Hvad er skaderne ved toast og ulemperne ved at spise brændt brød?

Skaderne af toast er ikke velkendte. Mange ting, ikke bare brød, kan have en kræftfremkaldende virkning, når overcooked eller stegt. I denne artikel forsøgte vi at opsummere de situationer, hvor toast kan forårsage skadelige bivirkninger og årsagerne.

Hvad er Harms of Toast?

Smagen af let ristet eller delvist brændt brød er behagelig for nogle. Nogle gange tilføjer gnidning af morgenmad som smør, honning og fløde på et godt ristet brød smag. Men når visse kulhydratrige fødevarer, såsom brød eller kartofler, opvarmes til høje temperaturer, danner det en forbindelse af akrylamid, som mistænkes for at forårsage kræft. Samtidig fordampes de vitaminer, der findes under overkogningsprocessen, fra brødet. På den anden side er GI-værdien af toast lav, hvilket betyder, at det øger blodsukkeret mere jævnt. Toast er bedre end frisk brød i denne henseende.

Hvad er ulemperne ved ristning i ovnen eller brødristeren?

Som vi nævnte ovenfor, er ristning af brød meget funktionelt i mange henseender, både med hensyn til smag og brug. Nogle gange steges brødet for at tilføje supper og nogle gange for at tilføje til kødboller. Men genstegning af brødet, som allerede har været udsat for en madlavningsproces, til et lidt brændende niveau baner vejen for udseendet af skadelige forbindelser, der kan forårsage kræft. Men hvor risikabelt er det at riste brød? Hvis du ønsker det, lad os overveje svaret på dette spørgsmål under punkt for punkt efter punkt overskrifter:

Frisk fuldkornsbrød (når det aldrig er stegt)

  • Den indeholder kun en lille akrylamid, som med rimelighed skyldes effekten af den første madlavning.
  • Fuldkornsbrød, som aldrig er blevet stegt, har den virkning, at blodsukkeret hurtigt hæves.

Skader af let ristet almindeligt brød

  • Blandt de typer af stegning, det har mindst acrylamid niveau af lys toast.
  • Det har mindre blodsukkerforøgende effekt end brød, der aldrig er blevet stegt.

Skaderne ved ristet brød, indtil det bliver brunt

  • Stigningstakten i blodsukkeret er faldet en smule.
  • I sådanne moderat ristede brød forekommer mængden af acrylamid, som har en farlig kræftfremkaldende virkning.

Skaderne af toast med stykkevis sorthed

Regionen med et overdrevent akrylamidindhold har et meget højt risikoniveau for akrylamid, selvom toast med forbrændinger er uskyldig i at hæve blodsukkeret. Derfor bør toast med forbrændinger på det aldrig indtages. Disse advarsler er ikke kun for brød, alle overcooked fødevarer bærer den samme risiko. Hvis du ønsker det, hvad er skaderne ved at spise chips under graviditeten, som vi taler om, hvilke skadelige virkninger af chips, som er stegte produkter, kan forårsage under graviditeten? -Du kan også læse artiklen Med titlen Eating Chips under graviditet.

Er det ubelejligt at spise toast?

Toast er skadeligt på grund af niveauet af akrylamid dannet i måltidet. Jo mere et brød rødmer eller brænder, jo mere akrylamid opstår. Acrylamid er en af de vigtigste kræftfremkaldende forbindelser.

Er spise brændt brød skadeligt?

Spise brændt brød er en af de mest risikable ting at gøre. Niveauet af acrylamid, det kræftfremkaldende stof i brændt brød, er højest. Derfor er indtagelse af brændt brød ret skadeligt.
Hvad er farerne ved toast? Er det skadeligt at spise brændt brød? Er brød stegt i ovnen eller brødrister forårsage kræft?

Kilde