Lista över saker att inte äta under graviditeten - Vad man inte ska äta under graviditeten

Även om listan över saker att inte äta under graviditeten ger många idéer, kommer du att upptäcka att det kan finnas misstag som du gör när du går in i detalj. Eftersom maten, drycken eller vissa vanor som vi är vana vid att konsumera i vårt dagliga liv och till och med beroende kan skada dig och barnet under graviditeten. Om du vill, låt oss börja med att lista vad som är skadligt att äta och obekvämt att göra under graviditeten.

Lista över saker att inte äta under graviditeten

Listan över saker att inte äta under graviditeten inkluderar mat och dryck som kan skada mamman och barnet under graviditeten eller orsaka olika svårigheter. Huvuddelen av dessa listas på följande sätt:

 • Skaldjur med högt kvicksilver
 • Underkokt eller rått kött, kyckling och Skaldjur
 • Bearbetade köttprodukter
 • Råa ägg
 • Poster
 • Koffeinhaltiga livsmedel och drycker
 • Råa grönsaker (grundligt måste säkerställas att den rengörs)
 • Otvättad och skalad Frukter
 • Opastöriserad mjölk och mjölk Produkter
 • Alkohol och cigaretter
 • Fabrikstillverkade snacks

Låt oss utveckla dessa livsmedel som är obekväma att inte äta under graviditeten och förklara lite mer varför näring är viktigt under graviditeten.

Vad man inte ska äta under graviditet och graviditet Vikten av näring

Graviditet är en av de känsligaste och viktigaste processerna i en kvinnas liv. Därför är det mycket, mycket viktigt för gravida kvinnor att äta hälsosam mat. Gravida kvinnor bör ta hand om vad de matar på och se till att de undviker stötande livsmedel och drycker. Vissa livsmedel bör aldrig konsumeras, medan andra bör konsumeras i små mängder och sällan.

Av alla saker att inte äta under graviditeten Viktigt är att det är skaldjur med hög kvicksilverhalt

Kvicksilver är ett mycket giftigt grundämne och finns oftast i förorenade vatten hittas. Högre mängder kvicksilver, nervsystemet, njurarna och kan vara skadlig och giftig för immunmekanismen. Viktigt hos spädbarn Det kan också orsaka utvecklingssvårigheter.

Stora havsfiskar kan innehålla en stor mängd kvicksilver, eftersom stora mängder kvicksilver finns i hav med höga föroreningshastigheter. Därför rekommenderas gravida kvinnor att begränsa konsumtionen av fisk med högt kvicksilver till högst 1-2 portioner per månad.

Vilken fisk är obekväm att äta under graviditeten?

Eftersom den innehåller en hög grad av kvicksilver listas fisken som inte ska ätas under graviditeten enligt följande:

 • Svärdfisk
 • Haj och haj näringsämnen som erhållits
 • Kung makrill
 • Tonfisk och särskilt långfenad tonfisk tonfiskarter

Det är dock viktigt att notera att inte alla fiskar har ett högt kvicksilverinnehåll, bara vissa arter av kvicksilverrisk. Att konsumera fisk med låg kvicksilverhalt under graviditeten är mycket hälsosamt och dessa fiskar kan ätas 2 gånger i veckan. Fet fisk innehåller massor av omega-3 fettsyror, som är viktiga för ditt barn.

Underkokt eller rått kött, kyckling och skaldjur finns på listan över saker att inte äta under graviditeten

Rå fisk, särskilt skaldjur, kan orsaka olika infektioner. Dessa kan innehålla virala, bakteriella eller parasitiska, såsom norovirus, Vibrio, Salmonella och Listeria. Vissa av dessa sjukdomar påverkar endast gravida kvinnor, vilket lämnar modern svag och uttorkad, medan andra kan överföras till det ofödda barnet med allvarliga, till och med dödliga konsekvenser.

Listeria infektion under graviditet

Gravida kvinnor är särskilt sårbara för Listeria-relaterade sjukdomar. Faktum är att gravida kvinnor är 20 gånger mer benägna att utveckla Listeria-infektion än normala människor. Denna bakterie finns i jorden och i förorenat vatten eller växter. Under rengöringsprocessen av rå fisk kan infektion fångas på många sätt, inklusive rökning eller beröring av mun och näsa med smutsiga händer.

Håll dig borta från rå fisk under graviditeten

Även om mamman inte visar några tecken på sjukdom kan ett barn i livmodern smittas med Listeria-sjukdomen genom moderkakan. Om denna överföring sker tidigt kan det orsaka missfall, dödfödsel och andra viktiga sjukdomar. Av denna anledning bör gravida kvinnor undvika skaldjur och råa fiskprodukter. Rå fisk och skaldjur kan förorenas med bakterier och parasiter. Vissa av dessa kan ha negativa effekter på hälsa och skada både mor och ofödda barn.

Råa eller underkokta köttprodukter under graviditeten Stötande

Att konsumera rått kött eller underkokta köttprodukter under geblik ökar risken för infektion från många parasiter och bakterier, såsom E. coli, Toxoplasma, Salmonella och Listeria. Bakterier kan äventyra barnets allmänna hälsa i livmodern, vilket leder till dödfödslar, missfall eller allvarliga hjärnsjukdomar, särskilt psykiska problem, blindhet och epilepsi.

Många bakterier finns på köttytan, medan andra kan finnas i kött. Det är obekvämt att konsumera antropotiskt kött, såsom oxfiléer, oxfiléer, oxfilékött eller ven, lamm och ven, eller alla köttportioner, om de inte helt ersätts. Varmkorv, bearbetade delikatessprodukter eller underkokt snabbmat är också några av de faktorer som utgör en risk. Även om dessa köttprodukter kan vara rena kan de också bli förorenade under matlagning, beredning, förpackning och transport och öka risken för sjukdom. Gravida kvinnor bör inte konsumera obearbetade köttprodukter om de inte är ordentligt ångkokta eller ordentligt bakade i ugnen.

Äta råa ägg under graviditeten

Råa ägg kan vara förorenade med salmonellabakterier. Symtom på salmonellainfektioner kan ofta kännas av modern och kan förstås av vissa indikatorer som feber, illamående, kräkningar, magkramper och diarré. Men ibland kan sjukdomen orsaka kramper och kramper i livmodern, vilket leder till dödfödslar eller för tidigt födda.

Huvudlivsmedel som innehåller råa ägg

Även om råa ägg inte konsumeras direkt, kan du oavsiktligt köpa råa ägg från olika näringsämnen och rätter. Så tänk igen under graviditeten när du äter vad som finns på följande lista:

 • Lätt tillagad och chirpy ägg i det återstående fältet
 • Kokta men inte stelnade ägg
 • Hollandez sås
 • Hemlagad majonnäs
 • Salladsdressing
 • Hemlagad glass
 • Våta och mjuka såstårtor

Pastöriserade ägg används vanligtvis vid produktion av många färdiga produkter som innehåller råa ägg, så det utgör inga problem. Du måste dock se till att ägget som används är hälsosamt genom att läsa innehållet i produkten du köper. Den viktigaste faktorn i äggkonsumtionen under graviditeten är att ägget är ordentligt kokt eller pastöriserat.

I vad man inte ska konsumera under graviditeten Offals finns också

Offal- eller orgelkött är en stor källa till många rätter. Offal innehåller också värdefulla näringsämnen, inklusive järn, B12 vitamin A, koppar kan ges som ett exempel. Det finns dock för många Att ta djurbaserat vitamin A rekommenderas inte under graviditeten.

Som det kan ses verkar offals vara ganska fördelaktigt för mor och barn, men eftersom de kan orsaka överdriven ackumulering av koppar utgör offalkonsumtion en risk och orsakar dem också att innehålla vitamin A, vilket kan orsaka olika strukturella problem i barnet och ackumulering av skadliga ämnen i levern. Därför bör gravida kvinnor inte äta offal mer än en gång i veckan.

Koffeinhaltiga livsmedel och drycker under graviditeten

Koffein är en av de mest föredragna psykoaktiva ämnena och finns vanligtvis i kakao med några färdiga drycker som te, kaffe och cola. Även om det inte är ok för gravida kvinnor att dricka kaffe med en hastighet av 200 mg per dag, eller ca 2-3 koppar, Det kommer också att vara användbart att hålla sig under denna hastighet.

Koffein absorberas mycket snabbt, passerar lätt genom placentan och genom den till barnet. Eftersom det inte finns några enzymer i livmodern som kan smälta koffein och ta bort dess skadliga effekter, överdrivet koffeinintag kan orsaka en hög grad av ackumulering i barnet. Det har visats av olika studier att konsumera stora mängder koffein under graviditeten minskar tillväxten i barnet och ökar därför sannolikheten för låg födelsevikt. Detta kan leda till ökad risk för spädbarnsdöd och hög risk för kroniska sjukdomar som typ 2-diabetes och hjärtsjukdomar i vuxen ålder.

Råkål och färska grodda grönsaker under graviditeten Kan utgöra en risk

Grönsaker som ger nya groddar eller kommer i kontakt med jorden, inklusive råkål, rädisor och mungböngroddar under graviditeten, kan vara förorenade med salmonella. Eftersom frön behöver fuktig jord för att spira, är denna miljö också ganska idealisk i utvecklingen av skadliga bakterier, och det är också ganska svårt eller till och med omöjligt att ta bort bakterierna som utvecklas i en sådan miljö från växten där de ligger. Därför rekommenderas gravida kvinnor att äta råkål och liknande jordgrödor helt bort från matlistorna eller genom att laga sådana livsmedel. Baserat på dessa varningar bör du definitivt konsumera sådana växter efter matlagning för att inte berövas näringsämnen i livsmedel som råkål.

Platsen för frukt i vad man inte ska äta under graviditeten

Ytan av frukter och grönsaker som inte har tvättats eller skalats kan vara förorenad med flera typer av bakterier och parasiter. Dessa kan inkludera bakterierna Toxoplasma, E. coli, Salmonella och Listeria, som kan överföras från jord eller genom handkontakt. Kontaminering kan uppstå när som helst under produktion, skörd, bearbetning, lagring, transport eller detaljhandel.

Bakterier kan skada både mamman och hennes ofödda barn. Den farligaste parasiten som kan förbli i frukt och grönsaker är Toxoplasma.

Toxoplasma är extremt farligt för spädbarn

Inga symtom hos de flesta toxoplasmospatienter vissa har influensan om en månad eller mer symtom kan uppstå. Infekterad med Toxoplasma medan han fortfarande är i livmodern de flesta barn har inga symtom vid födseln. Blindhet eller mentala symtom som funktionshinder kan utvecklas senare.

Dessutom kan en liten andel nyfödda som smittats med sjukdomen ha allvarliga ögon- eller hjärnskador vid födseln. När du är gravid är det mycket viktigt att minimera risken för infektion genom att noggrant skölja, skala eller laga frukt och grönsaker.

Mjölk i vad man inte ska äta under graviditeten Produkternas placering

Obehandlad mjölk och opastöriserad ost är de viktigaste som inte bör ätas under graviditeten. Eftersom de kan innehålla ett antal skadliga bakterier som Listeria, Salmonella, E. coli och Campylobacter. Detsamma gäller opastöriserad juice, som tenderar att vara förorenad med bakterier. Alla dessa infektioner kan få livshotande konsekvenser för ett ofött barn.

Bakterier kan förekomma naturligt eller De kan överföras till dessa produkter genom kontaminering under lagring. Pastörisering är ta bort och förstöra skadliga bakterier utan att påverka näringsstrukturen är den mest effektiva metoden. För att minimera risken för infektion bör gravida kvinnor endast ha pastöriserad mjölk, ost och juice.

Alkohol och rökning under graviditeten

Alkoholanvändning under graviditeten orsakar olika skador hos barnet, så missfall och dödfödslar kan uppstå. Även att använda en liten mängd alkohol kan påverka barnets hjärnstruktur i livmodern negativt. Å andra sidan öppnar alkoholkonsumtionen under graviditeten dörren för barnet att utsättas för försämring av hans ansikte och huvudstrukturer, hjärtproblem och risker som psykisk funktionsnedsättning. Det finns inget säkert mått på alkoholanvändning under graviditeten, så du bör definitivt undvika att dricka alkohol under graviditeten.

Å andra sidan är rökning under graviditeten lika riskabelt som att konsumera alkohol, så du bör sluta röka under graviditeten. Om möjligt, om du planerar en graviditet, borde du ha slutat röka före befruktningen.

Äta skräpmat under graviditeten

Graviditetsperioden är en tid av snabb tillväxt för barnet. Trots allt ett stort antal basmatare av gravida kvinnor som innehåller protein, folat och järn behöver mat.

Men om du huvudsakligen äter för två personer, dubbla du behöver inte ta kalorier. I den andra och tredje trimestern, ungefär Det kommer att räcka för att få mellan 350-500 extra kalorier. Optimal graviditet dieter, näringsrika för att möta moderns behov och utveckla barnet Det bör bildas av säkra livsmedel med hög riktning och hög mångfald.

Äta skräpmat under graviditeten hos mor och barn Ökar risken för sjukdom

Bearbetade skräpmatsmat är vanligtvis näringsmässigt de är livsmedel som är låga, kalorisnåla, höga i socker och höga i tillsatt fett. Dessutom tillsatt socker, hjärtskador och typ 2-diabetesproblem som många hälso- Problem.

Även om viktökning är nödvändig under graviditeten, överdriven viktökning kan resultera i många komplikationer och sjukdomar. Dessa inkluderar komplikationer av graviditet eller förlossning, liksom en risk för diabetes. Det kan också öka risken för att få ett överviktigt barn i framtiden.

Dessutom, eftersom det finns många tillsatser och rangers i skräpmat, medför det risker som direkt kan skada mamman och barnet. Därför bör du undvika skräpmat för att ha en hälsosammare graviditetsprocess.

Det senaste om vad man inte ska äta under graviditeten Ord

Särskilt lämplig livsmedelshygien och beredning rekommenderas alltid när det gäller vad som inte ska ätas under graviditeten. Det är dock inte alltid lätt att göra detta, eftersom vissa livsmedel också kan vara förorenade när du köper eller efter. Därför är det bäst att undvika så mycket mat som möjligt i listan över saker att inte äta under graviditeten. Din hälsa och ditt ofödda barns hälsa måste komma först.

Äter granatäpple missfall under graviditeten? Du kan också kolla in vår artikel Fruits That Cause Miscarriage.

Källa: https://www.healthline.com/nutrition/11-foods-to-avoid-during-pregnancy