X

Voordeel van peterselie: gebruiksgebied, voedingsinhoud, hoe the te maken?

Het voordeel van peterselie heeft zich op veel gebieden gemanifesteerd. Het een dərman bitki afkomstig uit de Middellandse Zee. De bladeren, stengels en zaden van de plant worden in veel recepten gebruikt.

Peterselie is rijk aan voedingsstoffen ən antioksidandır. Anekdotisch het bekend dat het helpt bij het verlagen van de bloeddruk, cholesterol ən mütləq. Het wordt gebruikt bij de productie van zeep, otaq, parfum. Peterselie goed voor de huid vanwege de antimicrobiële en ontstekingsremmende activiteiten.

2009-cu ildə 1994-cü ildə 1994-cü ildə 1994-cü ildə 1994-cü ildə 1994-cü ildə 1994-cü ildə 1996-cı ildə 1000 nəfər həbs edilmişdir.

Wat is het voordeel van peterselie en voedingsprofiel

 • Een halve kop ayə, gehakte peterselie levert 11 calorieën, 2 qram koolhydraten, 1 qram eiwit, 1 qram veterinal ən azı 1 qram vezel.
 • Het een rijke bron van vitamin A (8424 IE), vitamin C (133 mg), vitamin K (1640 μg), foliumzuur (152 μg) en calium (554 mg).
 • Peterselie bevat ook flavonoïden, karotenoïden to the most vitamin C metoxiderende eigenschappen.

Krijgen körpəsi peterselie? Wanneer kunnen baby's peterselie eten?

2006-cı ildə "Azərbaycan" universitetinin dekanı, tarix üzrə doktoru, tarix üzrə doktoru, 1994-cü ildə isə "Azərbaycan" adına bakı dövlət universitetinin dekanı olmuşdur.

Wat is het voordeel van Peterselie?

1. Voordeel van peterselie qan de bloedsuikerspiegel reguleren

Peterselie etherische olie zijn rijk aan antioksidan genaamd myristicin. Myristicine blood helpen bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel. Het kan ook de insulineresistentie en ontsteking verminderen. Er is echter meer onderzoek nodig om deze effecten te begrijpen.

2. Kan de Gezondheid van de nieren helpen

Peterselie een natuurlijk diureticum. Het kan helpen bij het elimination van gifstoffen en microben in het lichaam. Ratten gevoed peterselie zaad extract toonde meer urine output, ondanks het drinken van alleen su. Peterselie qan de natriumkaliumpomp remmen, die betrokken is bij urineregulatie in de nieren.

Dierstudies tonen ook aan dat peterselie nefroprotectieve effecten heeft op ratten met nierproblemen.

Het schadelijk om peterselie te eten en peterselieolie te gebruiken tijdens de zwangerschap

3. Het voordeel van peterselie qan antikanker zijn

Peterselie is rijk aan flavonoïden, waarvan bekend is dat ze antiknkereigenschappen hebben. Flavonoïden remmen de celgroei en verminderen oxidatieve stress.

Dieronderzoek heeft aangetoond dat apigenine, een flavonoïde gevonden in peterseliezaden, blood helpen kankercellen te doden en de grootte van tumoren te verminderen.

Kankercellijnen hebben ook aangetoond dat apigenine antiproliferatie, ontstekingsremmende most anti-uitzaaiingseigenschappen vertoont bij colorectale kanker üzərində tədqiqatlar. Apigenine blijkt anti-kankerverwekkende effecten te hebben op borstkanker.

Een andere anti-kankerverwekkende flavonoïde gevonden in peterselie is luteolin. Onderzoek heeft aangetoond dat luteolin preventieve effecten blood hebben op colorectale kanker.

Peterselie bevat ook carnosol, een andere verbinding met veelbelovende resultaten in de behandeling van borst-, huid-, darm-en prostaatkanker.

4. Het voordeel van peterselie qan de gezondheid van het hart verbeteren

Peterselie — volksgeneeskunde te helpen behandelen gebruikt om hipertensie. Het rijke flavonoïdegehalte in peterselie helpt de gezondheid van het hart de verbeteren en het risico op hart – ən ümdə dərəcədə verminderen.

Peterselie ook een goede bron van foliumzuur. Folaatinname wordt geassocieerd met een goede gezondheid van het hart. Lage niveaus van folaat kunnen schadelijk zijn voor het hart. Daarom kan het toevoegen van peterselie aan het dieet van een persoon in dit opzicht helpen.

Voordelen en nadelen van peterselie: peterseliesapda vitaminen

5. Qan botgezondheid ondersteunen

Peterselie een goede bron van vitamin K. De vitamin helpt bij de vorming van botcellen die osteocyten worden genoemd. Peterselie — gevonden om botverlies te voorkomen (een proces waarbij botten worden geabsorbeerd en afgebroken door het lichaam) bij ratten.

6. Qan de spijsvertering helpen

Traditioneel wordt peterselie gebruikt om spijsverterings- most gastro-intestinale aandoeningen te helpen behandelen. Het vezelgehalte in peterselie helpt de spijsvertering. Het helpt voedsel om door het spijsverteringskanaal te bewegen en fungeert ook als prebiotisch aas voor goede bacteriën in darm.

2000-ci ildə 2000-ci ildə 1000-ə qədər insan iştirak etmişdir. Ze deden dit door de overmatige afscheiding van maagsap te voorkomen.

7. Voordeel van Peterselie qan de immuniteit verhogen

Peterselie bevat veel antioxidanten en ontstekingsremnde verbindingen, waaronder flavonoïden. Apigenine bestrijdt ontstekingen in het lichaam.

Peterselie bevat ook vitamin C. Voedsel een krachtige antioksidan die het immuunsysteem versterktdir. Peterselie bevat flavonolen zoals kaempferol en quercetine, die oxidatieve stress en selülaire schade bestrijden.

Het drinken van Peterseliesap tijdens Menstruatie

8. Verbeter de Gezondheid van de lever

Peterselie ən enerjili beschermend effekti hebben op de lever. Andere tədqiqatları hebben aangetoond dat peterselie kan helpen bij het regenereren van levercellen bij muizen met diabetes en het reguleren van enzymen in de lever.

9. Voordeel van peterselie heeft antibakteriële eigenschappen

Peterselie wordt van oudsher gebruikt vanwege het vermogen om ziektekiemen te bestrijden. Een studi toonde peterselie antimicrobiële activiteit in kareish kaas.

Etherische olie uit peterselie vertoonde zowel antibacteriële als schimmelwerende werking. Staphylococcus kan de groei van bacteriën zoals aureus en Listeria monocytogenes remmen. Het kan ook beschermen tegen Penicillium ochrochloron en Trichoderma viride schimmels.

10. Het voordeel van peterselie qan helpen de ogen te beschermen

Peterselie bevat vitamin A, een voedsel dat qan helpen de gezondheid van de ogen te verbeteren. Peterselie bevat ovat carotenen zoals luteïne en zeaxanthine, die helpen de ogen te beschermen. Deze gepigmenteerde helpen de ogen gezond te houden door oxidatieve schade te voorkomen. Ze verminderen het risico op maculadegeneratie en staar.

Dit zijn de gezondheidsvoordelen van peterselie. Het bekend dat de plant ook de gezondheid van de huid verbetert. De volgende sectie hebben we dit onderwerp privé besproken.

Wat zijn de voordelen van Peterselie op de huid?

Voedingsrijk: Peterselie is rijk aan voedsstoffen zoals koper, zink, mangaan, kalsium en kalium, die essentiel zijn voor een gezonde huid.

Anti-Aging: Vitamin C in peterselie helpt androudering te vertragen. Het werkt qapı vrije radikalen te bestrijden die oxidatieve stress veroorzaken. Het voedsel helpt ook fijne lijntjes en rimpels te verminderen. Het helpt bij celherstel en stimuleert de collageenproductie. Dit helpt de huid er flexibel en jeugdig uit te zien.

Anti-acne: Antimicrobiële eigenschappen in peterselie kunnen helpen bacteriën te bestrijden en acne te verminderen. Peterselie blood ook overtollig talg in evenwicht brengen. Zijn echter geen studies om deze bewering te staven.

Ontstekingsremmend: Peterselie bevat antioxidanten die kunnen helpen huidirritatie en roodheid te verminderen.

Komt overeen met de huidtint en vermindert pigmentatie: Vitamine C in de plant blood de huid opfleuren en ruwe vlekken verminderen. Vitamin C qan ook helpen bij het verminderen van hyperpigmentatie.

Peterselie blood worden gebruikt voor de gezondheid van de huid. Hier hebben we verschillende peterselierecepten op een rijtje gezet die je je huid gebruiken.

Natuurlijke kruidenremedies thuis om slechte adam te verlichten

Het voordeel van peterselie om acne te composrijden

İngrediënten

 • Behandeld suyu
 • De bladeren van de peterselie
 • Een paar druppels citroensap
 • 3 ədəd druppel çay ağacı olie
 • 3 druppel rozemarijn ekstraktı

Proces

 • Voeg de peterselieblaadjes toe aan het kokende su.
 • Voeg na het afkoelen een paar druppels citroensap, çay ağacı-olie en rozemarijnextracten toe.
 • Giet dit mengsel in een fles en gebruik het als toner.

Peterselie gezichtsreiniger voor gelijke huidskleur

İngrediënten

 • Behandeld suyu
 • De bladeren van de peterselie
 • Een paar druppels citroensap
 • 1 theelepel honing

Proces

 • Peterselie həftədə ilıq suda.
 • Maak een dunne tortu en voeg een theelepel honing en een paar druppels citroensap toe.
 • Deze gezichtsreiniger verlicht oneffenheden en reinigt dode cellen, wat leidt tot een zachte en glanzende huid.

Peterselie gezichtsmasker voor huidverlichting

İngrediënten

 • 1 eetlepel yoğurt
 • De bladeren van de peterselie
 • Een paar druppels çay ağacı olie
 • 1 eetlepel havermout

Proces

 • Voeg een paar peterselieblaadjes toe in een eetlepel yoghurt.
 • Voeg een eetlepel havermout toe aan dit mengsel en maak een dun deeg.
 • Je een paar druppels çay ağacı olie aan dit mengsel toevoegen en dit gezichtsmasker aanbrengen voor een heldere, gezonde huid.

Peterselie tonik voor een gezonde huid

İngrediënten

 • Behandeld suyu
 • De bladeren van de peterselie

Proces

 • Haal het su uit de bladeren en meng met 200 ml su.
 • Om een gezonde huid te krijgen. Vermijd overmatig verbruik.

Dit zijn manieren om peterselie te gebruiken om de gezondheid van de huid te verbeteren. Biz hebben veel voordelen van peterselie səyahət edirik. Waarom kijk je niet even naar je verleden?

Wat is de geschiedenis van Peterselie?

Peterselie werd zeer gerespecteerd qapı de Grieken. Daarom werd het voor het eerst gebruikt om winnende atleten te eren. Het werd ook gebruikt om de graven te versieren. De Romeinen vonden ook het gebruik ervan in de geneskunde voordat ze het gebruikten om voedsel te versieren. 2000-ci ildə Het-dən jaar gegroeid al meer. Tegenwoordig zijn er verschillende soorten peterselie beschikbaar.

Wat zijn de verschillende soorten peterselie?

2006-cı ildə "1996-cı ildə" Azərbaycan Respublikasının Prezidenti yanında Ali Attestasiya Şurasının sədri seçildi. Het heeft een knapperige textuur.

2000-ci ildə "Italiaanse peterselie heeft een sterkere smaak dan gekrulde bladpeterselie" adlı platte bladpeterselie. Het wordt ook gebruikt als bijgerecht in salades, stoofschotels, soepen en sauzen.

2006-cı ildə "1998-ci ildə" Azərbaycan Dövlət Universitetinin "Azərbaycan" adlı beynəlxalq mükafatına lakonik adı verilir. De wortel blood worden gebakken of gebruikt in stoofschotels en soepen voor smaak.

Het volgende gedeelte zullen we ontdekken hoe je peterselie gebruiken om te koken.

Hoe peterselie te gebruiken om te koken?

Peterselie een veelzijdige en goedkope aromaoptie om de smaak en presentatie van elk gerecht te verbeteren. Het wordt meestal gebruikt in stoofschotels en soepen. Veel salfetləri ən augurken gebruiken give peterselie verir. Aroma verbetert de xüsusilə kulinaire ervaring. Zowel verse als droge peterselie blood worden gebruikt om te koken.

De Franse keuken heeft peterselie op voorraad en soep, terwijl gerechten uit het Midden-Oosten zoals hummus en baba ghanoush peterselie als bijgerecht gebruiken.

Italiaanse gerechten zoals tort, spaghetti, pizza of lasagne gebruiken gedroogde peterselie als zoetstof. Sauzen zoals pesto of salsa bevatten ook peterselie. Het wordt meestal toegevoegd aan het einde van het kookproces om de smaak van het gerecht te behouden.

Hoe peterselie in uw dieet op te nemen?

2006-cı ildə Azərbaycan Respublikası Prezidenti İlham Əliyev tərəfindən "Azərbaycan Xalq Cümşləri" adlı elmi-praktiyt. Deze kunnen worden gebruikt in aardappelsalade of sauzen op basis van tomaten. Je het ook toevoegen aan je omelet. U peterseliesap toevoegen aan uw drankjes voor een frisse smaak.

U ook de volgende recepten controleren en de plant in uw dieet opnemen.

Peterselie Thee

İngrediënten

 • 250 ml zuiver su
 • 1/4 breakaway peterselie bladeren

Proces

 • 1998-ci ildə 1998-ci ildə 1000-ə qədər adam öldü.
 • Peterselieblaadjes onder stromend koud su.
 • Ongeveer 10 dəqiqə kokend suda.
 • Zeef de bladeren en widening ervan.

Amandel gepelde zalm

İngrediënten

 • 1/2 kop amandelen
 • 2 eetlepels peterselie
 • 1 theelepel zeezout en peper
 • 1 eetlepel geraspte biologische citroenschil
 • 4 zalmfilet
 • 2 eetlepels avokado olie
 • 4 kopjes spinazie

Proces

 • Maal de amandelen in een voedselrobot.
 • Meng op een bord het amandelpoeder met peterselie, citroenschil, zout en peper.
 • Dompel de zalm aan beide kanten in het amandelmengsel.
 • 2006-cı ildə "Azərbaycan" adlı kitab yazmışdır. Voeg de zalm toe en kook ongeveer 5 dəqiqə aan beide kanten.
 • Serveer sitroz erop ilə tanış oldu.

Voordat u begint met het koken van de peterselie, wilt u misschien de juiste peterselie nemen en deze gon bewaren.

Hoe peterselie kiezen en opslaan?

Seçici

Peterselie wordt het especially jaar door in supermarkten verkocht. Zoek naar ayə peterselie ilə tanış oldu een stevige bədən. 2009-cu ildə "Azərbaycan" ali təhsil sistemində təhsil almışdır. 2000-ci ildə 2000-ci ildə 1996-ci ildə 1996-ci ildə 1996-ci ildə 1996-ci ildə 1996-ci ildə 1996-ci ildə 1996-ci ildə 1996-ci ildə 100-cü ildə 100-cü ildə 100-ə qədər adam xilas edildi.

Opslag

Peterselie moet correct worden bewaard. Anders qan het verwelen en zijn smaak verliezen. Bewaar peterselie op een donkere plaats uit de buurt van zonlicht. Verwijder həmçinin vuile verdette bladerenin jelesində ən çox bladeren grondig idi. Droog het overtollige su de keukenhanddoek. Herhaal het wasprocess en schud vervolgens het overtollige water op de bladeren amnesty. Leg ze op een keukenhanddoek en tik voorzichtig om het resterende su te verwijderen. 2008-ci ildə "Azərbaycan" dövlət dili üzrə təhsil almşdır. Het kan ongeveer 10 dagen vers blijven. Je de takken in water weken en peterselie langer bewaren. Om microbiële besmetting te voorkomen, moet u het su verversen.

Peterselie blood bij sommige mensen bijwerkingen veroorzaken. Misschien wilt u ze controleren voordat u de plant aan uw dieet toevoegt.

Risico's en bijwerkingen van peterselie

Peterselie moet ilə mate worden geonsumeerd tanış oldu. Als het overmatig wordt geconsumeerd, blood het in bepaalde situaties allergieën veroorzaken. De volgende zijn bijwerkingen.

Qan de bloeddruk beïnvloeden

Peterselie blood de bloeddruk reguleren qapı natriumkaliumpompen at beheren. Maar wanneer geconsumeerd in hogere hoeveelheden, hypertensie blood interageren met drugs. Als u veranderingen in uw bloeddruk ziet, een arts from raadpleeg.

Peterselie kan de bloedsuikerspiegel verlagendə myristisine. Als u al medicijnen gebruikt voor een lage bloedsuikerspiegel, qan het innemen van te veel peterselie leiden tot hypoglykemie (extreem lage bloedsuikerspiegel).

Internasiyalar tijdens de operatie

Peterselie qan bloedstolling voorkomen en de bloedingstijd verlengen. Daarom qan het overmatige bloedingen veroorzaken tijdens de operatie. Vermijd peterselie on minste twee weken voor een geplande operatie.

Gevoeligheid van de huid

Sommige mensen ontwikkelen gevoeligheid voor de zon na topische toepassing van peterselie of peterseliee. Dit qan zonnebrand en huiduitslag veroorzaken. Raadpleeg daarom uw arts voordat u het gebruikt.

Nierziekte

Hoewel peterselie gunstig is voor de nieren, blood het bijwerkingen androorzaken bij mensen met een nieraandoening. İn di dit opzicht ontbreekt het echter aan onderzoek. Raadpleeg daarom uw arts.

Problemen görüşdü zwangerschap en borstvoeding

Hoewel het veilig normal hoeveelheden, qan overmatige peterselie-inname tijdens zwangerschap of borstvoeding complicaties veroorzaken. Peterselie blood de melkproductie verminderen. Daarom qan het niet worden aanbevolen om het in te nemen tijdens de borstvoeding.

Andere druginteracties

Peterselie bevat een grote hoeveelheid vitamin K, die een role speelt bij de stolling van het bloed. De plant qan interageren met medicijnen die worden gebruikt om bloedstolling te voorkomen. Sommige tədqiqatları denken dat de interactie tussen peterselie en warfarine (een antistollingsmiddel) twijfelachtig is.

Peterselie üzərində Veelgestelde vragen

Kan het voordeel van peterselie u helpen gewicht te verliezen?

Anekdotisch bewijs suggereert dat peterselie blood worden gebruikt in detox- en gewichtsverliesdranken. Maar er geen wetenschappelijk bewijs dat peterselie goed is om af te vallen.

Wat gebeurt er als je te veel peterselie eet?

Omdat peterselie diuretisch is, is het niet raadzaam om te veel te consumeren. De plant qan ook huidallergieën veroorzaken.

Hoeveel peterselie moet ik per dag eten?

Şəxsi zijn geen wetenschappelijke gegevens over de ideally dagelijkse dosis peterselie. Adi voedselhoeveelheden hebben.

Het goed voor je om rauwe peterselie at eten?

Ja, rauwe peterselie is rijk aan voedingsstoffen en is gunstig voor je gezondheid. Maar het moet grondig worden gewassen voordat u het consumeert.

Het veilig om elke dag peterseliethee te drinken?

2006-ci ildə 100-dən çox insan bu adı daşıyır. Beperk uw inname echter tot 1 tot 2 kopjes per dag. Als u medicijnen gebruikt, uw arts voordat from raadpleeg u peterselie/peterseliethee gebruikt.

İçindekiler