Is ontgiften schadelijk of heilzaam? Wat zijn de bijwerkingen van detox?

Is detoxen schadelijk of heilzaam? Detoxen is een van de methoden die worden gebruikt door degenen die willen afvallen, zich willen ontdoen van gezondheidsproblemen en een krachtiger lichaam hebben. Maar zijn detoxen echt zo nuttig als ze zeggen, of hebben ze schadelijke bijwerkingen? Als je overweegt om te ontgiften, lees dan eerst ons artikel.

Wat is Detoxen?

Vandaag de dag, positieve stappen voor een gezondere levensstijl Het is tijd om het weg te gooien. Maar één ding is om je gezondheid te veranderen. Het is misschien niet genoeg. Van je levensstijl tot je eten en drinken om gezond te zijn je moet een heleboel dingen beoordelen.

Detoxen, ook wel "schoonmaken" genoemd, zijn ze hebben hun populariteit als gezondheidsmethode behouden. Dat u in dit opzicht een expert bent beweren dat de detox helpt bij het verwijderen van gifstoffen uit het lichaam en ze beweren dat ze bijdragen aan je spijsverteringsstelsel. Bedoeld jonger, jonger om je gezond en energieker te voelen. Oké, maar detox heeft deze effecten op jou. Of zal het ervoor zorgen dat je uit gezondheid bent?

We kunnen detoxen in het algemeen verzamelen onder drie rubrieken:

  • Met vloeistoffen in plaats van vast voedsel wat er wordt gedaan
  • Het natuurlijke reinigingsproces van het lichaam claimen te ondersteunen
  • Reguleren van de spijsvertering en reguleren van de darmen degenen die beweren dat het reinigt

Detoxen, verwijdering van overtollige gifstoffen uit het lichaam, spijsvertering en versterking van het immuunsysteem en reorganisatie van het metabolisme wordt geïntroduceerd als een hulpmiddel voor .

Is detoxen lastig of heeft het bijwerkingen?

Het doel van een detox is om elke dag contact te maken met ons lichaam het is om toxines te verwijderen – toxines in de lucht, voedsel dat we eten of gebruiken zoals schadelijke stoffen in producten. Dit is meestal de verhongering van het lichaam, groot het beperken van voedselinname, het consumeren van vloeistoffen in plaats van vast voedsel of het drinken van een ton water, en al deze negatieve bijwerkingen op uw gezondheid.

Dus detoxen geven je een gezond lichaam dat ze je beloven Hij kan het niet leveren. In werkelijkheid hebben detoxen positieve effecten op de gezondheid er zijn bijna geen wetenschappelijke gegevens over. Aan de andere kant, je lichaam verhongering met detoxen heeft ook veel risico's die de gezondheid negatief zullen beïnvloeden Beweegt.

Ontgiften met groente- en fruitsappen

Het grootste deel van detoxen om het lichaam te reinigen groenten en sappen worden gemaakt door te drinken. Wanneer het aan diëten wordt toegevoegd, is het vrij vruchten- en groentesappen die een gezond en voedzaam gehalte kunnen zijn als detox het kan uw gezondheid aantasten wanneer dat nodig is. Aan de andere kant, veel mensen die dit werk doen. het bedrijf verkoopt groente- en fruitsappen als detoxproduct. Deze wateren ze zijn echter gezond wanneer ze vers worden geperst.

Wanneer je groente- en fruitsap als detox gebruikt, ontneemt hem veel vitaminen en mineralen die hij nodig heeft. Detox tijd met onomkeerbare gezondheidsproblemen kan ertoe leiden dat u het tegenkomt. Vooral dergelijke detoxen, zoals eiwitten en vet het zorgt ervoor dat je wegblijft van de voedingsstoffen die de basisbehoeften van het lichaam zijn. Het is gewoon dat. natuurlijk niet de honger die tijdens de detox wordt ervaren; lage bloedsuikerspiegel, in de hersenen zichtbare problemen zoals troebelheid, verminderde energie en vermoeidheid Hij doet het uit.

Is Liver Detox schadelijk?

Een van de belangrijkste organen die wordt ontgift is de lever. A het doel van lever detox is om het lichaam te reinigen door het verbeteren van de leverfunctie Systeem. Deze detox methode is goed voor het versterken van de lever Het lijkt misschien een idee, maar in wezen niet.

Wat te doen voor een gezondere lever het moet rauw worden gekookt of gegeten van allerlei groenten, alcohol vermijd gewoonten zoals roken, onnodig drugsgebruik voedingsmiddelen met solutable vezels zoals kikkererwten, bonen, noten je zou veel moeten consumeren. Zorg ervoor dat je op een evenwichtige en regelmatige manier eet Je moet het laten zien. Natuurlijk moet u in de tussentijd niet vergeten om voldoende water in te nemen.

Detoxen gemaakt met voedselbeperking

Een andere vorm van detox, wat eten of eten om de gifstoffen uit het lichaam te verwijderen. is om het te verwijderen. Beperk bepaalde voedingsmiddelen in uw dieet of kan nuttig zijn wanneer het bewust wordt gedaan. Bijvoorbeeld gluten het is heel nuttig om de voedingsstoffen die het bevatten van de voedingslijst te verwijderen, aan de andere kant het is ook nuttig om melkachtige voedingsmiddelen te verwijderen die het lichaam moeilijk kan verteren zuivelproducten worden hier echter niet genoemd. Als u bijvoorbeeld geen normale melk consumeert, gefermenteerd en gemalen door bacteriën zoals kaas, yoghurt, karnemelk en kefir u kunt zuivelproducten consumeren, wat een zeer nuttige methode zou zijn.

Maar het verwijderen van elke nuance uit uw dieetlijst zal niet zo nuttig zijn. Het zal vooral handig zijn om een dieetlijst te maken die voldoet aan de voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft. Omdat de meeste mensen de fout maken om op één manier te eten tijdens een dieet. Bijvoorbeeld het consumeren van alleen eiwithoudende voedingsmiddelen of het volgen van een dieet met alleen melk. Deze methoden zijn riskante toepassingen die zeer schadelijke effecten kunnen hebben.

Als u wilt, kunt u ook ons artikel lezen over de schadelijkheid van melkkanton karatay, ahmet maranki, ibrahim saraçoglu.

Darmreiniging Detoxen

De meeste mensen hebben problemen met hun spijsverteringsstelsel nodig. Darmzuiverende detoxen om af te vallen, zelfs als het gezonder moet zijn ze hebben het in de praktijk gebracht. Bij deze detoxen is het doel om de stoelgang te versnellen en om te proberen schadelijke stoffen kwijt te raken door ze sneller te laten ejaculeren. Onze darmen zijn echter belangrijk dat de voedingsstoffen die ons lichaam nodig heeft, worden ingenomen Organen. Onbewuste darm detoxen, voedingsstoornissen en met deze basis kunnen ze de vorming van andere ziekten veroorzaken.

Aan de andere kant, darmreinigingstoepassingen; maagkrampen, ze kunnen diarree en braken veroorzaken. Ernstigere gevolgen zijn onder meer bacteriële er is ook infectie, punctie van de darmen, nier- en hartproblemen.

Naar een gezondere structuur van de darmen en het spijsverteringsstelsel in balans met meer vezelig voedsel in plaats van detoxtoepassingen en het zal voordeliger voor u zijn om regelmatig te eten.

Waarom detoxen schadelijk en ineffectief zijn

In theorie klinken detoxen best goed. Maar dit is de waarheid. Wat helemaal niet nodig is. Omdat ons lichaam een natuurlijke zelfreinigende Er is een detox-mechanisme en onze levers vormen de basis ervan. Andere in een verandering verwijdert en scheidt onze lever gifstoffen uit ons lichaam, zodat we gezondere organen en het lichaam krijgen. Als je zo schadelijk bent. als je probeert schoon te maken met detoxen, kun je u kunt ook schade aanrichten. In plaats van een gezond leven dat op deze manier bedoeld is, Misschien moet je ziektes bestrijden.

Er zijn ook mensen die detoxen om af te vallen. Ja, tot op zekere hoogte. sommige soorten detox kunnen u helpen gewicht te verliezen. Maar met detoxen, één. afvallen door het eten van aanwijzingen heeft te maken met de hierboven genoemde problemen Hij kan je laten gaan. Daarom, met de hulp van een gespecialiseerde diëtist, het is voordeliger voor u om gewicht te verliezen door regelmatig te eten en te sporten Zal.

Dagelijks om een gezonder lichaam te hebben Hier zijn enkele handige methoden die u kunt gebruiken:

  • Overdag veel water drinken
  • Het volgen van een vezelrijk dieet
  • Extra suikerinname tot een minimum beperken
  • Voeg meer rauwe groenten en fruit toe aan je dieet
  • Verwerkte en kant-en-klare voedingsmiddelen vermijden
  • Voldoende tijd nemen om te ontspannen en te ontspannen
  • Diepe ademhalingsoefeningen of meditatie

Bron: https://www.healthline.com/health/food-nutrition/detox-cleanses-do-diets-work#liver-detox