Hoe gaat faranjit keelpijn? Tonsillitis veroorzaakt door faryngitis

De vraag hoe de keelholte te passeren wordt meer gesteld, vooral in de winter bij extreem koud weer. Faryngitis is een ziekte die meestal optreedt als gevolg van irritatie van de luchtwegen bij koud weer en schade veroorzaakt door overmatig warme voedselconsumptie. Faryngitis als medische verklaring; ontsteking van de slijmvliezen achter de keel of keelholte. Deze ontsteking kan pijn, droogheid en moeite met slikken veroorzaken. Oorzaken van faryngitis zijn virale infecties zoals verkoudheid en bacteriële infecties. U zult in staat zijn om de vraag te beantwoorden of farmacitis-geïnduceerde keelpijn kan worden verlicht door kruiden en natuurlijke middelen in de rest van ons artikel.

Hoe gaat faranjit keelpijn?

Faryngitis komt vaak voor in het algemeen en veroorzaakt zelden bezorgdheid is de reden. Virale faryngitis gaat meestal binnen een week vanzelf over. Het kennen van de oorzaak van faryngitis stelt mensen echter in staat om kan helpen het te beperken. Daarom zijn in dit artikel de oorzaken van faryngitis en met welke kruiden- en natuurlijke behandelingsmethoden afhankelijk van de symptomen we zullen vermelden dat de medicijnen bij de behandeling kunnen worden gebruikt.

Oorzaken en symptomen van keelholte-geïnduceerde keelpijn

Niet alle keelpijn en amandelpijn wordt veroorzaakt door faryngitis. De oorzaak van elk keelgewicht veroorzaakt door faryngitis is niet hetzelfde. Maar faranjit. keelpijn kan worden veroorzaakt door virussen of bacteriën. Virale infecties zijn de meest voorkomende oorzaak van faryngitis. Sommige die faryngitis kunnen veroorzaken veel voorkomende virussen zijn: rhinovirus, Epstein-Barr virus, coronavirus, para-influenza, chodadenovirus en het griepvirus dat verkoudheid veroorzaakt, leiden tot faryngitis sommigen van hen die het openden.

Mononucleosis kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor een aantal griepachtige symptomen is een virale infectieuze infectie die er toe leidt. Het virus kan zich verspreiden via speeksel. zodat iemands bezittingen of bestek dat hij gebruikt, kussen, zoals hoesten en niezen, kan er ook voor zorgen dat de ziekte zich verspreidt kan worden geopend. Mononucleosis, ook wel kusziekte genoemd, wordt meestal gebruikt bij jongeren en jongvolwassenen treft.

Keelpijn bij bacteriële faryngitis

Minder vaak voorkomen bij faryngitis die keelpijn veroorzaakt samen kunnen ook bacteriële infecties worden veroorzaakt. Groep A Streptococcusbacteriën zijn verantwoordelijk voor faryngitis bij kinderen van ongeveer 20-40 procent. Andere bacteriële infecties die faryngitis kunnen veroorzaken zijn:

 • Groep C en G Streptococcus
 • Chlamydia
 • Gonorroebacteriën
 • Mycoplasma pneumoniae

Factoren die het risico op keelholte-geïnduceerde keelpijn verhogen

Verhoogt het risico op het ontwikkelen van faryngitis, die keelpijn veroorzaakt hier zijn de situaties:

 • Allergiegeschiedenis
 • Geschiedenis van frequente sinusinfectie
 • Roken of tweedehands blootstelling aan roken

Is Keelpijn Besmettelijk? Faryngitis wordt overgedragen van persoon op persoon Dat ga ik niet doen.

Kijkend naar de bron, zodat je zeggen dat keelpijn besmettelijk is terwijl fysiek geïnduceerde keelpijn niet besmettelijk is, keelpijn veroorzaakt door soortgelijke infecties kan besmettelijk zijn. Hier Hoewel de gebruikte keelpijn een symptoom is, om de ziekte uit te drukken Beschikbaar. Zowel virale als bacteriële vormen van faryngitis Het is besmettelijk. Microben die faryngitis veroorzaken leven in de neus en keel Neiging. Wanneer een persoon met deze ziekte hoest of wanneer u niest, u kleine druppeltjes met het virus of bacteriën in de lucht verwijderen Bladeren. In dit geval veroorzaken de volgende omstandigheden verontreiniging:

 • Het inademen van deze kleine druppeltjes,
 • Voorwerpen aanraken die besmet zijn met druppels en neem vervolgens de handen naar open gebieden zoals mond, neus, ogen en oren,
 • Met druppels verontreinigd voedsel en dranken te consumeren.

Daarom mag een persoon geen voedsel of het is belangrijk om uw handen te wassen voordat u ze aanraakt.

Hoe gaat faranjit keelpijn?

Het algemene antwoord op de vraag hoe een faryngitis keelpijn te krijgen is nee het kan vanzelf passeren binnen 7 tot 10 dagen wanneer het ding niet klaar is. Dit is echter verschillende manieren om keelpijn te verlichten en snel herstel te maken in het proces Er zijn manieren. Antibiotica, die meestal een van de eerste gebruikte geneesmiddelen zijn omdat het niet werkt tegen virussen, is virale faryngitis meestal om u zich comfortabeler te laten voelen totdat het immuunsysteem de infectie verslaat Manieren om symptomen zoals pijn te verlichten zijn:

 • Veel rust (binnen of buiten het bed)
 • ibuprofen (Advil, Motrin), acetaminophen (Tylenol) of aspirine (alleen volwassenen) om keelpijn te verlichten
 • Veel water drinken om uitdroging te voorkomen
 • Gorgelen met zout warm water om keelpijn te verminderen
 • Warme dranken drinken in plaats van extreem warm en extreem koud voedsel te eten
 • Koude mistverdamper gebruiken om de droogheid van de keel te verlichten
 • Het gebruik van over-the-counter keel zuigtabletten of verdovende keelsprays

Deze maatregelen helpen uw ongemak te verlichten met allerlei keelinfecties. U ook antibiotica gebruiken op doktersrecept om bacteriële complicaties te voorkomen. Bovendien kan uw arts een kuur van 10 dagen voorschrijven voor penicilline of amoxicilline tegen bacteriën. Als u allergisch bent voor penicilline, inclusief amoxicilline, kunnen verschillende geneesmiddelen worden gebruikt. Als je wilt, kun je ook profiteren van dit artikel met de titel Bekijk dit artikel voor degenen die zeggen dat ze niet kunnen slikken wat goed is voor keelpijn.

Wanneer een arts te zien in geval van faryngitis-geïnduceerde keelpijn Zullen we gaan?

Tijdens faryngitis u een van de volgende symptomen ervaren Als u samen keelpijn heeft, bel dan onmiddellijk uw arts:

 • Pijnlijk slikken dat zelfs voorkomt dat u vocht inneemt
 • Moeite met ademhalen door je mond
 • Piepende ademhaling of ademhalingsmoeilijkheden
 • Brand boven de 38 graden
 • Ook als u een zere keel heeft die langer dan 14 dagen duurt, raadpleeg dan onmiddellijk een arts.

Bron