Kuşburnu Çekirdeği Yağı: Kuşburnu Tohumu Yağının Cilde Faydaları

Kuşburnu çekirdeği yağı veya diğer bir değişle kuşburnu tohumu yağı eski Mısırlılar, Mayalar ve Yerli Amerikalılar tarafından cilt temizleme ve genel iyileştirme özellikleri için kullanılmıştır. Provitamin A (çoğunlukla bata-Karoten) ve tretinoin (.357ml / L’ye kadar) veya all-trans-retinoik asit içeren bu çok yönlü yağ, lekelerin ve yara izlerinin görünümünü azaltırken cildi yumuşak ve esnek tutar.

Kuşburnu Çekirdeği Yağı

Kuşburnu Çekirdeği Yağı, parlak kırmızı kuşburnu meyvesinin tohumlarından elde edilir. Kuşburnu Tohumu Yağı üretmek herkesin bildiği gibi zordur ve eğitimli profesyoneller tarafından gerçekleştirilmelidir; zira kuşburnu içindeki çekirdekler, akciğerlere solunduğunda ölümcül olabilecek ince yapraklara tutunur. Tohumlar dikkatlice çıkarıldıktan sonra, yağı çıkarmak için soğuk preslenmeden önce karmaşık bir kurutma işlemine tabi tutulurlar.

Kuşburnu Çekirdeği Yağının Cilde Faydaları

Daha önce de belirtildiği gibi, Kuşburnu Tohumu Yağı, cilt tonunda daha parlak bir görünüm için hücre yenilenmesini teşvik eden A Vitamini içerir. Bu yağ ayrıca hücre yenilenmesine yardımcı olan ve böylece yara izlerinin görünümünü azaltan ve cildi yumuşak ve esnek tutan esansiyel yağ asitleri de içerir. Hafif ve kolay emilir ve Kuşburnu Tohumu Yağı tüm cilt tipleri için idealdir.

Kuşburnu Tohumu Yağı’ndaki her bileşen cilde nasıl yarar sağlar?

Kuşburnu tohumu yağı bileşimi hakkında daha iyi bir fikir edinmek ve her bir özel bileşene daha ayrıntılı bir şekilde bakmak için, bu yağın ana bileşenlerini aşağıda özetledik.

  • Kuru, pürüzlü bir cilt rengini düzeltmeye yardımcı olur.
  • Hücre yenilenmesini uyarır ve cildi ışıltılı ve nemli tutar.
  • Kuşburnu çekirdeği yağı cildin bariyerini güçlendirir, böylece UV maruziyetinden ve çevre kirliliğinden korunmamıza yardımcı olur.
  • Enflamasyonu azaltmaya ve akneyi en aza indirmeye yardımcı olur.
  • Hem egzama hem de akne için etkili bir tedavi sağlar.
  • Sivilceleri azaltmaya yardımcı olur
  • Daha yumuşak, daha esnek ve parlak bir cilt sağlar.
  • Kırışıklıkları ve ince çizgileri azaltmaya yardımcı olur.
  • Çatlaklara ve yara izlerine iyi gelir.

Kuşburnu Yağı Nasıl Kullanılır

Saf kuşburnu yağı doğrudan yüzünüze uygulanabilir veya losyonlara, serumlara ve kremlere karıştırılabilir. Ancak sadece soğuk preslenmiş kuşburnu çekirdeği yağı aldığınızdan emin olun, çünkü yağ çıkarma işlemi sırasında kullanılan ısı yağın yararlarını önemli ölçüde bozabilir. Raf ömrünü uzatmak için bazen kuşburnu yağına E vitamini içeren yağlar eklenebilir. Ancak yağınız saf olsun ya da diğer yağlarla karıştırılmış olsun, buzdolabınızda sıkıca kapatılmış bir kapta saklayarak ve doğrudan güneş ışığına maruz bırakmadan bozulmasını önlemeye yardımcı olabilirsiniz.

Kuşburnu Çekirdeği Yağı Zararları ve Yan Etkileri

Kuşburnu tohumu yağı zararları ve potansiyel yan etkiler arasında cilt tahrişi, vücudun C vitamini seviyelerinde bir artış, anemi, hemokromatoz veya benzeri rahatsızlıkları olan insanları etkileyebilecek demir emiliminde bir artış olabilir. Hamile veya emziren anneler üzerinde henüz kapsamlı bir araştırma yapılmamıştır, bu nedenle kuşburnu yağının doğmamış çocuklar ve emziren bebekler üzerinde olumsuz etkileri olup olmadığı hala bilinmemektedir. Ayrıcakuşburnu çekirdeği yağın zararları arasında ilaç etkileşimi olasılığı da vardır, bu nedenle düzenli rutininize kuşburnu yağı eklemeden önce daima doktorunuza danışın. Örneğin, doğum kontrol hapları veya hormon tedavisi alıyorsanız kuşburnu çekirdeği yağı kullanmaktan kaçınmanızı öneririz.

Kuşburnu Tohumu Yağı Alerji Belirtileri

Daha önce hiç kuşburnu tohumu yağı denemediyseniz, yatmadan önce cildinizin çok küçük bir kısmına uygulayın ve sabah o bölgede kaşıntı, kızarıklık ve yanma gibi etkiler hissederseniz sizin kuşburnu çekirdeği yağına alerjiniz var demektir. Böyle durumlarda kuşburnu çekirdeği yağı kullanmak zararlı olabileceğinden doğal kozmetik listenizden bu yağı çıkarmalısınız. Dilerseniz Karanfil Yağı Faydaları Zararları, Karanfil Yağının Kullanım Yeri ve Şekli ve Kabak Çekirdeği Yağı Faydaları, Zararları, Kullanım Şekli ve Özellikleri başlıklı yazıları da okuyabilirsiniz.

Kaynak