X

Voordeel van peterselie: gebruiksgebied, voedingsinhoud, hoe thee te maken?

Het voordeel van peterselie heeft zich op veel gebieden gemanifesteerd. Het is een medicinale plant afkomstig uit de Middellandse Zee. De bladeren, stengels en zaden van de plant worden in veel recepten gebruikt.

Peterselie is rijk aan voedingsstoffen is de meest antioxidant. Anekdotisch is het bekend dat het helpt bij het verlagen van de bloeddruk, cholesterol het meest noodzakelijk. Het wordt gebruikt bij de productie van zeep, kamer, parfum. Peterselie is goed voor de huid door de antimicrobiële en ontstekingsremmende activiteiten.

Laten we kijken naar het rijke voedingsprofiel, toepassingen, voordelen en bijwerkingen van peterselie.

Wat is het voordeel van peterselie en voedingsprofiel

 • Een halve kop vers, gehakte peterselie levert 11 calorieën, 2 gram koolhydraten, 1 gram eiwit, 1 gram vet ten minste 1 gram vezels.
 • Het is een rijke bron van vitamine A (8424 IE), vitamine C (133 mg), vitamine K (1640 μg), foliumzuur (152 μg) en calium (554 mg).
 • Peterselie bevat ook flavonoïden, carotenoïden aan de meeste vitamine C metoxiderende eigenschappen.

Krijgt baby's peterselie? Wanneer kan baby's peterselie eten?

In de volgende sectie kijken we naar de gezondheidsvoordelen van peterselie.

Wat is het voordeel van Peterselie?

1. Voordeel van peterselie bloed de bl regulerende oedsuikerspiegel

Peterselie's etherische olie is rijk aan een antioxidant genaamd myristicin. Myristicine bloed helpt bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel. Het kan ook de insulineresistentie en ontstekings verminderen. Er is echter meer onderzoek nodig om deze effecten te begrijpen.

2. Kan de gezondheid van de nieren helpen

Peterselie is een natuurlijk diureticum. Het kan helpen bij de eliminatie van gifstoffen en microben in het lichaam. Ratten geven peterselie zaadextract meer urine-output, ondanks het drinken van alleen water. Peterselie blood de natriumkaliumpomp remmen, die betrokken is bij urineregulatie in de nieren.

Dierstudies tonen ook aan dat peterselie nefroprotectieve effecten hebben op ratten met nierproblemen.

Is het schadelijk om peterselie te eten en peterselieolie te gebruiken tijdens de zwangerschap

3. Het voordeel van peterselie bloed anticanker zijn

Peterselie is rijk aan flavonoïden, bekend is dat ze antiknkereigenschappen hebben. Flavonoïden remmen de celgroei en verminderen oxidatieve stress.

Dieronderzoek heeft aangetoond dat apigenine, een flavonoïde gevonden in peterseliezaden, bloed helpen kankercellen te doden en de grootte van tumoren te verminderen.

Studies over kankercellijnen hebben ook aangetoond dat apigenine antiproliferatie, ontstekingsremmende de meeste anti-uitzaaiingseigenschappen bij colorectale kanker. Apigenine is anti-kankerverwekkende effecten te hebben op borstkanker.

Een andere anti-kankerverwekkende flavonoïde gevonden in peterselie is luteolin. Onderzoek heeft aangetoond dat luteolin preventieve effecten bloed hebben op colorectale kanker.

Peterselie bevat ook carnosol, een andere verbinding met veelbelovende resultaten in de behandeling van borst-, huid-, darm-en prostaatkanker.

4. Het voordeel van peterselie bloed de gezondheid van het hart verbeteren

Peterselie is bezig met hypertensie in de volksgeneeskunde om te helpen bij het behandelen. Het rijke flavonoïdegehalte in peterselie helpt de gezondheid van het hart de verbetering en het risico op hart – meest veelbelovend.

Peterselie is ook een goede bron van foliumzuur. Folaatinname wordt geassocieerd met een goede gezondheid van het hart. Lage niveaus van folaat kunnen schadelijk zijn voor het hart. Dus kan het toevoegen van peterselie aan het dieet van een persoon in dit opzicht helpen.

Voordelen en voordelen van peterselie: vitaminen in peterseliesap

5. Bloedvergieten

Peterselie is een goede bron van vitamine K. De vitamine helpt bij de vorming van botcellen die osteocyten worden genoemd. Peterselie wordt gevonden om botverlies te voorkomen (een proces waarbij botten worden opgenomen en afgebroken door het lichaam) bij ratten.

6. Bloed de spijsvertering helpt

Traditioneel wordt peterselie gebruikt om spijsverteringen- de meeste gastro-intestinale aandoeningen te helpen behandelen. Het vezelgehalte in peterselie helpt de spijsvertering. Het helpt voedsel door het spijsverteringskanaal te bewegen en te bewegen ook als een prebiotische aas voor goede bacteriën in darmen.

Studies bij muizen vonden dat peterselie-extracten een maagzweer-voorkomend effect had. Ze deden dit door de overmatige afscheiding van maagsap te voorkomen.

7. Voordeel van Peterselie bloed de immuniteit verhogen

Peterselie bevat veel antioxidanten en ontstekingsremnde verbindingen, waaronder flavonoïden. Apigenine beste ontstekingen in het lichaam.

Peterselie bevat ook vitamine C. Voedsel is een krachtige antioxidant die het immuunsysteem versterkt. Peterselie bevat flavonolen zoals kaempferol en quercetine, die oxidatieve stress en cellulaire schade bestrijden.

Het drinken van Peterseliesap tijdens Menstruatie

8. Verbeter de gezondheid van de hefboom

Peterselie is het meest energieke effect op de hendel. Andere studies hebben aangetoond dat peterselie kan helpen bij de regenereren van levercellen bij muizen met diabetes en het reguleren van enzymen in de hendel.

9. Voordeel van peterselie heeft antibacteriële eigenschappen

Peterselie wordt van oudsher gebruikt door het vermogen om ziektekiemen te bestrijden. In een studie toonde peterselie antimicrobiële activiteit in kareish kaas.

Etherische olie uit peterselie zowel antibacteriële als schimmelwerende werking. Staphylococcus kan de groei van bacteriën als aureus en Listeria monocytogenes remmen. Het kan ook beschermen tegen Penicillium ochrochloron en Trichoderma viride schimmels.

10. Het voordeel van peterselie bloed helpt de ogen te beschermen

Peterselie bevat vitamine A, een voedsel dat de gezondheid van de ogen helpt. Peterselie bevat ovat carotenen als luteïne en zeaxanthine, die helpen de ogen te beschermen. Deze gepigmenteerde helpen de ogen gezond te houden door oxidatieve schade te voorkomen. Ze verminderen het risico op maculadegeneratie en staar.

Dit zijn de gezondheidsvoordelen van peterselie. Het is bekend dat de plant ook de gezondheid van de huid verbetert. In de volgende sectie hebben we dit onderwerp privé besproken.

Wat zijn de voordelen van Peterselie op de huid?

Voedingsrijk: Peterselie is rijk aan voedingsstoffen als koper, zink, mangaan, calcium en kalium, die essentieel zijn voor een gezonde huid.

Anti-Aging: Vitamine C in peterselie helpt en wordt te veel gebruikt. Het werkt door vrije radicalen om de oxidatieve stress te bestrijden. Het voedsel helpt ook fijne lijntjes en rimpels te verminderen. Het helpt bij celherstel en het stimuleert de collageenproductie. Dit helpt de huid er flexibel en jeugdig uit te zien.

Anti-acne: Antimicrobiële eigenschappen in peterselie kunnen helpen bacteriën te bestrijden en acne te verminderen. Peterselie bloed ook overtollig talg in evenwicht brengen. Privé zijn echter geen studies om deze bewering te staven.

Ontstekingsremmend: Peterselie bevat antioxidanten die kunnen helpen huidirritatie en roodheid te verminderen.

Komt overeen met de huidtint en vermindert pigmentatie: Vitamine C in het plantenbloed de huid opfleuren en ruwe vlekken verminderen. Vitamine C bloed helpt ook bij het verminderen van hyperpigmentatie.

Peterselie bloed wordt gebruikt voor de gezondheid van de huid. Hier hebben we verschillende peterselierecepten op een rijtje gezet die je op je huid gebruikt.

Natuurlijke kruidenremedies thuis om slechte adam te verlichten

Het voordeel van peterselie om acne te composrijden

Ingrediënten

 • Het water
 • De bladeren van de peterselie
 • Een paar druppels citroensap
 • 3 druppels tea tree olie
 • 3 druppels rozemarijn extract

Het proces

 • Voeg de peterselieblaadjes toe aan het kokende water.
 • Voeg na het afkoelen een paar druppels citroensap, tea tree-olie en rozemarijnextracten toe.
 • Giet dit mengsel in een fles en gebruik het als toner.

Peterselie gezichtsreiniger voor gelijke huidskleur

Ingrediënten

 • Het water
 • De bladeren van de peterselie
 • Een paar druppels citroensap
 • 1 theelepel honing

Het proces

 • Peterselie in Warm Water bij Week.
 • Maak een dunne cake en voeg een theelepel honing en een paar druppels citroensap toe.
 • Deze gezichtsreiniger verlicht oneffenheden en reinigt dode cellen, wat leidt tot een zachte en glanzende huid.

Peterselie gezichtsmasker voor huidverlichting

Ingrediënten

 • 1 eetlepel yoghurt
 • De bladeren van de peterselie
 • Een paar druppels tea tree olie
 • 1 eetlepel havermout

Het proces

 • Voeg een paar peterselieblaadjes toe in een eetlepel yoghurt.
 • Voeg een eetlepel havermout toe aan dit mengsel en maak een dun deeg.
 • Je druppelt een paar druppels tea tree olie aan dit mengsel en dit gezichtsmasker voor een heldere, gezonde huid.

Peterselie tonic voor een gezonde huid

Ingrediënten

 • Het water
 • De bladeren van de peterselie

Het proces

 • Haal het water uit de bladeren en meng met 200 ml water.
 • Consumeer dagelijks om een gezonde huid te krijgen. Vermijd overmatig verbruik.

Dit zijn manieren om te gebruiken om de gezondheid van de huid te verbeteren. We hebben veel voordelen van peterselie reizen. Waarom kijk je niet eens naar je verleden?

Wat is de geschiedenis van Peterselie?

Peterselie werd zeer gerespecteerd door de Grieken. Daarom werd het voor het eerst gebruikt om winnende atleten te eren. Het werd ook gebruikt om de graven te versieren. De Romeinen vonden ook het gebruik ervan in de geneeskunde voor het gebruik van voedsel te versieren. 2000 jaar uit Het is al meer. Tegenwoordig zijn er verschillende soorten peterselie beschikbaar.

Wat zijn de verschillende soorten peterselie?

Gekrulde bladeren van peterselie worden vaak gebruikt als bijgerechten in soepen, stoofschotels en andere gerechten. Het heeft een knapperige textuur.

Platte bladpeterselie van Italiaanse peterselie heeft een sterkere smaak dan gekrulde bladpeterselie. Het wordt ook gebruikt als bijgerecht in salades, stoofschotels, soepen en sauzen.

Hamburgse van Duitse peterselie is een variëteit die wordt gebruikt in raapvormige wortel in plaats van bladeren. De wortelbloed wordt gebakken van gebruikt in stoofschotels en soepen voor smaak.

In het volgende gedeelte zullen we ontdekken hoe je peterselie gebruikt om te koken.

Hoe peterselie te gebruiken om te koken?

Peterselie is een veelzijdige en goedkope aromaoptie om de smaak en presentatie van elk gerecht te verbeteren. Het wordt meestal gebruikt in stoofschotels en soepen. Veel saladedressings meest augurken gebruiken geven peterselie. Aroma de vooral culinaire ervaring. Zowel vers als droge peterselie bloed wordt gebruikt om te koken.

De Franse keuken heeft peterselie op voorraad en soep, terwijl gerechten uit het Midden-Oosten als hummus en baba ghanoush peterselie als bijgerecht gebruiken.

Italiaanse gerechten zoals cake, spaghetti, pizza van lasagne gebruiken gedroogde peterselie als zoetstof. Sauzen als pesto van salsa ook peterselie. Het wordt meestal toegevoegd aan het einde van het kookproces om de smaak van het gerecht te behouden.

Hoe peterselie in uw dieet op te nemen?

Gooi de stengels weg heeft gelijk de peterselieblaadjes fijn. Deze kunnen worden gebruikt in aardappelsalade van sauzen op basis van tomaten. Je hebt ook een aanelet. U peterseliesap toevoegen aan uw drankjes voor een frisse smaak.

U ook de volgende recepten controleren en de plant in uw dieet opnemen.

Peterselie Thee

Ingrediënten

 • 250 ml zuiver water
 • 1/4 kopgroep peterselie bladeren

Het proces

 • Kook het water met een theepot.
 • Peterselieblaadjes onder stromend koud water.
 • Ongeveer 10 minuten in kokend water.
 • Zeef de bladeren en verbreding.

Amandel gepelde zalm

Ingrediënten

 • 1/2 kop amandelen
 • 2 eetlepels peterselie
 • 1 theelepel zeezout en peper
 • 1 eetlepel geraspte biologische citroenschil
 • 4 zalmfilets
 • 2 eetlepels avocado olie
 • 4 kopjes spinazie

Het proces

 • Maal de amandelen in een voedselrobot.
 • Meng op een bord het amandelpoeder met peterselie, citroenschil, zout en peper.
 • Dompel de zalm aan beide canten in het amandelmengsel.
 • Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de zalm toe en kook ongeveer 5 minuten aan beide canten.
 • Serveer met citroensap erop.

Voordat u begint met het koken van de peterselie, wilt u misschien de juiste peterselie nemen en deze goede bewaren.

Hoe peterselie kiezen en opslaan?

Selectie

Peterselie is het bijzonder jaar door in supermarkten verkocht. Zoek naar vers peterselie met een stevig lichaam. Probeer peterselie van biologische oorsprong te krijgen. Vermijd de koop van peterselie met vervaagde gele bladeren, terwijl schimmel's donkere vlek.

Opslag (opslag)

Peterselie moet correct zijn bewaard. Anders bloed het verwelen en zijn smaak verliezen. Bewaar peterselie op een donkere plek uit de buurt van zonlicht. Verwijder was ook de meest bladerende in het gele van vuile verdette bladeren. Droog het overtollige water in de keukenhanddoek. Herhaal het wasproces en schud vervolgens het overtollige water op de bladeren amnestie. Leg ze op een keukenhanddoek en tik voorzichtig om het resterende water te verwijderen. Doe de bladeren in een zak met rituelen en bewaar ze in de koelkast. Het kan ongeveer 10 dagen vers blijven. Je de takken in waterweken en peterselie langer bewaren. Om microbiële besmetting te voorkomen, moet u het water verversen.

Peterselie bloed bij sommige mensen bijwerkingen veroorzaken. Misschien wilt u controleren voordat u de plant aan uw dieet toevoegt.

Risico's en bijwerkingen van peterselie

Peterselie moet worden gekoppeld. Als de overmatige wordt geconsumeerd, bloed het in bepaalde situaties allergieën veroorzaken. De volgende zijn bijwerkingen.

Bloedafname

Peterselie bloed de bloeddruk reguleren door natriumkaliumpompen bij beheer. Maar bij hogere hoeveelheden, hypertensie bloed interageren met drugs. Als u veranderingen in uw ziet bloeddruk, een kunst van raadpleeg.

Myristisine in peterselie kan de bloedsuikerspiegel verlagen. Als u al medicijnen gebruikt voor een lage bloedsuikerspiegel, bloed het innemen van te veel peterselie leiden tot hypoglykemie (extreem lage bloedsuikerspiegel).

Interacties tijdens de operatie

Peterselie bloedbloedstolling voorkomen en de bloedingentijd verlengen. Bloed bloedingen veroorzaken tijdens de operatie. Vermijd peterselie ten minste twee weken voor een geplande operatie.

Gevoeligheid van de huid

Sommige mensen ontwikkelen gevoeligheid voor de zon na topische toepassing van peterselie van peterseliezaadolie. Dit bloed zonnebrand en huiduitslag veroorzaken. Raadpleeg uw kunsten voor u het gebruik.

Nierziekte

Hoewel peterselie gunstig is voor de nieren, bloed de bijwerkingen enroorzaken bij mensen met een nieraandoening. In di dit opzicht ontbreekt het echter aan onderzoek. Raadpleeg uw kunsten.

Problemen met zwangerschap en borstvoeding

Hoewel de veilig is in normale hoeveelheden, bloedvergieten peterselie-inname tijdens zwangerschap van borstvoeding veroorzakencomplicaties. Peterselie bloed de melkproductie verminderen. Daarom bloed het niet worden aanbevolen om het in te nemen tijdens de borstvoeding.

Andere druginteracties

Peterselie bevat een grote hoeveelheid vitamine K, die een rol speelt bij de stolling van het bloed. Het plantenbloed interageren met medicijnen die worden gebruikt om bloedstolling te voorkomen. Sommige studies denken dat de interactie tussen peterselie en warfarine (een antistollingsmiddel) twijfelachtig is.

Veelgestelde vragen over Peterselie

Kan het voordeel van peterselie u helpen gewicht te verliezen?

Anekdotisch bewijs dat peterselie bloed wordt gebruikt in detox- en gewichtsverliesdranken. Maar er is geen wetenschappelijk bewijs dat peterselie goed is om af te vallen.

Wat is er aan de hand met veel peterselie eten?

Omdat peterselie diuretisch is, is het niet raadzaam om veel te consumeren. Het plantenbloed ook huidallergieën veroorzaken.

Hoeveel peterselie moet ik per dag eten?

Privé zijn geen wetenschappelijke gegevens over de idealiter dagelijkse dosis peterselie. Je het in normale voedselhoeveelheden hebben.

Is het goed voor je om rauwe peterselie bij eten?

Ja, rauwe peterselie is rijk aan voedingsstoffen en is gunstig voor je gezondheid. Maar het moet worden gewassen voor u de consumeert.

Is het veilig om elke dag peterseliethee te drinken?

Ja, het is veilig om elke dag peterseliethee te drinken. Beperk uw inname echter tot 1 tot 2 kopjes per dag. Als u medicijnen gebruikt, uw kunsten voor van raadpleeg u peterselie/peterseliethee gebruikt.

İçindekiler