X

Voordeel van peterselie: gebruiksgebied, voedingsinhoud, hoe thee te maken?

Het voordeel van peterselie heeft zich op veel gebieden gemanifesteerd. Het és una planta een medicinale afkomstig uit de Middellandse Zee. De bladeren, stengels en zaden van de plant worden en veel recepten gebruikt.

Peterselie és rijk aan voedingsstoffen és el més antioxidant. Anekdotisch és het bekend dat het helpt bij het verlagen van de bloeddruk, colesterol més necessàriament. Het wordt gebruikt bij de productie van zeep, habitació, parfum. Peterselie és goor de huid vanwege de antimicrobiële en ontstekingsremmende activiteiten.

Laten eens kijken naar het rijke voedingsprofiel, toepassingen, voordelen en bijwerkingen van peterselie.

Wat és het voordeel van peterselie en voedingsprofiel

 • Een meitat kop vers, gehakte peterselie levert 11 calorieën, 2 grams koolhidraten, 1 gram eiwit, 1 gram de veterinari almenys 1 gram vezels.
 • Het és een rijke bron van vitamine A (8424 IE), vitamina C (133 mg), vitamina K (1640 μg), folizuur (152 μg) en calium (554 mg).
 • Peterselie bevat ook flavonoïden, carotenoïden a la més vitamina C metoxiderende eigenschappen.

La peterselie del nadó Krijgen? Wanneer kunnen baby's peterselie eten?

En volgende sectie zullen kijken naar de gezondheidsvoordelen van peterselie.

Wat és het voordeel van Peterselie?

1. Voordeel van peterselie sang de bloedsuikerspiegel reguleren

Etherische olie zijn rijk aan een antioxidant genaamd myristicin. La sang de miristicina ajuda a bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel. Het kan ook de insulineresistentie en ontsteking verminderen. Er és echter meer onderzoek nodig om deze effecten te begrijpen.

2. Kan de gezondheid van de nieren helpen

Peterselie és een natuurlijk diureticum. Het kan helpen bij het eliminació van gifstoffen en microben en het lichaam. Ratten gevoed peterselie zaad extracte toonde meer sortida d'orina, ondanks het drinken van alleen aigua. Peterselie blood de natriumkaliumpomp remmen, die betrokken és bij orineregulatie in de nieren.

Dierstudies tonen ook aan dat peterselie nefroprotectieve efecte heeft op ratten va conèixer nierproblemen.

És het schadelijk om peterselie te eten en peterselieolie te gebruiken tijdens de zwangerschap

3. Het voordeel van peterselie sang anticanker zijn

Peterselie és rijk aan flavonoïden, waarvan bekend és dat ze antiknkereigenschappen hebben. Flavonoïden remmen de celgroei en verminderen oxidatieve estrès.

Dieronderzoek heeft aangetoond dat apigenine, een flavonoïde gevonden en peterseliezaden, ajuda a la sang kankercellen te doden en de grootte van tumoren te verminderen.

Estudis sobre kankercellijnen hebben ook aangetoond dat apigenine antiproliferatie, ontstekingsremmende la majoria anti-uitzaaiingseigenschappen vertoont bij colorectale kanker. Apigenine blijkt anti-kankerverwekkende efecte te hebben op borstkanker.

Een andere anti-kankerverwekkende flavonoïde gevonden en peterselie és luteolina. Onderzoek heeft aangetoond dat luteolina preventieve efecte sang hebben op colorectale kanker.

Peterselie bevat ook carnosol, een andere verbinding es va trobar amb veelbelovende resultaten en de behandeling van borst-, huid-, darm-en prostaatkanker.

4. Het voordeel van peterselie blood de gezondheid van het hart verbeteren

Peterselie és gebruikt om hypertensie en volksgeneeskunde te helpen behandelen. Het rijke flavonoïdegehalte in peterselie helpt de gezondheid van het hart de verbeteren en het risico op hart – el més prometedor verminderen.

Peterselie és ook een goede bron van foliumzuur. Folaatinname wordt geassocieerd va conèixer een goede gezondheid van het hart. Lage niveaus van folaat kunnen schadelijk zijn voor het hart. Daarom kan het toevoegen van peterselie aan het dieet van een persoon en dit opzicht helpen.

Voordelen en nadelen van peterselie: vitamina en peterseliesap

5. Botgezondheid sang ondersteunen

Peterselie és een goede bron van vitamine K. De vitamina helpt bij de vorming van botcellen die osteocyten worden genoemd. Peterselie és gevonden om botverlies te voorkomen (een proces waarbij botten worden geabsorbeerd en afgebroken door het lichaam) bij ratten.

6. Sang de spijsvertering helpen

Paraula de Traditioneel peterselie gebruikt om spijsverterings- most gastro-intestinale aandoeningen te helpen behandelen. Het vezelgehalte en peterselie helpt de spijsvertering. Het ajuda voedsel om porta het spijsverteringskanaal te bewegen en fungeert ook als een prebiotisch aas voor goede bacteriën en darm.

Estudis bij muizen vonden dat peterselie-extracten een ulcer-preventing effect hadden. Ze deden dit door de overmatige afscheiding van maagsap te voorkomen.

7. Voordeel van Peterselie sang de immuniteit verhogen

Peterselie bevat veel antioxidanten en ontstekingsremnde verbindingen, waaronder flavonoïden. Apigenine bestrijdt ontstekingen en het lichaam.

Peterselie bevat ook vitamina C. Voedsel és antioxidant d'een krachtige die het immuunsysteem versterkt. Peterselie bevat flavonolen zoals kaempferol en quercetine, die oxidatieve estrès en cel·lulaire schade bestrijden.

Het drinken van Peterseliesap tijdens Menstruatie

8. Verbeter de gezondheid van de palanca

Peterselie és l'efecte beschermend més energitzat hebben op de palanca. Andere estudia que Hebben aangetoond dat peterselie kan helpen bij het regenereren van levercellen bij muizen va conèixer diabetis en het reguleren van enzimen en la palanca.

9. Voordeel van peterselie heeft antibacteriële eigenschappen

Peterselie paraula van oudsher gebruikt vanwege het vermogen om ziektekiemen te bestrijden. En een estudia toonde peterselie antimicrobiële activiteit en kaas kareish.

Etherische olie uit peterselie vertoonde zowel antibacteriële als schimmelwerende werking. Staphylococcus kan de groei van bacteriën zoals aureus en Listeria monocytogenes remmen. Het kan ook beschermen tegen Penicillium ochrochloron en Trichoderma viride schimmels.

10. Het voordeel van peterselie blood helpen de ogen te beschermen

Peterselie bevat vitamina A, een voedsel dat blood helpen de gezondheid van de ogen te verbeteren. Peterselie bevat ovat carotenen zoals luteïne en zeaxanthine, die helpen de ogen te beschermen. Deze gepigmenteerde helpen de ogen gezond te houden door oxidatieve schade te voorkomen. Ze verminderen het risico op maculadegeneratie en staar.

Dit zijn de gezondheidsvoordelen van peterselie. Het és bekend dat de plant ook de gezondheid van de huid verbetert. En de volgende sectie hebben ens dit onderwerp privé besproken.

Wat zijn de voordelen van Peterselie op de huid?

Voedingsrijk: Peterselie és rijk aan voedingsstoffen zoals koper, zink, mangaan, calci en kalium, die essentieel zijn voor een gezonde huid.

Anti-Envelliment: Vitamina C en peterselie helpt androudering te vertragen. Het werkt door vrije radicalen te bestrijden die oxidatieve estrès veroorzaken. Het voedsel helpt ook fijne lijntjes en rimpels te verminderen. Het ajuda bij celherstel en estimulant de collageenproductie. Dit helpt de huid er flexibel en jeugdig uit te zien.

Anti-acne: Antimicrobiële eigenschappen en peterselie kunnen ajuda a bacteriën te bestrijden en acne te verminderen. Peterselie blood ook overtollig talg en brengen evenwicht. Els estudis privats de zijn echter geen om deze bewering te staven.

Ontstekingsremmend: Peterselie bevat antioxidanten die kunnen helpen huidirritatie en roodheid te verminderen.

Komt overeen met de huidtint en vermindert pigmentatie: Vitamina C en de plant blood de huid opfleuren en ruwe vlekken verminderen. Vitamina C sang ook helpen bij het verminderen van hyperpigmentatie.

Peterselie sang paraula gebruikt voor de gezondheid van de huid. Hola hebben we verschillende peterselierecepten op een rijtje gezet die je op je huid gebruiken.

Natuurlijke kruidenremedies thuis om slechte adam te verlichten

Het voordeel van peterselie om acne te composrijden

Ingrediënten

 • Aigua de behandeld
 • De bladeren van de peterselie
 • Een paar druppels citroensap
 • 3 druppels olie d'arbre de te
 • 3 druppels extracte de rozemarijn

Proces

 • Voeg de peterselieblaadjes toe aan het kokende water.
 • Voeg na het afkoelen een paar druppels citroensap, arbre de te-olie en rozemarijnextracten dits.
 • Giet dit mengsel in een fles en gebruik het als toner.

Peterselie gezichtsreiniger voor gelijke huidskleur

Ingrediënten

 • Aigua de behandeld
 • De bladeren van de peterselie
 • Een paar druppels citroensap
 • 1 teelepel perfeccionament

Proces

 • Peterselie en aigua calenta a la setmana.
 • Pastís de dunne Maak een en voeg een theelepel perfeccionament en een paar druppels citroensap dit.
 • Deze gezichtsreiniger verlicht oneffenheden en reinigt dode cellen, wat leidt tot een zachte en glanzende huid.

Peterselie gezichtsmasker voor huidverlichting

Ingrediënten

 • 1 iogurt d'eetlepel
 • De bladeren van de peterselie
 • Een paar druppels te olie
 • 1 eetlepel havermout

Proces

 • Voeg een paar peterselieblaadjes dits en een eetlepel iogurt.
 • Voeg een eetlepel havermout toe aan dit mengsel en maak een dun deeg.
 • Je een paar druppels arbre de te olie aan dit mengsel toevoegen en dit gezichtsmasker aanbrengen voor een heldere, gezonde huid.

Peterselie tònic voor een gezonde huid

Ingrediënten

 • Aigua de behandeld
 • De bladeren van de peterselie

Proces

 • Haal het wateruit de bladeren en meng va conèixer aigua de 200 ml.
 • Consumeer di mengsel dagelijks om een gezonde huid te krijgen. Vermijd overmatig verbruik.

Dit zijn manieren om peterselie te gebruiken om de gezondheid van de huid te verbeteren. Hem hebben veel voordelen van peterselie viatjant. Waarom kijk je niet fins i tot naar je verleden?

Wat és de geschiedenis van Peterselie?

Peterselie werd zeer gerespecteerd door de Grieken. Daarom werd het voor het eerst gebruikt om winnende atleten te eren. Het werd ook gebruikt om de graven te versieren. De Romeinen vonden ook het gebruik ervan in de geneeskunde voordat ze het gebruikten om voedsel te versieren. 2000 jaar gegroeid de Het és al meer. Tegenwoordig zijn er verschillende soorten peterselie beschikbaar.

Wat zijn de verschillende soorten peterselie?

Gekrulde bladeren de peterselie worden vaak gebruikt als bijgerechten en soepen, stoofschotels en andere gerechten. Het het heeft een knapperige textuur.

Platte bladpeterselie d'Itàlia peterselie heeft een sterkere smaak dan gekrulde bladpeterselie. Het wordt ook gebruikt als bijgerecht en salades, stoofschotels, soepen en sauzen.

Hamburguesa de Duitse peterselie és een variëteit die wordt gebruikt en raapvormige wortel en plaats van bladeren. De wortel blood worden gebakken de gebruikt en stoofschotels en soepen voor smaak.

En het volgende gedeelte zullen ontdekken hoe je peterselie gebruiken om te koken.

Hoe peterselie te gebruiken om te koken?

Peterselie és een veelzijdige en goedkope aromaoptie om de smaak en presentie van elk gerecht te verbeteren. Het paraula meestal gebruikt en stoofschotels en soepen. Veel saladedressings els gebruiken més augurats donen peterselie. Aroma verbetert de especialment culinaire ervaring. Versos de Zowel al droge peterselie blood worden gebruikt om te koken.

De Franse keuken heeft peterselie op voorraad en soep, terwijl gerechten vestit het Midden-Oosten zoals hummus en baba ghanoush peterselie als bijgerecht gebruiken.

Pastís de zoals de gerechten italiaanse, espaguetis, pizza de lasanya gebruiken gedroogde peterselie als zoetstof. Sauzen zoals pesto de salsa bevatten ook peterselie. Het paraula meestal toegevoegd aan het einde van het kookproces om de smaak van het gerecht te behouden.

Hoe peterselie en uw dieet op te nemen?

Gooi de stengels weg's right de peterselieblaadjes fijn. Deze kunnen worden gebruikt en aardappelsalade de sauzen op basis van tomaten. Je het ook toevoegen aan je omelet. U peterseliesap toevoegen aan uw bevia voor een frisse smaak.

U ook de volgende recepten controleren en de plant en uw dieet opnemen.

Peterselie Thee

Ingrediënten

 • 250 ml d'aigua zuiver
 • 1/4 de ruptura peterselie bladeren

Proces

 • Kook het behandelde aigua va conèixer een theepot.
 • Peterselieblaadjes onder stromend koud aigua.
 • Ongeveer 10 minuts en aigua kokend.
 • Zeef de bladeren en eixamplament ervan.

Zalm de gepelde d'Amandel

Ingrediënten

 • 1/2 kop amandelen
 • 2 eetlepels peterselie
 • 1 theelepel zeezout en peper
 • 1 eetlepel geraspte biologische citroenschil
 • 4zalmfilets
 • 2 eetlepels oli d'alvocat
 • 4 kopjes spinazie

Proces

 • Maal de amandelen en een voedselrobot.
 • Meng op een bord het amandelpoeder va conèixer peterselie, citroenschil, zout en peper.
 • Dompel de zalm aan beide canten en het amandelmengsel.
 • Verhit de olie en een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de zalm toe en kook ongeveer 5 minuts aan beide canten.
 • Serveer va conèixer l'erop de citroensap.

Voordat u begint va conèixer het koken van de peterselie, wilt u misschien de juiste peterselie nemen en deze goed bewaren.

Hoe peterselie kiezen en opslaan?

Selectie

Peterselie paraula het especialment porta de jaar en verkocht supermarcat. Zoek naar vers peterselie va conèixer een stevige cos. Probeer peterselie van biologische oorsprong te krijgen. Vermijd het kopen van peterselie va conèixer vervaagde de gel bladeren, mentre que el donkere vlek de Schimmel.

Opslag

Peterselie moet correcta paraula bewaard. Anders sang het verwelen en zijn smaak verliezen. Bewaar peterselie op een donkere plaats uit de buurt van zonlicht. Verwijder també va ser el grondig més bladeren en el gel de les fulles de verdette de viril. Droog het overtollige aigua en de keukenhanddoek. Herhaal het va ser processat en schud vervolgens het overtollige water op de bladeren amnistia. Leg ze op een keukenhanddoek en tik voorzichtig om het resterende water te verwijderen. Doe de bladeren in een zak va conèixer rits en bewaar ze a de koelkast. Het kan ongeveer 10 dagen vers blijven. Je de takken en aigua weken en peterselie langer bewaren. Om microbiële besmetting te voorkomen, moet u het water verversen.

Peterselie blood bij sommige mensen bijwerkingen veroorzaken. Misschien wilt u ze controleren voordat u de plant aan uw dieet toevoegt.

En bijwerkingen van peterselie de Risico

Peterselie moet va conèixer el company worden geconsumeerd. Als het overmatig wordt geconsumeerd, het sang en bepaalde situa al·lèrgics al·lèrgics veroorzaken. De volgende zijn bijwerkingen.

Sang de bloeddruk beïnvloeden

Peterselie blood de bloeddruk reguleren porta natriumkaliumpompen a beheren. Maar wanneer geconsumeerd en hogere hoeveelheden, hipertensie blood interageren va conèixer drogues. Als u veranderingen en uw bloeddruk ziet, een arts de raadpleeg.

Miristisina en peterselie kan de bloedsuikerspiegel verlagen. Als u al medicijnen gebruikt voor een lage bloedsuikerspiegel, innemen de sang van te veel peterselie leiden tot hypoglykemie (extreem lage bloedsuikerspiegel).

Interactes tijdens de operatie

Peterselie blood va florir voorkomen en de floringstijd verlengen. Daarom sang het overmatige florint veroorzaken tijdens de operatie. Vermijd peterselie deu minste twee weken voor een geplande operatie.

Gevoeligheid van de huid

Sommige mensen ontwikkelen gevoeligheid voor de zon na topische toepassant van peterselie de peterseliezaadolie. Dit sang zonnebrand en huiduitslag veroorzaken. Raadpleeg daarom uw arts voordat u het gebruikt.

Nierziekte

Hoewel peterselie gunstig és voor de nieren, sang het bijwerkingen androorzaken bij mensen va conèixer een nieraandoening. En di dit opzicht ontbreekt het echter aan onderzoek. Art de daarom de Raadpleeg.

Problemen va conèixer zwangerschap en avorriment

Hoewel het veilig està en hoeveelheden normal, sobrematització de sang peterselie-inname tijdens zwangerschap de complicacions avorrides veroorzaken. Peterselie sang de melkproductie verminderen. Daarom sang het niet worden aanbevolen om het en te nemen tijdens de borstvoeding.

Drogueries Andere

Peterselie bevat een grote hoeveelheid vitamina K, die een role speelt bij de stolling van het va florir. De plant blood interageren va conèixer medicijnen die worden gebruikt om bloedstolling te voorkomen. Sommige estudia denken dat de interactie tussen peterselie en warfarine (een antistollingsmiddel) twijfelachtig és.

Veelgestelde vragen sobre Peterselie

Kan het voordeel van peterselie u helpen gewicht te verliezen?

Anekdotisch bewijs suggereert dat peterselie blood worden gebruikt en desintoxicació- en gewichtsverliesdranken. Maar er és geen wetenschappelijk bewijs dat peterselie goed is om af te vallen.

Wat gebeurt er als je te veel peterselie eet?

Omdat peterselie diuretisch és, és het niet raadzaam om te veel te consumeren. De plant blood ook huidallergieën veroorzaken.

Hoeveel peterselie moet ik per dag eten?

Gegevens privats de zijn geen wetenschappelijke sobre de idealment dagelijkse dosis peterselie. Je het en voedselhoeveelheden normal hebben.

És het goed voor je om rauwe peterselie a eten?

Ja, rauwe peterselie és rijk aan voedingsstoffen en is gunstig voor je gezondheid. Maar het moet grondig worden gewassen voordat u het consumeert.

És het veilig om elke dag peterseliethee te drinken?

Ja, het és veilig om elke dag peterseliethee te drinken. Beperk uw en nom echter tot 1 tot 2 kopjes per dag. Als u medicijnen gebruikt, uw arts voordat de raadpleeg u peterselie/peterseliethee gebruikt.

İçindekiler