X

Voordeel van peterselie: gebruiksgebied, voedingsinhoud, houe toi te maken?

Het voordeel van peterselie heeft zich op veel gebieden gemanifesteerd. Het est een plante médicinale afkomstig uit de Middellandse Zee. De bladeren, stengels en zaden van de plant worden in veel recepten gebruikt.

Peterselie est rijk aan voedingsstoffen est le plus antioxydant. Anekdotisch ist bekend dat het helpt bij het verlagen van de bloeddruk, cholestérol le plus nécessairement. Het wordt gebruikt bij de productie van zeep, chambre, parfum. Peterselie ist goed voor de huid vanwege de antimicrobiële en ontstekingsremmende activiteiten.

Laten we eens kijken naar het rijke voedingsprofiel, toepassingen, voordelen en bijwerkingen van peterselie.

Wat is het voordeel van peterselie en voedingsprofiel

 • Een halve kop verse, gehakte peterselie levert 11 calorieën, 2 grammes koolhydraten, 1 gramme eiwit, 1 gramme vétérinaire au moins 1 gramme vezels.
 • Het is een rijke bron van vitamine A (8424 IE), vitamine C (133 mg), vitamine K (1640 μg), foliumzuur (152 μg) en calium (554 mg).
 • Peterselie bevat ook flavonoïden, carotenoïden à la plus vitamine C metoxiderende eigenschappen.

La peterselie du bébé Krijgen ? Wanneer kunnen bébé peterselie eten?

In volgende sectie zullen we kijken naar de gezondheidsvoordelen van peterselie.

Wat est het voordeel van Peterselie?

1. Voordeel van peterselie sang de bloedsuikerspiegel reguleren

Peterselie’s etherische olie zijn rijk aan een antioxidant genaamd myristicin. Myristicine sang helpen bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel. Het kan ook de insulineresistentie en ontsteking verminderen. Er is echter meer onderzoek nodig om deze effecten te begrijpen.

2. Kan de gezondheid van de nieren helpen

Peterselie est een natuurlijk diureticum. Het kan helpen bij het elimination van gifstoffen en microben in het lichaam. Ratten gevoed peterselie zaad extract toonde meer urine output, ondanks het drinken van alleen water. Peterselie sang de natriumkaliumpomp remmen, die betrokken ist bij urineregulatie in de nieren.

Dierstudies tonen ook aan dat peterselie nefroprotectieve effecten heeft op ratten met nierproblemen.

Is het schadelijk om peterselie te eten en peterselieolie te gebruiken tijdens de zwangerschap

3. Het voordeel van peterselie sang anticanker zijn

Peterselie is rijk aan flavonoïden, waarvan bekend ist dat ze antiknkereigenschappen hebben. Flavonoïden remmen de celgroei en verminderen oxidatieve stress.

Dieronderzoek heeft aangetoond dat apigenine, een flavonoïde gevonden in peterseliezaden, blood helpen kankercellen te doden en de grootte van tumoren te verminderen.

Études sur kankercellijnen hebben ook aangetoond dat apigenine antiproliferatie, ontstekingsremmende most anti-uitzaaiingseigenschappen vertoont bij colorectale kanker. Apigenine blijkt anti-kankerverwekkende effecten te hebben op borstkanker.

Een andere anti-kankerverwekkende flavonoïde gevonden in peterselie ist luteolin. Onderzoek heeft aangetoond dat luteolin preventieve effecten blood hebben op colorectale kanker.

Peterselie bevat ook carnosol, een andere verbinding met veelbelovende resultaten in de behandeling van borst-, huid-, darm-en prostaatkanker.

4. Het voordeel van peterselie sang de gezondheid van het hart verbeteren

Peterselie ist gebruikt om hypertensie in volksgeneeskunde te helpen behandelen. Het rijke flavonoïdegehalte in peterselie helpt de gezondheid van het hart de verbeteren en het risico op hart – verminderen le plus prometteur.

Peterselie est ook een goede bron van foliumzuur. Folaatinname wordt geassocieerd met een goede gezondheid van het hart. Lage niveaus van folaat kunnen schadelijk zijn voor het hart. Daarom kan het toevoegen van peterselie aan het dieet van een persoon in dit opzicht helpen.

Voordelen en nadelen van peterselie: vitaminen in peterseliesap

5. Sang botgezondheid ondersteunen

Peterselie est een goede bron van vitamine K. De vitamin helpt bij de vorming van botcellen die osteocyten worden genoemd. Peterselie ist gevonden om botverlies te voorkomen (een proces waarbij botten worden geabsorbeerd en afgebroken door het lichaam) bij ratten.

Voir toutes les entrées de blog par la richesse, ont pillé la ville, Latinos, dans le processus, il a perdu un Trade Center complètement d’attribut. Sang de spijsvertering helpen

Traditioneel wordt peterselie gebruikt om spijsverterings- most gastro-intestinale aandoeningen te helpen behandelen. Het vezelgehalte in peterselie helpt de spijsvertering. Het helpt voedsel om door het spijsverteringskanaal te bewegen en fungeert ook als een prebiotisch aas voor goede bacteriën in darm.

Études bij muizen vonden dat peterselie-extracten een effet anti-ulcère hadden. Ze deden dit door de overmatige afscheiding van maagsap te voorkomen.

COLOMBIE-BRITANNIQUE Voordeel van Peterselie sang de immuniteit verhogen

Peterselie bevat veel antioxidanten en ontstekingsremnde verbindingen, waaronder flavonoïden. Apigenine bestrijdt ontstekingen in het lichaam.

Peterselie bevat ook vitamine C. Voedsel ist een krachtige antioxidant die het immuunsysteem versterkt. Peterselie bevat flavonolen zoals kaempferol en quercetine, die oxidatieve stress en cellulaire schade bestrijden.

Het drinken van Peterseliesap tijdens Menstruatie

8. Verbeter de gezondheid van de levier

Peterselie est l’effet beschermend le plus énergique hebben op de levier. Andere études hebben aangetoond dat peterselie kan helpen bij het regenereren van levercellen bij muizen met diabetes en het reguleren van enzymen in de lever.

9. Voordeel van peterselie heeft antibacteriële eigenschappen

Peterselie wordt van oudsher gebruikt vanwege het vermogen om ziektekiemen te bestrijden. In een studie toonde peterselie antimicrobiële activiteit in kareish kaas.

Etherische oließen peterselie vertoonde zowel antibacteriële als schimmelwerende werking. Staphylococcus kan de groei van bacteriën zoals aureus en Listeria monocytogenes remmen. Het kan ook beschermen tegen Penicillium ochrochloron en Trichoderma viride schimmels.

10. Het voordeel van peterselie sang helpen de ogen te beschermen

Peterselie bevat vitamine A, een voedsel dat sang helpen de gezondheid van de ogen te verbeteren. Peterselie bevat ovat carotenen zoals luteïne en zeaxanthine, die helpen de ogen te beschermen. Deze gepigmenteerde helpen de ogen gezond te houden porte oxidatieve schade te voorkomen. Ze verminderen het risico op maculadegeneratie en staar.

Dit zijn de gezondheidsvoordelen van peterselie. Het is bekend dat de plant ook de gezondheid van de huid verbetert. In de volgende sectie hebben we dit onderwerp privé besproken.

Wat zijn de voordelen van Peterselie op de huid?

Voedingsrijk: Peterselie is rijk aan voedingsstoffen zoals koper, zink, mangaan, calcium en kalium, die essentieel zijn voor een gezonde huid.

Anti-vieillissement: Vitamine C dans peterselie helpt androudering te vertragen. Het werkt porte vrije radicalen te bestrijden die oxidatieve stress veroorzaken. Het voedsel helpt ook fijne lijntjes en rimpels te verminderen. Het helpt bij celherstel en stimuleert de collageenproductie. Dit helpt de huid er flexibel en jeugdig uit te zien.

Anti-acné: Antimicrobiële eigenschappen in peterselie kunnen helpen bacteriën te bestrijden en acne te verminderen. Peterselie sang ook overtollig talg in evenwicht brengen. Private zijn echter geen studies om deze bewering te staven.

Ontstekingsremmend: Peterselie bevat antioxidanten die kunnen helpen huidirritatie en roodheid te verminderen.

Komt overeen met de huidtint en vermindert pigmentatie: Vitamine C in de plant blood de huid opfleuren en ruwe vlekken verminderen. Vitamin C sang ook helpen bij het verminderen van hyperpigmentatie.

Peterselie sang worden gebruikt voor de gezondheid van de huid. Hier hebben we verschillende peterselierecepten op een rijtje gezet die je op je huid gebruiken.

Natuurlijke kruidenremedies thuis om slechte adam te verlichten

Het voordeel van peterselie om acne te composrijden

Ingrediënten ( Ingrediënten )

 • Eau de behandeld
 • De bladeren van de peterselie
 • Een paar druppels citroensap
 • 3 druppels arbre à thé olie
 • 3 druppels extrait de rozemarijn

Proces (Proces)

 • Voeg de peterselieblaadjes toe aan het kokende eau.
 • Voeg na het afkoelen een paar druppels citroensap, tea tree-olie en rozemarijnextracten toe.
 • Giet dit mengsel in een fles en gebruik het als toner.

Peterselie gezichtsreiniger voor gelijke huidskleur

Ingrediënten ( Ingrediënten )

 • Eau de behandeld
 • De bladeren van de peterselie
 • Een paar druppels citroensap
 • 1 theelepel affûtage

Proces (Proces)

 • Peterselie dans l’eau chaude à la semaine.
 • Maak een dunne cake en voeg een theelepel honing en een paar druppels citroensap toe.
 • Deze gezichtsreiniger verlicht oneffenheden en reinigt dode cellen, wat leidt tot een zachte en glanzende huid.

Peterselie gezichtsmasker voor huidverlichting

Ingrediënten ( Ingrediënten )

 • 1 yaourt eetlepel
 • De bladeren van de peterselie
 • Een paar druppels arbre à thé olie
 • 1 havermout eetlepel

Proces (Proces)

 • Voeg een paar peterselieblaadjes toe in een eetlepel yaourt.
 • Voeg een eetlepel havermout toe aan dit mengsel en maak een dun deeg.
 • Je een paar druppels tea tree olie aan dit mengsel toevoegen en dit gezichtsmasker aanbrengen voor een heldere, gezonde huid.

Peterselie tonic voor een gezonde huid

Ingrediënten ( Ingrediënten )

 • Eau de behandeld
 • De bladeren van de peterselie

Proces (Proces)

 • Haal het water uit de bladeren en meng a rencontré 200 ml d’eau.
 • Consumeer di mengsel dagelijks om een gezonde huid te krijgen. Vermijd verbruik overmatig.

Dit zijn manieren om peterselie te gebruiken om de gezondheid van de huid te verbeteren. Nous hebben veel voordelen van peterselie voyager. Waarom kijk je niet même naar je verleden?

Wat ist de geschiedenis van Peterselie ?

Peterselie werd zeer gerespecteerd porte de Grieken. Daarom werd het voor het eerst gebruikt om winnende atleten te eren. Het werd ook gebruikt om de graven te versieren. De Romeinen vonden ook het gebruik ervan in de geneeskunde voordat ze het gebruikten om voedsel te versieren. 2000 jaar gegroeid de Het is al meer. Tegenwoordig zijn er verschillende soorten peterselie beschikbaar.

Wat zijn de verschillende soorten peterselie ?

Gekrulde bladeren des peterselie worden vaak gebruikt als bijgerechten in soepen, stoofschotels en andere gerechten. Het heeft een knapperige textuur.

Platte bladpeterselie des Italiaanse peterselie heeft een sterkere smaak dan gekrulde bladpeterselie. Het wordt ook gebruikt als bijgerecht in salades, stoofschotels, soepen en sauzen.

Hamburgse des Duitse peterselie ist een variëteit die wordt gebruikt in raapvormige wortel in plaats van bladeren. De wortel sang worden gebakken des gebruikt in stoofschotels en soepen voor smaak.

In het volgende gedeelte zullen we ontdekken hoe je peterselie gebruiken om te koken.

Hoe peterselie te gebruiken om te koken?

Peterselie ist een veelzijdige en goedkope aromaoptie om de smaak en presentatie van elk gerecht te verbeteren. Het wordt meestal gebruikt in stoofschotels en soepen. Veel saladedressings gebruiken gebruiken le plus augurken donner peterselie. Aroma verbetert de particulièrement culinaire ervaring. Zowel verse als droge peterselie blood worden gebruikt om te koken.

De Franse keuken heeft peterselie op voorraad en soep, terwijl gerechten uit het Midden-Oosten zoals hummus en baba ghanoush peterselie als bijgerecht gebruiken.

Italiaanse gerechten zoals cake, spaghetti, pizza des lasagne gebruiken gedroogde peterselie als zoetstof. Sauzen zoals pesto de salsa bevatten ook peterselie. Het wordt meestal toegevoegd aan het einde van het kookproces om de smaak van het gerecht te behouden.

Hoe peterselie in uw dieet op te nemen?

Gooi de stengels weg’s right de peterselieblaadjes fijn. Deze kunnen worden gebruikt in aardappelsalade des sauzen opär van tomaten. Je het ook toevoegen aan je omelette. U peterseliesap toevoegen aan uw drankjes voor een frisse smaak.

U ook de volgende recepten controleren en de plant in uw dieet opnemen.

Peterselie Thee

Ingrediënten ( Ingrediënten )

 • 250 ml d’eau zuiver
 • 1/4 échappée peterselie bladeren

Proces (Proces)

 • Kook het behandelde eau rencontré een theepot.
 • Peterselieblaadjes onder stromend koud eau.
 • Ongeveer 10 minutes dans l’eau kokend.
 • Zeef de bladeren en élargissant ervan.

Amandel gepelde zalm

Ingrediënten ( Ingrediënten )

 • 1/2 kop amandelen
 • 2 eetlepels peterselie
 • 1 theelepel zeezout en peper
 • 1 eetlepel geraspte biologische citroenschil
 • 4 zalmfilets
 • 2 eetlepels avocat olie
 • 4 kopjes spinazie

Proces (Proces)

 • Maal de amandelen in een voedselrobot.
 • Meng op een bord het amandelpoeder met peterselie, citroenschil, zout en peper.
 • Dompel de zalm aan beide canten in het amandelmengsel.
 • Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de zalm toe en kook ongeveer 5 minutes aan beide canten.
 • Serveer a rencontré citroensap erop.

Voordat u begint met het koken van de peterselie, wilt u misschien de juiste peterselie nemen en deze goed bewaren.

Hoe peterselie kiezen en opslaan?

Selectie

Peterselie wordt het surtout jaar porte dans supermarkten verkocht. Zoek naar verset peterselie rencontré een stevige corps. Probeer peterselie van biologische oorsprong te krijgen. Vermijd het kopen van peterselie a rencontré vervaagde de gele bladeren, tandis que schimmel’s donkere vlek.

Opslag ( Opslag )

Peterselie moet correct worden bewaard. Anders sang het verwelen en zijn smaak verliezen. Bewaar peterselie op een donkere plaats uit de buurt van zonlicht. Verwijder était aussi le grondig le plus bladeren dans le gele de vuile verdette bladeren. Droog het overtollige eau in de keukenhanddoek. Herhaal het wasprocess en schud vervolgens het overtollige water op de bladeren amnesty. Leg ze op een keukenhanddoek en tik voorzichtig om het resterende water te verwijderen. Doe de bladeren in een zak met rits en bewaar ze in de koelkast. Het kan ongeveer 10 dagen vers blijven. Je de takken in water weken en peterselie langer bewaren. Om microbiële besmetting te voorkomen, moet u het water verversen.

Peterselie sang bij sommige mensen bijwerkingen veroorzaken. Misschien wilt u ze controleren voordat u de plant aan uw dieet toevoegt.

Risico’s en bijwerkingen van peterselie

Peterselie moet a rencontré mate worden geconsumeerd. Als het overmatig wordt geconsumeerd, het sang in bepaalde situaties allergieën veroorzaken. De volgende zijn bijwerkingen.

Sang de bloeddruk beïnvloeden

Peterselie sang de bloeddruk reguleren porte natriumkaliumpompen à beheren. Maar wanneer geconsumeerd in hogere hoeveelheden, hypertensie sang interageren a rencontré des drogues. Als u veranderingen in uw bloeddruk ziet, een arts from raadpleeg.

Myristisine in peterselie kan de bloedsuikerspiegel verlagen. Als u al medicijnen gebruikt voor een lage bloedsuikerspiegel, blood het innemen van te veel peterselie leiden tot hypoglykemie (extreem lage bloedsuikerspiegel).

Interacties tijdens de operatie

Peterselie sang bloedstolling voorkomen en de bloedingstijd verlengen. Daarom sang het overmatige bloedingen veroorzaken tijdens de operatie. Vermijd peterselie ten minste twee weken voor een geplande operatie.

Gevoeligheid van de huid

Sommige mensen ontwikkelen gevoeligheid voor de zon na topische toepassing van peterselie des peterseliezaadolie. Dit sang zonnebrand en huiduitslag veroorzaken. Raadpleeg daarom uw arts voordat u het gebruikt.

Nierziekte ( Nierziekte )

Hoewel peterselie gunstig est voor de nieren, sang het bijwerkingen androorzaken bij mensen met een nieraandoening. In di dit opzicht ontbreekt het echter aan onderzoek. Raadpleeg daarom uw arts.

Problemen a rencontré zwangerschap en borstvoeding

Hoewel het veilig est en hoeveelheden normal, sang overmatige peterselie-inname tijdens zwangerschap des complicaties borstvoeding veroorzaken. Peterselie sang de melkproductie verminderen. Daarom blood het niet worden aanbevolen om het in te nemen tijdens de borstvoeding.

Andere druginteracties

Peterselie bevat een grote hoeveelheid vitamine K, die een role speelt bij de stolling van het bloed. De plant blood interageren met medicijnen die worden gebruikt om bloedstolling te voorkomen. Sommige études denken dat de interactie tussen peterselie en warfarine (een antistollingsmiddel) twijfelachtig is.

Veelgestelde vragen sur des Peterselie

Kan het voordeel van peterselie u helpen gewicht te verliezen ?

Anekdotisch bewijs suggereert dat peterselie blood worden gebruikt in detox- en gewichtsverliesdranken. Maar er ist geen wetenschappelijk bewijs dat peterselie goed is om af te vallen.

Wat gebeurt er als je te veel peterselie eet ?

Omdat peterselie diuretisch ist het niet raadzaam om te veel te consumeren. De plant ook huidallergieën veroorzaken.

Hoeveel peterselie moet ik per dag eten?

Private zijn geen wetenschappelijke gegevens überge dagelijkse dosis peterselie. Je het in normal voedselhoeveelheden hebben.

Is het goed voor je om rauwe peterselie at eten?

Ja, rauwe peterselie is rijk aan voedingsstoffen en is gunstig voor je gezondheid. Maar het moet grondig worden gewassen voordat u het consumeert.

Is het veilig om elke dag peterseliethee te drinken?

Ja, het est veilig om elke dag peterseliethee te drinken. Beperk uw inname echter tot 1 tot 2 kopjes per dag. Als u medicijnen gebruikt, uw arts voordat des raadpleeg u peterselie/peterseliethee gebruikt.

İçindekiler