X

Voordeel van peterselie: gebruiksgebied, voedingsinhoud, hoe thee te maken?

Het voordeel van peterselie heeft zich op veel gebieden gemanifesteerd. Het är een medicinalväxt afkomstig uit de Middellandse Zee. De bladeren, stengels en zaden van de plant worden i veel recept gebruikt.

Peterselie är rijk aan voedingsstoffen är den mest antioxidant. Anekdotisch är het bekend dat het helpt bij het verlagen van de bloeddruk, kolesterol nödvändigtvis. Het wordt gebruikt bij de productie van zeep, rum, parfum. Peterselie är goed voor de huid vanwege de antimicrobiële en ontstekingsremmende activiteiten.

Laten vi eens kijken naar het rijke voedingsprofiel, toepassingen, voordelen en bijwerkingen van peterselie.

Wat är het voordeel van peterselie en voedingsprofiel

 • Een halve kop vers, gehakte peterselie levert 11 calorieën, 2 gram koolhydraten, 1 gram eiwit, 1 gram veterinär minst 1 gram vezels.
 • Het är een rijke bron van vitamin A (8424 IE), vitamin C (133 mg), vitamin K (1640 μg), foliumzuur (152 μg) en calium (554 mg).
 • Peterselie bevat ook flavonoïden, carotenoïden till mest vitamin C metoxiderende eigenschappen.

Krijgen babys peterselie? Wanneer kunnen babys peterselie eten?

I volgende sectie zullen kijken naar de gezondheidsvoordelen van peterselie.

Wat är het voordeel van Peterselie?

1. Voordeel skåpbil peterselie blod de bloedsuikerspiegel reguleren

Peterselies etherische olie zijn rijk aan een antioxidant genaamd myristicin. Myristicine blod hjälper bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel. Het kan ook de insulineresistentie en ontsteking verminderen. Er är echter meer onderzoek nodig om deze effecten te begrijpen.

2. Kan de gezondheid skåpbil de nieren helpen

Peterselie är een natuurlijk diureticum. Het kan hjälpaen bij het eliminering van gifstoffen en microben i het lichaam. Ratten gevoed peterselie zaad extrakt toonde meer urin output, ondanks het drinken van alleen vatten. Peterselie blod de natriumkaliumpomp remmen, die betrokken är bij urineregulatie i de nieren.

Dierstudies tonenook aan dat peterselie nefroprotectieve effecten heeft op ratten met nierproblemen.

Är het schadelijk om peterselie te eten en peterselieolie te gebruiken tijdens de zwangerschap

3. Het voordeel van peterselie blod anticanker zijn

Peterselie är rijk aan flavonoïden, waarvan bekend är dat ze antiknkereigenschappen hebben. Flavonoïden remmen de celgroei en verminderen oxidatieve stress.

Dieronderzoek heeft aangetoond dat apigenine, een flavonoïde gevonden i peterseliezaden, blod helpen kankercellen te doden en de grootte van tumoren te verminderen.

Studier över kankercellijnen hebben ook aangetoond dat apigenine antiproliferatie, ontstekingsremmende mest anti-uitzaaiingseigenschappen vertoont bij colorectale kanker. Apigenine blijkt anti-kankerverwekkende effekten te hebben op borstkanker.

Een andere anti-kankerverwekkende flavonoïde gevonden i peterselie är luteolin. Onderzoek heeft aangetoond dat luteolin preventieve verkställer blod hebben op colorectale kanker.

Peterselie bevatook carnosol, een andere verbinding met veelbelovende resultaten in de behandeling van borst-, huid-, darm-en prostaatkanker.

4. Het voordeel van peterselie blood de gezondheid van het hart verbeteren

Peterselie är gebruikt om hypertensie i volksgeneeskunde te helpen behandelen. Het rijke flavonoïdegehalte i peterselie helpt de gezondheid van het hart de verbeteren en het risico op hart – mest lovande verminderen.

Peterselie ser een goede bron van foliumzuur. Folaatinname wordt geassocieerd träffade een goede gezondheid van het hart. Lage niveaus van folaat kunnen schadelijk zijn voor het hart. Daarom kan het toevoegen van peterselie aan het dieet van een persoon i dit opzicht helpen.

Voordelen en nadelen skåpbil peterselie: vitaminen i peterseliesap

5. Blodbotgezondheid ondersteunen

Peterselie är een goede bron van vitamin K. De vitamin helpt bij de vorming van botcellen die osteocyten worden genoemd. Peterselie är gevonden om botverlies te voorkomen (een proces waarbij botten worden geabsorbeerd en afgebroken dörr het lichaam) bij ratten.

6. Blod de spijsvertering helpen

Traditionseel wordt peterselie gebruikt om spijsverterings- mest gastro-intestinala aandoeningen te helpen behandelen. Het vezelgehalte i peterselie helpt de spijsvertering. Het helpt voedsel om dörr het spijsverteringskanaal te bewegen en fungeertook als een prebiotisch aas voor goede bacteriën i darm.

Studier bij muizen vonden dat peterselie-extracten een ulcer-förhindrande effekt hadden. Ze deden dit dörr de overmatige afscheiding van maagsap te voorkomen.

7. Voordeel van Peterselie blod de immuniteit verhogen

Peterselie bevat veel antioxidanten en ontstekingsremnde verbindingen, waaronder flavonoïden. Apigenine bestrijdt ontstekingen i het lichaam.

Peterselie bevat såg C-vitamin. Voedsel är een krachtige antioxidant die het immuunsysteem versterkt. Peterselie bevat flavonolen zoals kaempferol en quercetine, die oxidatieve stress en cellulaire schade bestrijden.

Het drinken skåpbil Peterseliesap tijdens Menstruatie

8. Verbeter de gezondheid van de lever

Peterselie är den mest energiska beschermendeffekten hebben op de lever. Andere studier hebben aangetoond dat peterselie kan hjälpaen bij het regenereren van levercellen bij muizen mötte diabetes en het reguleren van enzymen i de lever.

9. Voordeel skåpbil peterselie heeft antibacteriële eigenschappen

Peterselie wordt van oudsher gebruikt vanwege het vermogen om ziektekiemen te bestrijden. I een studie toonde peterselie antimicrobiële activiteit i kareish kaas.

Etherische olie uit peterselie vertoonde zowel antibacteriële als schimmelwerende werking. Staphylococcus kan de groei van bacteriën zoals aureus en Listeria monocytogenes remmen. Het kan se beschermen tegen Penicillium ochrochloron en Trichoderma viride schimmels.

10. Het voordeel van peterselie blod helpen de ogen te beschermen

Peterselie bevat vitamin A, een voedsel dat blod helpen de gezondheid van de ogen te verbeteren. Peterselie bevat ovat carotenen zoals luteïne en zeaxanthine, die helpen de ogen te beschermen. Deze gepigmenteerde helpen de ogen gezond te houden dörr oxidatieve schade te voorkomen. Ze verminderen het risico op maculadegeneratie en staar.

Dit zijn de gezondheidsvoordelen van peterselie. Het är bekend dat de plant ook de gezondheid van de huid verbetert. I de volgende sectie hebben dit vi dit onderwerp privé besproken.

Wat zijn de voordelen van Peterselie op de huid?

Voedingsrijk: Peterselie är rijk aan voedingsstoffen zoals koper, zink, mangaan, calcium en kalium, die essentieel zijn voor een gezonde huid.

Anti-aging: C-vitamin i peterselie helpt androudering te vertragen. Het werkt dörr vrije radicalen te bestrijden die oxidatieve stress veroorzaken. Het voedsel helptook fijne lijntjes en rimpels te verminderen. Het helpt bij celherstel en stimuleert de collageenproductie. Dit helpt de huid er flexibel en jeugdig uit te zien.

Anti-akne: Antimicrobiële eigenschappen i peterselie kunnen helpen bacteriën te bestrijden en akne te verminderen. Peterselie blod ook overtollig talg i evenwicht brengen. Privata zijn echter geen studier om deze bewering te staven.

Ontstekingsremmend: Peterselie bevat antioxidanten die kunnen helpen huidirritatie en roodheid te verminderen.

Komt overeen met de huidtint en vermindert pigmentatie: VitaminE C in de plant blood de huid opfleuren en ruwe vlekken verminderen. C-vitamin blod såg helpen bij het verminderen van hyperpigmentatie.

Peterselie blod worden gebruikt voor de gezondheid van de huid. Hier hebben vi verschillende peterselierecepten op een rijtje gezet die je op je huid gebruiken.

Natuurlijke kruidenremedies thuis om slechte adam te verlichten

Het voordeel skåpbil peterselie om akne te composrijden

Ingrediënten

 • Behandeld vatten
 • De bladeren skåpbil de peterselie
 • Een paar druppels citroensap
 • 3 druppels tea tree olie
 • 3 druppels rozemarijn extrakt

Proces

 • Voeg de peterselieblaadjes tå aan het kokende vatten.
 • Voeg na het afkoelen een paar druppels citroensap, tea tree-olie en rozemarijnextracten tå.
 • Giet dit mengsel i een fles en gebruik het als toner.

Peterselie gezichtsreiniger voor gelijke huidskleur

Ingrediënten

 • Behandeld vatten
 • De bladeren skåpbil de peterselie
 • Een paar druppels citroensap
 • 1 theelepel honing

Proces

 • Peterselie i varmt vatten i veckan.
 • Maak een dunne cake en voeg een theelepel honing en een paar druppels citroensap tå.
 • Deze gezichtsreiniger verlicht oneffenheden en reinigt dode cellen, wat leidt tot een zachte en glanzende huid.

Peterselie gezichtsmasker voor huidverlichting

Ingrediënten

 • 1 eetlepel yoghurt
 • De bladeren skåpbil de peterselie
 • Een paar druppels tea tree olie
 • 1 eetlepel havermout

Proces

 • Voeg een paar peterselieblaadjes tå i een eetlepel yoghurt.
 • Voeg een eetlepel havermout tå aan dit mengsel en maak een dun deeg.
 • Je een paar druppels tea tree olie aan dit mengsel toevoegen en dit gezichtsmasker aanbrengen voor een heldere, gezonde huid.

Peterselie tonic voor een gezonde huid

Ingrediënten

 • Behandeld vatten
 • De bladeren skåpbil de peterselie

Proces

 • Haal het vatten uit de bladeren en meng mötte 200 ml vatten.
 • Consumeer di mengsel dagelijks om een gezonde huid te krijgen. Vermijd övermatig verbruik.

Dit zijn manieren om peterselie te gebruiken om de gezondheid van de huid te verbeteren. Vi hebben veel voordelen van peterselie reser. Waarom kijk je niet även naar je verleden?

Wat är de geschiedenis van Peterselie?

Peterselie werd zeer gerespecteerd dörr de Grieken. Daarom werd het voor het eerst gebruikt om winnende atleten te eren. Het werd ook gebruikt om de graven te versieren. De Romeinen vonden ook het gebruik ervan i de geneeskunde voordat ze het gebruikten om voedsel te versieren. 2000 jaar gegroeid från Het är al meer. Tegenwoordig zijn er verschillende soorten peterselie beschikbaar.

Wat zijn de verschillende soorten peterselie?

Gekrulde bladeren av peterselie worden vaak gebruikt als bijgerechten i soepen, stoofschotels en andere gerechten. Het heeft een knapperige textuur.

Platte bladpeterselie av Italiaanse peterselie heeft een sterkere smaak dan gekrulde bladpeterselie. Het wordt ook gebruikt als bijgerecht i sallader, stoofschotels, soepen en sauzen.

Hamburgse av Duitse peterselie är een variëteit die wordt gebruikt i raapvormige wortel i plaats van bladeren. De wortel blod worden gebakken av gebruikt i stoofschotels en soepen voor smaak.

I het volgende gedeelte zullen we ontdekken hoe je peterselie gebruiken om te koken.

Hoe peterselie te gebruiken om te koken?

Peterselie är een veelzijdige en goedkope aromaoptie om de smaak en presentatie van elk gerecht te verbeteren. Het wordt meestal gebruikt i stoofschotels en soepen. Veel saladedressings mest augurken gebruiken ger peterselie. Arom verbetert de speciellt culinaire ervaring. Zowel vers als droge peterselie blod worden gebruikt om te koken.

De Franse keuken heeft peterselie op voorraad en soep, terwijl gerechten uit het Midden-Oosten zoals hummus en baba ghanoush peterselie als bijgerecht gebruiken.

Italiaanse gerechten zoals tårta, spaghetti, pizza av lasagne gebruiken gedroogde peterselie als zoetstof. Sauzen zoals pesto av salsa bevatten ook peterselie. Het wordt meestal toegevoegd aan het einde van het kookproces om de smaak van het gerecht te behouden.

Hoe peterselie i uw dieet op te nemen?

Gooi de stengels wegs högra de peterselieblaadjes fijn. Deze kunnen worden gebruikt i aardappelsalade av sauzen op bas skåpbil tomaten. Je het ook toevoegen aan je omelett. U peterseliesap toevoegen aan uw drankjes voor een frisse smaak.

U ook de volgende recepten controleren en de plant i uw dieet opnemen.

Peterselie Dig

Ingrediënten

 • 250 ml zuivervatten
 • 1/4 utbrytar peterselie bladeren

Proces

 • Kook het behandelde vatten mötte een theepot.
 • Peterselieblaadjes onder stromend koud vatten.
 • Ongeveer 10 minuter i kokend vatten.
 • Zeef de bladeren breddar ervan.

Amandel gepelde zalm

Ingrediënten

 • 1/2 kop amandelen
 • 2 eetlepels peterselie
 • 1 theelepel zeezout en peper
 • 1 eetlepel geraspte biologische citroenschil
 • 4 zalmfilets
 • 2 eetlepels avokado olie
 • 4 kopjes spinazie

Proces

 • Maal de amandelen i een voedselrobot.
 • Meng op een bord het amandelpoeder träffade peterselie, citroenschil, zout en peper.
 • Dompel de zalm aan beide canten i het amandelmengsel.
 • Verhit de olie i een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de zalm tå en kook ongeveer 5 minuter aan beide canten.
 • Serveer träffade citroensap erop.

Voordat u begint träffade het koken van de peterselie, wilt u misschien de juiste peterselie nemen en deze goed bewaren.

Hoe peterselie kiezen en opslaan?

Selectie (på andra)

Peterselie wordt het speciellt jaar dörr i supermarkten verkocht. Zoek naar vers peterselie träffade een stevige kropp. Probeer peterselie van biologische oorsprong te krijgen. Vermijd het kopen van peterselie mötte vervaagde av gele bladeren, medan Schimmels donkere vlek.

Opslag (opslag)

Peterselie moet korrekt worden bewaard. Anders blodhöna verwelen en zijn smaak verliezen. Bewaar peterselie op een donkere plaats uit de buurt van zonlicht. Verwijder var också den mest bladeren grondig i gele av vuile verdette bladeren. Droog het overtollige vatten i de keukenhanddoek. Herhaal het bearbetades en schud vervolgens het overtollige water op de bladeren amnesti. Ben ze op een keukenhanddoek en tik voorzichtig om het resterende bevattnar te verwijderen. Doe de bladeren i een zak mötte riter en bewaar ze i de koelkast. Het kan ongeveer 10 dagen vers blijven. Je de takken i vatten weken en peterselie langer bewaren. Om microbiële besmetting te voorkomen, moet u het water verversen.

Peterselie blod bij sommige mensen bijwerkingen veroorzaken. Misschien wilt u ze controleren voordat u de plant aan uw dieet toevoegt.

Risicos en bijwerkingen skåpbil peterselie

Peterselie moet träffade mate worden geconsumeerd. Als het overmatig wordt geconsumeerd, blodkupp i bepaalde situaties allergieën veroorzaken. De volgende zijn bijwerkingen.

Blod de bloeddruk beïnvloeden

Peterselie blod de bloeddruk reguleren dörr natriumkaliumpompen på beheren. Maar wanneer geconsumeerd i hogere hoeveelheden, hypertensie blod interageren mötte droger. Als u veranderingen i uw bloeddruk ziet, een arts från raadpleeg.

Myristisine i peterselie kan de bloedsuikerspiegel verlagen. Als u al medicijnen gebruikt voor een lage bloedsuikerspiegel, blood het innemen van te veel peterselie leiden tot hypoglykemie (extreem lage bloedsuikerspiegel).

Interagerar tijdens de operatie

Peterselie blod uppblåsta voorkomen en de bloedingstijd verlengen. Daarom blod nata overmatige bloedingen veroorzaken tijdens de operatie. Vermijd peterselie tio minste twee weken voor een geplande operatie.

Gevoeligheid skåpbil de huid

Sommige mensen ontwikkelen gevoeligheid voor de zon na topische toepassing van peterselie av peterseliezaadolie. Dit blod zonnebrand en huiduitslag veroorzaken. Raadpleeg daarom uw konst voordat u het gebruikt.

Nierziekte (olika betydelser)

Hoewel peterselie gunstig är voor de nieren, blod het bijwerkingen androorzaken bij mensen met een nieraandoening. I di dit opzicht ontbreekt het echter aan onderzoek. Raadpleeg daarom uw konst.

Problem mötte zwangerschap en borstvoeding

Hoewel het veilig är i normal hoeveelheden, blod overmatige peterselie-inname tijdens zwangerschap av borstvoeding komplicerar veroorzaken. Peterselie blod de melkproductie verminderen. Daarom blod het niet worden aanbevolen om het i te nemen tijdens de borstvoeding.

Andere droginteraktier

Peterselie bevat een grote hoeveelheid vitamin K, die een roll speelt bij de stolling van het bloed. De växtblod interageren mötte medicijnen die worden gebruikt om bloedstolling te voorkomen. Sommige studier denken dat de interactie tussen peterselie en warfarine (een antistollingsmiddel) twijfelachtig är.

Veelgestelde vragen över Peterselie

Kan het voordeel van peterselie u helpen gewicht te verliezen?

Anekdotisch bewijs suggereert dat peterselie blod worden gebruikt i detox- en gewichtsverliesdranken. Maar er är geen wetenschappelijk bewijs dat peterselie goed är om af te vallen.

Wat gebeurt er als je te veel peterselie eet?

Omdat peterselie diuretisch är, är het nit raadzaam om te veel te consumeren. De växtblod såg huidallergieën veroorzaken.

Hoeveel peterselie moet ik per dag eten?

Privat zijn geen wetenschappelijke gegevens över de ideally dagelijkse dosis peterselie. Je het i normala voedselhoeveelheden hebben.

Är het goed voor je om rauwe peterselie på eten?

Ja, rauwe peterselie är rijk aan voedingsstoffen en är gunstig voor je gezondheid. Maar het moet grondig worden gewassen voordat u het consumeert.

Är het veilig om elke dag peterseliethee te drinken?

Ja, het är veilig om Elke Dag Peterseliethee te drinken. Beperk uw inname echter tot 1 tot 2 kopjes per dag. Als u medicijnen gebruikt, uw arts voordat från raadpleeg u peterselie/peterseliethee gebruikt.

İçindekiler