Ποιες είναι οι βλάβες του τοστ και τα μειονεκτήματα της κατανάλωσης καμένου ψωμιού;

Οι βλάβες του τοστ δεν είναι γνωστές. Πολλά πράγματα, όχι μόνο το ψωμί, μπορούν να έχουν καρκινογόνο αποτέλεσμα όταν είναι παραψημένα ή τηγανητά. Σε αυτό το άρθρο, προσπαθήσαμε να συνοψίσουμε τις καταστάσεις στις οποίες το τοστ μπορεί να προκαλέσει επιβλαβείς παρενέργειες και τους λόγους.

Ποιες είναι οι βλάβες του τοστ;

Η γεύση του ελαφρώς ψημένου ή μερικώς καμένου ψωμιού είναι ευχάριστη για μερικούς. Μερικές φορές το τρίψιμο πρωινού όπως βούτυρο, μέλι και κρέμα σε ένα καλά φρυγανισμένο ψωμί προσθέτει γεύση. Αλλά όταν ορισμένα τρόφιμα πλούσια σε υδατάνθρακες, όπως το ψωμί ή οι πατάτες, θερμαίνονται σε υψηλές θερμοκρασίες, σχηματίζει μια ένωση ακρυλαμιδίου, η οποία είναι ύποπτη ότι προκαλεί καρκίνο. Ταυτόχρονα, οι βιταμίνες που υπάρχουν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας υπερψήφισης εξατμίζονται από το ψωμί. Από την άλλη, η τιμή GI του τοστ είναι χαμηλή, πράγμα που σημαίνει ότι αυξάνει το σάκχαρο στο αίμα πιο ομοιόμορφα. Το τοστ είναι καλύτερο από το φρέσκο ψωμί από αυτή την άποψη.

Ποια είναι τα μειονεκτήματα του φρυγανίσματος στο φούρνο ή την τοστιέρα;

Όπως αναφέραμε παραπάνω, το ψήσιμο ψωμιού είναι πολύ λειτουργικό από πολλές απόψεις, τόσο από την άποψη της γεύσης όσο και από την άποψη της χρήσης. Μερικές φορές το ψωμί τηγανίζεται για να προστεθεί στις σούπες και μερικές φορές για να προστεθεί στα κεφτεδάκια. Ωστόσο, το επανα τηγάνισμα του ψωμιού, το οποίο έχει ήδη υποβληθεί σε διαδικασία μαγειρέματος, σε ελαφρώς φλεγόμενο επίπεδο ανοίγει το δρόμο για την εμφάνιση επιβλαβών ενώσεων που μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο. Αλλά πόσο ριψοκίνδυνο είναι το ψήσιμο ψωμιού; Εάν θέλετε, ας εξετάσουμε την απάντηση σε αυτήν την ερώτηση κάτω από τις επικεφαλίδες στοιχείου προς στοιχείο:

Φρέσκο ψωμί ολικής αλέσεως (όταν δεν τηγανίζεται ποτέ)

  • Περιέχει μόνο λίγο ακρυλαμίδιο, το οποίο προκαλείται εύλογα από την επίδραση του πρώτου μαγειρέματος.
  • Το ψωμί ολικής αλέσεως, το οποίο δεν έχει τηγανιστεί ποτέ, έχει ως αποτέλεσμα την ταχεία αύξηση του σακχάρου στο αίμα.

Βλάβες του ελαφρώς φρυγανισμένου κανονικού ψωμιού

  • Μεταξύ των τύπων τηγανίσματος, έχει τουλάχιστον επίπεδο ακρυλαμιδίου ελαφρού τοστ.
  • Έχει λιγότερο αποτέλεσμα ενίσχυσης του σακχάρου στο αίμα από το ψωμί που δεν έχει τηγανιστεί ποτέ.

Οι βλάβες του ψημένου ψωμιού μέχρι να ροδίσει

  • Ο ρυθμός αύξησης του σακχάρου στο αίμα έχει μειωθεί ελαφρώς.
  • Σε τέτοια μέτρια καβουρδισμένα ψωμιά, εμφανίζεται η ποσότητα ακρυλαμιδίου, η οποία έχει επικίνδυνα καρκινογόνο αποτέλεσμα.

Οι βλάβες του τοστ με αποσπασματικό σκοτάδι

Η περιοχή με υπερβολική περιεκτικότητα σε ακρυλαμίδιο έχει πολύ υψηλό επίπεδο κινδύνου ακρυλαμιδίου, αν και το τοστ με εγκαύματα είναι αθώο στην αύξηση του σακχάρου στο αίμα. Ως εκ τούτου, το τοστ με εγκαύματα σε αυτό δεν πρέπει ποτέ να καταναλώνεται. Αυτές οι προειδοποιήσεις δεν είναι μόνο για το ψωμί, όλα τα παραψημένα τρόφιμα φέρουν τον ίδιο κίνδυνο. Εάν επιθυμείτε, ποιες είναι οι βλάβες της κατανάλωσης τσιπ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, τις οποίες μιλάμε για τις επιβλαβείς επιπτώσεις των τσιπς, τα οποία είναι τηγανητά προϊόντα, μπορούν να προκαλέσουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης; -Μπορείτε επίσης να διαβάσετε το άρθρο Με τίτλο Τρώγοντας τσιπ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Είναι άβολο να τρως τοστ;

Το τοστ είναι επιβλαβές λόγω του επιπέδου ακρυλαμιδίου που σχηματίζεται στο γεύμα. Όσο περισσότερο κοκκινίζει ή καίγεται ένα ψωμί, τόσο περισσότερο ακρυλαμίδιο συμβαίνει. Το ακρυλαμίδιο είναι μία από τις σημαντικότερες καρκινογόνες ενώσεις.

Είναι επιβλαβής η κατανάλωση καμένου ψωμιού;

Η κατανάλωση καμένου ψωμιού είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που πρέπει να κάνετε. Το επίπεδο ακρυλαμιδίου, η καρκινογόνος ουσία στο καμένο ψωμί, είναι υψηλότερο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η κατανάλωση καμένου ψωμιού είναι αρκετά επιβλαβής.
Ποιες είναι οι βλάβες του τοστ; Είναι επιβλαβές να τρώτε καμένο ψωμί; Το ψωμί που ψήνεται στο φούρνο ή στη φρυγανιέρα προκαλεί καρκίνο;

Πηγή