Per què recuperar persones tornen a donar positiu per Covid-19?

La pregunta de per què la prova de la Covid-19 torna a ser positiva en aquells que es recuperen s'ha plantejat en els últims dies amb la notícia de les persones que han tornat resultats positius després de recuperar-se de la malaltia. Hi ha hagut casos en molts països, no només a Turquia, on els pacients han donat positiu per COVID 19 després de recuperar-se completament de la malaltia. En aquests casos, alguns d'aquests pacients han tornat a estar en quarantena. Però per què passa això? Hi ha una explicació per a la ciència.

Per què recuperar persones tornen a donar positiu per Covid-19?

D'acord amb les directrius de l'Organització Mundial de la Salut, els pacients que s'estan recuperant clínicament han de fer la prova dues vegades del virus de la corona. L'exposició d'una persona a un nou tipus de virus de la corona pot ser detectada per dos mètodes: mitjançant la prova de la presència del virus en el cos o per la presència d'anticossos alliberats pel nostre organisme per combatre el virus. La segona prova també s'anomena test ràpid o serològic. S'utilitza només una setmana després que una persona estigui infectada amb el virus. Aquest és el moment en què el cos necessita produir anticossos que després apareixen en les nostres mostres de sang.

Per tant, si una persona és provada per a proves d'anticossos en qualsevol moment abans del període d'incubació, és probable que els resultats de les proves siguin negatius. Les proves serològiques són útils per realitzar proves a gran escala i avaluar la propagació de la malaltia en un clúster o comunitat. Els resultats són útils per dissenyar models per avaluar la trajectòria de la proliferació.

Per què alguns pacients tornen a donar positiu per Covid-19 després de sobreviure a la malaltia?

Si hi ha un virus mort a la mostra recollida, podria ser aquest. El patogen no es pot cultivar a l'interior dels laboratoris, però la prova pot indicar la seva presència a la barra recollida per a l'examen. Per tant, el pacient pot donar una prova negativa en la segona setmana de la malaltia i després tornar a donar positiu.

Prova RT-PCR

L'OMS, per la seva banda, recomana la Reacció en Cadena Transcripttase-Polimerasa Inversa (RT-PCR), la prova verificadora més utilitzada per identificar casos de COVID-19. Aquesta prova llegeix la presència d'ARN en esputs o bastonets extrets del nas, la gola o l'òrgan respiratori inferior per determinar si un pacient és portador. La RT-PCR és una prova més precisa, ja que en detectar el virus, l'àcid nucleic s'amplifica moltes vegades per detectar la presència de microbis. La detecció durant la primera setmana es fa millor mitjançant proves RT-PCR. No obstant això, de vegades, aquesta prova pot no detectar la presència del virus. Les proves RT-PCR poden donar resultats incorrectes per a tres de cada 10 pacients. Què és bo per al coronavirus si ho desitges? També podeu llegir l'article Medicaments per a la Covid-19 a casa, Tractament d'herbes naturals.

Font