Är det möjligt att gå ner i vikt genom att äta en måltid per dag? Skadligt och stötande?

En bantningsdiet genom att äta en måltid om dagen är att hålla sig borta från mat 23 timmar om dagen och äta vad du vill vid en måltid. Dessa rätter sträcker sig från hamburgare till soppor och sallader, så det är upp till dig. Målet här är att begränsa din kaloriförbrukning hela dagen, men också att gå ner i vikt genom att festa på en måltid. Det är ok att dricka vatten, sockerfritt te och kaffe under kosten, men socker och söta drycker hindrar kosten från att lyckas.

Är bantningsdieten densamma som intermittent fasta genom att äta en måltid om dagen?

Mellan att äta en måltid om dagen och en intermittent fasta diet den största skillnaden är skillnaden i måltider. Namnet på en-måltid-om-dagen-dieten förstås också. Det finns dock två måltider i fasta dieter.

En måltid om dagen diet är så extrem att fasta är och lämnar efter sig versionerna. Till exempel, med en diet på 16:8, en åtta timmars du kan äta under tidsperioden (t.ex. mellan 9 a.m. och 17:00.m.). Du har dock rätt att äta en måltid om dagen.

Går du ner i vikt genom att äta en måltid om dagen?

När du bara äter en måltid om dagen konsumerar du en mycket mindre mängd kalorier än du normalt gör. Låg kaloriförbrukning leder ofta till viktminskning; Mer omfattande forskning har visat att människor som snabbt och bara minskar kaloriintaget förlorar samma mängd vikt totalt sett.

Det är mycket naturligt att känna sig hungrig när du följer kosten att äta en måltid om dagen, vilket kan orsaka din energi att gå ner och din styrka att minska. Långvariga perioder av begränsning leder ofta till viktminskning, förändringar i dina hungerhormoner och ämnesomsättning. När allt kommer runt bör du veta att du kommer att känna dig hungrig med en måltid om dagen diet innan du börjar denna restriktiva plan. När allt kommer runt är värdet och variationen av näringsämnen som tas viktigare för en friskare kropp och permanent viktminskning än antalet måltider.

Är One Meal a Day-dieten hälsosam?

Syftet med intermittent hunger är att ge hormoner och metabola funktioner möjlighet att "vila" och minskar oxidativ stress i kroppen. Anhängare av denna diet och funktionen hos dina organvävnader för att minska stress med måltidsreduktion förbättra, minska inflammation och minska risken för kronisk sjukdom Han tror att han minskar det. Samtidigt kan insulin minska risken för diabetes Motstånd.

Men med fasta och måltidsreduktion, vikten återvinns snabbare, mängden aptitdämpande hormoner och får dig att känna hunger än du först kände det finns betydande bevis.

Den olika fördelen med att äta en måltid om dagen kost är att det kan hjälpa dig att gå till sängs tidigare eftersom en av de viktigaste komponenterna i någon viktminskning plan är sömnmönster och kvalitet. Sju timmars sömn per natt i samband med vikthantering är effektivt för att minska risken för kronisk sjukdom och förbättra metabolisk hälsa.

Är en måltid om dagen diet skadlig och stötande?

Mycket få stöder en diet att äta en måltid om dagen det finns vetenskapliga data. Några betydande risker i samband med denna typ av kost och möjliga Det finns naturligtvis också negativa konsekvenser:

Du ignorerar hungersignalerna och begären i din kropps egen naturliga ordning. Vår kropp kan få dig att vilja äta vissa livsmedel enligt deras behov. Men eftersom du bara äter en gång i måltidsreduktion dieter, minskar din förmåga att få alla näringsämnen som kroppen behöver.

Du kan missa viktiga näringsämnen. Det är viktigt nog. för att få antioxidanter, mineraler och vegetabiliska näringsämnen, fullkorn, baljväxter, nötter, frön, magert protein och vissa mejeriprodukter, du kommer inte att kunna dra nytta av många frukter och grönsaker i en måltid. Detta därför kan dina dåliga kolesterolnivåer stiga.

Du kan sakta ner kroppens arbetsmetabolism. Vad Ju mer du begränsar det, desto långsammare svarar din ämnesomsättning. Denna vikt kan orsaka oönskade biverkningar på lång sikt, inklusive intag.

Vad händer om du bara äter en måltid om dagen?

På sidan av att begränsa mat i nästan en hel dag effekterna kan omfatta:

  • Instabilitet i blodtrycket
  • Yrsel
  • Sinne oskärpa
  • Illamående
  • Hypoglykemi (lågt blodsocker)
  • Yrsel

Tänk på vad mer som kan hända genom att äta en måltid om dagen. Att träna regelbundet kommer också att bli svårt och kanske ohälsosamt när det inte tankas ordentligt. Du kan hålla dig borta från gemensamma måltider med familj och vänner. Du kan också riskera att få mer och ohälsosam vikt genom att slå tillbaka så snart du bestämmer dig för att skära denna diet.

Försöker fortfarande en en-måltid-om-dag diet Var uppmärksam på dessa om du är stabil

Om du fortfarande vill prova en diet för att äta en måltid om dagen, försök att konsumera en måltid som består av ett brett utbud av näringsrika livsmedel, såsom frukt, grönsaker, fullkorn och magra proteiner. Undvik att följa denna diet om du är på regelbunden medicinering, har kroniska tillstånd, är gravid eller ammar.  

Istället för denna diet rekommenderar vi att du tar så enkla kalorisnåla måltider som möjligt: Ät tre eller fyra måltider om dagen, som är lätta men består av en mängd olika näringsämnen. Ät inte på kvällarna innan du lägger dig. Håll dig också borta från kaloririka desserter och nötter efter middagen. Uppskattningen att du följer dessa rekommendationer är att du kan gå ner i vikt på ett hälsosamt sätt utan att behöva följa dieter som inte är tillförlitliga, till exempel att äta en måltid om dagen och andra fasta dieter.

Fördelar med selleri om du vill: Är blad, rot fördelaktigt för lever, bantning? du kan också läsa vår artikel med titeln "

Källa: https://www.goodhousekeeping.com/health/diet-nutrition/a27506052/omad-diet/