Waarom testen herstellende mensen weer positief op Covid-19?

De vraag waarom de Covid-19-test weer positief is bij degenen die herstellen, is de afgelopen dagen aan de orde gesteld met het nieuws van degenen die positieve resultaten hebben geretourneerd na het herstellen van de ziekte. Er zijn gevallen geweest in veel landen, niet alleen in Turkije, waar patiënten positief hebben getest op COVID 19 nadat ze volledig van de ziekte waren hersteld. In dergelijke gevallen zijn sommige van deze patiënten opnieuw in quarantaine geplaatst. Maar waarom gebeurt dit? Er is een verklaring voor wetenschap.

Waarom testen herstellende mensen weer positief op Covid-19?

Volgens de richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie moeten patiënten die klinisch herstellen twee keer testen op het coronavirus. De blootstelling van een persoon aan een nieuw type coronavirus kan op twee manieren worden gedetecteerd – door de aanwezigheid van het virus in het lichaam te testen of door de aanwezigheid van antilichamen die door ons lichaam worden vrijgegeven om het virus te bestrijden. De tweede test wordt ook wel snelle of serologische test genoemd. Het wordt slechts een week nadat een persoon is geïnfecteerd met het virus gebruikt. Dit is de tijd die het lichaam nodig heeft om antilichamen te produceren die later in onze bloedmonsters verschijnen.

Daarom, als een persoon op enig moment vóór de incubatieperiode wordt getest op antilichaamtests, zijn de testresultaten waarschijnlijk negatief. Serologische tests zijn nuttig voor het uitvoeren van tests op grote schaal en het evalueren van de verspreiding van de ziekte in een cluster of gemeenschap. De resultaten zijn nuttig bij het ontwerpen van modellen om het traject van proliferatie te evalueren.

Waarom testen sommige patiënten opnieuw positief op Covid-19 na het overleven van de ziekte?

Als er een dood virus in het verzamelde monster zit, kan het dit zijn. De ziekteverwekker kan niet in de laboratoria worden gekweekt, maar de test kan wel wijzen op de aanwezigheid ervan op de voor onderzoek verzamelde staaf. Daarom kan de patiënt in de tweede week van de ziekte een negatieve test geven en vervolgens opnieuw een positieve test geven.

RT-PCR-test

De WHO beveelt daarentegen de Reverse Transcripttase-Polymerase Chain Reaction (RT-PCR) aan, de meest gebruikte verifieertest voor het identificeren van COVID-19-gevallen. Deze test leest de aanwezigheid van RNA in sputum of swabs uit de neus, keel of onderste ademhalingsorgaan om te bepalen of een patiënt drager is. RT-PCR is een nauwkeurigere test, omdat bij het detecteren van het virus nucleïnezuur vele malen wordt versterkt om de aanwezigheid van microben te detecteren. Detectie binnen de eerste week is beter gedaan met behulp van RT-PCR-tests. Soms kan deze test echter de aanwezigheid van het virus niet detecteren. Rt-PCR-testen kunnen onjuiste resultaten opleveren voor drie van de 10 patiënten. Wat is goed voor het coronavirus als je dat wilt? U kunt ook het artikel Geneesmiddelen voor Covid-19 thuis lezen, Natuurlijke kruidenbehandeling.

Bron