Är fiskolja bra för reumatism? Hur man använder för reumatoid artrit

Är fiskolja bra för reumatism? Fungerar fiskolja vid behandling av reumatoid artrit? Har fiskoljor nytta av reumatismsmärtor? Svaren på dina frågor är en fråga om nyfikenhet. I den här artikeln letade vi efter svar på de frågor som ställdes.

Är fiskolja bra för reumatism?

Svaret på frågan om fiskolja är bra för reumatismen är ja Kan. Fiskolja stärker ditt immunförsvar och den är rik på omega-3-fettsyror, vilket kan bidra till att utrota inflammation. Fiskleverfett är också ett rikt vitamin A (en kraftfull antioxidant) och D är en källa till vitamin (viktigt för att upprätthålla friska leder). Bevis tyder på att fiskolja kan lindra effekterna av reumatoid artrit. Obekräftade bevis tyder på att fiskkropp och leverfetter kombination på lång sikt, särskilt icke-steroid effekt Det tyder också på att antiinflammatoriska läkemedel kan vara användbara för att minska deras konsumtion. Det finns inte tillräckligt med bevis för användning av fiskolja för artros.

Är laxfiskolja bra för reumatism?

Oljig som fiskolja, sardiner, chaça, lax och makrill den är gjord av fiskens vävnader. Fiskleverolja, hälleflundra, haj eller torsklever. Så laxfiskolja är också bra för reumatism är bland de inkommande oljorna. Fiskoljor, starka antiinflammatoriska den är rik på omega-3 essentiella fettsyror med egenskaper, och dessa är:

  • Inflammation i vita blodkroppar De minskar avsevärt utgivningen av flera element som spelar en roll.
  • Reglera ditt immunförsvar och byggstenar för prostaglandiner som bekämpar artrit de skapar.
  • Omega-3 fettsyror är också spelar en roll för att sänka kolesterol- och triglyceridnivåerna i blodet, så de kan minska risken för hjärtsjukdomar och stroke hos personer med inflammatorisk artrit.
  • Fisklever fett hög innehåller vitaminerna A och D i nivåer. Vitamin A är en kraftfull antioxidant. D vitamin, vid produktion av proteoglyan i brosk, samt en hälsosam muskuloskeletal spelar en viktig roll i skyddet av systemet.

Är det säkert att använda fiskolja i reumatism?

Cirka 0,45 gR omega-3 fettsyror per dag finns i människokroppen tolereras väl av . Vissa miljökemikalier är dock förorena källorna och ta en mycket hög dos fiskolja i kroppen Det finns en oro för att det kan orsaka ackumulering av kemikalier. Detta är ofta fisk Det är också ett bekymmer för människor som äter.

Skador av fiskolja som används i reumatism och sida Effekter

Vid rätt doser, biverkningar är vanligtvis små och sällsynta. Mest Den gemensamma är magbesvär, men uppblåsthet och diarré kan också uppstå. Om du tar antikoagulantia bör du inte använda fiskolja, eftersom fiskolja är blod kan störa koaguleringen. Också en stor mängd fiskleverolja det är viktigt att du inte tar det, eftersom det är mer än den rekommenderade mängden för vitamin A Han kan ge dig mer. Att ta för mycket vitamin A kan orsaka leverproblem och hår kan orsaka att det spiller. Det kan också skada ofödda barn, så fiskleverolja och vitamin A kosttillskott om du är gravid du bör undvika det. Välbehandlad fiskleverolja leder till hälsoproblem kan innehålla vissa föroreningar (t.ex. kvicksilver och dioxiner), men de flesta tillägg företag testa fiskleverolja utan att lansera den.

På frågan om fiskolja är bra för reumatismen Studier

Data från 10 experiment som utförts sedan 1985 kombinerades i en rapport för att bedöma den potentiella terapeutiska effekten av fiskolja vid reumatoid artrit eller reumatism. Kvaliteten på de studier som ingår i denna rapport varierar mellan lågt och medelstort, och resultaten kombineras på grund av ett litet antal deltagare. I experiment minskade fiskoljan avsevärt antalet smärtsamma leder och förkortade varaktigheten av morgonkontraktioner jämfört med placebobehandlingar. Förlust av greppstyrka på grund av reumatism och ingen förändring av blodvärden observerades dock.

Är fiskolja fördelaktigt för reumatoid artrit och artros?

Även om fiskolja har positiva effekter på reumatoid artrit, kan detta inte sägas för artros. I en annan studie tilldelades fiskleverolja slumpmässigt till 86 personer med artros för att få 10 ml torskleverolja eller olivolja en gång om dagen i 24 veckor. Deltagarna i båda grupperna ombads att fortsätta använda fiskolja regelbundet och olivolja för den andra gruppen under försöksperioden. Det fanns ingen signifikant skillnad mellan de två behandlingsgrupperna mellan mängden smärta och flexibilitet hos deltagarna under studien. Båda behandlingarna misslyckades med att avsevärt minska smärta och funktionshinder symtom på artros. Härifrån kan vi förstå att fiskolja kan vara användbar eller värdelös beroende på typen av reumatism. Om du vill kan du också läsa artikeln Med titeln Natural Pain Relief Plants, Herbal Teas, Foods and Pain Relief Oils.

Källkod