X

Voordeel van peterselie: gebruiksgebied, voedingsinhoud, hoe thee te maken?

Het voordeel van peterselie heeft zich op veel gebieden gemanifesteerd. Het é een medicinale planta afkomstig uit de Middellandse Zee. De bladeren, stengels en zaden van de plant worden em veel recepten gebruikt.

Peterselie é rijk aan voedingsstoffen é o mais antioxidante. Anekdotisch é het bekend dat het helpt bij het verlagen van de bloeddruk, colesterol mais necessariamente. Het wordt gebruikt bij de productie van zeep, quarto, parfum. Peterselie é goed voor de huid vanwege de antimicrobiële en ontstekingsremmende activiteiten.

Laten we eens kijken naar het rijke voedingsprofiel, toepassingen, voordelen en bijwerkingen van peterselie.

Wat é het voordeel van peterselie en voedingsprofiel

 • Een verso kop pela metade, gehakte peterselie levert 11 calorias, 2 gramas koolhydraten, 1 grama eiwit, 1 grama de veterinário pelo menos 1 grama vezels.
 • Het é een rijke bron van vitamina A (8424 IE), vitamina C (133 mgs), vitamina K (1640 μg), foliumzuur (152 μg) en calium (554 mgs).
 • Peterselie bevat ook flavonoïden, carotenoïden para a mais vitamina C metoxiderende eigenschappen.

Peterselie do bebê Krijgen? O bebê Wanneer Kunnen é peterselie eten?

Em volgende sectie zullen nós kijken naar de gezondheidsvoordelen van peterselie.

Wat é het voordeel van Peterselie?

1. Voordeel van peterselie sangue de bloedsuikerspiegel reguleren

Etherische olie zijn rijk aan een antioxidante genaamd myristicin. Sangue de miristicina ajuda bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel. Het kan ook de insulineresistentie en ontsteking verminderen. Er é echter meer onderzoek nodig om deze effecten te begrijpen.

2. Kan de gezondheid van de nieren helpen

Peterselie é een natuurlijk diurticum. Het kan helpen bij het eliminação van gifstoffen en microben in het lichaam. Ratten gevoed peterselie zaad extrato toonde meer urina saída, ondanks het drinken van alleen água. Peterselie blood de natriumkaliumpomp remmen, die betrokken is bij urineregulatie in de nieren.

Dierstudies tonen ook aan dat peterselie nefroprotectieve effecten heeft op ratten met nierproblemen.

É het schadelijk om peterselie te eten en peterselieolie te gebruiken tijdens de zwangerschap

3. Het voordeel van peterselie sangue anticanker zijn

Peterselie é rijk aan flavonoïden, waarvan bekend é dat ze antiknkereigenschappen hebben. Flavonoïden remmen de celgroei en verminderen oxidatieve stress.

Dieronderzoek heeft aangetoond dat apigenine, een flavonoïde gevonden em peterseliezaden, sangue helpen kankercellen te doden en de grootte van tumoren te verminderen.

Estudos sobre kankercellijnen hebben ook aangetoond dat apigenine antiproliferatie, ontstekingsremmende most anti-uitzaaiingseigenschappen vertoont bij colorectale kanker. Apigenine blijkt anti-kankerverwekkende effecten te hebben op borstkanker.

Een andere anti-kankerverwekkende flavonoïde gevonden em peterselie é luteolina. Onderzoek heeft aangetoond dat luteolin preventieve effecten blood hebben op colorectale kanker.

Peterselie bevat ook carnosol, een andere verbinding met veelbelovende resultaten in de behandeling van borst-, huid-, darm-en prostaatkanker.

4. Het voordeel van peterselie blood de gezondheid van het hart verbeteren

Peterselie é gebruikt om hipertenso em volksgeneeskunde te helpen behandelen. Het rijke flavonoïdegehalte in peterselie helpt de gezondheid van het hart de verbeteren en het risico op hart – mais promissora verminderen.

Peterselie é ook een goede bron van foliumzuur. Folaatinname wordt geassocieerd conheceu een goede gezondheid van het hart. Lage niveaus van folaat kunnen schadelijk zijn voor het hart. Daarom kan het toevoegen van peterselie aan het dieet van een persoon in dit opzicht helpen.

Voordelen en nadelen van peterselie: vitaminen em peterseliesap

5. Sangue botgezondheid ondersteunen

Peterselie é een goede bron van vitamina K. De vitamina helpt bij de vorming van botcellen die osteocyten worden genoemd. Peterselie é gevonden om botverlies te voorkomen (een proces waarbij botten worden geabsorbeerd en afgebroken door het lichaam) bij ratten.

6. Sangue de spijsvertering helpen

Traditioneel wordt peterselie gebruikt om spijsverterings- mais gastro-intestinale aandoeningen te helpen behandelen. Het vezelgehalte em peterselie helpt de spijsvertering. Het helpt voedsel om porta het spijsverteringskanaal te bewegen en fungeert ook als een prebiotisch aas voor goede bacteriën in darm.

Estudos bij muizen vonden dat peterselie-extracten een efeito de prevenção de úlcera hadden. Ze deden dit porta de overmatige afscheiding van maagsap te voorkomen.

7. Voordeel van Peterselie sangue de immuniteit verhogen

Peterselie bevat veel antioxidanten en ontstekingsremnde verbindingen, waaronder flavonoïden. Apigenina bestrijdt ontstekingen em het lichaam.

Peterselie bevat ook vitamina C. Voedsel é een krachtige antioxidante die het immuunsysteem versterkt. Peterselie bevat flavonolen zoals kaempferol en quercetine, die oxidatieve stress en cellulaire schade bestrijden.

Het drinken van Peterseliesap tijdens Menstruatie

8. Verbeter de gezondheid van de lever

Peterselie é o efeito beschermend mais energizado hebben op de lever. Andere estuda hebben aangetoond dat peterselie kan helpen bij het regenereren van levercellen bij muizen conheceu diabetes en het reguleren van enzimas em de lever.

9. Voordeel van peterselie heeft antibacteriële eigenschappen

Peterselie wordt van oudsher gebruikt vanwege het vermogen om ziektekiemen te bestrijden. In een studie toonde peterselie antimicrobiële activiteit in kareish kaas.

Etherische olie uit peterselie vertoonde zowel antibacteriële als schimmelwerende werking. Staphylococcus kan de groei van bacteriën zoals aureus en Listeria monocytogenes remmen. Het kan ook beschermen tegen Penicillium ochrochloron en Trichoderma viride schimmels.

10. Het voordeel van peterselie sangue helpen de ogen te beschermen

Peterselie bevat vitamina A, een voedsel dat sangue helpen de gezondheid van de ogen te verbeteren. Peterselie bevat ovat carotenen zoals luteïne en zeaxanthine, die helpen de ogen te beschermen. Deze gepigmenteerde helpen de ogen gezond te houden porta oxidatieve schade te voorkomen. Ze verminderen het risico op maculadegeneratie en staar.

Dit zijn de gezondheidsvoordelen van peterselie. Het é bekend dat de plant ook de gezondheid van de huid verbetert. Em de volgende sectie hebben dit onderwerp privé besproken.

Wat zijn de voordelen van Peterselie op de huid?

Voedingsrijk: Peterselie é rijk aan voedingsstoffen zoals koper, zink, mangaan, cálcio en kalium, die essentieel zijn voor een gezonde huid.

Anti-envelhecimento: Vitamina C em peterselie helpt androudering te vertragen. Het werkt porta vrije radicalen te bestrijden die oxidatieve stress veroorzaken. Het voedsel helpt ook fijne lijntjes en rimpels te verminderen. Het helpt bij celherstel en stimuleert de collageenproductie. Dit helpt de huid er flexibel en jeugdig uit te zien.

Anti-acne: Antimicrobiële eigenschappen in peterselie kunnen helpen bacteriën te bestrijden en acne te verminderen. Peterselie sangue ook overtollig talg em evenwicht brengen. Soldado zijn echter geen estuda om deze bewering te staven.

Ontstekingsremmend: Peterselie bevat antioxidanten die kunnen helpen huidirritatie en roodheid te verminderen.

Komt overeen met de huidtint en vermindert pigmentatie: Vitamine C in de plant blood de huid opfleuren en ruwe vlekken verminderen. Vitamina C sangue ook helpen bij het verminderen van hyperpigmentatie.

Peterselie blood worden gebruikt voor de gezondheid van de huid. Hier hebben we verschillende peterselierecepten op een rijtje gezet die je op je huid gebruiken.

Natuurlijke kruidenremedies thuis om slechte adam te verlichten

Het voordeel van peterselie om acne te composrijden

Ingrediënten

 • Água behandeld
 • De bladeren van de peterselie
 • Een paar druppels citroensap
 • 3 druppels árvore de chá olie
 • 3 druppels rozemarijn extrato

Proces

 • Voeg de peterselieblaadjes toe aan het kokende água.
 • Voeg na het afkoelen een paar druppels citroensap, tea tree-olie en rozemarijnextracten toe.
 • Giet dit mengsel em een fles en gebruik het als toner.

Peterselie gezichtsreiniger voor gelijke huidskleur

Ingrediënten

 • Água behandeld
 • De bladeren van de peterselie
 • Een paar druppels citroensap
 • 1 afiação de teelopel

Proces

 • Peterselie em Água Quente na Semana.
 • Maak een dunne cake en voeg een theelepel honing en een paar druppels citroensap toe.
 • Deze gezichtsreiniger verlicht oneffenheden en reinigt dode cellen, wat leidt tot een zachte en glanzende huid.

Peterselie gezichtsmasker voor huidverlichting

Ingrediënten

 • 1 iogurte de eetlepel
 • De bladeren van de peterselie
 • Een paar druppels árvore de chá olie
 • 1 eetlepel havermout

Proces

 • Voeg een paar peterselieblaadjes dedo do pé em een eetlepel iogurte.
 • Voeg een eetlepel havermout toe aan dit mengsel en maak een dun deeg.
 • Je een paar druppels árvore de chá olie aan dit mengsel toevoegen en dit gezichtsmasker aanbrengen voor een heldere, gezonde huid.

Peterselie tonic voor een gezonde huid

Ingrediënten

 • Água behandeld
 • De bladeren van de peterselie

Proces

 • Haal het water uit de bladeren en meng encontrou 200 ml de água.
 • Consumador di mengsel dagelijks om een gezonde huid te krijgen. Vermijd overmatig verbruik.

Dit zijn manieren om peterselie te gebruiken om de gezondheid van de huid te verbeteren. Nós hebben veel voordelen van peterselie viajando. Waarom kijk je niet até naar je verleden?

Wat é de geschiedenis van Peterselie?

Peterselie werd zeer gerespecteerd porta de Grieken. Daarom werd het voor het eerst gebruikt om winnende atleten te eren. Het werd ook gebruikt om de graven te versieren. De Romeinen vonden ook het gebruik ervan in de geneeskunde voordat ze het gebruikten om voedsel te versieren. 2000 jaar gegroeid de Het is al meer. Tegenwoordig zijn er verschillende soorten peterselie beschikbaar.

Wat zijn de verschillende soorten peterselie?

Gekrulde bladeren de peterselie worden vaak gebruikt als bijgerechten em soepen, stoofschotels en andere gerechten. Het heeft een knapperige textuur.

Platte bladpeterselie de Italiaanse peterselie heeft een sterkere smaak dan gekrulde bladpeterselie. Het wordt ook gebruikt als bijgerecht em saladas, stoofschotels, soepen en sauzen.

Hamburgo de Duitse peterselie é een variëteit die wordt gebruikt in raapvormige wortel in plaats van bladeren. De wortel blood worden gebakken de gebruikt em stoofschotels en soepen voor smaak.

In het volgende gedeelte zullen we ontdekken hoe je peterselie gebruiken om te koken.

Hoe peterselie te gebruiken om te koken?

Peterselie é een veelzijdige en goedkope aromaoptie om de smaak en presentatie van elk gerecht te verbeteren. Het wordt meestal gebruikt em stoofschotels en soepen. Veel saladedressings mais augurken gebruiken dar peterselie. Aroma verbetert de especialmente culinaire ervaring. Zowel verso als droge peterselie blood worden gebruikt om te koken.

De Franse keuken heeft peterselie op voorraad en soep, terwijl gerechten uit het Midden-Oosten zoals hummus en baba ghanoush peterselie als bijgerecht gebruiken.

Bolo de zoals italiaanse gerechten, espaguete, pizza de lasanha gebruiken gedroogde peterselie als zoetstof. Sauzen zoals pesto de salsa bevatten ook peterselie. Het wordt meestal toegevoegd aan het einde van het kookproces om de smaak van het gerecht te behouden.

Hoe peterselie em uw dieet op te nemen?

Gooi de stengels weg's right de peterselieblaadjes fijn. Deze kunnen worden gebruikt em aardappelsalade de sauzen op base van tomaten. Je het ook toevoegen aan je omelete. U peterseliesap toevoegen aan uw drankjes voor een frisse smaak.

U ook de volgende recepten controleren en de plant in uw dieet opnemen.

Peterselie Thee

Ingrediënten

 • 250 ml de água zuiver
 • 1/4 breakaway peterselie bladeren

Proces

 • Kook het behandelde água conheceu een theepot.
 • Peterselieblaadjes onder stromend koud água.
 • Ongeveer 10 minutos em água de kokend.
 • Zeef de bladeren en widening ervan.

Amandel gepelde zalm

Ingrediënten

 • 1/2 kop amandelen
 • 2 eetlepels peterselie
 • 1 theelepel zeezout en peper
 • 1 eetlepel geraspte biologische citroenschil
 • 4 zalmfilets
 • 2 eetlepels abacate olie
 • 4 kopjes spinazie

Proces

 • Maal de amandelen em een voedselrobot.
 • Meng op een bord het amandelpoeder conheceu Peterselie, citroenschil, zout en peper.
 • Dompel de zalm aan beide canten em het amandelmengsel.
 • Verhit de olie em een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de zalm toe en kook ongeveer 5 minutos aan beide canten.
 • Servedor conheceu citroensap erop.

Voordat u startt conheceu het koken van de peterselie, wilt u misschien de juiste peterselie nemen en deze goed bewaren.

Hoe peterselie kiezen en opslaan?

Selectie

Peterselie wordt het especialmente jaar porta em supermarkten verkocht. Zoek naar verso peterselie conheceu een stevige corpo. Probeer peterselie van biologische oorsprong te krijgen. Vermijd het kopen van peterselie encontrou vervaagde de gele bladeren, enquanto donkere vlek de Schimmel.

Opslag

Peterselie moet correto worden bewaard. Anders sangue het verwelen en zijn smaak verliezen. Bewaar peterselie op een donkere plaats uit de buurt van zonlicht. Verwijder também foi o mais bladeren grondig no gele de vuile verdette bladeren. Droog het sobresse água em de keukenhanddoek. Herhaal het wasprocess en schud vervolgens het overtollige water op de bladeren anistia. Leg ze op een keukenhanddoek en tik voorzichtig om het resterende water te verwijderen. Doe de bladeren in een zak met rits en bewaar ze in de koelkast. Het kan ongeveer 10 dagen vers blijven. Je de Takken em água weken en peterselie langer cuidado. Om microbiële besmetting te voorkomen, moet u het water verversen.

Peterselie sangue bij sommige mensen bijwerkingen veroorzaken. Misschien wilt u ze controleren voordat u de plant aan uw dieet toevoegt.

Risico en bijwerkingen van peterselie

Peterselie Moet conheceu o companheiro Worden Geconsumeerd. Als het overmatig wordt geconsumeerd, het de sangue em bepaalde situaties allergieën veroorzaken. De volgende zijn bijwerkingen.

Sangue de bloeddruk beïnvloeden

Peterselie sangue de bloeddruk reguleren porta natriumkaliumpompen em beheren. Maar wanneer geconsumeerd em hogere hoeveelheden, sangue hipertenso interageren met drogas. Als u veranderingen in uw bloeddruk ziet, een arts from raadpleeg.

Myristisine em peterselie kan de bloedsuikerspiegel verlagen. Als u al medicijnen gebruikt voor een lage bloedsuikerspiegel, het de sangue innemen van te veel peterselie leiden tot hypoglykemie (extreem lage bloedsuikerspiegel).

Interacties tijdens de operatie

Peterselie sangue inchado voorkomen en de bloedingstijd verlengen. Daarom het overmatige bloedingen veroorzaken tijdens de operatie. Vermijd peterselie dez minste twee weken voor een geplande operatie.

Gevoeligheid van de huid

Sommige mensen ontwikkelen gevoeligheid voor de zon na topische toepassing van peterselie de peterseliezaadolie. Dit sangue zonnebrand en huiduitslag veroorzaken. Raadpleeg daarom uw arts voordat u het gebruikt.

Nierziekte

Hoewel peterselie gunstig é voor de nieren, sangue het bijwerkingen androorzaken bij mensen conheceu een nieraandoening. Em dit opzicht ontbreekt het echter aan onderzoek. Raadpleeg daarom uw arts.

Problemen met zwangerschap en borstvoeding

Hoewel het veilig está em hoeveelheden normal, sangue supermaciado peterselie-inname tijdens zwangerschap de borstvoeding complicaties veroorzaken. Peterselie sangue de melkproductie verminderen. Daarom sangue het niet worden aanbevolen om het in te nemen tijdens de borstvoeding.

Interacties de drogas Andere

Peterselie bevat een grote hoeveelheid vitamine K, die een role speelt bij de stolling van het bloed. De plant blood interageren met medicijnen die worden gebruikt om bloedstolling te voorkomen. Sommige estuda denken dat de interactie tuselie en warfarine (een antistollingsmiddel) twijfelachtig é.

Veelgestelde vragen sobre Peterselie

Kan het voordeel van peterselie u helpen gewicht te verliezen?

Anekdotisch bewijs suggereert dat peterselie blood worden gebruikt in detox-en gewichtsverliesdranken. Maar er é geen wetenschappelijk bewijs dat peterselie goed é om af te vallen.

Wat gebeurt er als je te veel peterselie eet?

Omdat peterselie diuretisch é. De plant blood ook huidallergieën veroorzaken.

Hoeveel peterselie moet ik por dag eten?

Soldado zijn geen wetenschappelijke gegevens over de idealmente dagelijkse dosis peterselie. Je het em voedselhoeveelheden hebben normal.

É het goed voor je om rauwe peterselie em Eten?

Ja, rauwe peterselie é rijk aan voedingsstoffen en is gunstig voor je gezondheid. Maar het moet grondig worden gewassen voordat u het consumeert.

Het veilig om elke dag peterseliethee te drinken?

Ja, het é veilig om elke dag peterseliethee te drinken. Beperk uw inname echter tot 1 tot 2 kopjes por dag. Als u medicijnen gebruikt, uw arts voordat de raadpleeg u peterselie/peterseliethee gebruikt.

İçindekiler