Is het mogelijk om gewicht te verliezen door één maaltijd per dag te eten? Schadelijk en aanstootgevend?

Een afslankdieet door één maaltijd per dag te eten, is om 23 uur per dag uit de buurt van voedsel te blijven en te eten wat je wilt bij één maaltijd. Deze gerechten variëren van hamburgers tot soepen en salades, dus het is aan jou. Het doel hier is om uw calorieverbruik gedurende de dag te beperken, maar ook om gewicht te verliezen door te smullen van één maaltijd. Het is ok om water, suikervrije thee en koffie te drinken tijdens het dieet, maar suiker en suikerhoudende dranken voorkomen dat het dieet succesvol is.

Is het afslankdieet hetzelfde als intermitterend vasten door één maaltijd per dag te eten?

Tussen het eten van één maaltijd per dag en een intermitterend vastendieet het belangrijkste verschil is het verschil in maaltijden. De naam van het een maaltijd-per-dag dieet wordt ook begrepen. Er zijn echter twee maaltijden in vastendiëten.

Eén maaltijd per dag dieet is zo extreem dat vasten en laat de versies achter. Bijvoorbeeld met een dieet van 16:8, een acht uur durende u eten tijdens de periode (bijv. tussen 9.m en 17.00 uur.m.). U hebt echter het recht om één maaltijd per dag te eten.

Verlies je gewicht door één maaltijd per dag te eten?

Wanneer u slechts één maaltijd per dag eet, verbruikt u een veel kleinere hoeveelheid calorieën dan u normaal doet. Laag calorieverbruik leidt vaak tot gewichtsverlies; Uitgebreider onderzoek heeft aangetoond dat mensen die snel en alleen de calorie-inname verminderen, over het algemeen dezelfde hoeveelheid gewicht verliezen.

Het is heel natuurlijk om honger te hebben bij het volgen van het dieet van het eten van één maaltijd per dag, waardoor je energie naar beneden kan gaan en je kracht kan afnemen. Langdurige periodes van beperking leiden vaak tot gewichtsverlies, veranderingen in uw hongerhormonen en metabolisme. U moet immers weten dat u honger zult hebben met een een maaltijd per dag dieet voordat u met dit beperkende plan begint. Immers, de waarde en verscheidenheid van voedingsstoffen genomen is belangrijker voor een gezonder lichaam en permanent gewichtsverlies dan het aantal maaltijden.

Is het One Meal a Day dieet gezond?

Het doel van intermitterende honger is om hormonen en metabolische functies de mogelijkheid geven om te "rusten" en vermindert oxidatieve stress in het lichaam. Voorstanders van dit dieet en de functie van uw orgaanweefsels om stress te verminderen met maaltijdreductie verbeteren, ontstekingen verminderen en het risico op chronische ziekten verminderen Hij gelooft dat hij het vermindert. Tegelijkertijd kan insuline uw risico op diabetes verlagen Weerstand.

Echter, met vasten en maaltijdreductie, het gewicht wordt sneller hersteld, de hoeveelheid eetlust onderdrukkende hormonen en je honger laten voelen dan je in eerste instantie voelde er is substantieel bewijs.

Het verschillende voordeel van het eten van een maaltijd per dag dieet is dat het u kan helpen om eerder naar bed te gaan, omdat een van de belangrijkste componenten van elk afslankplan slaappatronen en kwaliteit is. Zeven uur slaap per nacht in verband met gewichtsbeheersing is effectief in het verminderen van het risico op chronische ziekten en het verbeteren van de metabole gezondheid.

Is het een maaltijd-per-dag dieet schadelijk en aanstootgevend?

Zeer weinigen ondersteunen een dieet van het eten van één maaltijd per dag er zijn wetenschappelijke gegevens. Enkele significante risico's in verband met dit type dieet en mogelijke Er zijn natuurlijk ook negatieve gevolgen:

Je negeert de hongersignalen en verlangens van je lichaam's eigen natuurlijke orde. Ons lichaam kan ervoor zorgen dat je bepaalde voedingsmiddelen wilt eten volgens hun behoeften. Omdat u echter slechts één keer eet in maaltijdreductiediëten, wordt uw vermogen om alle voedingsstoffen te krijgen die het lichaam nodig heeft verminderd.

Je mist misschien belangrijke voedingsstoffen. Het is belangrijk genoeg. om antioxidanten, mineralen en plantaardige voedingsstoffen, volle granen, peulvruchten, noten, zaden, mager eiwit en sommige zuivelproducten, u zult niet in staat zijn om te profiteren van veel groenten en fruit in één maaltijd. Dit daarom kan uw slechte cholesterolgehalte stijgen.

Je het werkende metabolisme van je lichaam vertragen. Wat hoe meer je het beperkt, hoe langzamer je metabolisme reageert. Dit gewicht bijwerkingen kunnen veroorzaken op de lange termijn, met inbegrip van inname.

Wat gebeurt er als je maar één maaltijd per dag eet?

Aan de kant van het beperken van voedsel voor bijna een hele dag effecten kunnen zijn:

  • Bloeddrukinstabiliteit
  • Duizeligheid
  • De onscherpte van de geest
  • Misselijkheid
  • Hypoglykemie (lage bloedsuikerspiegel)
  • Duizeligheid

Denk na over wat er nog meer kan gebeuren door één maaltijd per dag te eten. Regelmatig sporten wordt ook moeilijk en misschien ongezond als je niet goed bijtankt. U wegblijven van gedeelde maaltijden met familie en vrienden. U ook het risico lopen om meer en ongezond gewicht te krijgen door backfiring zodra u besluit om dit dieet te snijden.

Nog steeds een een maaltijd per dag dieet proberen Let op deze als je stabiel bent

Als je nog steeds een dieet wilt proberen om één maaltijd per dag te eten, probeer dan een maaltijd te consumeren die bestaat uit een breed scala aan voedsel dat rijk is aan voedingsstoffen, zoals fruit, groenten, volle granen en magere eiwitten. Vermijd het volgen van dit dieet als u regelmatig medicijnen gebruikt, chronische aandoeningen heeft, zwanger bent of borstvoeding geeft.  

In plaats van dit dieet raden we u aan om zo eenvoudig mogelijk caloriearme maaltijden te nemen: Eet drie of vier maaltijden per dag, die licht zijn maar uit een verscheidenheid aan voedingsstoffen bestaan. Eet 's avonds niet voordat je naar bed gaat. Blijf ook weg van calorierijke desserts en noten na het diner. De waardering dat u deze aanbevelingen opvolgt, is dat u op een gezonde manier afvallen zonder diëten te hoeven volgen die niet betrouwbaar zijn, zoals het eten van één maaltijd per dag en andere vastendiëten.

Voordelen van selderij als je wilt: Is blad, wortel gunstig voor de lever, afslanken? u ook ons artikel lezen met de titel

Bron: https://www.goodhousekeeping.com/health/diet-nutrition/a27506052/omad-diet/