Orsakar skadorna av att äta vitlök under graviditeten missfall?

Frågor som vad som är skadorna med att äta vitlök under graviditeten är bland de frågor som förväntansfulla mödrar är nyfikna på. Hur mycket vitlök ska du äta under graviditeten? Vilka är fördelarna och biverkningarna av att äta vitlök under graviditeten? Vi har undersökt svaren på frågorna åt dig.

Vilka är skadorna med att äta vitlök under graviditeten?

Konsumera vitlök under graviditeten kan ha vissa biverkningar, men att äta vitlök i ditt beslut och på ett balanserat sätt gör ingen skada under graviditeten. Du kan dock uppleva några obehagliga konsekvenser, särskilt om du konsumerar mycket vitlök under graviditetens andra och tredje trimester. Därför bör du definitivt rådgöra med din läkare om mängden vitlök du kan äta under graviditeten.

Hur mycket vitlök kan ätas under graviditeten?

I allmänhet under graviditeten kan du säkert äta två till fyra vitlöksklyftor varje dag. Detta innebär ca 600-1,200 mg vitlöksextrakt, 0,03-0,12 ml vitlök eterisk olja, 5 ml vitlök. Du kan också ta tillägg piller erhålls från 400 mg vitlök extrakt inte mer än tre gånger om dagen. Men försök att inte använda konstgjorda vitlökspiller och vitlöksextrakt på flaska för varje fall.

Fördelar med att äta vitlök under graviditeten

Vitlök för alla har många hälsofördelar, men dessa fördelar blir ännu mer uttalade under graviditeten. Några fördelar med vitlök för vår kropp i allmänhet är:

  • Vitlök minskar risken för högt blodtryck. Högt blodtryck eller havandeskapsförgiftning är något som en av tio gravida kvinnor lider av. Genom att konsumera vitlök kan du minska risken för högt blodtryck och höga nivåer av protein i urinen.
  • Att äta vitlök kan öka barnets vikt. Forskning visar att om du äter vitlök är ditt barn mycket mindre sannolikt att födas underviktigt eller för tidigt, eftersom det inte innehåller vitlök i din kost. Experiment visar också att vitlöksextrakt stimulerar tillväxten av placentaceller.
  • Vitlök har en positiv effekt på hjärtproblem och kolesterolnivåer. Alisinet som finns i vitlök minskar kolesterolnivåerna och tillåter det inte att stiga över normerna. Det fungerar också som en blodförtunnande som hjälper till att förhindra stroke eller hjärtattack.
  • Om du äter vitlök regelbundet kan det skydda dig från vissa typer av cancer, särskilt tjocktarmscancer. Att äta lök, gräslök och vitlök kan kraftigt minska risken för mag- och matstrupscancer, har forskare bekräftat.
  • Vitlök kan öka ditt immunförsvar. Det är känt att äta vitlök kan förhindra influensa, förkylningar och andra liknande sjukdomar. Detta är särskilt viktigt inte bara för din egen hälsa, men också för hälsan hos det lilla barnet som växer inom dig.
  • Allicin i vitlök kan hjälpa dig att bekämpa bakteriella infektioner. Mikroelementet vi nämnde tidigare har anti-svamp egenskaper av allicin.
  • Att äta vitlök kan förhindra håravfall. Vissa gravida människor lider av håravfall under graviditeten. Om du vill skydda ditt hår, ät bara lite vitlök.

Skador och biverkningar av att äta vitlök under graviditeten

Liksom många bra saker i livet, när konsumeras överdrivet och omedvetet, vitlök har skadliga biverkningar. Som vi nämnde ovan bland fördelarna med vitlök kan vitlök tunna ditt blod. Men i vissa fall är detta inte bra. En annan sak du bör veta är att vitlök kosttillskott kan reagera med insulin, liksom vissa antikoagulantia läkemedel. Om du äter för mycket vitlök riskerar du redan att störa ditt försvarslösa matsmältningssystem. Detta kan leda till magproblem under graviditeten, vilket definitivt inte är något du vill ha.

Är det skadligt att äta vitlök på tom mage under graviditeten?

En av frågorna om konsumtionen av vitlök under graviditeten är om det kommer att vara skadligt att konsumera vitlök på fastande mage. Det finns ingen bevisad skada i att svälja eller äta vitlök på tom mage under graviditeten, så länge det inte är överdrivet. Men om du riskerar diabetes eller blödning, begränsa konsumtionen av vitlök så mycket som möjligt under graviditeten eller kontakta din läkare.

Orsakar att äta vitlök under graviditeten ett missfall?

En annan vanlig oro för konsumtionen av vitlök under graviditeten är om vitlök kan orsaka missfall. Vitlök kan faktiskt göra detta, med tanke på dess möjliga biverkningar. Men för detta är det nödvändigt att konsumera en ganska stor mängd vitlök. Därför skulle det vara det mest logiska valet att inte konsumera mer än en eller två vitlöksklyftor för att ha en hälsosam graviditet. Fördelar och skador med att svälja vitlök på fastande mage och vitlökens fördelar och skador: Vad är bra för att äta vitlök? Du kan också granska artiklarna med titeln .

Orsakar vitlök ett missfall?

Att äta en liten mängd vitlök ökar inte risken för missfall under graviditeten. Att äta eller svälja mer än 3-4 vitlöksklyftor om dagen i alltför stora mängder kan dock öka risken för missfall.

Kan gravida kvinnor svälja vitlök på fastande mage?

Man tror att svälja vitlök på tom mage per dag inte kommer att orsaka någon skada, förutsatt att 2-3 tänder inte överstiger vitlök under graviditeten. Men om du riskerar att blöda eller ha diabetes kan det vara obekvämt för dig att svälja vitlök under graviditeten.
Vilka är skadorna med att äta vitlök under graviditeten? Hur mycket vitlök kan ätas under graviditeten. Orsakar sväljning av vitlök på tom mage under graviditeten ett missfall?

Källkod