.
 • Om symtomen kvarstår, kontakta en sjukvårdspersonal.

Munvatten med saltvatten för slem

Gurgling med saltvatten spelar en viktig roll för att rengöra bakterier i munnen. Överdriven slemproduktion kommer också att minska när oral rengöring tillhandahålls, så det kommer att lindra dig. För detta, tillsätt 1 matsked bordssalt till ett glas varmt vatten och rör om.

Gurgla upp till tre gånger om dagen med denna blandning, men svälj inte och gurgla när det är varmt, låt det värma. Att gurgla i några minuter får din hals att må bättre och lindrar problemet med slem. Du kan också kolla in vår artikel med titeln Benefits of Drawing Salt Water to the Nose – Carbonate Salt Water Mixture.

Gurkmeja är bland de växter som tar bort slem

Gurkmeja är en riktig superfood. Lindrar smärta, minskar inflammation och ökar kroppens motståndskraft. Gurkmeja för slemborttagning bör konsumeras enligt följande:

Blanda en halv tesked gurkmeja och en halv tesked med ett glas mjölk och tillsätt lika mycket honung som en tesked. Men undvik att använda komjölk här, annars kan det finnas en ökning av mängden slem. Du kan dricka denna blandning en gång om dagen tills din slem passerar. För mer detaljerad information kan du använda vår artikel Gurkmeja när det gäller fördelar, skador, användning av gurkmeja.

Vikten av att konsumera varma och varma drycker för att ta bort slem

En kopp varmt örtte hjälper till att späda ut den envisa slemmen. Om du vill bli av med din slem är en fin kopp mynta, timjan, kamomill eller echinacea te ett bra alternativ. Det räcker att bara konsumera en av dessa växter genom att lägga till en tesked till en kopp varmt vatten.

Är det bra för Balgam att andas in vegetabiliska oljor med ånga?

Inandning av ånga genom att droppa några droppar eukalyptus eller rosmarinolja i ett lättsaltat vatten kommer att vara bra för din slem. Vid användning av denna metod bör försiktighet beaktas vid olyckor som kan inträffa på grund av varmt vatten. Om du vill, är det obekvämt att använda eukalyptusolja under graviditeten? Du kan också läsa vår artikel med titeln Eucalyptus under graviditeten.

Phlegm Remover Växter Echinacea, Foder och Mynta Kombination

Om det finns smärta och slem i halsen kan du dricka en halv tesked echinacea, foder och myntväxter genom att brygga dem i en varm kopp vatten. Upprepa bara denna metod en eller två gånger om dagen tills din slem passerar.

Dessutom sticker timjan ut med sin slemborttagningsfunktion, så att den kan konsumeras genom att blanda med honung eller brygga te. I detta kan du brygga och dricka en tesked timjan och en tesked honung i en varm kopp. Vilka är de skador, biverkningar och mediciner som timjante interagerar med? vår artikel innehåller mer detaljerad information om timjan te.

Sista ord om slemborttagningsanläggningar

Även om växter är en källa till läkning för många sjukdomar, är mängden och användningsfrekvensen ganska viktig. Undvik att omedvetet använda växtbaserade applikationer om du är på olika mediciner, har kroniska tillstånd, har en allergisk kropp, är gravid eller ammar.

Tänk på att få hjälp från specialistläkare för varje sjukdom alltid är det första alternativet. Dessa varningar gäller även för användning av slemborttagningsanläggningar.

Vilka är slemborttagningsanläggningarna?

Slem-avlägsnande växter är: – Timj
an- Isl
and te- E
chinacea-
Gurkmeja-
Svartpeppar
-Mynta…

Källkod