X

Voordeel van peterselie: gebruiksgebied, voedingsinhoud, motyka te maken?

Het voordeel van peterselie heeft zich op veel gebieden gemanifesteerd. Het je een medicinale rostlina afkomstig uit de Middellandse Zee. De bladeren, stengels en zaden van de plant worden v veel recepten gebruikt.

Peterselie je rijk aan voedingsstoffen je nejvíce antioxidant. Anekdotisch je het bekend dat het helpt bij het verlagen van de bloeddruk, cholesterol nejvíce nutně. Het wordt gebruikt bij de productie van zeep, místnost, parfum. Peterselie je goed voor de huid vanwege de antimicrobiële en ontstekingsremmende activiteiten.

Laten eens kijken naar het rijke voedingsprofiel, toepassingen, voordelen en bijwerkingen van peterselie.

Wat je het voordeel van peterselie en voedingsprofiel

 • Een poloviční kop verš, gehakte peterselie levert 11 calorieën, 2 gramy koolhydraten, 1 gram eiwit, 1 gram veterináře alespoň 1 gram vezels.
 • Het je een rijke bron van vitamin A (8424 IE), vitamín C (133 mg), vitamín K (1640 μg), foliumzuur (152 μg) en calium (554 mg).
 • Peterselie bevat ook flavonoïden, karotenoïden na nejvíce vitamín C metoxiderende eigenschappen.

Krijgenova dětská peterselie? Peterselie Etenová z Wanneer Kunnen baby?

Ve volgende sectie zullen jsme kijken naar de gezondheidsvoordelen van peterselie.

Wat je het voordeel van Peterselie?

1. Voordeel van peterselie krev de bloedsuikerspiegel reguleren

Peterselieho etherische olie zijn rijk aan een antioxidant genaamd myristicin. Myristická krev pomáhá bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel. Het kan ook de insulineresistentie en ontsteking verminderen. Er je echter meer onderzoek nodig om deze effecten te begrijpen.

2. Kan de gezondheid van de nieren helpen

Peterselie je een natuurlijk diureticum. Het kan helpen bij het eliminační van gifstoffen en microben v het lichaam. Ratten gevoed peterselie zaad extrakt toonde meer moč výstup, ondanks het pít van alleen voda. Peterselie blood de natriumkaliumpomp remmen, die betrokken je bij urineregulatie in de nieren.

Dierstudies tonen ook aan dat peterselie nefroprotectieve effecten heeft op ratten se setkal s nierproblemen.

Je het schadelijk om peterselie te eten en peterselieolie te gebruiken tijdens de zwangerschap

3. Het voordeel van peterselie krev antikanker zijn

Peterselie je rijk aan flavonoïden, waarvan bekend je dat z antiknkereigenschappen hebben. Flavonoïden remmen de celgroei en verminderen oxidatieve stres.

Dieronderzoek heeft aangetoond dat apigenin, een flavonoïde gevonden v peterseliezaden, krevní pomoc kankercellen te doden en de grootte van tumoren te verminderen.

Studie na kankercellijnen hebben ook aangetoond dat apigenin antiproliferatie, ontstekingsremmende většina anti-uitzaaiingseigenschappen vertoont bij colorectale kanker. Apigenin blijkt anti-kankerverwekkende effecten te hebben op borstkanker.

Een andere anti-kankerverwekkende flavonoïde gevonden v peterselie je luteolin. Onderzoek heeft aangetoond dat luteolin preventie efekten krev hebben op kolorektální kanker.

Peterselie bevat ook carnosol, een andere verbinding met veelbelovende výsledek v de behandeling van borst-, huid-, darm-en prostaatkanker.

4. Het voordeel van peterselie krev de gezondheid van het hart verbeteren

Peterselie je gebruikt om hypertensie ve volksgeneeskunde te helpen behandelen. Het rijke flavonoïdegehalte v peterselie helpt de gezondheid van het hart de verbeteren en het risico op hart – nejslibněji verminderen.

Peterselie je ook een goede bron van foliumzuur. Folaatinname wordt geassocieerd se setkal s een goede gezondheid van het hart. Lage niveaus van folaat kunnen schadelijk zijn voor het hart. Daarom kan het toevoegen van peterselie aan het dieet van een persoon v dit opzicht helpen.

Voordelen en nadelen van peterselie: vitamin v peterseliesap

5. Krev botgezondheid ondersteunen

Peterselie je een goede bron van vitamin K. De vitamin helpt bij de vorming van botcellen die osteocyten worden genoemd. Peterselie je gevonden om botverlies te voorkomen (een proces waarbij botten worden geabsorbeerd en afgebroken door het lichaam) bij ratten.

6. Blood de spijsvertering helpen

Traditioneel wordt peterselie gebruikt om spijsverterings – většina gastro-intestinale aandoeningen te helpen behandelen. Het vezelgehalte v peterselie helpt de spijsvertering. Het helpt voedsel om dveře het spijsverteringskanaal te bewegen en fungeert ook als een prebiotisch aas voor goede bacteriën in darm.

Studie bij muizen vonden dat peterselie-extracten een-prevence vředů účinek hadden. Ze deden dit dveře de overmatige afscheiding van maagsap te voorkomen.

7. Voordeel van Peterselie krev de immuniteit verhogen

Peterselie bevat veel antioxidanten en ontstekingsremnde verbindingen, waaronder flavonoïden. Apigenine bestrijdt ontstekingen v het lichaam.

Peterselie bevat ook vitamín C. Voedsel je een krachtige antioxidační die het immuunsysteem versterkt. Peterselie bevat flavonolen zoals kaempferol en quercetine, die oxidatieve stres en cellulaire schade bestrijden.

Het drinken van Peterseliesap tijdens Menstruatie

8. Verbeter de gezondheid van de páka

Peterselie je nejvíce nabitý beschermend efekt hebben op de lever. Andere studie hebben aangetoond dat peterselie kan helpen bij het regenereren van levercellen bij muizen se setkal s diabetes en het reguleren van enzymen v de lever.

9. Voordeel van peterselie heeft antibakteriële eigenschappen

Peterselie wordt van oudsher gebruikt vanwege het vermogen om ziektekiemen te bestrijden. V een studie toonde peterselie antimikrobiální aktiviteit v kareish kaas.

Etherische olie uit peterselie vertoonde zowel antibacteriële als schimmelwerende werking. Staphylococcus kan de groei van bacteriën zoals aureus en Listeria monocytogenes remmen. Het kan ook beschermen tegen Penicillium ochrochloron en Trichoderma viride schimmels.

10. Het voordeel van peterselie krev helpen de ogen te beschermen

Peterselie bevat vitamín A, een voedsel dat krev helpen de gezondheid van de ogen te verbeteren. Peterselie bevat ovat karotenen zoals luteïne en zeaxanthine, die helpen de ogen te beschermen. Deze gepigmenteerde helpen de ogen gezond te houden dveřní oxidatieve schade te voorkomen. Ze verminderen het risico op maculadegeneratie en staar.

Dit zijn de gezondheidsvoordelen van peterselie. Het je bekend dat de plant ook de gezondheid van de huid verbetert. V de volgende sectie hebben jsme dit onderwerp privé besproken.

Wat zijn de voordelen van Peterselie op de huid?

Voedingsrijk: Peterselie je rijk aan voedingsstoffen zoals koper, zink, mangaan, vápník en kalium, die essentieel zijn voor een gezonde huid.

Anti-Aging: Vitamin C v peterselie helpt aroudering te vertragen. Het werkt dveře vrije radicalen te bestrijden die oxidatieve stres veroorzaken. Het voedsel helpt ook fijne lijntjes en rimpels te verminderen. Het helpt bij celherstel en stimuleert de collageenproductie. Dit helpt de huid er flexibel en jeugdig uit te zien.

Anti-akné: Antimikrobiální eigenschappen v peterselie kunnen helpen bacteriën te bestrijden en akné te verminderen. Peterselie krev vykouřila předtollig talg v evenwicht brengen. Soukromé zijn echter geen studie om deze sm deze smwering te staven.

Ontstekingsremmend: Peterselie bevat antioxidanten die kunnen helpen huidirritatie en roodheid te verminderen.

Komt overeen met de huidtint en vermindert pigmentatie: Vitamin C v de plant blood de huid opfleuren en ruwe vlekken verminderen. Vitamin C krev ook helpen bij het verminderen van hyperpigmentatie.

Peterselie krvavé slovo gebruikt voor de gezondheid van de huid. Hier hebben we verschillende peterselierecepten op een rijtje gezet die je op je huid gebruiken.

Natuurlijke kruidenremedies thuis om slechte adam te verlichten

Het voordeel van peterselie om akné te composrijden

Ingrediënten

 • Behandeld voda
 • De bladeren van de peterselie
 • Een paar druppels citroensap
 • 3 druppels čajovník olie
 • 3 druppels rozemarijn extrakt

Proces

 • Voeg de peterselieblaadjes toe aan het kokende voda.
 • Voeg na het afkoelen een paar druppels citroensap, čajovník-olie en rozemarijnextracten toe.
 • Giet dit mengsel v een fles en gebruik het als toner.

Peterselie gezichtsreiniger voor gelijke huidskleur

Ingrediënten

 • Behandeld voda
 • De bladeren van de peterselie
 • Een paar druppels citroensap
 • 1 honování na elepel

Proces

 • Peterselie v teplé vodě v týdnu.
 • Maak een dunne dort en voeg een theelepel honing en een paar druppels citroensap toe.
 • Deze gezichtsreiniger verlicht oneffenheden en reinigt dode cellen, wat leidt tot een zachte en glanzende huid.

Peterselie gezichtsmasker voor huidverlichting

Ingrediënten

 • 1 eetlepel jogurt
 • De bladeren van de peterselie
 • Een paar druppels čajovník olie
 • 1 eetlepel havermout

Proces

 • Voeg een paar peterselieblaadjes toe v jogurtu eetlepel.
 • Voeg een eetlepel havermout toe aan dit mengsel en maak een dun deeg.
 • Je een paar druppels čajovník olie aan dit mengsel toevoegen en dit gezichtsmasker aanbrengen voor een heldere, gezonde huid.

Peterselie tonikum voor een gezonde huid

Ingrediënten

 • Behandeld voda
 • De bladeren van de peterselie

Proces

 • Haal het water uit de bladeren en meng se setkal s 200 ml vody.
 • Konzumní di mengsel dagelijks om een gezonde huid te krijgen. Vermijd předčí Verbruika.

Dit zijn manieren om peterselie te gebruiken om de gezondheid van de huid te verbeteren. My hebben veel voordelen van peterselie cestujeme. Waarom kijk je niet dokonce naar je verleden?

Wat je de geschiedenis van Peterselie?

Peterselie werd zeer gerespecteerd dveře de Grieken. Daarom werd het voor het eerst gebruikt om winnende atleten te eren. Het werd ook gebruikt om de graven te versieren. De Romeinen vonden ook het gebruik ervan v de geneeskunde voordat ze het gebruikten om voedsel te versieren. 2000 jaar gegroeid z Het je al meer. Tegenwoordig zijn er verschillende soorten peterselie beschikbaar.

Wat zijn de verschillende soorten peterselie?

Gekrulde bladeren z peterselie worden vaak gebruikt als bijgerechten v soepen, stoofschotels en andere gerechten. Het heeft een knapperige textur.

Platte bladpeterselie z Italiaanse peterselie heeft een sterkere smaak dan gekrulde bladpeterselie. Het wordt ook gebruikt als bijgerecht v salátech, stoofschotels, soepen en sauzen.

Hamburgse z Duitse peterselie je een variëteit die wordt gebruikt v raapvormige wortel v plaats van bladeren. De wortel krvavé slovo gebakken gebruikt ve stoofschotels en soepen voor smaak.

V het volgende gedeelte zullen jsme ontdekken motyka je peterselie gebruiken om te koken.

Hoe peterselie te gebruiken om te koken?

Peterselie je een veelzijdige en goedkope aromaoptie om de smaak en presentatie van elk gerecht te verbeteren. Het formulovat meestal gebruikt ve stoofschotels en soepen. Veel saladedressings nejvíce augurken gebruiken dát peterselie. Aroma verbetert de zejména culinaire ervaring. Zowel verš als droge peterselie krvavé slovo gebruikt om te koken.

De Franse keuken heeft peterselie op voorraad en soep, terwijl gerechten uit het Midden-Oosten zoals hummus en baba ghanoush peterselie als bijgerecht gebruiken.

Italiaanse gerechten zoals dort, špagety, pizza lasagne gebruiken gedroogde peterselie als zoetstof. Sauzen zoals pesto ze salsy bevatten ook peterselie. Het formulat meestal toegevoegd aan het einde van het kookproces om de smaak van het gerecht te behouden.

Hoe peterselie v uw dieet op te nemen?

Gooi de stengels weg je vpravo de peterselieblaadjes fijn. Deze kunnen worden gebruikt v aardappelsalade sauzen op základ van tomaten. Je het ook toevoegen aan je omeleta. U peterseliesap toevoegen aan uw piljes voor een frisse smaak.

U ook de volgende nádoba controleren en de plant v uw dieet opnemen.

Peterselie Te

Ingrediënten

 • 250 ml zuiver vody
 • 1/4 odtržené peterselie bladeren

Proces

 • Kook het behandelde voda se setkala s een theepot.
 • Peterselieblaadjes onder stromend koud voda.
 • Ongeveer 10 minut v kokendové vodě.
 • Zeef de bladeren en rozšiřující se ervan.

Amandel gepelde zalm

Ingrediënten

 • 1/2 kop amandelen
 • 2 úhoři peterselie
 • 1 theelepel zeezout en peper
 • 1 eetlepel geraspte biologische citroenschil
 • 4 zalmfilety
 • 2 úhoři avokádo olie
 • 4 kopjes spinazie

Proces

 • Maal de amandelen v een voedselrobot.
 • Meng op een bord het amandelpoeder se setkal s Peterselie, citroenschil, zout en peper.
 • Dompel de zalm aan beide canten v het amandelmengsel.
 • Verhit de olie v een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de zalm toe en kook ongeveer 5 minut aan beide canten.
 • Obsluha se setkala s citroensap erop.

Voordat u begint se setkal s het koken van de peterselie, wilt u misschien de juiste peterselie nemen en deze goed bewaren.

Hoe Peterselie Kiezen en opslaan?

Selectie

Peterselie slovo het zejména jaar dveře v supermarkten verkocht. Zoek naar verš Peterselie se setkal s tělem Een Stevige. Sondař Peterselie van biologische oorsprong te krijgen. Vermijd het kopen van peterselie se setkal s vervaagde gele bladeren, zatímco Schimmel donkere vlek.

Opslag

Peterselie moet správné slovo bewaard. Anders blood het zaerwelen en zijn smaak verliezen. Bewaar peterselie op een donkere plaats uit de buurt van zonlicht. Verwijder byl také nejvíce bladeren grondig v želatu vutil verdette bladeren. Droog het přestollige vodu v de keukenhanddoek. Herhaal het byl zpracován en schud vervolgens het overtollige water op de bladeren amnestie. Noha z op een keukenhanddoek en tik voorzichtig om het resterende voda te verwijderen. Doe de bladeren v een zak se setkal s rits en bewaar ze v de koelkast. Het kan ongeveer 10 dagen vers blijven. Je de takken ve vodě weken en peterselie langer bewaren. Om mikrobiële besmetting te voorkomen, moet u het voda verversen.

Peterselie krev bij sommige mensen bijwerkingen veroorzaken. Misschien wilt u ze controleren voordat u de plant aan uw dieet toevoegt.

Risico je en bijwerkingen van peterselie

Peterselie Moet se setkal s kamarádem Wordenem Geconsumeerdem. Als het překonaná wordt geconsumeerd, krevní het in bepaalde situaties allergieën veroorzaken. De volgende zijn bijwerkingen.

Krev de bloeddruk beïnvloeden

Peterselie blood de bloeddruk reguleren dveře natriumkaliumpompen v beherenu. Maar wanneer geconsumeerd v hogere hoeveelheden, hypertensie krevní interageren se setkal s drogami. Als u veranderingen v uw bloeddruk ziet, een umění z raadpleeg.

Myristisin v peterselie kan de bloedsuikerspiegel verlagen. Als u al medicijnen gebruikt voor een lage bloedsuikerspiegel, blood het innemen van te veel peterselie leiden tot hypoglykemie (extreem lage bloedsuikerspiegel).

Interaguje tijdens de operatie

Peterselie krev bloedstolling voorkomen en de bloedingstijd verlengen. Daarom krev het překonat bloedingen veroorzaken tijdens de operatie. Vermijd peterselie deset minut twee weken voor een geplande operatie.

Gevoeligheid van de huid

Sommige mensen ontwikkelen gevoeligheid voor de zon na topische toepassing van peterseliezaadolie. Dit krev zonnebrand en huiduitslag veroorzaken. Raadpleeg daarom uw umění voordat u het gebruikt.

Nierziekte

Hoewel peterselie gunstig je voor de nieren, blood het bijwerkingen androorzaken bij mensen se setkal s een nieraandoening. V di dit opzicht ontbreekt het echter aan onderzoek. Raadpleeg daarom uw umění.

Problemen se setkal se zwangerschap en borstvoeding

Hoewel het veilig je v normálním hoeveelheden, krev přehánějící peterselie-inname tijdens zwangerschap borstvoeding complicaties veroorzaken. Peterselie krev de melkproductie verminderen. Daarom krev het niet worden aanbevolen om het in te nemen tijdens de borstvoeding.

Andere lékovéinterakce

Peterselie bevat een grote hoeveelheid vitamin K, die een role speelt bij de stolling van het bloed. De plant krevní interageren se setkal medicijnen die worden gebruikt om bloedstolling te voorkomen. Sommige studie denken dat de interactie tussen peterselie en warfarine (een antistollingsmiddel) twijfelachtig je.

Veelgestelde vragen nad Peterselie

Kan het voordeel van peterselie u helpen gewicht te verliezen?

Anekdotisch bewijs suggereert dat peterselie krvavé slovo gebruikt v detox- en gewichtsverliesdranken. Maar er je geen wetenschappelijk bewijs dat peterselie goed is om af te vallen.

Wat gebeurt er als je te veel peterselie eet?

Omdat peterselie diuretisch je, je het niet raadzaam om te veel te consumeren. De rostlinná krev ook huidallergieën veroorzaken.

Hoeveel peterselie moet ik per dag eten?

Vojín zijn geen wetenschappelijke gegevens nad de ideálně dagelijkse dosis peterselie. Je het v normálním voedselhoeveelheden hebben.

Je het goed voor je om rauwe peterselie v Etenu?

Ja, rauwe peterselie je rijk aan voedingsstoffen en is gunstig voor je gezondheid. Maar het moet grondig worden gewassen voordat u het consumeert.

Je het veilig om elke dag peterseliethee te drinken?

Ja, het je veilig om elke dag peterseliethee te drinken. Beperk uw s názvem echter tot 1 tot 2 kopjes na dag. Als u medicijnen gebruikt, uw umělecké voordat z raadpleeg u peterselie/peterseliethee gebruikt.

İçindekiler