X

Ver van peterselie: gebruiksép, grondslede, hoe jou te maken?

Het uiterlike van peterselie heeft zich op veel gemanifesteerd. Het is een medisinale plant afkomstig uit de Middellandse Zee. De bladeren, stengels en zaden van de plant worden in veel resepten gebruikt.

Peterselie is rijk aan die stofsstoffen is die mees antioksidant. Anekdotisch is het bekend dat het gehelp bij het verlagen van de bloeddruk, cholesterol mees noodwendig. Het wordt gebruik bij de productie van zeep, kamer, parfum. Peterselie is goed voor de huid vanwege de antimicrobiële en ontstekingsremmende activiteiten.

Laten ons eens kijken naar het rijke dienaar, toepassingen, vervretaling en bijwerkingen van peterselie.

Wat is het uitbuit peterselie en dienare

 • Een halveer kop vers, generkte peterselie levert 11 kalorieën, 2 gram koolhydraten, 1 gram eiwit, 1 gram veearts ten minste 1 gram vezels.
 • Het is een rijke bron van vitamienE A (8424 IE), vitamien C (133 mg), vitamien K (1640 μg), foliumzuur (152 μg) en kalium (554 mg).
 • Peterselie bevat ook flavonoïden, karotenoïden tot die mees vitamien C metoxiderende eigenschappen.

Krijgen baba se peterselie? Wanneer kunnen baba se peterselie eten?

In volgende sectie zullen ons kijken naar de gezondheidsn van peterselie.

Wat is het vir Petrusselie?

1. Pak van peterselie bloed de bloedsuikerspiegel reguleren

Peterselie se eterische olie zijn rijk aan een antioksidant naam myristicin. Myristiese bloed help bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel. Het kan ook de insulineresistentie en ontstoke vermindering. Er is echter meer onderzoek nodig om deze effecten te begrijpen.

2. Kan de gezondheid van de nieren helpen

Peterselie is een natuurlijk diureticum. Het kan help bij het uitskakeling van gifstoffen en mikroben in het lichaam. Ratten gevoed peterselie zaad uittreksel toonde meer urine uitset, staan nog nie drinken van alleen water. Peterselie bloed de natriumkaliumpomp remmen, die betrokken is bij urineregulatie in de nieren.

Dierstudies tonen ook aan dat peterselie nefroprotectieve effeken heeft op ratten met nierdrukn.

Is het schadelijk om peterselie te eten en peterselieolie te gebruiken tijdens de zwangerschap

3. Het uiterlike van peterselie bloed anticanker zijn

Peterselie is rijk aan flavonoïden, maar dit is dat ze antiknkereigenschappen hebben. Flavonoïden remmen de celbok en verminder oxidatieve stres.

Dieronderzoek heefttoond dat apigenine, een flavonoïde gevonden in peterseliezaden, bloed helpen kankercellen te doden en de groot van tumoren te verminderen.

Studies oor kankercellijnen hebben ook aangetoond dat apigenine antiproliferatie, ontstekingsremmende die meeste anti-uitzaaiingseigenschappen toont bij colorectale kanker. Apigenine blijkt anti-kankerverwekkende effek te hebben op borstkanker.

Een andere anti-kankerverwekkende flavonoïde gevonden in peterselie is luteolin. Onderzoek heeft aangenaam dat luteolin voorkoming effek bloed hebben op colorectale kanker.

Peterselie gebruik ook karnosol, een andere verbinding ontmoet veelbelovende resultaten in de middel van borst-, huid-, darm-en prostaatkanker.

4. Het uit tyd van peterselie bloed de gezondheid van het hart verbeteren

Peterselie is gebruik om hypertensie in volksgeneeskunde te help behandelen. Het rijke flavonoïdebly in peterselie helpt de gezondheid van het hart de verbeteren en het risico op hart – mees belowend vermindering.

Peterselie is ook een goede bron van foliumzuur. Folaatinname woordt geassocieerd ontmoet een goede gezondheid van het hart. Lage niveaus van folaat kunnen schadelijk zijn voor het hart. Daarom het toevoegen van peterselie aan het dieet van een persoon in dit opzicht helpen.

Voordelen en nadelen van peterselie: vitamienen in peterseliesap

5. Bloedbotgezondheidsbeslaglei

Peterselie is een goede bron van vitamiene K. De vitamien help bij de vorming van botcellen die osteocyten worden genoem. Peterselie is gevonden om botverlies te voorkomen (een proces waarbij botten worden geeerded en afgebroke deur het lichaam) bij ratten.

6. Bloed de spijsvertering helpen

Tradisieeel wordt peterselie gebruikt om spijsverterings- mees gastro-intestinale aandoeningen te help behandelen. Het vezelkh in peterselie helpt de spijsvertering. Het help om aan die deur het spijsverteringskanaal te bewegen en fungeert ook als een prebiotisch aas voor goede bakterieë in darm.

Studies bij muizen vonden dat peterselie-extracten een ulser-voorkomende effek hadden. Ze deden dit door de overmatige afscheiding van maagsap te voorkomen.

7. Uitg van Peterselie bloed de immuniteit verhogen

Peterselie gebruik veel antioksidanten en ontstekingsremnde verbindingen, waaronder flavonoïden. Apigenine bestrijdt ontstekingen in het lichaam.

Peterselie bevat ook vitamien C. Voedsel is een krachtige antioksidant die hetsysteem versterking. Peterselie bevat flavonolen zoals kaempferol en quercetine, die oxidatieve stres en sellulaire schade bestrijden.

Het drinken van Peterseliesap tijdens Menstruatie

8. Dit is die eerste keer sedert 1994 dat Die Burger en Die Burger in 1994 die eerste keer in die 198

Peterselie is die mees energieke beschermend effek hebben op de hefboom. Andere studies hebben aangetoond dat peterselie kan help bij het regenereren van levercellen bij muizen ontmoet diabetes en het reguleren van enzymen in de hefboom.

9. Grootste van peterselie heeft antibakteriële eigenschappen

Peterselie woordt van oudsher gebruikt vanwege het vermogen om ziektekiemen te bestrijden. In een studie toonde peterselie antimicrobiële aktivering in kareish kaas.

Etherische olie uit peterselie gee zowel antibakteriële als schimmelwerende werk. Staphylococcus kan de groei van bakteriën zoals aureus en Listeria monocytogenes remmen. Het kan ook beschermen tegen Penicillium ochrochloron en Trichoderma viride schimmels.

10. Het van peterselie bloed help de ogen te beschermen

Peterselie bevat vitamien A, een voedsel dat bloed helpen de gezondheid van de ogen te verwek. Peterselie gebruik ovat carotenen zoals luteïne en zeaxanthine, sterf helpen de ogen te beschermen. Deze gepigmenteerde helpen de ogen gezond te houden deur oxidatieve schade te voorkomen. Ze verminderen het risico op maculadegeneratie en staar.

Dit zijn de gezondheidsvoordelen van peterselie. Het is bekend dat de plant ook de gezondheid van de huid aset. In de volgende sectie hebben ons dit onderwerp privé besproken.

Wat zijn de vervreer van Peterselie op de huid?

Voedingsrijk: Peterselie is rijk aan voedingsstoffen zoals koper, zink, mangaan, kalsium en kalium, die essentieel zijn voor een gezonde huid.

Anti-Veroudering: Vitamien C in peterselie helpt androudering te vertragen. Het werkt deur vrije radikale te bestrijden die oxidatieve stres veroorzaken. Het voedsel helpt ook fijne lijntjes en rimpels te verminderen. Het help bij celherstel en stimuleert de collageenproductie. Dit help de huid er flexibel en jeugdig uit te zien.

Anti-aknee: Antimikrobiële eigenschappen in peterselie kunnen help bakteriën te bestrijden en aknee te verminderen. Peterselie bloed ook overtollig talg in evenwicht brengen. Privaat zijn echter geen studies om deze konfedering.

Ontstekingsremmend: Peterselie met antioksidanten die kunnen help om huidirritatie en roodheid te verminder.

Komt overeen met de huidtint en vermindert pigmentatie: Vitamien C in de plant bloed de huid opfleuren en ruwe vlekken verminderen. Vitamien C bloed ook help bij het verminderen van hiperpigmentatie.

Peterselie bloedvergiftiging gebruik voor de gezondheid van de huid. Hier hebben ons verschillende peterselierecepten op een rijtje gezet die je op je huid gebruiken.

Natuurlijke kruidenremedies thuis om slechte adam te verlichten

Het uit van peterselie om aknee te komponisjden

Hierdie artikel is 'n weesbladsy.

 • Behandelde water
 • De bladeren van de peterselie
 • Een paar bares citroensap
 • 3 skeur tee boom olie
 • 3 lams rozemarijn uittreksel

Proces

 • Voeg de peterselieblaadjes toe aan het kokende water.
 • Voeg na het afkoelen een paar valkoens citroensap, tee boom-olie en rozemarijnextracten toon.
 • Giet dit mens in een vlieë en gebruik het als toner.

Peterselie gezichtsreiniger voor gelijke huidskleur

Hierdie artikel is 'n weesbladsy.

 • Behandelde water
 • De bladeren van de peterselie
 • Een paar bares citroensap
 • 1 theelepel slyp

Proces

 • Peterselie in Warm Water by Week.
 • Maak een dunne koek en voeg een theelepel slyp en een paar mets citroensap toe.
 • Deze gezichtsreiniger verlicht oneffenheden en reinigt dode cellen, wat leidt tot een zachte en glanzende huid.

Peterselie gezichts voormasker huidverlichting

Hierdie artikel is 'n weesbladsy.

 • 1 eetlepel joghurt
 • De bladeren van de peterselie
 • Een paar skeur teeboom olie
 • 1 eetlepel havermout

Proces

 • Voeg een paar peterselieblaadjes toe in een eetlepel joghurt.
 • Voeg een eetlepel havermout toe aan dit mense en maak een dun deeg.
 • Je een paar bome tee boom olie aan dit mense toevoegen en dit gezichts aanbrengen voor een heldere, gezonde huid.

Peterselie tonikum voor een gezonde huid

Hierdie artikel is 'n weesbladsy.

 • Behandelde water
 • De bladeren van de peterselie

Proces

 • Haal het water uit de bladeren en meng ontmoet 200 ml water.
 • Consumeer di jaar dagelijks om een gezonde huid te krijgen. Vermijd oormatig verbruik.

Dit zijn manieren om peterselie te gebruiken om de gezondheid van de huid te komponeer. Ons hebben veeln van peterselie reis. Hoekom kijk je niet selfs naar je verleden?

Wat is de geschiedenis van Peterselie?

Peterselie werd zeer gerespecteerd door de Grieken. Daarom het werd het voor het eerst gebruik om winnende byt te eren. Het werd ook gebruikt om de gesnede te versieren. De Romeinen vonden het gebruik ervan in de geneeskunde voor ze het gebruikten om voedsel te versier. 2000 jaar gelede van Het is al meer. Tegenwoordig zijn er verschillendeen soorte peterselie beschikbaar.

Wat zijn de verschillende soorten peterselie?

Gekrulde bladeren van peterselie worden vaak gebruikt als bijgerechten in soepen, stoofschotels en andere gerechten. Het heeft een knapperige teksuur.

Platte bladpeterselie van DieR peterselie heeft een sterkere dan gekrulde bladpeterselie. Het wordt ook gebruikt als bijgerecht in salades, stoofschotels, soepen en sauzen.

Hamburgse van Duitse peterselie is een variëteit die woord gebruikt in raapvormige plaats van bladeren. De los bloedwoorden gebakken van gebruikt in stoofschotels en soepen voor smaak.

In het volgende gedeelte zullen ons ontdek hoe je peterselie gebruiken om te koken.

Hoe peterselie te gebruiken om te koken?

Peterselie is een veelzijdige en kopieë aromaoptie om de smaak en presentatie van elk gerecht te e-pos. Het wordt gebruikt in stoofschotels en soepen. Veelslaaie regstellings mees aangevulde gebruiken gee peterselie. Aroma het de veral kulinaire ervaring. Zowel vers als droge peterselie bloedige gebruikt om te koken.

De Franse keuken heeft peterselie op voorraad en soep, terwijl gerechten uit het Midden-Oosten zoals hummus en baba ghanoush peterselie als bijgere gebruikchten.

Ital gerechten zoals koek, spaghetti, pizza van lasagne gebruiken gede peterselie als zoetstof. Sauzen zoals pesto van salsa selsten ook peterselie. Het wordt toonmeld aan het einde van het kookproces om de smaak van het gerecht teden.

Hoe peterselie in uw dieet op te nemen?

Gooi de stengels weg se regter de peterselieblaadjes fijn. Deze kunnen worden gebruikt in aardappelsalade van sauzen op basis van tomaten. Je het ook toevoegen aan je omelet. U peterseliesap toevoegen aan uw drankjes voor een frisse smaak.

U ook de volgende resepten controleren en de plant in uw dieet opnemen.

Hierdie artikel is 'n weesbladsy.

Hierdie artikel is 'n weesbladsy.

 • 250 ml zuiver water
 • 1/4 wegbreek peterselie bladeren

Proces

 • Kook het behandelde water ontmoet een theepot.
 • Peterselieblaadjes onder stromend koud water.
 • Ongeveer 10 minute in kokend water.
 • Zeef de bladeren en verbreding van ervan.

Hierdie artikel is 'n weesbladsy.

Hierdie artikel is 'n weesbladsy.

 • 1/2 kop amandelen
 • 2 eetlepels peterselie
 • 1 theelepel zeezout en peper
 • 1 eetlepel geraspte biologische citroenschil
 • 4 zalmfilets
 • 2 eetlepels avokado olie
 • Hierdie artikel is 'n weesbladsy.

Proces

 • Maal de amandelen in een voedselrobot.
 • Meng op een bord het amandelpoeder ontmoet peterselie, citroenschil, zout en peper.
 • Dompel de zalm aan beide canten in het amandelmengsel.
 • de Hoop olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de zalm toe en kook ongeveer 5 minute aan beide canten.
 • Dienaar ontmoet citroensap erop.

Voor u begint ontmoet het koken van de peterselie, verwelk u misschien de juiste peterselie nemen en deze goed pasop.

Hoe peterselie kiezen en opslaan?

Hierdie artikel is 'n weesbladsy.

Peterselie woordt het veral jaar deur in die superten verkocht. Zoek naar vers peterselie ontmoet een stevige liggaam. Kan peterselie van biologische is te krijgen. Vermijd het kopen van peterselie vervaag van gele bladeren ontmoet, terwyl schimmel se donkere vlek.

Hierdie994-'

Peterselie moet korrekte woorden bewaar. Anders bloed het verwelen en zijn smaak verliezen. Bewaar peterselie op een donker plaats uit de buurt van zonlicht. Verwijder was ook die mees blaas grondig in die gele van vuile verdette bladeren. Droog het overtollige water in de keukenhanddoek. Rerie het wasverwerk en schud vervolgens het overtollige water op de bladeren amnestie. Been ze op een keukenhanddoek en tik voorzichtig om het resterende water te verwijderen. Doe de bladeren in een zak ontmoet rits en bewaar ze in de koelkast. Het kan so 10 dagen vers blijven. Je de takken in waterken en peterselie langer pasop. Om mikrobiese besinting te voorkomen, moet u het water verversen.

Peterselie bloed bij staat mensen bijwerkingen veroorzaken. Misschien verwelk u ze controleren voor u plant aan uw dieet toevoegt.

Risico se en bijwerkingen van peterselie

Peterselie moet maat woorden geconsumeerd ontmoet. Als het oortydige woordt geconsumeerd, bloed het in bepaalde allergieën veroorzaken. De volgende zijn bijwerkingen.

Bloed de bloeddruk-aansig

Peterselie bloed de bloeddruk reguleren deur natriumkaliumpompen by beheren. Maar wanneer geconsumeerd in hogere baieheden, hipertensie bloed tussenposes ontmoet dwelms. Als u veranderinge in uw bloeddruk ziet, een kunste van raadpleeg.

Myristisine in peterselie en de bloedsuikerspiegel verlagen. Als u al medicijnen gebruikt voor een lage bloedsuikerspiegel, bloed het innemen van te veel peterselie leiden tot hipoglykemie (extreem lage bloedsuikerspiegel).

Interaksies tijdens de operatie

Peterselie bloedstolling voorkomen en de bloedingstijd tyden. Daarom het bloed oormatige bloedingen veroorzaken tijdens de operatie. Vermijd peterselie tien minste twee weken voor een geplande operatie.

Hierdie artikel is 'n weesbladsy.

Sommige mensenêr verjaar voor de zon na topische toepassing van peterselie van peterseliezaadolie. Dit bloed zonnebrand en huiduitslag veroorzaken. Raadpleeg daarom het uw kunste voor u het gebruik.

Nierziekte

Hoewel peterselie gunstig is voor de nieren, bloed het bijwerkingen androorzaken bij mensen ontmoet een nieraandoening. In di dit opzicht op het echter aan onderzoek. Raadpleeg daarom uw kunste.

Goedn ontmoet zwangerschap en borstvoeding

Al het veilig is in normale swaarheden, bloedoormatige peterselie-inname tijdens zwangerschap van borstvoeding complicaties veroorzaken. Peterselie bloed de melkproduksie verminder. So bloed het niet worden gelen om het in te nemen tijdens de borstvoeding.

Andere druginteracties

Peterselie bevat een grote hoer vitamien K, die een rol speelt bij de stolling van het bloed. De plant bloed interageren ontmoet medicijnen die woorden gebruikt om bloedstolling teen. Paar studies denken dat de interactie tussen peterselie en warfarine (een antistollingsmiddel) twijfelachtig is.

Veelgebore vragen oor Peterselie

Kan het baba van peterselie u help gewicht te verliezen?

Anekdotisch bewijs suggereert dat peterselie bloed worden gebruikt in detox- en gewichtsverliestsdranken. Maar er is geen wetenschappelijk bewijs dat peterselie goed is om af te vallen.

Wat gebeurt er als je te veel peterselie eet?

Omdat peterselie diuretisch is, is het niet raadzaam om te veel te consumeren. De plant bloed ook huidallergieën veroorzaken.

Baie peterselie moet ik per dag eten?

Privaat zijn geen wetenschappelijke gegevens over de ideaal dagelijkse dosis peterselie. Je het in normale voedselhoeveelheden hebben.

Is het goed voor je om rauwe peterselie by eten?

Ja, rauwe peterselie is rijk aan diestofstoffen en is gunstig voor je gezondheid. Maar het moet grondig worden suidsen u het consumeert.

Is het veilig om elke dag peterseliethee te drinken?

Ja, het is veilig om elke dag peterseliethee te drinken. Beperk uw van echter tot 1 tot 2 kopjes per dag. Als u medicijnen gebruikt, uw kunste uit raadpleeg u peterselie / peterseliethee gebruikt.

İçindekiler