Benefits of British Carbonate (Where and How to Use Carbonate)

U ovom članku o prednostima i upotrebi britanskog karbonata, pričaćemo o naučno dokazanim učincima sode bike jedni na druge jedni od drugih.

Prednosti i upotreba britanskog karbonata Polja

Britanski karbonat, poznat i kao natrij-bikarbona, pravi tijesna široko se koristi u utjeložanju. To je zbog činjenice da je osnovna struktura. U interakciji je sa kiselinom, uzrokujući oslobađanje ugljičnog dioksida, što uzrokuje da se tijesto Omogućava da se mjehurići zraka formiraju u njemu. Osim toga, britanski karbonat Ne prestaje brojati beneficije.

Britanski karbonat u vašem domu za sljedeće svrhe Možeš to iskoristiti.

Prednosti britanskog karbonata do žgaravice

Vrlo dobro za probleme kao što su žgaravice ili refluks karbonat je neefikasna neutraliziranjem želučane kiseline, izvora takvih problema Čini. Na ovaj način problem sa spaljivanjem je eliminisan. Sve što treba da uradiš je stavite žličicu britanskog karbonata u čašu vode i piti nakon miješanja.

Možeš da se stiskaš karbonatima za oralno čišćenje i zdravlje.

Pola žličice karbonata stavite u pola šalice tople vode i pomiješajte i začepite i pljujte nekoliko minuta s ovom vodom. Biće dobro za loš zadah, učiniće da ti zubi budu beli i biće dobro za propadanje i ustima.

Karbonat za rane unutar usta, dakle afte

Rane na boku su male, bolne čireve koje se mogu pojaviti unutar vaših usta. Nisu zarazni, ali su dovoljno bolni da te uznemire. Britanska karbonata za ispranje usta je veliki sedativ za bol uzrokovane ustima, otkrila je studija. Možete zgnječati britanski karbonat koristeći recept u prethodnom dijelu. Isperite usta ovom smjesom jednom dnevno dok se rana u ustima ne zaliječi.

Jedna od prednosti britanskog karbonata su zubi To je izjeljenje

Britanski karbonat je popularan lijek za izbušivanje zuba. Mnogo Studija je otkrila da se pasta za zube koja sadrži britanski karborat može koristiti za izbijelenje zuba i Ona se dokazala kao bolja od britanske paste za zube bez karbonata za uklanjanje. Zato što je struktura britanskog karbonata ima i antibakterijska svojstva i žutilo zuba rastvarajući molekularne strukture kaulizivnih tvari.

Prednosti britanskog karbonata protiv mirisa znoja

Iznenađujuće, ljudski znoj je bez mirisa. Znoj, samo miriše nakon što su ih rastrgane bakterijama ispod pazuha. Ovo bakterije jedu vaš znoj i pretvaraju ga u kiselinske i mirisne otpadne proizvode. Ovo stoga se javlja miris znoja. Ako ćeš da napraviš britanski karbonat kao prah Ako ga naneseš na pazuh, tamo će ubiti bakterije, miris znoja. i bićeš spašen. Međutim, budite sigurni da izbjegnete prenamjenu.

Britanski karbonat povećava vrijeme izdržljivosti mišića

Britanski karbonat, poznat i kao natrij bikarbona, popularni je pristalica među sportistima. Neka istraživanja pokazuju da vam britanski karbonat može pomoći da poboljšate svoje performanse duže, posebno tokom anaerobnih vježbi kao što su trening visokog inteziva i trčanje.

Tokom vježbe visokog inteziva, vaše mišićne ćelije počinju proizvoditi laktacidnu kiselinu, koja je odgovorna za osjećaj spaljivanja koji dobijete tokom vježbanja. Laktacid također može spustiti pH unutar ćelija, što uzrokuje da se mišići umore.

Britanski karbonat ima visok pH, što znači može vam pomoći da duže odgađate umor i vježbanje dozvolite da to učinite.

Također je nezaobičajna za olakšavanje svrbež kože i opekotina od sunca

Britanska kupka od karbonata preporučuje se da umiriš svrbež kože. Ove kupke su posebno učinkovite u svrabu uzrokovane ugrizima insekata i ubodima za bebe.

Osim toga, britanski karbonat se može koristiti za uklanjanje sjekotina iz opektina Također može pomoći da se umješa. Također kao kukuruzni šljok i oguljene pahulice kada se kombinuje sa drugim materijalima, postaje efikasnija krema.

Da se kupate u britanskom karbonatu, uzmite tople kante vode Dodajte 1-2 šalice britanskog karbonata. Oprati ovom vodom i područjem sa zasipajućim temeljito oprana. Za više posebnih područja, britanski karbonat i možete stvoriti pastu sa malo vode.

Prednosti britanskog karbonata su također dobre za calluses Dolazi

Calluses, tvrd, crustacean uzrokovan produžim trenje ili pritisak koža blemiše. Česta šetnja na početku aktivnosti koje vode do tipičnih callusesa raditi, baviti se teškim radom ili sportom. Calluses su uvijek ozbiljni iako nisu, mogu izazvati bol i nelagodu kada se na njih primjenjuje pritisak.

Zanimljivo je da je istraživanje pokazalo da sa britanskim karbonatom, zuji natopljeni miješanim vodom postepeno omekšaju, bol im se snizuje i da imaju nagnječanja da se poboljšaju.

British Carbonate Chronic Kidney Disease Može usporiti njegov napredak

Ljudi sa kroničnom bolešću bubrega polako gube funkciju. Bubreg je od vitalnog značaja jer su u krvi. pomažu u uklanjanja višaka otpad i vode. To je također kalij, pomažu u ravnoteži važnih minerala kao što su natrij i kalcij.

Istraživanja su pokazala da je prah za pecivo, dakle karbonat, može da pomogne da se uspori njegov napredak. 134 sa KBH natrijum bikarbona (britanski karbonat) u studiji koja je bila usmjerena na odrasle osobe vjerojatnost da će se razviti zatajenje bubrega, oni koji ne uzimaju dodatke brzo padaju na nivoe manje od 36% u odnosu na ljude je viđen.

Međutim, u upotrebi karbonata apsolutno se mjeri i Moraš glumiti. Pretjerana potrošnja karbonata može se pripisati strukturi različitih organa i može oštetiti njegove funkcije.

British Carbonate in Some Cancer Treatments Prednosti

Rak je drugi vodeći uzrok smrti širom svijeta. Obično se rak liječi hemoterapijom, koja usporava ili zaustavlja rast njenih ćelija. Normalno, ćelije raka brzo rastu i dele se.

Uloga karbonata u liječenju raka

Neka istraživanja su pokazala da je prah za pecivo lijek za kemoterapiju. Pokazuje da mu može pomoći da radi efikasnije. Britanski karbonat može učiniti okolinu manje kiselom na način da tumori ne vole i to pomaže kod tretmana hemoterapije.

Upotreba karbonata kao nuprodukta u liječenju raka Samo su pokusi na životinjama izvršeni na kako bi se detaljno detaljno razložili pozitivni učinci na ljude potrebni su i rezultati eksperimenata.

Da se otarasim loših mirisa u frižideru Prirodna metoda

Ponekad kad otvoriš frižider, smrdiš loše Možda ste osjetili da dolazi. Vjerojatno je izvor ovih mirisa ono što čeka u ormaru. uzrokovana je hranom i hranom koja počinje trunuti.

Srećom, britanski karbonat može pomoći osvježiti mirisni frižider neutralizirajući loše mirise. Umjesto da maskiraju mirise, karbonata u interakciji sa olfaktnim česticama, uništavajući ih. Da osvežiš miris ormarića, koristi kontejner britanskog karbonata. i poleđa tvog frižidera da neutrališeš loše mirise Mjesto.

Prednosti Britanskog karbonata kao room parfema postoje i

Ne uklanjaju svi komercijalni osvježivači zraka loše mirise. Umjesto toga, neki izlučuju molekule mirisa koje maskiraju samo loše mirise. Osim toga, većina osvježivača zraka vas ne obavijesti o cijelom njihovom sadržaju, samo 10% njih dobije polovinu sadržaja. Vrlo štetne hemikalije se također mogu naći u ovom sadržaju.

Parfem iz karbonata

Britanski karbonat je najbolja alternativa za zamjenu kupljenih parfema komercijalne sobe. Kao što smo spomenuli u mirisima kabineta, drži se čestica koje uzrokuju mirise, ometaju i uništavaju njihovu strukturu. Stvaranje parfema iz sobe za čišćenje sa britanskim karbonatima Materijali koji će vam biti potrebni za:

 • Mala tegla
 • Oko trećine šolje engleskog karbonat
 • Mirisna uljna esencija
 • Komadić tkanine ili papira
 • Komad konopca ili žice

U teglu dodajte britanska karbonata i esencijalno ulje. Pokrijte krpom ili papirom, a zatim osigurajte navlaku konopom. Onda tegla Tresti i krpa će se smoči. Onda, kako se krpa suši, povremena tegla Shake.

Osim toga, britanski karbonat Polja koja možete koristiti su

Kao što vidite, prednosti britanskog karbonata ne prestaju brojati, ali možete iskoristiti i prednosti koje su gore nabrojane, kao i utjecaj britanskog karbonata u područjima ispod.

Područja upotrebe karbonata

 • Može li whiten vaše rublje
 • Može se koristiti i kao Kuhinjski čistač
 • Čišćenje pećnice
 • Spaljeni lonci i čajnici u poliranje
 • Da očistiš zamahnule šalice za kavu
 • Za poliranje mramora
 • Za uklanjanje mrlja od ulja
 • Za kuhinjske pločice
 • Za začepljene sudopere
 • Poliranje pocrnjelo srebro
 • Čišćenje unutrašnjosti mikrotalasnih
 • Uklanjanje mirisa smeća
 • Tvrdoglavi uklanja mrlje od tepiha
 • Koristi se i kao Višenamjenski čistač kupaonica
 • Čišćenje pločica u kupatilu
 • Čišćenje wc-a
 • Čišćenje tuš kabine
 • U kadi
 • Umivaonici u kupatilu za poliranje
 • Dezinfekciju voća i povrća
 • Čišćenje vune
 • Kako ukloniti mirise cipela

Ako želite, možete pregledati i naš članak pod naslovom Prirodni biljni leci kod kuće kako bi se oslobodio lošeg daha.

British carbonate on wiki: https://tr.wikipedia.org/wiki/Sodyum_bikarbonat