Är nattlampan skadlig? Sova med ljuset på och det röda nattljuset

Frågan om nattljuset är skadligt undrar många föräldrar är en av de frågor han tar upp. För att våra barn eller våra barn nattljus så att de inte blir rädda eller ser dem lättare på natten Använda. Okej, men vilka skador är det att sova med lampan tänd på natten? Visste du det? Om du vill veta, är svaren i resten av vår artikel?

Är nattljuset skadligt?

Det är mycket lätt att svara på frågan om nattlampan är skadlig och är klart. Ja, nattlampan är mycket skadlig för vår hälsa. För att våra kroppar reglerar tröttheten och stressen han kämpar med hela dagen under sömnfasen, De består av hormonella och fysiska arrangemang. Våra hjärnor är olika på natten i en aktivitet, organiserar de data som erhållits och typ av utför rengöringsarbete. Vår kropp och organen som gör att den också vilar de fortsätter att arbeta med regenerering och rengöring i fasen.

Att sova med nattlampan tänd är faktiskt kroppens cykel Men nattljus är inte de enda som är ansvariga, förstås. Telefon lampor från TV-apparater eller gatlyktor lika mycket som nattljus är skadligt. Å andra sidan är det inte bara ljusinducerade föroreningar som är skadliga. det är också skadligt för vågorna som bildar ljud och olika signaler. Men i den här artikeln pratar vi om skadorna med att sova med ljuset på. Vi kommer att fokusera på ljusinducerade föroreningar.

Är nattlampan skadlig medan du sover?

Exponering för ljus under sömnen kan få din hjärna att gör det svårt för honom att somna. Vilken ytlig eller lätt sömn på natten din hjärnaktivitet, vilket gör att du kan gå in i djupare sömnstadier desto mer negativt påverkad är den.

Förutom de tillstånd som direkt påverkar din hjärna, en djup sömnbrist orsakad av exponering med följande biverkningar Associerade. Så här kan det vara att sova på natten med ljuset på Här är nackdelarna:

Depression: I en ljus miljö slutsatsen är att sömn ökar risken för att utveckla depression. Negativa effekter av blått ljus från elektroniska enheter på ditt humör Kanske. Sömnlöshet orsakar också grumpiness och rastlöshet kan också orsaka det. Barn som inte får tillräckligt med sömn kan vara mer hyperaktiva.

Fetma: På kvinnor Som ett resultat av en fetmastudie arbetade TV kvinnor som sover i upplysta miljöer är mer än kvinnor som sover i mörkret det har fastställts att de kan vara överviktiga. Han är också 100 år in i denna forskning. inte mycket skillnad när det gäller ljuskällan som kommer inifrån eller utanför rummet det har också observerats att det inte gör det.

Att sova i ljuset ökar risken för olyckor

Olyckor: Sömn av tillräcklig kvalitet att inte ta det gör dig mer slö och med svaga reflexer nästa dag. Dina försvagade reflexer om du kör bil eller annan typ av maskin Du är mer benägna att ha en olycka på grund av det. Hos äldre, sova i ljuset ökar risken för olyckor ytterligare, t.ex.

Ökad risk för kronisk sjukdom: Lätt om det fortsätter att störa din sömn på lång sikt, oavsett om det är fetma eller inte, orsakar en ökad risk för kronisk sjukdom. Bland dem, höga blodtryck (högt blodtryck), hjärtsjukdomar och typ 2-diabetes.

Vilka är fördelarna med att sova på natten när ljuset är på?

Prata om fördelarna med att sova på natten med ljuset på det kanske inte verkar troligt efter 20/2010. Men vad vi ska räkna ämnen är också skeptiska till att vara användbara egenskaper. Ljuset tänd om du vill gå och lägga dig eller sova när det är lätt, ta en snabb tupplur under dagen och Det kan vara användbart om du inte vill falla i djup sömn. Denna teknik är dock tillräcklig betyder inte att du kan komma åt sömnkvalitet.

Nattljus och andra ljuskällor, från mörkret det kan vara användbart för små barn som kan vara rädda. När barnen växer upp- det är nödvändigt att vänja sig vid att ligga i mörkret så att de kan få en bättre sömn. Som kan ses är i allmänhet riskerna med att ligga ner med lamporna tända en av de möjliga fördelarna det uppväger trycket.

Effekten av ljus på sömn-vakna cykeln

Om du inte tror att du har mycket tid att sova och om du inte vet hur användbart det är att sova i mörkret, i mörkret och friska, framgångsrika och du kommer att ha en bättre förståelse för vikten av sömn för ett lyckligt liv.

Fördelar med en god natts sömn

  • Reparerar din hjärna och kropp
  • Ger reparation av muskler och gör det möjligt för dem att återhämta sig snabbt
  • Sjukdomar och kroniska problem är bra blir bättre med en sömn
  • Mer aktiv i det dagliga livet och du kommer att vara försiktig
  • De viktigaste faktorerna för barns tillväxt kommer i början

Din hjärna är mindre melatonin när den utsätts för ljus på natten producerar hormonet. Detta hindrar dig från att få en djup sömn och öppnar dörren för dina problem. Även om du somnar, kommer du fortfarande att vara i djupsömnsfasen du får en oregelbunden och ytlig sömn innan du kan komma igenom. Även om lätt sömn är viktigt fördelarna med sömn genom att inte stanna tillräckligt länge i djupsömncykeln hindrar dig från att ta emot den. Cirka 90 minuter per hjärncykel måste finnas kvar.

Är red night light skadligt?

Svaret på frågan om det röda nattljuset är skadligt är ja, det är skadligt. Rött ljus har dock mindre effekt på melatonin utsöndring än andra ljuskällor. Så om ett ljus ska föredras när man går och lägger sig på natten, måste det vara ett rött nattljus. Vi vill dock upprepa att det är fördelaktigt att hålla sig borta från alla ljuskälla för en hälsosammare och kvalitativa sömn.

Om du vill, hur man lindrar huvudvärk med naturliga växtbaserade medel utan medicinering? du kan också läsa vår artikel med titeln "

Källa: https://www.healthline.com/health/sleeping-with-the-lights-on