X

Voordeel van peterselie: gebruiksgebied, voedingsinhoud, motyka te te maken?

Het voordeel van peterselie heeft zich op veel gebieden gemanifesteerd. Het jest een medicinale roślin afkomstig uit de Middellandse Zee. De bladeren, stengels en zaden van de plant worden in veel recepten gebruikt.

Peterselie jest rijk aan voedingsstoffen jest najbardziej przeciwutleniacz. Anekdotisch jest het bekend dat het helpt bij het verlagen van de bloeddruk, cholesterolu najbardziej koniecznie. Het wordt gebruikt bij de productie van zeep, pokój, parfum. Peterselie jest goed voor de huid vanwege de antimicrobiële en ontstekingsremmende activiteiten.

Laten mamy eens kijken naar het rijke voedingsprofiel, toepassingen, voordelen en bijwerkingen van peterselie.

Wat jest het voordeel van peterselie en voedingsprofiel

 • Een połówka kop verse, gehakte peterselie levert 11 calorieën, 2 gramy koolhydraten, 1 gram eiwit, 1 gram weterynarza co najmniej 1 gram vezels.
 • Het jest een rijke bron van witamina A (8424 IE), witamina C (133 mg), witamina K (1640 μg), foliumzuur (152 μg) en calium (554 mg).
 • Peterselie bevat ook flavonoïden, karotenoïden do najbardziej witaminy C metoxiderende eigenschappen.

Krijgen dziecka peterselie? Wanneer kunnen dziecka peterselie eten?

W volgende sectie zullen mamy kijken naar de gezondheidsvoordelen van peterselie.

Wat jest het voordeel van Peterselie?

1. Voordeel van peterselie blood de bloedsuikerspiegel reguleren

Peterselie's etherische olie zijn rijk aan een przeciwutleniacz genaamd myristicin. Myristicine krwi helpen bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel. Het kan ook de insulineresistentie en ontsteking verminderen. Er jest echter meer onderzoek nodig om deze effecten te begrijpen.

2. Kan de gezondheid van de nieren helpen

Peterselie jest een natuurlijk diureticum. Het kan helpen bij het elimination van gifstoffen en microben in het lichaam. Ratten gevoed peterselie zaad wyciąg toonde meer wydalanie moczu, ondanks het drinken van alleen wody. Peterselie blood de natriumkaliumpomp remmen, die betrokken is bij urineregulatie in de nieren.

Dierstudies tonen ook aan dat peterselie nefroprotectieve effecten heeft op ratten spotkał nierproblemen.

Czy het schadelijk om peterselie te eten en peterselieolie te gebruiken tijdens de zwangerschap

3. Het voordeel van peterselie krwi anticanker zijn

Peterselie jest rijk aan flavonoïden, waarvan bekend jest dat ze antiknkereigenschappen hebben. Flavonoïden remmen de celgroei en verminderen oxidatieve stres.

Dieronderzoek heeft aangetoond dat apigenine, een flavonoïde gevonden in peterseliezaden, blood helpen kankercellen te doden en de grootte van tumoren te verminderen.

Badania nad kankercellijnen hebben ook aangetoond dat apigenine antiproliferatie, ontstekingsremmende most anti-uitzaaiingseigenschappen vertoont bij colorectale kanker. Apigenine blijkt anti-kankerverwekkende effecten te hebben op borstkanker.

Een andere anti-kankerverwekkende flavonoïde gevonden in peterselie is luteolin. Onderzoek heeft aangetoond dat luteolin preventieve effecten blood hebben op colorectale kanker.

Peterselie bevat ook carnosol, een andere verbinding met veelbelovende resultaten in de behandeling van borst-, huid-, darm-en prostaatkanker.

4. Het voordeel van peterselie blood de gezondheid van het hart verbeteren

Peterselie jest gebruikt om hypertensie w volksgeneeskunde te helpen behandelen. Het rijke flavonoïdegehalte in peterselie helpt de gezondheid van het hart de verbeteren en het risico op hart – najbardziej obiecująco verminderen.

Peterselie jest ook een goede bron van foliumzuur. Folaatinname wordt geassocieerd spotkał een goede gezondheid van het hart. Lage niveaus van folaat kunnen schadelijk zijn voor het hart. Daarom kan het toevoegen van peterselie aan het dieet van een persoon in dit opzicht helpen.

Voordelen en nadelen van peterselie: vitaminen w peterseliesap

5. Botgezondheid krwi ondersteunen

Peterselie jest een goede bron van witamina K. De witamina helpt bij de vorming van botcellen die osteocyten worden genoemd. Peterselie jest gevonden om botverlies te voorkomen (een proces waarbij botten worden geabsorbeerd en afgebroken door het lichaam) bij ratten.

6. Blood de spijsvertering helpen

Traditioneel wordt peterselie gebruikt om spijsverterings- most gastro-intestinale aandoeningen te helpen behandelen. Het vezelgehalte w peterselie helpt de spijsvertering. Het helpt voedsel om door het spijsverteringskanaal te bewegen en fungeert ook als een prebiotisch aas voor goede bacteriën in darm.

Badania bij muizen vonden dat peterselie-extracten een wrzód zapobiegania efekt hadden. Ze deden dit door de overmatige afscheiding van maagsap te voorkomen.

7. Voordeel van Peterselie blood de immuniteit verhogen

Peterselie bevat veel antioxidanten en ontstekingsremnde verbindingen, waaronder flavonoïden. Apigenine bestrijdt ontstekingen w het lichaam.

Peterselie bevat ook witaminy C. Voedsel jest een krachtige przeciwutleniacz umrzeć het immuunsysteem versterkt. Peterselie bevat flawonolen zoals kaempferol en quercetyna, die oxidatieve stress en cellulaire schade bestrijden.

Het drinken van Peterseliesap tijdens Menstruatie

8. Verbeter de gezondheid van de dźwignia

Peterselie jest najbardziej pobudzony efekt beschermend hebben op de dźwigni. Andere badania hebben aangetoond dat peterselie kan helpen bij het regenereren van levercellen bij muizen met diabetes en het reguleren van enzymen in de lever.

9. Voordeel van peterselie heeft antibacteriële eigenschappen

Peterselie wordt van oudsher gebruikt vanwege het vermogen om ziektekiemen te bestrijden. In een studie toonde peterselie antimicrobiële activiteit in kareish kaas.

Etherische olie uit peterselie vertoonde zowel antibacteriële als schimmelwerende werking. Staphylococcus kan de groei van bacteriën zoals aureus en Listeria monocytogenes remmen. Het kan ook beschermen tegen Penicillium ochrochloron en Trichoderma viride schimmels.

10. Het voordeel van peterselie krew helpen de ogen te beschermen

Peterselie bevat witamina A, een voedsel dat blood helpen de gezondheid van de ogen te verbeteren. Peterselie bevat ovat carotenen zoals luteïne en zeaxanthine, die helpen de ogen te beschermen. Deze gepigmenteerde helpen de ogen gezond te houden door oxidatieve schade te voorkomen. Ze verminderen het risico op maculadegeneratie en staar.

Dit zijn de gezondheidsvoordelen van peterselie. Het jest bekend dat de plant ook de gezondheid van de huid verbetert. W de volgende sectie hebben mamy dit onderwerp privé besproken.

Wat zijn de voordelen van Peterselie op de huid?

Voedingsrijk: Peterselie jest rijk aan voedingsstoffen zoals koper, zink, mangaan, calcium en kalium, die essentieel zijn voor een gezonde huid.

Anti-Aging: Witamina C w peterselie helpt androudering te vertragen. Het werkt drzwi vrije radicalen te bestrijden die oxidatieve stres veroorzaken. Het voedsel helpt ook fijne lijntjes en rimpels te verminderen. Het helpt bij celherstel en stimuleert de collageenproductie. Dit helpt de huid er flexibel en jeugdig uit te zien.

Anti-acne: Antimicrobiële eigenschappen w peterselie kunnen helpen bacteriën te bestrijden en acne te verminderen. Peterselie krwi ook overtollig talg w evenwicht brengen. Prywatny zijn echter geen studiuje om deze bewering te staven.

Ontstekingsremmend: Peterselie bevat antioxidanten die kunnen helpen huidirritatie en roodheid te verminderen.

Komt overeen met de huidtint en vermindert pigmentatie: Vitamine C in de plant blood de huid opfleuren en ruwe vlekken verminderen. Witamina C blood ook helpen bij het verminderen van hyperpigmentatie.

Peterselie blood worden gebruikt voor de gezondheid van de huid. Hier hebben we verschillende peterselierecepten op een rijtje gezet die je op je huid gebruiken.

Natuurlijke kruidenremedies thuis om slechte adam te verlichten

Het voordeel van peterselie om acne te composrijden

Ingrediënten ( Ingrediënten )

 • Woda Behandeld
 • De bladeren van de peterselie
 • Een paar druppels citroensap
 • 3 druppels drzewa herbacianego olie
 • 3 druppels rozemarijn wyciąg

Proces proces

 • Voeg de peterselieblaadjes toe aan het kokende wody.
 • Voeg na het afkoelen een paar druppels citroensap, tea tree-olie en rozemarijnextracten toe.
 • Giet dit mengsel in een fles en gebruik het als toner.

Peterselie gezichtsreiniger voor gelijke huidskleur

Ingrediënten ( Ingrediënten )

 • Woda Behandeld
 • De bladeren van de peterselie
 • Een paar druppels citroensap
 • 1 theelepel honing

Proces proces

 • Peterselie w ciepłej wodzie w tygodniu.
 • Maak een dunne cake en voeg een theelepel honing en een paar druppels citroensap toe.
 • Deze gezichtsreiniger verlicht oneffenheden en reinigt dode cellen, wat leidt tot een zachte en glanzende huid.

Peterselie gezichtsmasker voor huidverlichting

Ingrediënten ( Ingrediënten )

 • 1 jogurt eetlepel
 • De bladeren van de peterselie
 • Een paar druppels drzewo herbaciane olie
 • 1 eetlepel havermout

Proces proces

 • Voeg een paar peterselieblaadjes toe in een eetlepel yoghurt.
 • Voeg een eetlepel havermout toe aan dit mengsel en maak een dun deeg.
 • Je een paar druppels tea tree olie aan dit mengsel toevoegen en dit gezichtsmasker aanbrengen voor een heldere, gezonde huid.

Peterselie tonik voor een gezonde huid

Ingrediënten ( Ingrediënten )

 • Woda Behandeld
 • De bladeren van de peterselie

Proces proces

 • Haal het water uit de bladeren en meng met 200 ml wody.
 • Consumeer di mengsel dagelijks om een gezonde huid te krijgen. Vermijd overmatig verbruik.

Dit zijn manieren om peterselie te gebruiken om de gezondheid van de huid te verbeteren. Mamy hebben veel voordelen van peterselie podróży. Waarom kijk je niet nawet naar je verleden?

Wat jest de geschiedenis van Peterselie?

Peterselie werd zeer gerespecteerd drzwi de Grieken. Daarom werd het voor het eerst gebruikt om winnende atleten te eren. Het werd ook gebruikt om de graven te versieren. De Romeinen vonden ook het gebruik ervan in de geneeskunde voordat ze het gebruikten om voedsel te versieren. 2000 jaar gegroeid z Het jest al meer. Tegenwoordig zijn er verschillende soorten peterselie beschikbaar.

Wat zijn de verschillende soorten peterselie?

Gekrulde bladeren z peterselie worden vaak gebruikt als bijgerechten in soepen, stoofschotels en andere gerechten. Het heeft een knapperige textuur.

Platte bladpeterselie z Italiaanse peterselie heeft een sterkere smaak dan gekrulde bladpeterselie. Het wordt ook gebruikt als bijgerecht w sałatkach, stoofschotels, soepen en sauzen.

Hamburgse of Duitse peterselie is een variëteit die wordt gebruikt in raapvormige wortel in plaats van bladeren. De wortel blood worden gebakken z gebruikt in stoofschotels en soepen voor smaak.

W het volgende gedeelte zullen my ontdekken hoe je peterselie gebruiken om te koken.

Hoe peterselie te gebruiken om te koken?

Peterselie jest een veelzijdige en goedkope aromaoptie om de smaak en presentatie van elk gerecht te verbeteren. Het wordt meestal gebruikt in stoofschotels en soepen. Veel saladedressings najbardziej augurken gebruiken dać peterselie. Aroma verbetert de szczególnie culinaire ervaring. Zowel verse als droge peterselie blood worden gebruikt om te koken.

De Franse keuken heeft peterselie op voorraad en soep, terwijl gerechten uit het Midden-Oosten zoals hummus en baba ghanoush peterselie als bijgerecht gebruiken.

Italiaanse gerechten zoals ciasto, spaghetti, pizza lasagne gebruiken gedroogde peterselie als zoetstof. Sauzen zoals pesto salsy spłodzonej ook peterselie. Het wordt meestal toegevoegd aan het einde van het kookproces om de smaak van het gerecht te behouden.

Hoe peterselie w uw dieet op te nemen?

Gooi de stengels weg's right de peterselieblaadjes fijn. Deze kunnen worden gebruikt w aardappelsalade sauzen op basis van tomaten. Je het ook toevoegen aan je omlet. U peterseliesap toevoegen aan uw drankjes voor een frisse smaak.

U ook de volgende recepten controleren en de plant in uw dieet opnemen.

Peterselie Thee

Ingrediënten ( Ingrediënten )

 • 250 ml wody zuiver
 • 1/4 breakaway peterselie bladeren

Proces proces

 • Kook het behandelde wody spełnione een theepot.
 • Peterselieblaadjes onder stromend koud wody.
 • Ongeveer 10 minut w wodzie kokend.
 • Zeef de bladeren en widening ervan.

Amandel gepelde zalm

Ingrediënten ( Ingrediënten )

 • 1/2 kop amandelen
 • 2 eetlepels peterselie
 • 1 theelepel zeezout en peper
 • 1 eetlepel geraspte biologische citroenschil
 • 4 pliki zalmowe
 • 2 eetlepels awokado olie
 • 4 kopjes spinazie

Proces proces

 • Maal de amandelen w een voedselrobot.
 • Meng op een bord het amandelpoeder spotkał peterselie, citroenschil, zout en peper.
 • Dompel de zalm aan beide canten in het amandelmengsel.
 • Verhit de olie w een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de zalm toe en kook ongeveer 5 minut aan beide canten.
 • Serveer spotkał się z citroensap erop.

Voordat u begint spotkał het koken van de peterselie, wilt u misschien de juiste peterselie nemen en deze goed bewaren.

Hoe peterselie kiezen en opslaan?

Wybierz

Peterselie wordt het szczególnie jaar drzwi w supermarkten verkocht. Zoek naar verse peterselie spotkał ciało Een Stevige. Sonda peterselie van biologische oorsprong te krijgen. Vermijd het kopen van peterselie spotkał vervaagde z gele bladeren, podczas gdy donkere Vlek Schimmela.

Opslag ( Opslag )

Peterselie moet poprawne worden bewaard. Anders krwi het verwelen en zijn smaak verliezen. Bewaar peterselie op een donkere plaats uit de buurt van zonlicht. Verwijder był również najbardziej bladeren grondig w gele vuile verdette bladeren. Droog het overtollige wody w de keukenhanddoek. Herhaal het wasprocess en schud vervolgens het overtollige water op de bladeren amnestia. Noga ze op een keukenhanddoek en tik voorzichtig om het resterende water te verwijderen. Doe de bladeren in een zak met rits en bewaar ze in de koelkast. Het kan ongeveer 10 dagen vers blijven. Je de takken w wodzie weken en peterselie langer uważaj. Om microbiële besmetting te voorkomen, moet u het water verversen.

Peterselie krwi bij sommige mensen bijwerkingen veroorzaken. Misschien wilt u ze controleren voordat u de plant aan uw dieet toevoegt.

Risico's en bijwerkingen van peterselie

Peterselie moet spotkał kolegę worden geconsumeerd. Als het overmatig wordt geconsumeerd, het krwi w bepaalde situaties allergieën veroorzaken. De volgende zijn bijwerkingen.

Blood de bloeddruk beïnvloeden

Peterselie blood de bloeddruk reguleren drzwi natriumkaliumpompen w beheren. Maar wanneer geconsumeerd in hogere hoeveelheden, hypertensie blood interageren met drugs. Als u veranderingen in uw bloeddruk ziet, een arts from raadpleeg.

Myristisine w peterselie kan de bloedsuikerspiegel verlagen. Als u al medicijnen gebruikt voor een lage bloedsuikerspiegel, blood het innemen van te veel peterselie leiden tot hypoglykemie (extreem lage bloedsuikerspiegel).

Interacties tijdens de operatie

Peterselie krew bloedstolling voorkomen en de bloedingstijd verlengen. Daarom krwi het overmatige bloedingen veroorzaken tijdens de operatie. Vermijd peterselie dziesięć minste twee weken voor een geplande operatie.

Gevoeligheid van de huid

Sommige mensen ontwikkelen gevoeligheid voor de zon na topische toepassing van peterselie of peterseliezaadolie. Dit blood zonnebrand en huiduitslag veroorzaken. Raadpleeg daarom uw arts voordat u het gebruikt.

Nierziekte (nierziekte)

Hoewel peterselie gunstig jest voor de nieren, het krwi bijwerkingen androorzaken bij mensen spotkał een nieraandoening. W di dit opzicht ontbreekt het echter aan onderzoek. Raadpleeg daarom uw sztuki.

Problemen spotkał zwangerschap en borstvoeding

Hoewel het veilig jest w normalnym hoeveelheden, krew overmatige peterselie-inname tijdens zwangerschap borstvoeding komplikuje veroorzaken. Peterselie blood de melkproductie verminderen. Daarom krwi het niet worden aanbevolen om het in te nemen tijdens de borstvoeding.

Interakcje narkotykowe z Andere

Peterselie bevat een grote hoeveelheid vitamine K, die een role speelt bij de stolling van het bloed. De roślin krew interageren spełnione medicijnen die worden gebruikt om bloedstolling te voorkomen. Sommige studiuje denken dat de interactie tussen peterselie en warfarine (een antistollingsmiddel) twijfelachtig jest.

Veelgestelde vragen nad Peterselie

Kan het voordeel van peterselie u helpen gewicht te verliezen?

Anekdotisch bewijs suggereert dat peterselie blood worden gebruikt in detox- en gewichtsverliesdranken. Maar er jest geen wetenschappelijk bewijs dat peterselie goed jest om af te vallen.

Wat gebeurt er als je te veel peterselie eet?

Omdat peterselie diuretisch jest, jest het niet raadzaam om te veel te consumeren. De roślin krwi ook huidallergieën veroorzaken.

Hoeveel peterselie moet ik per dag eten?

Prywatne zijn geen wetenschappelijke gegevens nad de idealnie dagelijkse dosis peterselie. Je het w normalnym hebben voedselhoeveelheden.

Het goed voor je om rauwe peterselie w eten?

Ja, rauwe peterselie jest rijk aan voedingsstoffen en is gunstig voor je gezondheid. Maar het moet grondig worden gewassen voordat u het consumeert.

Czy het veilig om elke dag peterseliethee te drinken?

Ja, het jest veilig om elke dag peterseliethee te drinken. Beperk uw inname echter tot 1 tot 2 kopjes per dag. Als u medicijnen gebruikt, uw arts voordat z raadpleeg u peterselie/peterseliethee gebruikt.

İçindekiler